- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- aga1040
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥ Pudziek i Lolek moje dwie wielkie MIŁOŚCI ♥
I jak dbać o ich ząbki? Ja daje małemu od czasu do czasu jego szczoteczke do szorowania ale tylko zamoczoną w wodzie i on machnie czasami ale dalej nie chce. Ja mu nie mogę myć bo mi nie daje. A przecież oni są chyba za mali, żeby im paste nakładać. Pasty przecież nie mozna połykać. A jak wytłumaczysz małemu dziecku że ma to wypluć a nie mniam mniam robić.
Jakbyś mogła to wypytaj o wszystko dentyske i daj znać.
Starszemu dziecku czasami jest cięzko wytłumaczyć, że ma myć zęby.
Kurde musze jechać na kontrolę ze swoimi zębami, to chyba Kubiego wezmę ze sobą na mały przegląd bo mnie Różyczko żeś troche wystrachała.
Niby jak patrze mu na ząbki to są bielutkie. Mały nie pije słodkich herbatek bo nie przepada za nimi. W sumie to pije tylko wode. Nie pale i nie paliłam fajek ani w ciąży ani przy karmieniu. Staram mu sie tą szczoteczke dawać, żeby chociaż trochę sobie te ząbki poszorował. W nocy pije moje mleko a nie MM.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aga1040
- Wylogowany
- budujemy zdania
A a propo tematu zębów macie jaką super paste godną polecenia, która znakomicie wybiela zęby??
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
my dziś do neurologa. strasznie mi się nie chce, ostatni raz byliśmy u lekarza w czerwcu, a teraz nasz czeka znowu tournee... Co robić
Póki co dziecię śpi, po lekarzu pójdziemy do lasu może i na plac zabaw. Pogoda taka akurat- bez upału i bez deszczu:)
Asiu jak się czuje Mikołajek???
Hoborku PRZEŚLICZNA Ada! Jejku, jaka Ona piękna jest Muszę mężowi pokazać, może się przekona, że córeczki są cudowne i przestanie jęczeć, że jakby co to chce drugiego chłopca To wszystko przez Anię W oczywiście i Jej zacnego męża Tomasza, którzy nam w pociagu opowiadali, jak chłopcy się razem bawią
Rika wiesz co, jeśli masz możliwość to może powinnaś się zastanowić nad prywatnym dentystą dla Zuzi. Teraz w porządnych gabinetach już nic nie borują i nie wiercą, tylo kładą specjalny żel, jest gaz rozweselający, smakowe znieczulenia, kolorowe blomby....
A Ty masz zamiar oddać dziewczynki do żłobka? Asia ostatnio pisała, że Mikuś będzie w Klubie Malucha. Filip za tydzień zaczyna zajęcia adaptacyjne, potrwają cały rok i od września 2013 pójdzie do żłobka/przedszkola. Jeszcze nie wiem, czy tam, gdzie pracuję, czy do jakiegoś innego miejsca.
Natimp słyszałam o tych butkach, że dobre do chodzenia dla maluszków, muszę popatrzeć co w naszym EMELU jest, bo boję się trochę przez net kupować Jeszcze mi ten mój dobrze zbudowany syn nie wejdzie albo co;)
Różyczka ale fajnie, że Bianeczka dzielnie szczepienie zniosła! Mam nadzieję, że u nas też tak będzie, bo już mam ciary... My też mamy tą młotkową zabawkę, ale moje dziecko do mensy się chyba nie nadaje, bo powyjmowało te kolorowe klocki i stuka jednym o drugi, a młotkiem wali kota po łbie krzycząc "miał bam bam" i bijąc sobie brawo
Martuś no niby prawda, że nie powinni jeść w nocy, szczególnie mm... Tyle teorii. Tylko jak to wykonać w praktyce? jak płacze, że głodne to nie dawać i słuchać, jak kilka godzin płacze, czy jak?
A co do wagi to mój klusek większy, więc się nie martw;) 11,100 waży. Ale Filip ma grube kości, po mamusi Współczuję historii z wargą Mój syn jakiś czas temu spadł z huśtawki i przegryzł język, a ja mało na zawał nie zeszłam, bo krew ze śliną Mu się lała z buzi, a ja nie wiedziałam skąd i dlaczego. Już się bałam, że zęby wybił
Ania superancko, że wyprawa się udała, a o diabłach wcielonych to ja wiem co nieco;) Ale Cioci sie trochę ruchu i rozrywki przyda przecież
Aga, Różyczka ja też tak robię z tortillą i też kroje w trójkąty potem i polewam sosem. Oryginalnie tak się quesadillę robi i podaje, tylko ona z mąki kukurydzianej powinna być
Basba plisss Kochana przypomnij przepis na swoją sałatkę z granatem Niespodziewanie muszę zrobić coś na chrzciny mojego siostrzeńca i to by było idealne!
Gdzie nasz Iwanek najmilszy znowu zniknął? Wracaj Iwanku!
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Oposku al ile Ci Filipo się budzi, cudne te zdjęcie z kangurkiem,
Różyczko u nas na szczepieniach Jachu podczas zastrzyku nie płakał ale jak któraś próbowała go dotknąć poza tym to afera.. masakryczną ma mój syn tę sferę intymną..
ja już po wszystkich szczepieniach jestem łącznie z pneumokokowymi, tak wiec następne dopiero" za sto lat".
Niech się eks w takim razie stara mimo ze na actual już się nie załapie, ważne że Wam dobrze.. A wy razem mieszkacie?
Jestem ciekawa jak dentystka zareaguje, czy nie będzie kazań o mleku nocnym walić, i Bianka na dentystkę.....
ja myję mu 3 razy dziennie, z czego wieczorem pasta od 0-2 lat, pasty dosłownie minimum ale jednak żeby te kielichy wyczyściła.
Kurcze z tymi butami mam wrażenie ze u mnie w Akpolu jakieś tańsze są np jedne co tu za 159 to mi się wydaje że za 119 są .. no ale oki
Matko dziewczyny jestem nieżywa po wczorajszej imprezie !!!!!!!!! Było cudnie wiec warto cierpieć. Dziś w końcu zobaczę Maksinę
Matko Hobbor co za oczy ma ta Twoja córka, CUDNA
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dziecisawazne.pl/prochnica-a-karmienie-piersia/
cycusialka.bloog.pl/id,4107680,title,Kon...ex.html?ticaid=6f0b4
Oni nie tylko nie są za mali na pastę, ale bezwzględnie powinni jej używać, odkąd tylko pojawi się pierwszy ząbek w buzi, serio. Dentyści radzę, żeby wcześniej, już od urodzenia myć dzieciom dziąsła miękką nakładką silikonową właśnie w celu przyzwyczajania do mycia, żeby potem nie było problemu, że dziecko nie chce. Kup w aptece pastę dla dzieci od 6 miesiąca, bez fluoru i konieczności płukania. Można ją połykać, nie jest szkodliwa. My używamy Nenedent Baby.
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Fajosko, że impreza udana:) No i Synek Mamusi wreszcie wraca! Zazdroszczę spokoju ze szczepionkami, nas jeszcze niestety część czeka
Czy szanowne Panie Ania, Masuska i Różyczka zgadzają się na wstawienie do netu zdjęć z naszego spotkania forumowego? Mogę przesłać linka do autoryzacji na prive Te Wasze roznegliżowane fotki zostawiłam dla siebie, bo nie lubię się dzielić
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kurde ni pomyślałam żeby mu wody dawać po mleku w nocy. łoch jestem...
- martus0707
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A jeśli chodzi o pastę to my mamy taką: www.ceneo.pl/766316 i szczerze polecam; sama jej czasem używam mały jak widzi że ja myję zęby to pokazuje palcem na swoją szczoteczkę i żeby mu też umyć
- iwanek1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dzięki za info o pastach,moja nie chce dac mi umyc,pocieszam sie tym,ze ona nic nie pije prócz wody,ale w nocy jedno mm jest tez popite wodą.
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do ubrań jesiennych/zimowych to ja na jesień mam wszystko poza kurtką. Ponieważ mój syn sporo czasu spędza na czworakach zastanawiam się, czy nie kupić kurtki i spodni nieprzemakalnych, bo raczkowanie po błocie, mokrej trawie, czy ziemi to masakra, szczególnie jak jest chłodno...
Na zimę mam kurtkę, zamierzam kupić jeszcze dwuczęściowy kombinezon. Dużo dobrego slyszałam o kombinezonach firmy Tchibo i będę na taki polować. Coś takiego, tylko w innym kolorze:
allegro.pl/tchibo-98-104-kol-2011-2012-ideal-i2569490048.html Kilka razy byliśmy na wyjeździe zimowym z moją kilkuletnią szwagierką i wiem, że marny kombinezon dla dziecka, które już chodzi to porażka- zimno, mokro i nie ma jak wyjść dopóki schnie. Więc chcę porządny kombinezon, może być używany, na dwa sezony starczy.
Jeśli ktoś poszukuje fajnej jesiennej kurtki dla dziewczynki to polecam C&A. Fioletowa, można dokupić nieprzemakalne spodenki, cena koło 80 zł.
- aga1040
- Wylogowany
- budujemy zdania
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Do tej pory szczotkowałą sobie tylko ! Ale w sumie nie mam dziś pasty to jeszcze do niedzieli musimy wytrzymać.
Dzięuje wszystkim za tak miłe opinie na temat mojego dziecka:) hihihih
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My wróciliśmy od neurologa, zmęczeni, bo poszliśmy na piechotę z wózkiem, a to ładny kawałek jest. Po drodze huśtawki i podwieczorek na świeżym powietrzu. Neurologicznie Filip jest w porządku, odruchy prawidłowe, chodzeniem mamy się w ogóle nie przejmować, ale dostaliśmy skierowanie do... psychologa, "bo On proszę pani taki jakiś za ruchliwy jest" Mamy też oznaczyć poziom tsh z tego samego powodu. Ja tam myślę, że ma HDHD po mamusi, co to na doopie usiedzieć nie może, ale pójdziemy już dziś- na 18:)
Iwanku jak Ty piszesz, że Hania też ruchliwa to dopiero byśmy miały z Nimi trzy światy
Ty się Kochana szykuj na spotkanie w przyszłym roku, nie może Was zabraknąć
Hoborku Adusia jak zwykle śliczna, to już się nudne robi takie chwalenie, dobrze, że niebawem Ci się druga dzidzia urodzi, może mniej urodziwa będzie
Co do pasty i ząbków to lepiej późno niż wcale przecież
Aga nie ma problemu, cieszę się, że Ci się coś przyda:)
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
a te oczy!!!!!
Nie wiem o co chodzi w tej zabawce - zebrze za bardzo, czy na tym sie siada jak na koniku?
Oposku super ten czibo i te cocodrillo (czy jak to tam ) tez chwalą bardzo, ja mam dylemat tak jak Aga (chyba?)-z tym jaki kupic rozmiar 80-86? czyli taki akurat? czy większy?
ten psycholog brzmi intrygująco koniecznie relacje zdaj jak było
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...