BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #386368 przez aga1040

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #386397 przez Rika
AGA jak ja Cię dawno nie widziałam!!! Pisz c tam u Was??? Jak mały się rozwija? :) dawaj zdjęcia :)

Ja chyba jednak jutro pojadę na noc do koleżanki, byłyśmy umówione na piątek ale w piątek wraca do nas moja siostra :) dzisiaj pojechała na egzaminy do Białegostoku i od razu po egzaminach miała jechać d Pisza na tydzień a później do Niemiec i chciała żebyśmy my przyjechali do Pisza ale jesteśmy spłukani. Dzisiaj jej zaproponowałam że przecież ona po egzaminach może przyjechać do nas i tak w czwartek nie ma jak wrócić do Pisza bo ma późno egzaminy to wróci do nas śmiała się że ona na t nie wpadła :) ale umówiła się na chlańsko po egzaminach jednak i na noc u koleżanki zostaje więc do nas przyjedzie w piątek rano pewnie jak będzie w stanie. Cieszę się bo tak pusto tu bez niej a ona dopiero wróci w październiku z tych Niemiec... więc nawet jak pojadę do Pisza to jej nie będzie i dupa :(

Tak więc jak dobrze pójdzie to jutro pojadę na noc do koleżanki i zrobimy sobie imprezę :) kiedyś jak jeszcze razem pracowałyśmy to jednego wieczoru urządziłyśmy taką popijawę że połowy nie pamiętamy (na szczęście jest tak że ja pamiętam tą połowę której ona nie pamięta i odwrotnie) a rano trzeba było do pracy a my zdychałyśmy i wywalili nas ze zdjęć jak przyszłyśmy i fotograf powiedział ze takich potworów to nawet Photoshop nie zmieni :D o mało nas nie wywalili :D bo... za tydzień kolejna impreza :D i wywalili nas po tygodniu :D ale już tego samego dnia miałyśmy nową robotę :D ha ha ha

12 lata 6 miesiąc temu #386514 przez różyczka
O Aga :) no widzisz jaki świat jest mały :)

Rika Ty szalona kobieto :laugh:

nie mam jakos weny do pisania....
troche klopotów mi sie zwaliło na głowe, o których pisac tez mi sie nie chce nawet bo szkoda gadac, do tego czuje sie mega przemeczona :(
wiec taki mam wlasnie plan Basba-wyspac sie i wierze, ze sie uda :)

miłego dnia dziewczyny :kiss:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 6 miesiąc temu #386526 przez przyszla_mama
hej laseczki :*

na splyw jedziemy albo na dwa dni albo na dzien, splyw zajmie nam polowe dnia a pozniej jakis grill. mi by bardziej odpowiadala opcja jednego dnia, na dwa za dlugo mi bedzie Arka zostawiac, babcia moze sie w koncu zbuntowac :)

masuska - przystojniacha z Twojego synka :) a jaki swietny rower mu sprawiliscie, gdzie kupowalas? bo ja powoli rozgladam sie za czyms takim podobnym

hej Aga, zamiesc jakies foteczki koniecznie

Rika - ale z Ciebie numer :):) dobrze ze sie uzupelniacie z tym urwanym filmem, zawsze mozna skonfrontowac relacje :) i bardzo dobrze ze jutro sie wyrwiesz do kolezanki, to jutro maz ma duzur przy dziewczynkach?

milego dnia

12 lata 6 miesiąc temu #386554 przez różyczka
jezu jaka ja jestem dzika :S
nie napisałam nic o fotkach :blush:
Masusko przezajebiste :kiss: oczywiscie Bianka widziała i sie zgadza :blink: może jak matka da auto to sie karną nad morzem na przejażdżkę jakąś małą....tylko ten pomysł z tylnym siedzeniem nie bardzo mi sie podoba :angry:
na tylne siedzenie moga zabrac Filipa jako przyzwoitkę :silly: :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 6 miesiąc temu #386636 przez Rika
Czeeeeeeść!!!

:angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: wiecie co ja narobiłam???????????? Normalnie zaraz się ogarnę i Wam pokażę :dry: :unsure: :ohmy: :ohmy: :huh:

Przyszla_mamo niestety nie ma czegoś takiego u nas... ja siedzę ciągle z dziewczynami i nawet jak do koleżanki jadę to z nimi i wszędzie z nimi i wszystko z nimi robię, nawet
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
muszę z nimi, chyba że zamknę je w kojcu i ucieknę żeby się nie kapnęły to wtedy siedzę na klopie i modlę się żeby się im nie znudziło bawić razem bo nie raz obie stały w łóżku i wyły maaaaaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaaa, maaaaaaaaaaaaamaaaaaaaaaaa
Jedynie on jak wychodzi to sam... i ma wszystko gdzieś bo przecież "on ma weekend i może sobie gdzieś wyjść i odpocząć od roboty" nie?

12 lata 6 miesiąc temu #386641 przez aga1040
Hej. No już myślałam, że o nas zapomnieliście ;-) ale miło że pamiętacie.
Mały rozwija się super.
Jak skończył 10 miesięcy to już zrobił parę kroków. A później raptownie przeszedł z paru kroków na bieganie. Teraz lata jak szalony. Oczywiście czasem się chwieje i chodzę za nim krok w krok ale idzie mu naprawdę super.
Myślę, że na roczek już opanuje bieganie do perfektu.
Poza tym Kubuś szaleje za piłką. Kopie ją sam bez niczyjej pomocy i krzyczy gol gol gol... Także mam piłkarza w domu. ;-)
A powiedzcie mi jak i gdzie organizujecie roczek?
Bo my zamówiliśmy lokal, robimy imprezę tak na 21 osób. Rodzice, babcie, chrzestni i rodzeństwo moje i małża. Teraz zastanawiam się nad tortem jaki zamówić, ale raczej z marcepanu. No i najważniejsze nie wiem kompletnie jak ubrać Kubusia. Czy w garnitur czy jakoś na sportowo. I zastanawiam się czy fotografa nie załatwić na imprezkę? Poradźcie mi coś kochane i powiedzcie co wy planujecie na roczki???
Buziolki

12 lata 6 miesiąc temu #386643 przez aga1040
Masuska Kubuś też ma taki rower tylko niebieski. Rewelacja!!!!!! Polecam!!!!
Zaraz zamieszczę jakąś fotkę Kubusia :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #386655 przez aga1040
Załączniki:

12 lata 6 miesiąc temu #386783 przez Rika
Aga ale on duży :D

Dziewczyny nie wiecie co ja narobiłam!!!
Kupiłam sobie świetne "wałki" na allegro i mi wczoraj przyszły :) oczywiście ja bardzo wery hepy więc pobiegłam wieczorem do sklepu kupić preparat do trwałej :)

allegro.pl/magic-leverag-papiloty-walki-...ena-i2399092315.html

Wieczorem jak już dziewczyny poszły spać, poszłam umyć głowę, właściwie to już noc była jak nakładałam to na włosy. Zajęło mi to ok 30 minut bo mam długie i na jeden kosmyk musiałam zakładać 2 "wałki". Skończyłam, wyszłam o 2:30 na papierosa i... przypomniało mi się że zapomniałam nałożyć ten preparat do trwałej!!! :angry: :ohmy:

Nie miałam już sił zdejmować i zakładać jeszcze raz, położyłam się i szok!!! Nie da się w tym spać!!! Co chwilę wstawałam, wierciłam się, nie wiedziałam jak mam się położyć... Rano wstałam i w końcu to zdjęłam. Włosy na początku zakręcone. Nawet fajnie ale... nie dla mnie. Źle czuję się w lokach, źle wyglądam, grubo strasznie na twarzy. I jak zobaczyłam się w lusterku to wielka ulga że moja trwała jednak okazała się nie być trwała. Dobrze że jestem blondynką :) nie obrażając innych blondynek :)
Raz na jakiś czas można to założyć ale nie na noc. Mnóstwo włosów straciłam przez to w nocy :( :angry: :dry: a oto efekt :dry:

pokazywarka.pl/qykft2/

A to moje małe :)

12 lata 6 miesiąc temu #386874 przez hoborr
Dzień DObry...

U nas jakies takie dziwne dni. Na nic nie mam czasu! Wczoraj w szkole konferencja - wszystkim doałam pozytywny i mam spokój:) ALe dyro nazadawał sprawozdań z tego , owego i robioty kupa. Do tego robiłąm dyplomy dla wszystkich anuczycieli i sprzątaczek itd na pątek, drukowałąm. I zawiozłam dziś mamie do zalaminowania. POtem byłam prawie 5 godzxin na budowie ukłądałam styropian, bo na sobotę musi byc gotowę , bo do wylewwek ekipa przychodzi..

Do tego Ada jest dziwna. nie maiął goraczki i teściowa nie zabrałą jej do lekarza. Ale wydaje mi się że 2 dolne dwójki wychodzą i jedynka lewa na górze. Jak nie było to nie było - a teraz wszystko na raz idzie! ech. W nocy obudziła się o 1 i oszłą spać o 3. Ja połozyłąm sie o 24 i noramlnie dziś nie kontaktuje. Tomuś ją zabawiał w nocy bo ja sił nie miałąm. ALe w końcu poszedł spać do iinnego pokoju do dochodziła 3 a o 5 miał do pracy wstać.. Ale jazda. Teraz jest grzeczna i wszystko ok:) A w niedzielę miała ta gorączke i dałam jej odrobinmę - pierwszy raz w życiu - syropek z ibuprofenem . No i po 20 minutach dziecko śpiewało i bawiło sie jak gdyby nigdy nic. :)

No to chyba tyle o nas.

Rika A mi sie podoba taki zakręcony lok:) Super te torty zrobiłaś:) Ja chcę zrobić taki prostokątny jak na zwykłą blasdzkę na ciasto. Proszę doraź ile mam zrobić tegp lukry? Ile cukru, ile mąki ile glukozy idt?? Tak żeby mi starczyło na przykrycie i zrobienie biedronki na górę.
Rika śliczne sukienki miały twoje córeczki:) I choć nie słyszę do czego tańczą - bo ada śi i mam wyłączony głośnik - sa urocze!!!

Aga super że jesteś:) Synek śliczny:) JA urodxzinki w niedzielę organizuje w domu. Tort, ciasto, gril, sałatka, lody, idt:) Babcie, pra, rodzeństtwo:) Będzie 16 osób. A Ada pewnie wyskoczy w kreacji a potem na sportowo:) NIe jestem zwoleniniczką mordowania dzieci w niewygodnuych ubraniach:)

12 lata 6 miesiąc temu #387109 przez Rika
apps.facebook.com/dziecikibicuja/gallery.aspx?id=1093 przypominam o głosikach :)

Hoborr one śpiewają i tańczą na kiepskich :D zależy jak duża ma być ta blacha? Ja bym zrobiła z takich proporcji jak podałam Masusce ten oryginalny przepis.

12 lata 6 miesiąc temu #387114 przez aga1040
Rika wyglądasz super w tych loczka!!!!!!!!!!

No ja tak po dłuższym zastanowieniu to raczej na początek ubiore mu spodnie i koszule a później przebiorę go na luzacko :-) nie ma co go męczyć.

12 lata 6 miesiąc temu #387119 przez Rika
Rika napisał:

Masuska for ju

Składniki
ok. 80 dag cukru pudru
50 g glukozy ( w proszku)
4 łyżeczki żelatyny
70 ml zimnej wody
3 łyzeczki margaryny ,,Planta,,
olejek migdałowy ( ja wlewam całą buteleczke)

zalać żelatynę zimną wodą,odstawić na ok 5 minut

postawić żelatynę nad parą wodną , mieszać aż się ,,rozluźni,,

wsypac glukoze,

uważać ,zeby papka się nie zagotowała! Jeśli sie zagotuje należy zacząć od nowa

Dodać Plantę i zdjąć miskę z ognia zanim tłuszcz całkowicie się roztopi.

Wlac olejek migdałowy

połączyć papkę z cukrem pudrem, wyrabiać aż masa będzie plastyczna .
cukier puder należy dosypywać stopniowo. Jesli uznasz ,ze masa ma odpowiednią konsystencję to nie dosypuj więcej .
Jeśli masa jest zbyt klejąca dodaj cukru, jesli będzie zbyt sucha dodaj Planty

Gotową mase cukrową można wałkować na blacie posypanym mąka ziemniaczaną .
Można też posmarować blat i wałek cienką warstwą planty ( ja polecam mąkę ziemniaczaną)

Rozwałkowaną mase zwinąć na wałek lub układając na przedramieniu przeniesć na tort , dopasowac rękami i obkroić niepotrzebne boki.
To jest z internetu jednak ja robię inaczej :)

Na pewno robię mniej tzn z tego przepisu
2-3 łyżeczki żelatyny sypię do 35 ml gorącej wody :) szybko mieszam i dosypuje ok 3 łyżeczek glukozy, mieszam. Wcześniej sypię do miski cukier puder ale nie cały tylko szklankę gdzieś tak. Później tą żelatynę z całą resztą wlewam do miski, mieszam w taki sposób, ze zasypuję tą żelatynę cukrem pudrem, po czasie zrobi Ci się taki glut (dzisiejsze określenie mojej siostry :)) najlepiej na początku mieszać łyżką bo się lepi. Później zbierać cukier puder żelatyną i dosypywać co jakiś czas jak zabraknie. Masa nie może być twarda ale za miękka też nie. Ja dzisiaj zrobiłam mniej ale za mało a marcepan został ze świąt :D ale mam świetny przepis na marcepan jak będę miała więcej czasu to Ci prześlę. Tylko jak mam być szczera to jest dużo roboty :) chyba że masz młynek do kawy :) bo ja nie mam i musiałam wałkiem

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
w migdały żeby rozwalić je na proszek. Jest dużo roboty ale jednak co własnoręcznie robiony marcepan to nie kupny, smak o niebo lepszy :)

jak masz na całą blachę to kup 1 pakowanie glukozy, 2 opakowania cukru pudru i żelatynę koniecznie specjalną do deserów bo taka niespecjalna jest w grudkach i nie zawsze dobrze się rozpuści i jak będziesz masę wałkować to dziury się porobią tak jak mi.

czyli najpierw wlać 70 ml ciepłej lub gorącej wody, dosypać 4 łyżeczki żelatyny, mieszać szybko, dosypać ok 6-7 łyżeczek glukozy. Wlać do cukru pudru wcześniej przygotowanego w misce najlepiej, zamieszać, tzn łyżką "zakopywać" cukrem pudrem wlaną żelatynę :) cholernie się klei więc mieszam zawsze łyżką dopóki nie zacznie odchodzić, później staram się nie dotykać żelatyny tylko oddzielam ręce od niej cukrem pudrem, wałkuję też tak, posypuję wałek i stół cukrem pudrem i jest OK.

12 lata 6 miesiąc temu #387176 przez Rika
Oposek hop hop!!!
Aniaw puk puk!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka