BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 6 miesiąc temu #388236 przez masuska
Piotrek ma jeszcze 37.9 st C.

Zaczynam rwać włosy z głowy....

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #388239 przez różyczka
I co tera pani? :dry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 6 miesiąc temu #388246 przez różyczka
Masuska ten pojemnik na krew miesiaczkową obrzydził mnie tak samo jak podpaski, które sie pierze wielorazowego uzytku (Twoja ulubiona Reni w ddtvn pokazywala je kiedys)...
az mi jest niedobrze....fuuuuuuuuuuuuuj

Ania co zrobiłaś z włosami? :)
(z Elą sie porachuje na gadu zeby nie bić jej tu publicznie :silly: )

Rika dosyc nietypowa prośba ale postaram sie zrobić to zdjecie, jak Oliwia skonczy sobie depilowac nogi(bo ktos musi trzymac ofiare) :laugh:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #388253 przez aniaw
Dostałam własnie do pracy pocztą kwiatową cudny bukiet :lol: Z bilecikiem :lol: Od małża :lol: Ale pięknie pachnie mi w gabinecie :lol: No i znów ciesze się jak głupia :lol: Chyba się zakochałam :S

Masuska ojojoj :kiss: A nadal biegunka czy cosik jeszcze doszło? Kurka :dry:

Rózyczko podcięłam, wycieniowałam, wypazurkowałam i podobno ładnie wygladam :)
Opinia niezaleznego biegłego :P

Paulinka jasne, że pamietamy, pisaj pisaj :)

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #388259 przez masuska
Różyczko mnie też to obrzydziło. Ble, fu, fe:P

Piotra pewnie też bo zwymiotował:(

Aniu także nie wiem już co robić... Biegunka od wczoraj, dziś gorączka i jeszcze wymiot.

PRzepraszam że tak egoistycznie, ale nerwy mnie zrzerają, Męża nie ma, samochodu nie ma... A temu coraz gorzej.

Ania, czy Piter musi pochłonąć całą dawkę leku przeciwgorączkowego? CZy jak tylko wysiorbał połowę i tempka się zbiła to starczy?

12 lata 6 miesiąc temu #388261 przez Rika
Masuska to też może być od zębów? Które zęby ma już? Może 4 mu idą. Moja Zuzia też wymiotowała na zęby. Właśnie na 4 górne i dolne.

Różyczko czekam :)

Właśnie wróciłam od dentysty :dry: :laugh: mąż nic nie zauważył :angry: :angry: :angry: i jeszcze mnie wkur..ł

12 lata 6 miesiąc temu #388283 przez masuska
Rika ma wszystkie osiem z przodu, ale moja mama dziś męczyła się z biegunką, więc myślę że to wirusówka.

Piotrek w swoim żywiole, wcina paluszki:) Boję się nocy:(

12 lata 6 miesiąc temu #388315 przez aniaw
Masuska jeżeli temp spadła po połowie dawki to nie trzeba podawać dawki większej. Kurcze być może to wirusówka, ale przecież juz to przechodziłaś więc wiesz co robić :kiss:
Oj trzymam mocno kciuki. Ale na zeby idace tez może tak reagować niestety :dry:
Na priv wysyłam Tobie nr tel, więc jak coś chcesz podpytać to się nie krępuj bo do kompa moge nie mieć dostępu jak bede u kumpeli.

Rika Byłas u dentysty a M nie zauważył? A co miał zauważyc, że jedynki Tobie usunęli? :lol: Żartuję oczywiście, ale nie kumam :dry:

12 lata 6 miesiąc temu #388331 przez Rika
Masuska no to rzeczywiście nieciekawie... to musisz obserwować teraz. Zresztą sama wiesz co robić :)

Aniaw miałam zęby czyszczone, piaskowane i wybielane bo na nic innego nie chciałam się zgodzić :D

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #388339 przez Oposek
Hej Dziewczynki:)

Żyjemy, żyjemy i wszystko u nas dobrze, tylko czasu jakoś brak;) Przyjechała moja Babcia, rozpieszcza Filipa na maksa, wszystko Mu wolno, a ja trochę podgoniłam z pracą, wczoraj oddałam jedną rzecz, na dniach oddam drugą, więc jestem zadowolona, bo i trochę kasy wpadnie i będę mogła odetchnąć. Polowałam na strój na urodziny dla Młodego, bo mi się podobał zestaw- czapka i spodenki z jednego materiału, ale nigdzie nie było naszego rozmiaru, więc spodenki zamówiłam w necie, a czapki dziś szukałam w 3 sklepach, w końcu się udało, a mąż myślałam, że zawału dostanie, jak zobaczył Młodego ala pedał pospolity :blink:

Masuska współczuję nerwów z Piterkiem :( Ale wirusówka jest do przejścia, Filip wymiotował, miał biegunkę, a zniósł dzielnie, tyle że spał ciągle i jeść nic nie chciał, ja leżałam ledwie żywa :blush: Mam nadzieję, że do rana wszystko przejdzie :kiss: A to że je to moim zdaniem dobry objaw! Co do tych "urządzeń" to też mnie jakoś nie przekonują i nie mogę rozkminić, dlaczego kobiety w ciąży nie mogą koszytać z normalnej toalety w naturalnej pozycji, tylko lepsze jest dla nich siusianie na stojąco;)

Ania cieszę się bardzo, że jesteś zadowolona, że prezent się podobał i kartka;) Ja też lubię kartki i zostawiam wszystkie, a nasze ślubne wkleiłam do albumu i nawet czasem oglądamy:)
Ja z głupim uśmiechem czasem nawet teraz chodzę, cztery lata po ślubie, więc nie jest źle :silly:
A Chłopcy obaj wyglądali cudnie, Dominiś jak dał radę spać to nie mam pojecia, bo Filipa obudziły pierwsze dźwięki organów:)

BasbagRATULACJE dla Wiki z powodu kroczków!!!:) widzę, że u Was mega intensywny czas przed wyjazdem! dobrze, że znaleźliście tego chirurga, czasem lepiej przeboleć tą kasę i zapłacić, żeby mieć spokój, że wszystko pójdzie, jak należy. Trzydniówkę macie z głowy to można na wakacje jechać i wypoczywać:) Ślicznie Ci w loczkach!!!:)

Przyszła Mama letnie ubranka do chrztu jakieś są, ale mi się specjalnie nie podobają;) Tyle tylko, że fajnie by było, jakby pogoda była ładna. Za to Wy macie już chrzest z głowy, a my dopiero przed:)
Superancko, że wypad nad jeziorko się udał, s[ływu też zazdroszczę, ja kiedyś co roku 10 dni śmigałam na kajakach, potem poznałam męża i On wolał żagle, więc co roku na łódki, a teraz nie bardzo jest z kim, bo znajomi w oczekiwaniu na dziecko lub z maluchem... Może za rok:) A jak Dziadek się czuje?

Aga to faktycznie masz trochę zachodu z dzieciakami:) Mi moja sis czasem synka podrzuca, ale On Młody jeszcze, więc wiele roboty nie ma, poza pilnowaniem, żeby Filip nie wydłubał Julkowi oka i nie wsadzał Mu widelca do ucha;) My na roczek/chrzest robimy sporą imprezę rodzinną w knajpie (tyle że na świeżym powietrzu, bo z grillem) Strój ma Filip taki pół elegancki- krótkie spodenki, z tego samego materiału kaszkier, biała koszula z krótkim rękawem, szelki, białe skórzane buciki. Na przebranie drugi zestaw. Tort w końcu zamawiamy, bo nie będzie kiedy robić. A w innym terminie robimy kinder party, bo dzieci znajomych też wakacyjne i robimy wspólnie wszystkie urodziny, najprawdopodobniej na działce, żeby można było kilka dni zostać. Kubuś śliczny kibic:) Filip też uwielbia wszelkie piłki, kopie i rzuca, nie wiadomo po kim, bo tatuś sportowe beztalencie;)

Masuska, Różyczka no Filip może za przyzwoitkę robić i jechać na tylnym siedzeniu, tylko nie wiem, jak będzie, bo Hoborek pisała, że jak dziecko ma przerwę między jedynkami to wróży powodzenie u chłopców, a Filip ma, więc co będzie, jak się Piotrek w moim synu zakocha:silly:

Różyczka Filip miał opuchnięte dziąsła, potem poprzeczną kreskę i ząbek przebijał. A przy czwórkach trzy kreski, bo to większe zęby niby... Ja na początku przeczytałam, że Bianka nogi goli i się zastaawiałam co Wy temu biednemu dziecku robicie :laugh: A z Anią to Ty mądra jesteś, boś daleko, a tu jeden brat- świadek, drugi- chrzestny, siostra- świadkowa, co trenowała sztuki walki i Tomek, który nie spuszczał żony z oczu:) I jak tu z języczkiem całować? :blink:

Rika ja Ci już na fb pisałam, że Ty mi się w loczkach podobasz bardzo:) gdzie Ty masz grubą twarz to ja nie wiem, przecież Ty taka szczuplutka jesteś! Byłaś na noc u koleżanki? A ten Twój mąż to coś podbada za bardzo ostatnio :/

Hoborku no wierzę, że masz masę roboty, bo koniec roku to zawsze masakra w szkolnictwie, ale już od jutra wakacje:):):) A pomysł na tort masz super, ja jakbym miała córkę to miałam zamiar tak pokój dziecięcy urządzić- w konwencji łąki:) Z masą niestety nie pomogę, bo ja tak jak Różyczka pisała pożałowałam czasu i kupiłam gotowy;)

12 lata 6 miesiąc temu #388362 przez aniaw
ooooooo ŁOposek żyje :laugh:

Poszukiwanie ciuchów dla dziecka na impreze to niezłe wyzwanie :angry:
Faceci tego nie doceniają :P
Fajniutko, że z pracą ruszyłaś, trzymam kciuki za powodzenie :)

Dobra kończe zaraz prace i spadam do kumpeli, może mecz obejrzymy :lol:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #388366 przez różyczka
No dobra Oposkowa jestes usprawiedliwiona :) jak Ania przyjedzie nad morze to ją wysciskam osobiscie, pocalunek juz nieaktualny :P
z ta przerwa miedzy jedynkami to sie usmiałam :laugh:

Ale ja coś chyba przegapilam i to grubo :blush: Wiktoria Basby chodzi????

Masuska
ja tylko buziaki przyslać moge bo za nic w świecie sie nie znam na biegunkach :kiss: i oby mu minęło jak najszybciej choc tak jak Oposek wierze, ze jak je to dobry objaw...
Bianka ostatnio wali mega smierdzace zielone kupy i raz w nocy puscila pawia, ale rano byla jak zwykle nówka sztuka nierdzewka wiec sie nie przejełam za bardzo, zwlaszcza, ze zawierzyłam Dr Rice, ze to z powodu zębów pewnie. Dzis juz nie ryczała wieczorem i wydaje mi sie, ze jakis cien cienia w dziąsle tej drugiej dolnej jedynki chyba widziałam wiec jest nadzieja...

Ale zdjec dziasel - Riko - zrobic moja dziewczyna sobie nie dała :S

edit: w sprawie chrztu sprawa jest juz u pewnego biskupa wiec ciekawa jestem co wyjdzie :dry:

pomalowałam juz pazury, depilacja zrobiona, ciuszki i bikini z grubsza przygotowane....wiec jutro tylko wrzucam to do walizki i spadam na ciechocinek ;)
zaraz po apelu ofkors ;)

12 lata 6 miesiąc temu #388395 przez masuska
Dzięki dziewczyny, kochane jesteście :* Mam nadzieję że wszystko przejdzie zaraz, już, jak ręką odjął.

Co do tych przerw między jedynkami, to i ja i Piter mamy, więc:) Heheh ja mam prawie jak Karolak:P

Różyczko a ja wydałam dziś ostatnie pieniądze /przed wypłatą/ i kupiłam sobie strój kąpielowy na Allegro:) Ciekawe jak będzie leżał, bo mi się po sklepach łazić nie chce. Paero mam, jeszcze ze 2 kiecunie i prawie gotowa jestem na sierpień:P O bucikach nie wspomnę:) Leżą sandałki w pudełeczku i czekają:)

12 lata 6 miesiąc temu #388407 przez Oposek
oj Masuska, ale Ty jesteś rozrzutna! Po co Ci to pareo, kiecki, stroje kapielowe! To my dzieci Panom nie zostawiamy i nie idziemy na plażę nudystów??? Ej, ja chcę zobaczyć efekt tego masażu czekoladowego Różyczki, a w pareo to jak lizanie czekolady przez papierek! :P

12 lata 6 miesiąc temu #388410 przez Oposek
Różyczka i Basba proszę ładnie wypoczywać, relaksować się, wysypiać, zdjęcia robić, żebyśmy mogły zzielenieć z zazdrości i wracać szybko, bo będziemy tęsknić :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka