BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 7 miesiąc temu #415427 przez Rika
Oposek my narazie nigdzie nie jedziemy. Narazie kombinuje jak to zrobić żeby Wam szybko pokazać moje mieszkanie :) a jak mój miał urlop to niestety byliśmy tylko raz na piwie co Wam pisałam i ja wszystko robiłam tak jak zwykle. Jemu nawet nie chciało się iść z nami na plac zabaw. Narazie nigdzie nie jedziemy. Ja jadę do Pisza dopiero z początkiem września... Za dwa tygodnie po weselu. Bo będą cykliny i lakiery...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 7 miesiąc temu #415504 przez Oposek
Dzień dobry:)
U nas ładnie, wybywamy na powietrze. Dziś jeszcze czeka nas sprzątanie po remoncie, a jutro kinder party:)
Miłego dnia Wam życzymy :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #415509 przez różyczka
dzien dobry paniom szanownym :)
doczytałam ale nie wiem czy mi sie udało wszystko zapamietać

Tak Rika -to było wczoraj :) starałam sie szczerzyć do kamerki :laugh: i ogólnie fajnie bylo bo Opera lesna po remoncie i wyglada kosmicznie
ale sam koncert lipny trzeba przyznac :huh:

Aniu dzieki :kiss: kocham Twoje poczucie humoru :laugh:

Hoborrku ale miałas przygode łuhuhu :S dobrze, ze sie udalo włozyć z powrotem i nic nie zarosło bo wyglada przeslicznie ta Twoja królewna w kolczykach :)
historia z dywanem the best :laugh:

Juz teraz przepraszam nie wiem czy Aga czy Martus pytała o moje imię-jak sam nick wskazuje na imie mam.....
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
:lol: heheh

Masusko witaj :) jak sie masz i podbijam pytanko-czemu Cie tak mało tutaj :unsure: :(
Oposku alez oni wymyslaja :S generalnie znaczy, ze ok, tak?
dostalam wczoraj kase dla Bianusi od chrzestnego wiec kase na kombinezon juz mam :) to teraz bede szukać :) dzięki za rady i link :kiss:

Masusko ja pierogi to najlepiej zamawiane w ulubionej restauracji lubie albo z mojego baru w szkole :woohoo:

:) KOBIETKI NAPISZCIE PLIZZZ JAKIE ROZMIARY KOMBINEZONÓW KUPUJECIE/MACIE NA ZIME? :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 7 miesiąc temu #415529 przez olka1730
Witam w deszczową sobotę... :) i zycze przyjemnego weekendu

Adusia jak malowana,taka ładna...wloski ma śliczne...no z kolczykami to ja mialam tez przygode z corka,ciagle płakała i łapała sie za uszko,wiec zerkam a tam wkretka od kolczyka wrosła jej w uszko małpa kosmetyczka za mocno wcisnęła wkretke i ropiało a obkrecac corka nie pozwalała i skutek taki :angry: kolczyki mialam swoje takie serduszka na wkretki,teraz juz lepsze kosmetyczne są-ale ja czasy dinozaurow wspominam 14 lat temu :silly:pozniej zmienilam na koleczka zapinane i obkrecałam

.....no wlasnie jakie rozmiary te kombinezony??? dobre pytanie ;)

Konika zebre nie kupuje,toc ja miejsca nie mam jak zerknełam ze to takie duze gabaryty :dry: ale dziekuje bardzo za podpowiedzi bo pewnie juz bym licytowala :blush:

Czy wasze dzieci tez tak krzycza w nocy za jedzeniem????,toc to jest wrzask :ohmy: matko z ojcem jaki on niespokojny sie zrobil i malo cierpliwy :huh: chyba po mamusi :S

12 lata 7 miesiąc temu #415581 przez martus0707
hej :)

tak na szybko. więc jeśli chodzi o kombinezon to my mamy jednoczęściowy na 80, mierzyłam go i dla Igora jest jeszcze troszkę za duży także na zimę będzie ok, a chcę podkreślić że mój synek nosi już ciuszki na nawet 92 co poniektóre.

Olka, mój mały też wiszczy, musi go "tatuś" uspokajać bo inaczej potrafi się zanosić dobre kilkanaście minut aż się rozbudzi i wtedy już nie zaśnie ;)

Mój M. ma urlop do końca miesiąca... pozabijamy się chyba!!!

12 lata 7 miesiąc temu #415595 przez hoborr
Dzien dobry!

Moja dziecko od rana uprawiało czyste szaleńwstwo! A teraz padła i śpi!!
nareszcie!

Różyczko ! Podkradłaś mi pytanie:) Wczoraj na alelegro oglądałam różne kombinezonki ale nie wiedziałam jaki rozmiar? Czy jeseeśmy w stanie kupić teraz na tę i nastęna zimę? Czy dzieci zbyt szuybko urosną?? Bo może wystarczy kupić trochę większy i byłby na dwa lata? No nie wiem sama:)
Musze wrócić parę stron do tyłu i pooglądać te kombinezonki! A i jakoś wydaje mi się że foajnieszy 2częsciowy! :)

Olka u nas też deszcz:) Ale wolę jż to od upału! :) Dziękiuję za komplementy:) Dobrze że zwróciłaś uwagę na te wkrętki. Teraz musze sama sprawdzić czy za bardzo jej nie wcisnęłam! Dzięki!
Ada nie krzyczy! No czasami - ale nie na jedzenie - tylko od tak:)

MArtuś fajnie że masz męża cetnego do pomocy w nocy:) Mój jest tak padnięty po robocie że Ada mogłąby po nim skakać - a on i tak się nie obudzi :S

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #415612 przez aniaw
Hejka :laugh:

A ja dostałam dziś śniadanie do łóżka, wstałam o 12stej i zastanawiam się co zrobić z tak pięknie rozpoczętym dniem :P

Oposek u nas pogoda do bani a Ty to chyba na drugim końcu świata mieszkasz :S

Martuś ja też bym siuę pozabijała z moim M jakbyśmy mieli urlop spędzać razem w domu :angry:

Hoborku na 2 lata to chyba cięzko kupić, przynajmniej u Szymiego taka opcja się nie sprawdziła ;)

Różyczko mój to raczej na rozmiar 80 się zapatruje :) Fajnie, że masz parcie4 na szkło, pewnie niedługo zaczną rozdzwaniać się tel z propozycjami różnorakimi :lol:

Olka mój drze tego ryja na maxa aż chrypi i dopiero butla go jest w stanie zamknąć :angry: Ale na szczęście dziś tylko 1raz się obudził :P

Masuska
ja też pierogi najlepiej zamawiane :lol:

Mamy dziś propozycję impry gdzieś pod wawą- szefowa 20lecie małżeństwa obchodzi i niby ognisko i też jakieś miejsce zadaszone, ale chyba jakoś nie zdecydujemy się, no jeszcze myślimy...

A tymczasem miłego dzionka :kiss:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #415644 przez różyczka
No prosze jakie imprezowe towarzystwi na lipcowkach ;) :laugh:
Natimp jak poszła na lans tak juz jej nikt nie widział :laugh:
Ania dziś :)

ogladam sobie wlasnie program o przestepcach, co sie nawrócili :lol:
ładne jaja :)

pojadłam obiad i sie nudze... :S

a Młoda znowu mi dzis wymiotowała w aucie kurde :dry: ewidenta choroba lokomocyjna choc nikt u takich maluszków tego nie przewidział i leków zadnych ponizej 3 r.ż. nie ma :(
ponoc brzoskwinia niby jakos to łagodzi, słyszalyście cos o tym moze?

edit:
Aniu super poranek mialas :) dobry mąż nie jest zły :blink:

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #415682 przez masuska
Masuska nie ma czasu:( A Piotrek wyje jak siadam do komputera, mam też dużo pracy na budowie:( No ale koniec widać:)

chciałam Wam tylko powiedzieć żę ja kombinezon mam na 92, a jak coś to będę kupować na 86.

A co do tych pierożków to zrobię to:
mrucznie.blogspot.com/2012/03/ciasto-fra...e-ze-szpinakiem.html

PS Głosujcie na Emkę Madzi

pl.lennylamb.com/user/show_photo/5035

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #415746 przez Oposek
Ania no jak się wstaje o tej pore to nie dziwne;) Fajnie, że odpoczęłaś :kiss: nas złapał deszcz, ale z cukru nie jesteśmy;)

Różyczko No niby się do niczego pani nie czepiała:) Ja planuję kupić z Tchibo rozmiar 86/92. Ale byłam dziś na zakupach, rozmiary mi się trochę nie zgadzały, więc chyba przejadę się z Filipem mierzyć... Na chorobę lokomocyjną może po prostu aviomarinw syropie lub lokomotiv w mniejszej dawce? Bo chyba nie ma nic dla tak malutkich dzieci :( Ja słyszałam, że chorobę lokomocyjną lagodzi imbir, ale czy to prawda to nie wiem...

Superowo, że Masuska wpadła choć na chwile:) Przepis fajniutki, do zapamiętania.

Hoborku ja się łudzę, że da radę kupić kombinezon na dwa sezony:) Może kupię lekko za duży? wyjdzie w praniu. Ale dwuczęściowe też mi się wydają o niebo wygodniejsze, szczególnie te z opcją łączenia kurtki i spodni suwakiem.

Martuś to fakt, że czasem lepiej, jak meżuś w pracy;)

Olka są jeszcze takie mniejsze skoczki, wieszane w futrynie, ale one chyba też są do 13 kg.

Rika co dziś u Was?

12 lata 7 miesiąc temu #415783 przez Rika
Oposek zapierdziel ze wooohoooo :ohmy: :cheer: mąż rano był po deski i nie mieli takich co chcemy czyli 3,3 m a mieli 4 m i musielismy kupic te 4 m i je obcinać, zapłaciliśmy 300 zł więcej ale obiecywali ze będą mieli takie jak chcemy... hajs w plecy, dodatkowa robota ale my nie mamy czasu czekać... i dlatego, ja cały dzień sprzątam, zapierdzielam za dziećmi, co mi się uda to zajmę się ubrankami, pranie czeka bo dzisiaj pogoda w kratkę i zleciał dzień.

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #415788 przez aniaw
Rób tu człowieku przemeblowanie i sprzątanie a bobasy mają z tego frasjdę :S

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A ja robiłam pierwszy raz mufinki Rózyczkowe z kostką czekolady i druga blacha była gites :lol:
Pierwsza się trochę przypaliła ale i tak prawie poszła :S

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #415842 przez różyczka
No nie :laugh: Aniu no kaskader najprawdziwszy! :cheer: :laugh:
a co do muffin to lejesz miód na me serce :) tak sie ciesze, ze sie udały i smakowały, zwłaszcza-gdy pisze to ktos kto raczej nie piecze i nie gotuje za duzo :blink: ostatnio dwie kolejne kolezanki zraziłam muffinkomanią :)
ale zauwazyłam, ze z biedronkowej mąki wychodza nizsze :dry:

Oposkuno to, ze imbir to wiadomo powszechnie, bo ja przeciez przez pierwsze m-ce ciązy bez tabletek z imbiru własnie to bym do pracy łazic nie mogła, ani w ogóle funkcjonować, brałam mamarin(tabsy z imbiru) 3 razy dziennie po 2 tabletki. Ale żaden z tych preparatów nie przewiduje podawania takiemu roczniakowi :dry:
chyba bym sie bała na własną reke podawac cos dla starszych ale w mniejszej ilosci...
sama nie wiem :dry:

Masuska fajny przepis :) ciasto francuskie jest w ogóle wdzięcznym materiałem bo ja juz je piekłam ze wszystkim chyba i na słodko i na wytrawnie i zawsze bylo git, teraz mam przesyt na maksa a poza tym odchudzam żarcie jak sie da no a wiadomo, ze ono jest mega tłuste niestety...
wszystko co pyszne jest mega kaloryczne :angry:

ogladam własnie ddtvn i patrze na ulizaną magde Mołek...o jezuuuu :lol:

12 lata 7 miesiąc temu #415894 przez Rika
Aniaw kurde nawet moja Zuzia tak nie wchodzi nigdzie! Nie licząc okna na które wspina się bez problemu... ale żeby aż tak... jakbym zobaczyła Twojego Dominika jak wchodzi to bym biegła go łapać żeby nie spadł... :) ale ja to już mam uraz po ostatnim Zuzi złamaniu więc teraz jestem jeszcze bardziej czujna. :dry:

Różyczko bo wiesz co, w produktach spożywczych my nie lubimy nic słodkiego czy tłustego ani nawet kwaśnego ani ostrego ani papryki ani mleka itd... my po prostu kochamy jeść kalorie :)

12 lata 7 miesiąc temu - 12 lata 7 miesiąc temu #415899 przez różyczka
No na to wyglada Rika :laugh:
co porabiasz dzisiaj?

ja sie nudze jak mops, Olif na koniach od rana, Młoda spi, wykąpałam sie i zalegam z kompem na kanapie :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka