BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #412179 przez Oposek
Nie wszystkie z Was zaglądają na drugie forum, a Masuska- Królowa Promocji ostatnio gdzieś przepadła, więc informuje, że w Biedronce i Lidlu są fajne zabawki:
www.promoceny.pl/detail/biedronka-drewni...a-edukacyjna-115078/
fanlidla.pl/gazetka/2012.08.09.dla.dzieci/6787,Samochodzika

Wszystko znalazła Ewa, a ja bezczelnie skopiowałam :blush:

Sama mogę polecić samochodziki z uchwytem, bez napędu. Są spore, mój syn ma taki i uwielbia, bo łatwo chwycić i jeździć z zawrotną szybkością:)

allegro.pl/samochodzik-z-uchwytem-little-tikes-i2565921172.html

Różyczka ja też jestem za mm ze względu na obciążenie nerek, ale mogę się założyć, że nic naszym dzieciom nie będzie, jak wypiją trochę normalnego mleka;) Tylko ja bym je jednak gotowała.

Basba świetnie, że weekend się udał, a jeszcze lepiej, że jesteś już z nami:) Piękne zdjęcia, cudne to Wasze we dwoje i bawiących się dzieciaków na plaży:)

A Ania ma urlop i chyba o nas zapomniała! :blink:

głosik na Emilkę Magdy M oddany!

Rika przysiadłaś do matmy?

przecudna Adusia widzę się pojawiła, nawet jak zła to piękna :kiss: Musisz Hoborku koniecznie wstawić fotki z wesela albo chociaż Córeczki w sukience! współczuję tej szkolnej papierologi, oby szybko się udało skończyć!

Aga czekamy cierpliwie na zdjęcia z zoo! fajnie, że synek już zdrowy!

A gdzie jest znów nasza Natimp??? Chyba forum pada!!! :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #412193 przez martus0707
Hej, tylko chciałam powiedzieć że ostatnio Igor jadł budyń na "naszym" mleku i dostał wysypki na buźce i karku, po kilku godzinach zniknęło ale to na pewno od tego mleka z kartonu bo nic innego nie jadł wtedy.

Asiu, zdrówka dla Mikołajka, oby to nie było zapalenie płuc :kiss:

Oposku a na jakie zajęcia będziesz zapisywać Smyka? Chodzi o basen?
My też niedawno mieliśmy wesele kuzynki męża i Igor został sam z moją mamą na noc. Nie obyło się bez dzwonienia co godzinę i pytania czy zjadł, czy ma zmienionego pampika, czy robił kupkę, czy dała Mu pić, takie pierdoły że szok, ale spisała się na medal moja mamuśka :blush: Teściówa za to nie potrafi się zająć Małym, kiedyś była taka sytuacja że zostawiliśmy Go u niej, wróciliśmy po ok godzinie a dzieciak cały czerwony od płaczu, aż mu w plamy na buźce poszło, słychać było płacz dziecka jak się wchodziło do klatki ale nie sądziłam że to mój Niuniek... :dry:

Harborrku Adusia przepiękna w kolczykach, w ogóle bym nie powiedziała że jest zła bo wygląda ślicznie ;) a i na info z USG czekamy :side:

Różyczko a co się dzieje z kupami córy bo chyba żem nie doczytała...

Słuchajcie wasze bąble też tak zgrzytają ząbkami? :unsure: Bo mój strasznie... :huh: i jeść nie chce, tylko picie i słodkie. Obiadu nie jadł od 3 dni, próbowałam ale nic, zjadł za to kaszę na obiad :dry:

12 lata 4 miesiąc temu #412208 przez natimp1
Hej Kochane , podczytałam co u Was a że czasu mało nie odpisuję pojedynczo..
Fajnie ze urlopowiczki wróciły, czekamy na jakieś foty.
U nas cudnie, w weekend widziałam się ze staruchami rodzinnymi czytać Maksem i Tomkiem, praca to temat mało fajny ale nic nie zrobię nie ma sie co nakręcać.
Temp milion stopni pozwoliła nam na kąpiele w jeziorku, Janko szalał, biegał za kaczkami jak świrnięty niestety miał przygode ze schodami z których spadł a dokładnie stopni przy zejściu z tarasu - póki raczkował było cudnie a teraz idzie nie patrzy i leży, czółko i nosek zdarty, ale przyznam ze z tym czółkiem 0obrapanym i szpara między zębami wygląda rewelacyjnie
A Maksi taki KOchany że aż miło.
Dziś mam w planach posprzątać swoje szafy i Maksia w ramach przygotowania przed przedszkolem , zobaczymy czy się uda czy pogoda zniechęci .

Basba gdybym miała taką wielką chatę jak Ty to nie wiem czy bym miała taki porządek

Aska całus dla choróbki

12 lata 4 miesiąc temu #412424 przez aniaw
Hello :laugh:

No ja niby urlopuję i praca i operacja dziś zaliczona i na szczęście wszystko się udało :)

Basba ale super fotki, widać, że się udał wypad :)

Aga a gdzie Ty mieszkasz, bo chętnie do tego AA bym z Twoją ekipą poszła :lol:

Różyczko mleko tak prosto z kartonu? No ja proponuję chociaż do szklanki przelać albo coś :lol: A tak serio próbować można ale MM jest bardziej wartościowe :)
Wiesz czułąm się nieźle wyluzowana po Twojej imprezce :)

Przyszła_mama pomysłów na wyjazd to mamy tysiąc ale kasa na minusie ;) Gratuluję zakupów a że do mnie nie zadzwoniłaś to jestem obrażona :P Żartuję oczywiście, ale tak nawiasem super byłoby się spotkać :)

Asiu a żadnego rtg nie zrobili? A z tym ubezpieczeniem to możesz się nie przejmowć jak zapomnisz i idziesz normalnie tylko po wizycie w ciągu 7 dni musisz im donieśc ubezpieczenie albo będziesz płącić normalnie za wizytę ;) Buziaki dla Mikiego :kiss:

Olka no człowiek to musi wysłuchać nieźle takich czubków :angry:

Oposku no ja też uważam, że ślub jest przereklamowany :lol: A kiedy remont kończycie? Może jakieś spotkanko spacerkowe uda nam się zaplanować jak będziesz wolniejsza i odpoczęta? :laugh:

Hoborku ale śliczna zakolczykowana Adusia :kiss:

Nati ja też mam plany sprzątania szaf w urlop ale co z tego wyjdzie to nie wiem :S

Martuś moje nie zgrzytają ząbkami :S

Rika no właśnie kiedy masz tą matmę, bo nie wiem kiedy trzymać kciuki :S A mam odwiedzić kumpele w Otwocku to może i Ciebie bym nawiedziła jak już będziesz po :)

A my wczoraj byliśmy u mojej mamci, bobasy wymęczyły zwierzaki aż kot uciekał jak zwykle przed nimi na strych a pies leżał do góry brzuchem z przeżarcia - bo być u babci i nie pokarmić zwierzów z ręki to grzech :lol: Wybiegali się po podwórku, pospacerowaliśmy i całkiem spontanicznie spotkaliśmy moją kumpelę i fajniutko było :)
Myślimy wciąż czy nie przeprowadzić się do mamy, ale matko mega remont by nas czekał :S

12 lata 4 miesiąc temu #412444 przez aska27
Hej!

U na s bez zmian. Nadal Mikołaj kaszle, wymiotuje, mało je, pić nie chce :dry: Dzisiaj pierwszy raz dostał nowy antybiotyk,zastanawiam się jednak jaka gwarancja,ze zadziała, kiedy będzie widać poprawę... lekarz dopiero za 5 dni kazał przyjść na kontrolę, długo :dry: Boję się tak czekać i tak naprawdę nie wiem co robić. Mikołaj jak widzi lekarstwa to w krzyk, teraz wiem ,ze zastrzyki byłyby jednak lepsze!
No właśnie Aniu żadnych badan dodatkowych nie robiono Mikusiowi i to mnie martwi.

a z dobrych wieści DOSTAŁĄM PRACĘ, na razie jakio opiekun dzieci ,świetlica, dowozy itp... ale cieszę sie bardzo :)

Aniu jak macie mozliwość przeprowadzki do mamy to się nie zastanawiaj :blink: a kiedys o swoim pomyslicie.. tak jak my :blink:

Poczytam co napisałyście :)

12 lata 4 miesiąc temu #412462 przez różyczka
Martus a takie zielone gliniaste ma ta mojaMysza kupole :dry:
a zgrzyta aż ciary idą i ma juz ukruszoną gorna jedynke i tak mysle czy to przypadkiem nie od tego własnie :dry:

Basba ale świetne fotki :) normalnie jak z bajki jestescie :) to mi daje nadzieje na to, ze jednak można byc szczęśliwym...
może ja tez kiedys tak sie zakocham :unsure: :side:

Oposku never! gotowane mleko jest obrzydliwe :P ta drewniana zabawke z młotkiem bardzo bym chciała bo Bianusiek uwielbia walić w co popadnie :laugh:

dziękuję za wszystkie odpowiedzi odnosnie mleka :)

Natimp biedny Jachu,ale fajnie, ze tak Ci lata juz :)

Ania nie no u nas to pełna kurtura :blink: jak kotek z miski dostaje :laugh:
a tak powaznie toona nadal litr MM na dobe wypija a to zwykle dodatkowo z moimi płatkami wcina

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 4 miesiąc temu #412463 przez Rika
Hoborr, Basba swietne zdjecia

matura pisemna jest jutro w calej Polsce a ustna w srode.

mozecie głosowac na Zuzię ?? apps.facebook.com/roommateskonkurs/gallery.aspx?id=383 spadam...

12 lata 4 miesiąc temu #412464 przez różyczka
chcialam jeszcze dodac, ze litr MM na dobe ale wszystko w nocy :angry:

Aska bożeee biedny ten Twój Mały bo taka ładna pogódka a On chorusi :(
aiGRATULACJE!!! :lol: a to szkolna swietlica? czy środowiskowa jakas? cały etat?

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #412468 przez aska27
Różyczkodziękuję :) świetlica szkolna, może za rok zwolni się jakiś etat w nauczaniu,zobaczymy. A etat cały.
Co do mleka to Mikołaj pił,oczywiście,gotowałam mu na tym mleku budyń, taki rzadszy do butli itp... ale to jako dodatek.

Hoborr jej, jaka Adusia jest ŚLICZNA, CUDNA DZIEWCZYNKA :) a włoski ma identyczne jak mój Mikołaj, ślicznie wygląda w tych kolczykach, super!!!!

Marta dzięki! Mikołajowi tez się zdarza zgrzytać ząbkami.

12 lata 4 miesiąc temu #412471 przez różyczka
Rika napisał:

Hoborr, Basba swietne zdjecia

matura pisemna jest jutro w calej Polsce a ustna w srode.

Rika jutro (wtorek) mój siostrzeniec ma poprawke z ustnego polaka, wiecnie jest do konca tak jak napisałaś :blink:

Bedziemy trzymać kciuki! Musi sie udać :kiss:

12 lata 4 miesiąc temu #412478 przez aska27
a ja nie widziałam zdjęć Basby :( a chętnie zobaczę :blink:

12 lata 4 miesiąc temu #412497 przez hoborr
BAsba zdjęcia pierwsza klasa:) SUPERRR!!!!!

ASiu serdecznie gratruluję pracy:) Super że się zaczepiłaś:) U nas w tym roku świetlicowa pani poszła na emeryturę ale nikogo nie zatrudnił dyro tylko nauczycielom porozdawał bo kilkoro by et\at straciło. A tak pozastali na całych! Także naprawdę masz dużo szczęścia:) Sama będę chyba dzieci autobusem wozić raz w tygodniu w ramach godziny karcianej:) A na świetlicy można tyle fajnych rzeczy roibić:) - dekoracje , konkursy, gazetki:) Także super:) Oby zwolniło się miejsce i od następnego roku dzieciaczki by się cieszyły:)
A etat ma 25 godzin u ciebie? Bo u mas jakoś tak!

Różyczko ja nie napisałam o mleku bo nie wiem...

Rika już głosuję:)

OOOOO idę bo łazienka wolna!!!

12 lata 4 miesiąc temu #412500 przez hoborr
Rika ni eda się głosować!

12 lata 4 miesiąc temu #412507 przez Rika
Hoborr przy zdjeciu jest zielony + i na niego klikasz :)

Różyczko z tego co ja wiem to poprawki są jutro i w środę a nie wiem jak tam kto sobie ustawił :) u mnie tak jest.

Już mam stresa

ANiaw oczywiscie zapraszam

wiecie co, chyba pora zacząć się uczyć :ohmy:

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #412549 przez Oposek
Asia gratuluję pracy!!!:) cieszę się bardzo, że się udało, kiedy zaczynasz? będę trzymać kciuki za początki! :kiss: Co do Mikołajka to nie wiem, czy pamiętasz, ale Filip miał zachłystowe zapalenie płuc i leżeliśmy w szpitalu. Bardzo pomagały inhalacje, możesz je robić sama w domu. Warto też oklepywać dziecko i odciągać wydzielinę Fridą.

Rika zdecydowanie najwyższa pora na rozpoczęcie nauki! Bierz się Kochana, będziesz miała spokój! A pytań kierowanych przez innych do siebie to chyba nie czytasz albo ignorujesz część :unsure: Bo już kolejny raz nie odpowiadasz :( Ja też nie mogę zagłosować na Zuzię!

Ania my póki co pomieszkujemy u teścia, ale na spacer umówię się zawsze chętnie:) Nie wiem, jakie macie kontakty z Mamą, ale jeśli dobre to też uważam, że nie ma się co zastanawiać... Wiadomo, że samemu mieszkać wygodnie, ale z drugiej strony Babcia pomoże troszkę przy chłopakach, a remont- nawet największy- to i tak zdecydowanie mniejsza kasa niż własne mieszkanie. A daleko miałabyś do pracy?

Martuś zapisujemy Filipa na pływanie, z tym, że chyba zmienimy basen i zajęcia ogólnorozwojowe dla maluchów. On od września za rok pójdzie do żłobka/przedszkola, więc pewnie od stycznia zacznie też zajęcia adaptacyjne. Wybór jest ogromny, ale na razie zostaniemy przy tym, dla dwulatków są superanckie zajęcia kulinarne, ale to za rok;) Ja też się stresowałam trochę tym naszym wyjściem, pilnowałam się, żeby nie dzwonić, na szczęście dziadkowie spisali się na medal ;) Przy takiej temperaturze nie chce się jeść nawet dorosłemu, nie martw się! Najważniejsze, że pije! Mój teraz też zupełnie inaczej je.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka