BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 6 miesiąc temu #388412 przez różyczka
ej zbereźnice jeszcze 22 godz. nie ma :silly:
a Masuska taka cnotke w pareo zgrywa a szpare sama pisze, ze ma jak ta lala :lol:
Przyjedz Aniaaaa - bedzim sie całowac :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 miesiąc temu #388418 przez różyczka
Oposku no ja miałam kupic krowe martini na wyjazd w biedrze ale chyba zamiast tego zajaram sobie szluga jednego....no moze dwa.... :) w ramach relaksu oczywiscie :blink:
a w ramach rozrywki moze zlapie na lasso jakiegos masazyste.... :woohoo:

12 lata 6 miesiąc temu #388419 przez masuska
Oposek napisał:

oj Masuska, ale Ty jesteś rozrzutna! Po co Ci to pareo, kiecki, stroje kapielowe! To my dzieci Panom nie zostawiamy i nie idziemy na plażę nudystów??? Ej, ja chcę zobaczyć efekt tego masażu czekoladowego Różyczki, a w pareo to jak lizanie czekolady przez papierek! :P

A to takie plany macie:) Czemu na końcu się dowiaduję???? Się pytam, no:)

Basba a mój Mąż jeszcze za kawalerskich czasów był w Cieccinie, czy jakoś tak:)

Hehehe Różyk wymiata:)

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

12 lata 6 miesiąc temu #388423 przez różyczka
idz idz czuwać :kiss:
a ja ide spac :)
jestem na kompie starego wiec nie mam tu gadu jakby co :blink:

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #388434 przez Rika
Przeczytałam po łebkach :)

Masuska wiesz co? NIC :D mam nadzieję że Piotruś jutro będzie jak "nowy" :)

Basba gratuluję pierwszych kroczków

Różyczko przepraszam ale chyba nie pochwaliłam rowerka Bianusi :) cudny :) i Bianka piękna, ma takie oczka duże :)
Powiedz mi za ile masz ten wyjazd do SPA i z której to strony i na jakiej zasadzie to działa? nic nie trzeba dopłacać? Dzisiaj sprawdzałam jakieś oferty na Grupon czy coś i nie chce mi się wierzyć że 10 dni w Chorwacji dla 4 osób kosztuje ok 900 zł :ohmy:

Przyszla_mama jeszcze Ciebie nie męczyłam :) może chciałabyś coś kupić dla Areczka? :) www.swistak.pl/profil/Rika_dla_malucha/aukcje/ a więcej bucików na allegro, link pod moimi postami :)

No i nie pamiętam co miałam pisać :(

Oposek nie pojechałam we wtorek do koleżanki bo zimno było, miałam jechać w piątek ale siostra przyjeżdża :) no i prawdopodobnie w sobotę lub niedzielę pojedziemy do zoo a na noc pewnie w przyszłym tygodniu jak siostra pojedzie do domu.

A moje dziewczynki pół godziny temu padły oglądając mecz :)

Wkur.iona jestem na maksa bo po ostatniej powodzi u nas pralki nie miałam... a dzisiaj teściowa mówi że już działa, wkurw na maksa bo prania 4 mega reklamówy a mój nagle mówi że zapomniał mi powiedzieć!!!! Nie wspominając o tym że dzisiaj cały dzień siedział w domu i grzebał przy samochodzie zamiast posiedzieć z dziećmi!!! :angry: :angry: :angry: Nie licząc że wczoraj poszedł mecz oglądać na górę bo tu mu dzieci przeszkadzały!!! :angry: :angry: :angry: :angry: i jak tu go nie zabić???

Mam go dość coraz bardziej i coraz bardziej jestem zmęczona tą sytuacją.

12 lata 6 miesiąc temu #388518 przez hoborr
A ja dalej nie mam czasu!!!!!!!

ŁUUUU

A TROCHĘ POCZYTAŁAM I LECĘ!

NA WAKACJACH BĘDE MIAŁĄ WIĘCEJ CZASU! :S

12 lata 6 miesiąc temu #388553 przez aga1040
to powiedzcie mi która nasza kochana lipcóweczka zaciążyła?? bom nie w temacie??
A która z was karmi jeszcze piersią???
Buziolki na noc. Ide do moich mężczyzn spiochać.
Do juterka :-) :kiss:

12 lata 6 miesiąc temu #388561 przez Oposek
Aga drugiego dzidziusia będzie miała Ufolka, to dopiero sam początek ciąży, więc nie wiadomo jeszcze dokładnie kiedy. A piersią karmię jeszcze ja, Rika i Ewitkun (z tym, że Ona nie pisze już od jakiegoś czasu na ZP, a na drugim forum. A Ty karmisz? długo jeszcze zamierzasz?

Hoborku to życzę Ci, żebyś już od jutra miała mnóstwo wolnego czasu :kiss:

Masuska ja z tych stron, co podałaś z calego serca polecam dzieci są ważne. Mnóstwo cennych informacji, szczególnie o rodzicielstwie bliskości. Oby jutro Piotruś był już zdrowy :kiss:

Rika my czasem korzystamy z Grupona, bywa że uda się znaleźć coś opłacalnego. Choć czasem jest tak, że np kupujesz bon do knajpy, którą znasz, a potem się okazuje, że dla osób z kuponami porcje są znacznie mmiejsze albo pakiet na wywołanie zdjęć w formacie 10, który w całej Europie oznacza 10x15 cm, a dostajesz 9x10 cm. Co do wycieczek Groupon Travel to bywa, że w cenie nie ma przelotu np tu:
travel.groupon.pl/d-7395670-Hiszpania-Torrevieja
ale z większymi przekrętami się nie spotkałam. Inna sprawa, że jak się przejdziesz po biurach podróży to zobaczysz, że czasem to wcale nei jest żadna okazja, a normalna cena first / last minute.
Z facetami czasem brak słów i choć ja na swojego narzekać nie mogę, to czasem mnie przeraża sam sposób ich myślenia... Nie dziwię się wcale Twojemu zmęczeniu i wkurwieniu :( Marne jest to, że w takich sytuacjach rzadko coś można zrobić, bo przecież nikogo nie zmusisz do zajmowania się dziećmi.

12 lata 6 miesiąc temu #388563 przez Rika
Aga w ciąży jest Ufolka.
Ja jeszcze karmię piersią i Oposek chyba :)

Dziewczynki jutro jedziemy na zdjęcie gipsu, trzymajcie za Zuzię kciuki żeby nie płakała :)

Poszły wcześnie spać ale Zuzia się obudziła bo ją dziąsła bolą (wychodzą jej 3 na dole) płakała i obudziła Olę więc niezły cyrk miałam, dałam jej paracetamol ale zanim dałam to mnie obrzygała :dry: a teraz śpią jak dwa susełki.

12 lata 6 miesiąc temu #388565 przez Rika
Oposek dopiero zobaczyłam na poczcie że tu napisałaś a ja gapa jestem, widocznie pisałyśmy w tym samym czasie, jak patrzyłam to w większości ofert nie ma wliczonego transportu... sam anie wiem, teraz i tak nigdzie nie pojadę :) ale na październik się szykuję :) a poza tym mamy kolejne wesele w wrześniu które również krzyżuje nam plany :( ku.wa nie mieli kiedy się żenić tylko teraz jak my ta cholerną górę robimy!!! :angry: :angry: jeszcze jkby mojemu chciało się to robić a on totalnie ta górę olewa :(

12 lata 6 miesiąc temu #388627 przez Rika
Dzień dobry...

Zuzia ma znów opuchniętą buzię, tym razem z przodu, już jesteśmy umówieni do dentysty, po szpitalu pojedziemy. Od razu jak będzie czas to zalapisujemy jej ząbki a jak nie to w poniedziałek. Nie chce jeść, myc zębów i mówi że ją boli :( no kurwa zawsze coś :(

12 lata 6 miesiąc temu #388640 przez aga1040
Oposku karmie jeszcze ale już mi coraz mniej napływa. W ciągu dnia trochę pociąga cycka ale musze mu butle też dorobić. Co prawda dopija wtedy ze 100 ml ale muszę mu dać.
A w nocy budzi się ze dwa razy na cycka i mu starcza jakoś w nocy lepiej mi napływa pokarm.
Prypuszczam, że niedługo w ciągu dnia będe musiała już mu nie dawać cycka bo i tak już coraz mniej a wtedy bede karmić go piersią w nocy. Ale zobaczymy.

12 lata 6 miesiąc temu #388660 przez aga1040
Ufolka a Tobie serdeczne gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! I dużo zdrówka dla Was wszystkich!!!!!!!!! :-)

12 lata 6 miesiąc temu #388671 przez przyszla_mama
Hej dziołchy :)

alez mialam do nadrobienia

bylam z dziadkiem w lublinie na tym zabiegu na oczy, jeszcze niewiadomo czy jego wzrok sie poprawil bo za wczesnie to stwierdzic, na razie nie ma skutkow ubocznych a to juz duzo. przesiedzialam w szpitalu uwaga uwaga - od 8 rano do 17, myslalam ze zwatpie taki brak tam organizacji. A najlepsza byla jedna kobieta - przeszla wszystkie procedury, 3 badania u lekarza, juz przygotowywania do zabiegu sie zaczynaly - godzina 13 - a ona zrezygnowala, przestraszyla sie bo trzeba bylo zgode podpisac, tam bylo o tym ze moze wystapic krwotok jakies komplikacje itd. ale to przy kazdym inwazyjnym zabiegu jest jakies zagrozenie. tlumaczylismy jej to ale zwiala po prawie 6 godzinach czekania :)

laseczki, przede wszsytkim to jak fajnie, ze uda wam sie zorganizowac to spotkanie, szkoda ze ja na drugim koncu polski jestem :/ ale bawcie sie super i narobcie duo fotek, o :)

ja tez bylam we wloszech raz i podpisuje sie pod tym co stwierdzila rozyczka. I jezyk, i miejsce i ludzie i jedzenie - wszystko niesamowite.

basba - cale szczescie ze trafiliscie na takiego profesjonaliste i jak dobrze, ze opinie o nim takie pozytywne. A kiedy ta operacja ma sie odbyc? Ucaluj Antosia i Wiki, jak fajnie ze juz te pierwsze kroki za nia, Arkowi chyba jeszcze do nich daleko, za nic nie chce probowac chodzic, juz probowalam wszelkich sposobow.

masuska - dziekuje za namiar na roweryki bardo mi sie podobaja, moze sie skusze na taki dla Arka. co do wody to ja tez kocham sie pluskac, kapac i w ogole uwielbiam wode. niestety moj splyw w tym tygodniu nie wypali, maz pracuje :/ a Tobie masuska zazdroszcze ze masz duzo jezior dookola, pewnie w wakacje nie raz wyskoczysz nad wode.

a jak sie czuje Piotrus????

oposku - ja tez sie glowie co mlodemu kupic na urodziny do ubrania, dobrze, ze masz juz dylemat za soba. co do wypadow na kajaki na 10 dni - to dopiero frajda. ja kiedys na zagle jezdzilam na mazury... nie ma nic lepszego niz caly dzien zeglowac, a pozniej spedzac wieczor przy szantach.

aska - przekaz gratulacje Mikusiowi!

Ania - ja juz nie moge sie zdjec doczekac, zamiesc kochana jakies bo skreca mnie z ciekawosci jak nasza piekna juz pani mloda wygladala :) niekoniecznie od fotografa. Aniu, ten zabieg to nie u Areczka tylko u dziadka byl :)

Różyczko - rowerek Bianki bomba, a czy moglabys tez wstawic linka. jesli kupilas przez net oczywiscie.

rika - Ty to kopalnia wiedzy medycznej jestes, jak bede miala jakies watpliwosci bede walic do Ciebie jak w dym :) a i dzikuje za link, a to sa wszystko nowe rzeczy? 3mam kciuki za zdejmowanie gipsu, zeby naszej Zuzi nam nie przestraszyli :* Rika, a duzo wam jeszcze zostalo do wykonczenia tej góry?

hoborr - jak szly prace przy ukladaniu styropianu? ale to musi byc satysfakcja widziec jak dom sie zmienia i ile juz za Wami.

Basba - juz doczytalam kiedy ta operacja. co do ksiazeczki to wlasnie na nia spojrzalam i rewelacyjny pomysl. sama bym na to nie wpadla. racja ze taka operacja to stres i dla malucha i dla rodzicow. sama pamietam co przezywalam.. bedziemy 18 lipca z Toba

Aga- dobrze, ze w pore zainterweniowalas na budowie. mialabys duza niespodzianke :)

milego dnia :*

12 lata 6 miesiąc temu - 12 lata 6 miesiąc temu #388698 przez aniaw
Masuska :kiss:

Rika trzymam kciuki za Zuzie :kiss: Biedna :kiss:

Różyczko
udanych łapanek na lasso przystojniaków :kiss:

Basba udanego wypadu, odstresuj się troszkę :kiss:

Przyszła_mama ale ze mnie gapa :dry: Sorki, że nie doczytałam, że to u dziadka :huh:

Hoborku ja też chcem wakacje :lol:
Tak wczoraj wspominałyśmy z kumpela, że fajnie to było za czasów szkolnych :blink:

Oposek no skoro spotkanie na plaży nudystó to musze koniecznie przybyć :lol:

Aga fajniutko, że jeszcze karmisz piersią, moje bobasy same się odstawiły :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka