BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 3 miesiąc temu #416189 przez aga1040
Oposku no racja. Z lekarzami to bywa różnie. Ale mi chodziło tylko o to że mu krzywdy nie robią. A może pomoże ta metoda. No nie wiem. Ale gadane to ty masz kochana. Boszsz jakieś klasyfikacje ICD, zajęcia integracji sensorycznej... A po polsku mogę prosić :laugh:
Ale nie którzy niestety nie wyrastają z tego. Mam takich paru znajomych. Więc co szkodzi spróbować.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 3 miesiąc temu #416191 przez aga1040
Różyczko a z plasterkiem na pępek próbowałaś??

12 lata 3 miesiąc temu #416250 przez Rika
dzień dobry

12 lata 3 miesiąc temu #416264 przez basba
:angry: napisałam i dupa wsiakło... kurde jak to jest że jak zapomnę skopiować to mnie wyala, a jak zapisze to przechodzi bez problemu :angry: :unsure:

Niestety nie napisze od nowa bo czasu nie mam...
chciałam tylko napisac że nareszcie PONIEDZIAŁEK!!!!!!! jestem wykończona po weekendzie! Masakra!!!!

Oposku nie wiem czy jeszcze potrzebny ale pytałas o przepis na sałatkę z granatem:

Na płaskim półmisku rozkruszam sałatę lodową na nią rozrzucam przepołowione pomidorki koktajlowe i pokrojone półplastry zielonego ogórka. Na to pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i usmażona, orzeszki (najlepiej nerkowca bo sa miekkie) no i granat wymieszany z odrobiną oliwy z oliwek :)

Hoborrku Adusia przesłodka jest normalnie! Oczka ma prześliczne! Oj ty kobieto od zięciów się nie odgonisz! A kolczyki mają takie same :)

Ania twoje chłopaki toz to kaskadeży!

Różyczko współczuje problemu z ząbkiem u Bianusi... Byłas u tego dentysty????

12 lata 3 miesiąc temu #416287 przez różyczka
Basba no własnie dzis o 16.15 miałam isc ale przełozyłam przed chwilą na srode na 11.30 bo cos koło mi stuka i podjechałam przed chwila do mechanika a ten mówi, ze łozysko do wymiany bo mi koło odpadnie, wiec za godz. oddaje auto i nie mam jak dzis pojechać nawet :dry: ale to nic, środa juz pojutrze, a do jutra mi naparwią wszystko na picus glancuś :blink:

apropo tej choroby lokomocyjenj jeszcze, przed chwilą jechałam z Bianką na wizyte do rehabilitantki i cała droga -choc to tylko z 7 min jazdy moze- to był krzyk, histeria i krztuszenie sie, a ja cały czas prowadząc auto odwracam sie i patrze czy sie nie udusi wymiocinami :( to jest koszmar naprawde :( jestem wtedy cała spocona z nerwów, zawsze ubranie na przebranie musze miec dla niej....
Aga ja nie wierze w zaklejanie pepka plasterkiem, to dla mnie cos w stylu łapanie sie za ucho jak sie poparzysz -czyli kiedys ktos cos takiego wymyslił ale kompletnie nie wiadomo o co chodzi :dry:
a co do botków to tyle zarabistych w ccc wczoraj widzialam,z e bym sie zdecydowac nie mogła które kupic normalnie :)

dowiedziałam sie dziś,z e fajne sniegowe rzeczy dla dzieci mają w tesco (np. spodnie zimowe itd.)-widziałyscie może?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 3 miesiąc temu #416288 przez Rika
Fajnie że ktoś zauważył moje "dzień dobry"...

12 lata 3 miesiąc temu #416305 przez różyczka
Oposku do fotek jakos weny nie mam ostatnio takze narazie nie bedzie ale jak zacznie w tym łazić to pewnie pstrykne cos na pamiatke :blink:
jakakolwiek przyczyna tej choroby jest u Biańci mojej to pod opieka pedagoga ona jest na codzien :laugh:
mi choroba nie mineła z wiekiem, choć mam na nia sposób-musze prowadzić

Aga to o czym pisała Oposek to po polsku "spis chorób" a o terapii integracji sensorycznej to juz niech sama Ci napisze bo nawet papier ma na to :blink:

Masusko a co za impreza byla? bo ja cos przeoczylam chyba B)
Bianka sie wprawia w chodzeniu, niedługo beda mogli juz z Piotrem zacząć wkoncu ze sobą "chodzić" :lol:

Basba :) wiem jak to wkurza :dry:
a co porabialas w weekend, ze padasz?

Dzien dobry Rika :)

Natimp jak czytasz to chcialam sie pochwalić, ze pani rehab. piała z zachwytu,z e dziecko me nogi prosto stawia i że jak na kilka raptem dni chodzenia to jest super :) za m-c ostatnia juz kontrola i oficjalnie konczymy przygode z Ośrodkiem Rehabilitacji :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 3 miesiąc temu #416348 przez basba
Kurcze Różyczka to niefajnie z tą chorobą lokomocyjną... Biedna Biancia. A ona dopiero teraz jej się ujawniła? Nie wiem co ci poradzić ale w zaklejanie pępka to ja nie wierze a sposób opisany przez Agę... pozostawie bez komentarza :S

Super że na rehab. wszystko OK! Morał taki że trzeba jednak zmusić sie do tego by dzieci nie porównywać... wiem że ciężko bo i ja Wiki porównuje do Antka, choć mąż mi to wybija dość celnie z głowy ;)

A my w piątek mieliśmy imprezkę dla znajomych, w sobotę byliśmy u znajomego na 40-stce (dostał fajny tort -cycki :) ) a w niedziele wyruszyliśmy z dziadkami na wycieczkę do poznania (Natim nie bij) :) Najpierw przejażdzka kolejką parową - maltanką a potem pochodziliśmy po zoo. Fajnie było. Na koniec zwaliliśmy się do dziadka (mojego teścia) na kolacje i o 19 wyjeżdząlismy. Wiki pół drogi do domu przespała ale Antek obudzil ją jak mieliśmy przymusowy postój na siku no i poszła spać o 23... Za tydzień weekend nic nie lepiej sie zapowiada. Bo w sobote robimy urodziny 3 w 1 ;) a w niedziele chyba moje ciotki jeszcze przyjadą.... Aż mnie głowa boli na samą myśl... :blush:

Co do skoczka zebry bo zapomnialam napisać a któras z was pytała- my mamy po Antosiu. Zarówno on jak i teraz Wiki bardzo go lubi. Na niego się wsiada jak na konika można podskakiwać lub kręcić się wokoło. Do tego leci muzyczka :)

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #416350 przez przyszla_mama
elo mamusie :*

ja tak na chwilke, wrocilimy wczoraj wieczorem z Mazur, bylo bajecznie :)
bylismy na splywie kajakowym - 13 km, tylek i rece to bolaly mnie pozniej pol dnia :) ale bylo warto. bylismy w mikolajkach, mrogowie, grillowalismy sobie, odpoczywalismy, i pomimo ze to tylko kilka dni to fajnie bylo tak sobie odpoczac.

Postaram sie Was dzisiaj nadrobic :kiss: :kiss: :kiss:

ps. Rika, co prawda przejezdzalismy tylko przez Pisz, ale wyglada na bardzo przytulne i fajne miasteczko :)

12 lata 3 miesiąc temu #416363 przez Mirella
po weekendzie Emilka utraciła pierwsze miejsce, do końca konkursu pięć dni, zagłosujcie proszęęęęęęę pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #416400 przez Oposek
Dzień dobry:)

Aga ja pedagogiem jestem i terapeutą integracji senso, więc wiele poza gadaniem robić nie umiem;)

Rika dzień dobry:) jak dziś humorek?

fajnie, że Przyszła Mamo wróciłaś już z urlopu i wypoczęłaś:) Ja kocham spływy kajakowe i żagle, ale odkąd pojawiły się dzieciaki nie bardzo są chętni;)

Basba Wy też mieliście superowy weekend! :) Następny też brzmi aktywnie! :) dzięki za sałątkę, przyda się bardzo!!!

Różyczka koleżanki pytałam o tą chorobę lokomocyjną, ma dwuletniego syna i jemu pomaga herbatka miętowa w bidonie. Może warto spróbować? to nie jest żaden lek, ja wiem, ale może choć trochę złagodzi objawy? Ja w Tesco kupuję ubranka często i chętnie i wszystko poza body polecam:) Tylko warto zmierzyć od razu na królewnę, bo na Filipa zawsze pajace/rampersy na rozmiar, a kurtkę brałam o rozmiar większą, żeby można było jeszcze bluzę pod spód założyć. Pech z tym kołem:( No ale wiadomo, bezpieczeństwo najważniejsze!

A gdzie się podziała Ania?:(

Mirella, Magda M głosik oddany!

12 lata 3 miesiąc temu #416420 przez aniaw
Ania mówi dzień dobry (w szczególności Rice) i idzie urlopować dalej :lol:

Będę później :kiss:

12 lata 3 miesiąc temu #416435 przez Oposek
Aaaaaaaa to sorry, jak Ania idzie urlopować to wybaczone ;) :kiss:

Jeszcze chciałam tylko napisać, że Actimel, Activia i produkty firmy Danone w tym Danonki zawieraja GMO.

12 lata 3 miesiąc temu - 12 lata 3 miesiąc temu #416464 przez Rika
Oposek jeszcze nie wiem byłam na poczcie i na zakupach póki co jest OK :)
co to jest to gmo?

idę obiad robić, pogoda do bani :( a Zuzia w gościach :)

zagłosowane :)

12 lata 3 miesiąc temu #416480 przez Oposek
Rika żywność modyfikowana genetycznie. Ty się dowiedz, kiedy wyniki tej poprawki Kochana. Bo może już masz średnie wykształcenie i można opijać, tylko nic nie wiemy:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka