BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #432751 przez basba
Ja pitole co za rozgorzałe dyskusje!!! Jak nie o wadze to o cyckach :P :lol: Nieźle, nieźle... :laugh:

Różyczko pozostawało by mi tylko (póki włosy jej nie urosną of corse ;) ) ubierać ja jak różową landrynke - czyli od stóp do głów na różowo, ewentualnie w sukienki/spódniczki. A zresztą mam to gdzieś! :laugh:
No i czekam na tańce wygibańce Bianki ;)
A kiedy na ten koncert się Panie wybierają??? Super kochana że się W Y S P A Ł A Ś !!!!!!!!!!! Trzeba było już dawno tak zrobic! A lala jakie ma mega gacie!!!!!!! Wow!!!!!!!!! A co do mufinek kawowych... Ile kawy dałaś ???

Dorotko- przykro mi, nie pomogę.

Masuska poczekaj z tymi cyckami bo drugiego bobo ci sie zachce i dupa blada znowu bedzie :silly: ... Muzy nie posłucham bom w pracy :lol: ...a ja ostatnio kupiłam płytki z eski Latino i razem z dziećmi w domu wymiatamy ;) Masuska dawaj nr telefonu… chyba zaraz do ciebie zadzwonie skoro mówią ze masz TAAAAAAAAKI głos ;) No i dziękuję za te buziaczki ;* A kiecka Kwaśniewkiej jakoś mi nie przypadła do gustu… ;)

Ania gdzie te zdjęcia fryzurki???? Widze ze ty tak jak ja… włosów też nigdy nie farbowałam i w sumie jakoś mnie nie ciągnie do zmiany koloru, może dla tego ze ja jak kameleon latem mam bardziej blond a jesienią i zimą ciemniejsze ;)
A jak się domek podobał….? Anka gdzie ty de motywatory wynajdujesz ???? Lala masakryczna!!!!!!

Asiu… co się dzieje, chodzi o tą ranę na pupci??? A to odparzenie od pieluszki, tak? Nam pomogła taka maść na bazie wazeliny robiona w aptece, ale to lekarz musiałby ci skład przepisać. Ściskam … A co do zabawek na święta- ja Wiki chce kupić jakąs kuchenke. W garach mi siedzi non stop… :P A co do Antka… przymierzamy się do nart.

Oposku… jakie piekne zdjęcia z chrztu. Filip z ta parówką wymiata! A ty jaka kwitnąco wygladasz. Zdrówka kochana życzę, no ale własnie doczytałam że już ci lepiej  . Jak po urodzinach babci??? W odpowiedzi na twoje pytania piszę … moja Wiki już śpi w pajacyku z polarku z Tesco. Miska śpi wiecznie odkryta więc jak spała w zwykłej bawełnianej to była zimna jak lód!!! Co do tej piramidki- Wiki ma z pluszowych krążków ale jakoś szału u nas nie robi, bardziej woli tą mule z Ikei.

Przyszła_mamo… nie no z tymi kremówkami to maż przegiął na maxa… a tak w ogóle to jak się urodzinki udały???... właśnie doczytałam że się udały … Dziękuje za przepis na carbonare… musze koniecznie spróbować, a co nebulizatora… czytaj poniżej ;) A zdjęcia cudne… teraz sobie przypominam jak pokazywałaś te ze ślubu! Śliczna kobitka z ciebie  o Areczku już nie wspomnę bo cudny jest i co tu dużo mówić!!!!!!!

Rika miłego pobytu w Piszu…

Nati no i pytam… gdzie zdjecie pokoiku?! I nie sciemniaj że masz duzo pracy bo i tak na pewno tu jeszcze zajrzysz ;)
:P

Hoborrku... najwazniejsze ze dzidzia rośnie i dobrze sie rozwija... pisz do nas pisz, bo tęsknie :kiss: A co u Adusi ???

Jej... jakoś mi się udało nadrobić... mam nadzieję ze nikogo nie pominęłam....

A teraz krótko co u nas:

W piątek udalam sie do lekarza bo Wiki smarka juz 3 tydzień a Antoś pokaszluje w sumie tez juz jakiś czas po przebytym przeziębieniu. Do lekarza pojechałam do ośrodka zdrowia... OSTATNI RAZ!!!!!! Przyjęła nas lekarka która na samo dzień dobry miała chciała mi odpowiedzieć ... CZEGO! No ale mniejsza z tym... Mówie jej ze Wiktoria ma katar juz 3 tygodnie na co ona mi przerywa i patrzy na nią mówiąc - "na pewno ma alergie na grzyby i pleśnie"! Osłuchała i przepisała jakiś syrop przeciw alergiczny. Potem osłuchała Antosia jakies granulki chomeopatyczne przepisała na ten kaszel i wsadziła nos w karte. Ani dowidzenia ani pocałuj mnie w d...ę.
No więc wyszłam i zadzwoniłam do lekarza gdzie jeździmy prywatnie. Przyjął nas w sobotę. Wiktorii przepisał mucofluid w sprayu a Antosiowi nie kazał nic dawać. Po 2 dniach podawania jest poprawa... Pytałam o tą alergię, stwierdził ze na tą chwilę nie upatruje jej w tym katarze i o inhalatory... stwierdził że również nie widzi powodu jego zakupu- Lepiej zrobić parowkę z ziólek tak jak babcie i mamy nas inhalowały. Tak wiec zrezygnowałam z zakupu...

A u nas w sobote burza była z końcowym skutkiem:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #432874 przez Oposek
Dzień dobry:)

Pytałam o zabawkę z kółkami, bo u nas to od jakiegoś czasu hit numer jeden. Mamy zestaw plastikowy fp, taki najprostszy i drugi drewniany i oba ciągle w użyciu. Filip jednak zakłada te kółka jak leci i byłam ciekawa, czy Wasze dzieci też, czy może jest szansa, że załapie kolejność:)

Fajne sanki w niezłej cenie:
allegro.pl/sanki-drewniane-pchacz-spiwor...cja-i2621130065.html
allegro.pl/sanki-drewniane-z-oparciem-pc...iem-i2623335722.html
allegro.pl/super-grube-sanki-sportline-p...wor-i2624916826.html

Ja mam się lepiej, Młody przedwczoraj przesikał piżamkę i śpiwór i złapał trochę kataru/kaszlu, ale nic nie podajemy, już jest zdecydowanie lepiej. Urodziny Babci się udały, u nas rodzina duża, więc ciągle jakiś familijny obiadek.

Czy któraś z Was może polecić jakąś zabawkę do kąpieli? mamy tylko gumowe zwierzątka, zestaw konewek i pieski do mycia.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #432878 przez aniaw
Heja :laugh:

Matko czemu te weekendy tak szybko mijają :S
Jak mi się nie chciało dziś wstać ;) Wydawałam tylko rozkazy... się znaczy prośby :lol: Tomkowi z łóżka i poszedł pi świeże pieczywo i zrobił kanapki nam do pracy i jeszcze odwióżł mnie na autobus - tzn goniliśmy autobus i dopiero na 4 przystanek zdązyliśmy - skubany tym bus pasem miał przewagę :lol:

Basba no wiesz wszystkich fotki widziałas tylko moich nie :P
A pościk na 1606 stronie to się mój czyatało? :S
No dobra specjalnie for ju ponownego linka wstawię:
Zdjęcia wieczorową porą :)
A z lekarzami to masakra, dobrze, że masz innego zaufanego :)
Wow a tecza extra i to podwójna :)

Oposek ale Ty masz powera, zamiast się kurować jakieś sprzatania, no daj spokój :laugh: Ale widać, że pomogło i zdrówko lepiej, super :laugh: No i pochwała dla Męza :)
U nas w mieszkanku goraco wiecznie, więc raczej bawełniane piżamki zostana + ew śpiworki a te zabaweczki mamy rózne 3 szt i Dominis się bawi a szymi też, bo przecież musza sobie zabierać :lol: Tylko później te obręcze po całym domu się zbiera :S

Nati widzę, że Jachu też nieźle przez Ciebie szkolony - a te płytki w łazience to szczoteczka do zebów kazałaś mu czyścić? :lol:

Masuska a spinacz na nos męża nie pomaga? :laugh:

Róża super, że nocka przespana :)

Przyszla_mama super, że udały się urodzinki :) Przepis tez zapisałam a jakie cudne kolaże :) Extra ślubne fotki a Areczek jaki extra :laugh:

Asiu super, że się ładnie goi :)

Rika fajniutko że udało się z wyjazdem, może tam odpoczniesz :)

Hoborku ale fajnie , że wyczekujesz ruchów :kiss: Jak sobie przypomne to aż chce mieć kolejne... nie nie nie wystarczy na razie dwójka :lol:

A mi w nd udał sie obiadek mega improwizowany :) I całą rodzinką pichciliśmy :) Miała być poledwica wieprzowa z pieczarkami ale jakoś niefajnie wygladała w sklepie, więc kupiłam piersi z kurczaka, pokroiłam w plastry i z pieczarkami i papryka + smietana i wyszło cuuudo :lol: Komentarz T bezcenny: nie sadziłem, że możesz coś tak pysznego ugotować :S

A wieczorkiem T stwierdził, że musi, gdzies wyjśc i nie chciał mi powiedzieć gdzie :angry:
Po chwili dostałam sms, żebym się ubrała, bo on czeka na mnie i mam wziąć ze sobą łyzeczkę...
Zorganizował niespodzianke, bo okazało się że 3 mce od slubu minęły :lol:
Szampan, świece, szarlotka a on w pod krawatem i w białej koszuli jak przy oświadczynach :lol:
Miało być na polance ale zbyt wiało, więc świetowaliśmy w garażu :lol:
Pomyśł świetny i nie wiedziałam, że tak fajnie może być w samochodzie :silly:

A tak w ogóle to mi troche głupio, bo on się stara, ciagle coś wymyśla a ja to taka pomysłowa nie jestem ;) musze cos wymyśleć :laugh:

Masuska a my wczoraj przed spaniem wydurnialismy się z dzieciakami przy majteczkach w kropeczkach - to tak a propos muzyczki :lol:
Moja siora to już wytrzymac z nami nie może :S
Ale chłopaki jakie wywijasy strzelaja :laugh:
W kościele T się śmiał i mówił, żebym puściła chłopaków przy psalmach to zaczną tańczyć :lol:

Kurka wracam do pracy, trza brac przykład z Nati :lol:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #433074 przez aniaw
Oposku my mamy łódke, którą chłopaki bawią się w wannie i cały czas ksiązeczki do kapieli ze zwierzakami ciesza ich i tą żabę z biedrony tylko o wiele fajniejsza niż znalazłam:
allegro.pl/zaba-zabawka-do-kapieli-i2640539163.html

Własnie znalazłam cosik takiego:
allegro.pl/alex-zabawki-do-kapieli-umyj-...daz-i2607147975.html
Szymiemu by się spodobało :)

I nawet znalazłam ogranizer na zabawki do kapieli, bo nam się wszedzie walaja:
allegro.pl/siatka-na-zabawki-do-kapieli-...a-k-i2608052111.html
allegro.pl/abakus-organizer-na-zabawki-d...bka-i2598575443.html
allegro.pl/siatka-kosz-na-zabawki-zabka-...zer-i2605797288.html
allegro.pl/skip-hop-tubster-pojemnik-na-...eli-i2648176145.html

A i znalazłam kredki do kapieli:
allegro.pl/aqua-studio-kredki-do-kapieli...wki-i2660470380.html

Albo świecace zabaweczki:
allegro.pl/konfidence-swiecace-zabawki-d...eli-i2629755617.html

Pruskajace zabaweczki :S
allegro.pl/pryskajace-zabawki-na-plaze-d...ssa-i2593037095.html

Łódeczka:
allegro.pl/zestaw-do-kapieli-fisher-pric...wki-i2641888090.html

Fajne sa też te wszystkie nakręcane zabaweczki, ale szybko się psują ;)
allegro.pl/zabka-zaba-zwierzatko-do-kapi...akrecana-i2593221287 .

Sporo jest tez grajacych np:
allegro.pl/zabawka-zolw-do-kapieli-vtech-i2628280789.html

Tu jest tez sporo:
www.patiimaks.pl/Product.aspx?name=zabaw...li&cat_id=170&page=1
planetadziecka.pl/zabawki-do-wody

A tak w ogóle to buziaczki dla Filipka :kiss:

Masuska tralala jutro ma 2 rocznice ślubu :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #433100 przez Oposek
Ciociu Aniu dziękujemy propozycje zabawek i za buziaczki, też przesyłamy dla całej Waszej czwórki :kiss: My z tej serii "umyj samochody" mamy "umyj pieski" i Filip szoruje, bardzo Mu się podoba :) Mamy też kredki i pisaki, zabawa fajna, tylko zmywać musi mama, ale też polecamy :blink: Nie polecamy za to siatki na zabawki- spada, jest ciągle mokra, trudno ją osuszyć i nam lepiej sprawdza się pudełko z PEPCO ;)
Może coś dźwiękowego w takim razie...

12 lata 2 miesiąc temu #433102 przez hoborr
Ojojojojoj

a ja nic nie czytam -- bo sram w pory!!!

JUTRO MAM PIERWSZĄ W ZYCIU WYWIADÓWKĘ!!!!

I oczywiście brak weny na napisanie jakiegoś sensownego planu. Siedze na foreach i czytam a- ale wszystko jest do dupy!! Tylk onasze forum jest fajowskie:) hihihihih

PROSZĘ o RADY I POZYTYWNE FLUIDY:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #433183 przez masuska
Hehehe Ania zauważyła, a dziś się z Mężem pożarłam za darmo, bo za pół godziny było wszystko odkręcone.

Oposku, ja się zastanawiam nad tymi:
allegro.pl/sanki-z-oparciem-pchaczem-i-s...lor-i2633607815.html
Dałaś takie same w tej samej cenie, z tym że tu jest przesyłka gratis:)

Hoborrku telepatycznie Cię wspieram:)

Oj Basba, mi się co raz to bardziej odechciewa tego drugiego, więc dam sobie pewnie na spokój.

Różyczko, o, znawco mody, kolorów i urody:P powiedz mi czy wiesz ile kosztuje laserowe usuwanie owłosienia spod pach, obydwu i czy warto?

Wygrzebałam w pamięci piosenkę o której kiedyś myślałam że będę dzieciaczkowi śpiewać:) fajna nie?

Ach śpij kochanie już się Piotrowi znudziło, śpiewam teraz "Kołysankę" Sumptuastic i "Na (Piotrusia) z popielnika"

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #433263 przez różyczka
Basba robiłam z tego przepisu-tam jest pół szkl. kawy
dream-about-muffins.blogspot.com/2012/09...lewa-krowkowa-i.html
a jak robisz te swoje kolaze ze zdjec?

Oposku Biana spi w body z długim rekawem i spodenkach bawełnianych takich od pizdzamy, przykrywam cieniutkim kocykiem ale zdejmuje go juz po chwili :)
My mamy przyjaciół do wanny z FP: www.smyk.com/fisher-price-przyjaciele-z-...wki-gry-dla-dzieci-p

Masusko kochana bladego pojecia nie mam jaki koszt:S

Basba sliczne zdjecie tęczy! my na koncert w czwartek...nie miała kiedy zagrac tylko w srodku tyg :S ech te gwiazdy... :blink:

Hoborrku nie bój żaby-wchodzisz ...wyobrażasz sobie,ze wszyscy sa nadzy i od razu stres mniejszy :lol:

Aniu ale fajoski ten Twój mąz, hmmm tak sobie mysle....no idealny wręcz, czy on przypadkiem nie jest płatnym zabójca? :lol:
a dobry seksik nie jest zły ;)

Nati juz sama nie wiem czy cos zmieniałam czy nie, generalnie trudno teraz juz wyczuc co moze ich uczulac bo jedza wszystko, pierzemy sie razem...itd. :dry:

Jestem zbąbana :dry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 2 miesiąc temu #433429 przez Oposek
Basba może Ci się przyda?

Tu wstaw fragment kodu

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #433457 przez aska27
Hej Babki!

Masuska dzięki za linki!

Hoborr POWODZENIA!!!

Dziewczyny musze Wam napisać,ze mój Mikołajek nauczył się mówić "kurcze" :cheer: i to bardzo wyraźnie, nawet z "r' nie ma najmniejszego problemu. Hmm, dobrze,ze to "tylko" "kurcze",ale trzeba sie pilnować ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

12 lata 2 miesiąc temu #433489 przez różyczka
Aska

a tak abstrahujac od tego tematu to jak tam w pracy? :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #433532 przez basba
:) dzień dobry...

No więc tak: po pierwsze: Aniu wybacz kochana ... zdjęcia widziałam!!! Tylko zapomniałam napisać... za to napiszę teraz: Masz cudnych chłopaków, a nakręciłam się na pokazanie tej fryzurki twojej bo właśnie na tych zdjeciach za bardzo nie widać! O!!! P.S. A gdzie wy się włóczycie wieczorową porą co??? Spać kochana! ;)
Po drugie ... no musisz się kochana postarać , bo mąż się zniechęci i numerków w samochodzie juz nie będzie :P ... żarcik... a tak na poważnie muszę chyba swojego męża podesłac na chwilę do twojego bo po prawie 8 latach mu się pomysły wyczerpały- czas odświeżyć co nie co :silly: No a mój kanapek nie robi... ale mi wystarczy rano ciepła herbatka lub kawką :lol:

Oposku!!!!!!! Bije ukłony normlanie!!!!!! dziękuję kochana za te zdjecia! Teraz to się zdecydować nie bedę mogła!!!! Jak zdrówko? Twoje i Filipka??? Co do zabawek we wannie... moja preferuje tylko gumową kaczuszkę i dwa kubeczki - i przelewa wodę z jednego do drugiego.... :)
Super saneczki... musze pomyśleć :woohoo:

Masuska wszystkiego naj z okazji 2 rocznicy ślubu!!!!!! DUUUUUUUUUUUŻO MIŁOŚCI!!!!!!!!!... a dlaczego drugie bobo ci się odechciewa????- jeśli można spytać....
No i fajna piosenka :)

Nati -pracusiu!!! Odezwać sie proszę!!!!!!!!! Co u mojego Jasienka??? Nadal mamę w nocy męczy???

Różyczko- królowo wypieków! Dziękuję za przepis... jednak u nas mufiny najszybciej schodzą ;) A kolaże robie w tym prostym programie PICASA 3
Oj tam oj tam.... czwartek też dobry!!!! Udanej zabawy życzę za pamięci :)

Hoborrku.... trzymam kciuki za PIERWSZĄ WYWIADÓWKĘ! Ja nie pomoge niestety w tej kwestii... ale pomysł Różyczki wydaje mi się genialny ;)

Asiu
Gratulacje dla Mikołajka za KURCZE (nasz sąsiad jak był mały to jechał KULWA... ;) a prawie nic poza tym a usłyszał gdzies na ulicy :lol: ... paiętał ze siedział na rowerku i do siebie mówi "KULWA, NIE JEDZIE..." :cheer: Masakra!

No to tradycyjnie trochę o nas... :woohoo:

Wiki wczoraj zaczęła wołać do mnie po imieniu :huh: :woohoo: tzn. woła mama ale powtarze namiętnie ANIA :) hehehe łobuziara, no i ja czasami mówie "łe jedy", które ona też oczywiście już powtarza... trzeba zacząc sie pilnować hehehe.... Zaraz fotkę wam pokarze gdzie moja królewna uwielbia siedzieć jak ja gotuje obiad ...

KAMILKO, PRZYSZŁA_MAMO.... widzę was ;)

12 lata 2 miesiąc temu #433548 przez różyczka
heheheh Bianka siedzi na blacie kuchennym jak ja gotuje :laugh:
ale Wiki no to juz pełna profeska- z gotowaniem od razu zmywanie :laugh: :laugh:

12 lata 2 miesiąc temu #433601 przez basba
no a jak... przy okazji małe kopytka jeszcze umyje ;)

12 lata 2 miesiąc temu #433620 przez natimp1
Hej Piczuchy
ja na chwile bo zapracowana, a nie to co poniektórzy BASBA :)

no wiec tak

Różyczko.. dla tych nocek to ja może mojemu tez znajdę jakieś lokum.... przebiegła Małpka jesteś -ale dobrze znaleźć jakiś aspekt pozytywny w tym wszystkim
Kochana a czy Bianka nie zaczęła czasem gorzej spać od kiedy bawi się ta lalka- bo ona to tak horrorowo wygląda

Masuska ale pojechałaś teraz- ja jestem szczupła laska a jestem cięższa od Ciebie.. widziałam Twoje foty nie ściemniaj -jakbyś miała jakieś gotowe przepisy na dukana to ja chętnie... A co Ty tak wypisujesz ze coraz mniej Ci się Boguchy chce? Pitek daje popalić... ostatnio jakos mało piszesz o nim.. a przynajmniej mi mało

Basba zdjęcia pokoju zrobię jak się skończy zamieszanie, wczoraj teściu ubzdurał sobie wymiane kontaktu i na jednaj ścianie z obu stron nie mam prądu.. zajebiście co... ? dzis mają półeczki wkręcać na książki... zobaczymy jak to wyjdzie..ale wiesz Ty się nie spodziewaj Bóg wie czego.. ja nie ta co ma chatę z basenem- nie mogłam się opanować hihihi - A w ogóle mogłabys mojej synowej tak nie wkładać do zlewu.... ? jak pierzesz to gdzie ona siedzi??

Anka - ja zaciągam Maksiego do roboty bo wiesz nie ogarnę sama tematu Swiąt w przyszłości z trzema dziadami .
Aśka powiem Ci ze ta rana średnia jest, ale nie doszukuj się ze nie zauważyłaś u mnie Jachu miał rozcięte ucho i nie wiem kiedy o co , dlaczego a przede wszystkim po co.Tak więc cudna jesteś i tyle

Hobborku zazdroszczę wyczekiwania ruchów.. matko ale ekstra masz..a na wywiadówce nie zrzędź zbytnio mówię jako rodzic, ważne by było treściwie i krótko :)

Przyszłą mamo, jutro gotuję sosik.. dzięki za przepis

Laski o nas krótko

zwrócono mi uwagę ze Jachu mało mówi, pewnie i tak jest bo nie śmiga mamo tato itp, naśladuje dźwięki zwierząt - czy któreś z naszych maluchów tez jeszcze nie mówi mamo tato?
Wczoraj nie wiem dlaczego ale Jachu przed spaniem jakiegoś adhd dostał.. nie chciał zasnąć, a jak mu muzykę na wyciszenie przed spaniem włączyłam to zaczął klaskać , i tańczyć.. masakra nie dałam rady..
w ogóle jakaś nerwowa jestem ostatnio, klne jak nigdy, łatwo mnie z równowagi wytrącić

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka