BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #435420 przez masuska
Jestem:)

Mam piżamkę i komplecik zimowy. Martus, czapa jest dobra, ale muszę troszkę wywinąć, rękawiczki za duże, a piżamka miła w dotyku, nie wiem dlaczego ci się cienka wydała. Szkoda że do Biedry nie zajechałam:( Ale za to dziś w Biedronce jest w okazji dnia filet z łososia, mega wielki i za 15 zł. Niestety za późno na miasto wyjechałam, a moja wtyczka w biedrze mi nie odłożyła:(

Basba, moja koleżanka ostatnio kupiła 2 opakowania pampersów z czego jednego nie było na paragonie. 50 zł w kieszeni, a market będzie miał problem, nie kasjerka.

Przyszła_mamo widziałam, fajne:)

Basba, Nati
Piter też tak ostatnio śpi, w dzień tylko raz od 1,5 do 3 godz, a w nocy od 19-20 do 6-7 (ino bez pobudki), raz dał mamie pospać do 9tej. Teraz to i tak chyba mu zębiska idą bo i ślinić się zaczął i apetyt skończył.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #435461 przez przyszla_mama
Ja znowu tylko na sekunde

Martus to witaj w klubie co do kg, ja tyle a nawet wiecej :)

jezeli chodzi o ciasta ciasteczka dietyczne to jedynie przychodza mi przepisy Dukana do glowy:

dukanodkuchni.blox.pl/html/1310721,262146,21.html?890575

www.dieta-dukan.pl/przepisy-na-desery/

nie podam ci konkretnych ale ogolnie robilam i mi smakowaly

moze Masuska cos wiecej podpowie, ona to dla mnie mistrzyni w kuchni :)

12 lata 2 miesiąc temu #435465 przez masuska

Przyszła_mamo, Martuś, ja z dukanowych słodyczy nic nie robię, bo są nie smaczne. tylko jeden deser lubię:

Pancake to niezła alternatywa dla naleśników. Są troszkę grubsze i mniej mączne, ale z polewą czekoladową smakują wybornie!
SKŁADNIKI (1 porcja - 3 placuszki)

1 łyżka skrobi kukurydzianej
2 białka
1 żółtko
2 łyżki mleka
2 łyżeczki słodziku w płynie
4 łyżeczki polewy czekoladowej

Polewa czekoladowa:
SKŁADNIKI (4 porcje)

12 łyżek mleka granulowanego w proszku
2 łyżki kakao
5 łyżek słodziku w płynie
150-200 g serka homogenizowanego (0-5%)
½ szklanki chudego mleka
aromat waniliowy

Ja daję jeszcze żółtko i mniej mleka. Trzeba koniecznie utrzeć to wszystko mikserem to będzie gładkie i puszyste.

Martuś, alternatywa do zajedzenia głodu słodyczowego to guma do żucia, najlepiej owocowa, albo Cola light, zero. Ale ciii bo to mój sekret:)

12 lata 2 miesiąc temu #435466 przez Oposek
Dzień dobry:)

U nas wieje jak w Kieleckiem :blink: Mamy dziś labę, mąż wieczorem ma wychodne, obiad ugotowany wczoraj, posprzątane, więc w zasadzie cały dzień nie robimy. Teraz Młody śpi, potem pewnie wybierzemy się na drugi spacer, bo rano wyszliśmy z jeździkiem i nie chciało nam się bardzo daleko chodzić. Letnie ciuchy Filipa pochowane, dziś kupiłam jeszcze rzeczy do spania i nic już na sezon jesienno-zimowy nie kupuję! :blink: Ewentualnie jeszcze w tym LIDLU zerknę, ale to i tak na większy rozmiar już. Tyle u nas:)

12 lata 2 miesiąc temu #435471 przez Oposek
Basba ale fajny pomysł nanastolatkowy pokoik:) Ja na razie mam pomysł na przedszkolny, ale żadnego zdjęcia nie mam niestety. Ja staram się gotować rano albo wieczorem, żeby nie tracić czasu, ale jak już zupełnie Młody nie chce zająć się sobą, a ja MUSZĘ coś zrobić to pozostaje mi tylko jedno...

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #435477 przez Oposek
Masuska jaz Dukanem nie mam nic wspólnego, z dietami w sumie też nie, bo od lat jestem odchudzająca niepraktykująca:) Ale deser chętnie wypróbuję, bo brzmi super! Fajnie, że u gina nic nie bolało, ja też muszę badania porobić, ale nieeee chcceee miii sięeee :blink: Superancko, że kupiłaś to,co chciałaś! Gratki za kombinezon, mam nadzieję, że będziesz zadowolona, bo ekstra jest! Płaszczyki cudo!

Martuś fajnie, że jesteś! :) Nie dziwię się, że Ci bez męża smutno, ale jeszcze kilka tygodni i będzie :kiss: Superowo, że udało się fajne zakupki zrobić! :)

Ania mój też je sam- myślałam, że będę miała łatwiej, a tu tylko więcej sprzatania ;) Tylko zupą karmię, a drugie danie najczęściej je rączkami ;) Cudne te Twoje chłopaki! A jak oglądanie domku i wizja przeprowadzki? Kolorowe komplety na zimę ma HM. Super są z next, ale jedna czapka 35 zł. Może dziadków naimieniny naciągniemy? :blink: Ja zamiawiałam w zeszłym roku zwierzątkowe na allegro, taką czapkę-żabe na przykład, tanio wychodziło, ale to raczej na jesień/ciepłą zimę, bo dość przewiewne były.

Rika ja też nie wiem za bardzo, co Ci napisać... Może faktycznie jakoś wszystko się ułoży po przeprowadzce... A czemu znowu przesunięta? i jak się bawicie w Piszu?

Hoborr super, że wywiadówka się udała, gratuluję! :) My w sumie nic dziś ciekawego nie porabiamy, lenimy się- taka niedziela w środku tygodnia;) Ada mówi to, co najważniejsze! ;)

Asia hej:) Fajnie, że u Mikołajka już ok!

Nati to jakie ciuszki na Jaśka pasują? To ekonomicznie jak kurduplasek, mój dobrze odżywiony syn jest w połowie 86 :blink: 11, 500 waży.

Przyszła Mamo zajefajne drugie śniadanko:) tylko tak się zastanawiam, czy to tylko do patrzenia, bo omlet z ryżem? muszę pokombinować:) Jutro planuję sosik wg Twojego przepisu Kochana robić!

12 lata 2 miesiąc temu #435495 przez masuska
To masz jeszcze na zachętę:

I ja też się za niego wezmę, ale nie mam składników na polewę:(

12 lata 2 miesiąc temu #435593 przez Rika
O rany Oposek ha ha ha swietne zdjęcie :D ja tutaj dziewczyny kapię w umywalce bo do brodzika nie ma korka i Ola się boi...

Przyszla_mamo super zdjecia :)

dzisiaj cały dzień bylysmy w miescie i sie szwendalysmy po sklepach i dopiero obiad gotuję.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #435649 przez masuska

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Podcięłam dziś Piotrowi włosy:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #435737 przez aniaw
Masuska Piter niezły jest i liczyć juz potrafi :D
A wiesz ja dziś kasztany nazbierałam dla chłopaków bo niedaleko pracy mam :D
Kiedy ja wreszcie obetne kudełki Dominikowi :S

Oposku extra fota :lol:
To cos w Twoim klimacie:
demotywatory.pl/3930018/Bycie-ojcem
A niedziela tak w środku tygodnia, toz to Adusia powiedziałaby Amen :lol:

Martus super, że jesteś :)
Pomysl sobie, że troche odpoczniesz od małża a tęsknota dobrze robi dla umocnienia stosunków :D A wiesz ile ja kg mam do zrzucenia? :ohmy:

Przyszla_mama to ja tez przyłączam sie do osóbek duzawych :laugh: A tego misiaka widziałam extra :)
A SPÓJRZ NA TO:
demotywatory.pl/3922613/Sniadanie-do-lozka
I tak jeszcze tematycznie:
demotywatory.pl/3919656/--Co-robisz
demotywatory.pl/3915385/Jestem-na-diecie

Rika szoping fajna sprawa :D

Basba ale pokoik wypas, ale róże to raczej daruj już jej :lol:

Nati dzień bez zaczepki od Ciebie to dzień stracony :P

Asiu super, że pupka Mikołajka ok :kiss:

Różyczko udanego koncertu!!!!!!! :lol:

No a ja cięzko pracuje ale jutro zumba i to 2 godz :S
Czy ja wytrzymam :blush:

12 lata 2 miesiąc temu #435862 przez natimp1
Hej laseczki.kurde ale jestem cool,maz na kompie cv puszcza a ja sobie z tel pisze..he taka nowoczesna jestem ze nie moge.
Oposku jasko ma 80,ale wejdzie tez w 74,wazy jakies 10 ko.w sprawie kolderki obciazajacej to mi babka mowila ze kocyk styknie.

Masuska ja pdobuje sie ograniczam z jedzeniem,odpusc te pychotki.
Margus taka rozlaka dobrze Wam zrobi.
Rose whe are you?
Rika dlaczego przeprowadzka zie przedluza.
Anka ja juz zapodalam figurgi z kasztanow...dzisiaj osiedlowe tatusie smigaly badylami w kasztanowce a dzieciary sikaly ze szczescia-tylko Jachu patrzyl z politowaniem behe

12 lata 2 miesiąc temu #435868 przez natimp1
Oposku wogole,ale to wogole nie jestem zaskoczona fotą,sorki ale tylko ty moglas tylko wpasc na taki pomysl.
Masusko Pitek ma cudnädelikatnä urode,ekstra

12 lata 2 miesiąc temu #435906 przez Rika
Masusko przykro mi ale niestety na telefonie nie mogę zobaczyć filmu :(

Nati ja tu ciągle z telefonu pisze :) na mailu czytam co piszecie na bieżąco a jak mam czas to wchodzę na forum i odpisuje :)

Duże macie te dzieci :) Ola waży jakieś 8.3 kg, Zuzia 11 a mama 57 :) Ola ma 78 cm a Zuzia 88 cm. I obie pipidówki w porównaniu do Waszych chłopów :) :) :)

12 lata 2 miesiąc temu #436010 przez natimp1
hejka hejka o poranku.....
ale miałam dzis noc.,. Jachu wstał o północy potem jakoś o 4:30.. hehehhehe ja wstałam o północy zrobić mleka i wrzucić mu do łóżeczka i poszłam dalej spać...
nie wiem co na to wpłyneło.. przypadek, masaż dociskowy, dotadtkowe obciążenie kocykiem czy brak kaszki w mleku.... ???
zreszta nie wazne każda z tych rzeczy 2 tygi będę robić i zobacze czy cos ma wpływ.....
Rose , ta babka od integracji mówiła, że jak się cos weprowadza to minimum 10 dni trzeba by zobaczyc czy działa po 3 dniach melisa czy inne cuda nie zadziałaja, no chyba ze typowe leki.. ale po co ?

Oki zajrzę później mam robote.. i stan euforii , Róża mnie zaraziła :)

12 lata 2 miesiąc temu #436022 przez aniaw
Dobry :kiss:

Ja na szybko bo zaraz 2 poważne operacje i gości u nas wyspecjalizowana pani chirurg, więc trzymajcie kciuki, żeby wszystko się udało :S

Wiecie wczoraj uczestniczyłam w bójce autobusowej jak wracałam wieczorem do domu :S
I na wstepie dodam, że to nie ja zaczęłam :blush:
Do autobusu weszło 2 kolesi elegancko ubranych i w ogóle na pierwszy rzut oka normalnych ale po jakims czasie zaczęli kląc, wyzywac ludzi i czepiac sie. Zrobiło sie mega zamieszanie i autobus stanął na przystanku i kierowca do nich przyszedł i kazał im wysiadać, bo są agresywni :ohmy: A oni rzucili się na tego kierowce i jeden kopnął go w głowe - krew, spadły mu okulary i zachwiał się i upadł na ludzi.
Zaczęły się przepychanki ale udało sie wypchać tych kolesi z autobusu. A to takie dryblasy byli. Jeden zaraz odpuścił, bo miał rekę w gipsie tylko bluzgał sprzed autobusu a drugi cały czas chciał wsiąść znowu i rzucał się i rwał do bicia :ohmy:
Wszystko działo się przy wejściu do autobusu przy drzwiach dla wózków z dziećmi i były tam 2 babeczki z dzieciakami, które płakały :huh:
W drzwiach stał koleś w garniturku chudzina i ja i wypychaliśmy go, odpychaliśmy rece a reszta ludzi patrzyła :ohmy: Ktoś zaczłął dzwonic po policje to oni zwiali :S
Trzeba było też wezwać pogotowię bo kierowca z rozwalona głową nie mógł dalej jechać :huh:

Ale wiecie jaka we mnie agresja wstąpiła :ohmy: Normalnie miałam ochote rzucić się na tego gościa, ale że było ich 2 to nie byłoby to aż takie proste.
Najlepsze, że ludzie to dopiero byli mądrzy jak tamci uciekli :huh:

Wróciłam późno do domu i jeszcze długo mi się rece trzęsły :S

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka