- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jestem tradycjonalistką, ale kiecka mi się podoba:)
Ale pan młody... porażka, cieszy się jakby w totka wygrał, bo w sumie wygrał
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Jaki to najpiekniejszy dzien w zyciu, wszyscy cie popychaja, świeca po oczach fleszami, gapia sie jak sroka w gnat, tłum obcych ludzi dookoła
upiekłam kawowe muffinki z polewa krówkowa i orzeszkami
to tak apropo diety bo oczywiscie sa "lajt"
Rika super,ze dojechalyscie cale i zdrowe a lalka jest poprostu stara, jeszcze po Oliwii chyba, pomazana na czarno przy ustach i chyba na powiekach, pazury pomazane pisakiem, pielucha z chusteczki i tasmy klejącej zrobiona ...no taka malo estetycznie wygladajaca jest
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
O zabawkach na święta nie myślałam jeszcze,ale sanki na pewno będą
Różyczko strasznie się zdenerwowałam,bo zauważyłam u Mikołaja na pupci dość dużą ranę, nieładnie to wygląda nie wiem jak, kiedy...co się stało, nie chcę tutaj pisac na forum o tym, bardzo się tym denerwuję,ale najważniejsze,ze pupcia się goi.
Super,ze mąz pomógł i zajął się Bainką... kiedys trzeba się przecież wyspac
Aniu, Oposku DZIĘKUJĘ!
Masuska Gratuluję nowego auta super!
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przeczytałam że Asia wspomniała o prezentach na święta, więc My kupujemy sanki, właśnie dziś rano orientowałam się w temacie:)
Asia dzięki:) A i mam nadzieję że szybko się zagoi.
Różyczko ja tak myślami wcinam te mufinki razem z Tobą, a w realu to piję colę żeby o słodkościach zapomnieć.
Hey Hoborr, co u Was?
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kolekcja JESIEŃ:
Od 27.09
www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-9C3618C7-4C....htm?offerdate=30158
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
urodziny udane nie bawilam sie juz w zadne kremowki z wiadomych powodow kupilam w cukierni smietanowca, race i juz. mamy taka ulubioba cukiernie gdzie swiezutkie i pyszne smietanowce sprzedaja, takze byl mega smaczny. Poszlam w tym roku na latwizne z carbonary maz sie mega ucieszyl, z zestawu do drinkowania jeszcze bardziej
Hoborrku -
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
a Twoja dzidzia na pewno zdrowa, napisz koniecznie po badaniach jak bylo. Juz nie moge sie doczekac az oznajmisz nam ze bedzie to Arus
Rika - widze praca idzie ze uhhhh, na kiedy przewidujesz koniec wszystkiego? super ze wyjechalas do Pisza, odponiesz sobie. nie wiem czy doczytaalas bo kiedys pisalam, ze przejezdzalam przez Pisz, i wydal mi sie super miasteczkiem, takim ladnym i przyjaznym
Różyczko - takie sliczne zdjecie mialas na swoim profilu w glownym okienku, pod nickiem,a teraz jakas buzka, zglaszam przeciw! co do zebow to Arek rowniez posiada 5 co do koncertu szczeka mi opadla. to koncert J.Lopez? dobrze pamietam? jakby mial bilety na Beyonce to blagalabym na kolanach zebys mnie adoptowala
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
dorota - co do boreliozy to dziewczyna mojego dobrego kumpla chorowala i czerpala informacje stad:
forum.gazeta.pl/forum/f,26140,Borelioza.html
to forum ale duzo przydatnych informacji mozna znalezc
i tu masz podanych lekarzy, specjalistow i kliniki zajmujace sie borelioza, niestety musisz przez wszystko przebrnac
www.forum-borelioza.pl/kliniki-lekarze-s...reliozy-t438-10.html
mam nadzieje ze to nie dla Ciebie potrzebne
Masuska - ja tez mojemu do furki nagrywalam plytke
Ale pan młody... porażka, cieszy się jakby w totka wygrał, bo w sumie wygrał
Masuska - a czemu pan młody porażka?? ja to uwazam ze to jej sie trafilo Badach to niedosc ze przeuroczy facet,fajny i wrażliwy to jeszcze mega uzdolniony czlowiek. Tak niesamowicie interpretuje piosenki Zauchy ze echhh
a to jeden z moich ulubionych kawalkow, przesluchajcie jak macie chec, ciekawa jestem czy sie wam spodoba:
super to buciki co wylookalas w Kauflandzie, ale niestety u nas tez nie bedzie, a wielka szkoda
Asia - co do ranki to wiem ze Octenisept jest dobry na takie rzeczy, przemywac po prostu wacikiem ranke. Mam nadzieje ze szybciutko sie ranka zagoi.
Oposku - swietne Wasze zdjecie, alez superowa z Was rodzinka Masz dwoch super przystojniakow a Ty wygladalas bardzo ladnie i kobieco w tej sukience. no i zdjecie z parowka czad
Aniu - zdjecia Szymiego bobmowe! widac ze szczesliwy z niego dzieciaczek, zreszta z taka mama jak mogloby byc inaczej
basba - ten inhalator ktory pokazazalas jest super! minusem tylko to ze nie ma maseczki dla doroslych jakby co, ale mysle ze warto taki specjalny dla dzieciaczka.Zwróc tylko uwage zeby poza maseczkami byla taka zwykla koncowka rurka (ale chyba z tego co widze na zdjeciach jest), ktora mozna inhalowac. Arek za nic w swiecie nie da sobie zalozyc maseczki, wiec tej rureczki uzywamy i jest bardzo wygodna.
aaaaa i pytalas o lek do inhalacji, to przypisali nam Nebbud, to jest wlasnie specjalna zawiesina do nebulizacji
lekoszukacz.pl/lek/Nebbud-zawiesina-do-n...i-0-25-mg-ml/id/4241
trzeba wziasc strzykawke z igla i wkluc sie w to opakowanie plastikowe z ta zawiesina, i pobrac 1 cm i umiescic w inhalatorze.
pozniej tak samo z sola fiziologiczna, tez 1 cm. I tym wlasnie inhalujemy.
A oprocz tego przypisala nam Fenistil
www.tanie-leczenie.pl/apteka-produkty/fe...stne-20-ml-7158.html
dwa razy dziennie po 10 kropli dajemy, to dziala na podrazniona sluzowke i szybciej podobno gardelko sie regeneruje
ale tak jak czytalam o inhalacji to normalnie robi sie sama sola fizjologiczna, a dodatowo to lekarz przypisuje lek np Dexaven lub ten Nubbad
podobno mozna Mucosolcan zakupic wlasnie do inhalacji i stosowac z sola fizjologiczna, tez 1:1
Natimp, Różyczka
specjalnie dla Was przepis na Carbonare:
boczek - wędzony najlepszy ale moze byc inny, ja biorę 40 dkg w plastrach
dwie śmietanki koniecznie 18% i najlepiej łaciate
czosnek - kilka ząbkow albo więcej, w zależności od upodobań zółtko sól,pieprz niekoniecznie, ale mozna dodac fix Knorra do spagetti carbonara, dodaje fajnego charakterystycznego smaku: www.knorr.pl/produkt/fixy/standard/spaghetti-carbonara-1
kroimy boczek w kosteczke albo plasterki podsmazamy na wolnym ogniu na patelni. Jak juz sie wytopi to u odlewam ten tłuszczcz co się wytopił
smaże dalej boczek na wolnym ogniu i dodaje dwie śmietanki łaciate, co jakiś czas mieszam
dodaje sól i pieprz do smaku, i dodaje ostatnio też tego fixu do carbonary - ale kilka łyżek tylko, wiec starczy go na dwa razy.
pozniej czosnek przeciskam przez dziadek do orzechow :)albo kroje drobniutko i dodaje do sosu
gotuje na wolnym ogniu i sos zaczyna pieknie gestniec, szybciutko sie go robi, po 6 - 7 minutach juz powinien zgestniec
teraz zestawic trzeba z gazu, odczekac chwile, dodać zółtko i ładnie cały sos energicznie rozmieszać,żóltko nadaje ladnego kolorku no i w smaku sos lepszy
wychodzi piekny, gesty i przepyszny sos.
uwierzcie mi, ze juz robilam z roznych przepisow, i z smietanek 30% i z innych, i dodawalam sos do makaronu i na patelni podgrzewalam (nie raz mi jajecznica wyszla ale ten ktory podaje powyzej jest najlepszy i tak pyszny jak ta carbonara ktora robili w restauracji gdzie pracowalam. z mezem jedlismy juz w tylu restauracjach carbonare, ale zadna nie byla tak dobra jak ta co robimy w domu no i obiad w kilkanascie minut to naprawde wygoda.
zamiast boczku mozna uzyc tak jak pisalas rozyczko szynki, a ja robilam kiedys tak samo jak powyzej, tyle ze zamiast boczku uzywalam grubo pokrojonych pieczarek (trzeba czekac az puszcza soki i tez odlac) tez bardzo dobre. Dajcie koniecznie znac czy wam smakowalo
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
aktualnych zdjec niestety nie mam, umieszcze jak nareperujemy albo kupimy nowy aparat, zepsul nam sie i strasznie sie wkurzam bo nie robilam mlodemu zdjec juz z kilka miesiecy a tak sie zmienia, szkoda mi tych momentow co umykaja....
ale gdybyscie mialy chec to tu fotki takie rozne, jakis czas temu bawilam sie w kolaże, chce zrobic taki nietypowy album, i umiescic tam fotki z dziecinstwa meza, fotki moje, nasze wspolne przed slubem, slubne i jakies terazniejsze porobic, bo w ogole nie mamy, no i przede wszystkim Arusiowe fotki. Chce jakis duzy format zrobic i albo w formie albumu albo w formie fotoksiazki. jeszcze sie zastanowie. ale wlasnie chcialabym w formie takiego kolazu czesc porobic. Niektore male powychodzily, mozna kliknac zeby powiekszyc
pokazywarka.pl/kqprp0/
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
SUPER FOTKI!!! Ślubne, z bobaskami, wszystkie
Masuska Dzięki!
Niestety link nie działa...
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Przyszła mamo - dziękuję za Twoje słowa:) Jakoś nie mam nathnienia aby pisać Czasem po prostu każda tak ma:) No ale czytam racej na bieżąco;
Mój dzidzuś jak na razie grzecznie sobie rośnie. Czekam na pierwsze ruchy - choć juz mi się wydawało kilka razy że to możeto - ale niejestem pewna w 100 procentach:) Co do płci - to z Adusią dowiedziałąm się w 8 miesiącu - więc jeszcze trochę poczekamy:) A zdjęcia naprawdę rozuczlające:) Cała piękna historia:)
Dziewczyny - super foty:)
Rika a na ile wybyłaś do PIsza?
MAsuska mój psn młody był ładniejszy:) A i 13 października mamy 5 rocznicę ślubu - oczywiście tomek wie co mi kupi - żelażko - !!! Jestem pewna że ten cały Kuba Badach nie wpadł by na tak błyskotliwy pomysł!!!!
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hoborr w niedzielę wracamy
Przyszla_mamo Pisz jest miastem starych ludzi, młodzi wyjechali za granic e, jedynie latem turyści są...
Mam nadzieję że do 15 października będziemy już mieszkać na górze, bez szafy w sypialni8 a z kartonami od pampków ale damy radę
Spadam
Pozdrowienia z Mazur
Masuska kiedy przyjeżdżasz?
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
kurde co sie dzieje
Przyszła_mamo bardzo dziekuje za przepis, ja robie z 30% i mieszam jednak najpierw w kubku z zołtkiem i czesto tez odrobina parmezanu startego i wlewam na patelnie z podsmazona ta mocno wedzona szwardzwaldzka szynka i makaronem, wszystko mieszam krótko i na bardoz malutkim ogniu zeby sie jajecznica nie zrobiła i podaje, ale spróbuje Twojego przepisu równiez
przepiekne fotki i ciekawie zrobione - czy mzoesz zdradzic jak robisz te kolaze?
Basba tez fajne robi
bardzo mi sie to podoba i tez bym tak chciala
Hoborrku pozdrówka
Rika to którego ta parapetówka?
kurde miaąłm juz isc spac ale sie teraz przez ta carbonare gloda zrobiłam
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przyszla_mamo zdjęcia zobaczę jutro na kompie bo teraz tylko z telefonu pisze a jutro może siade na chwilę
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asiu powinien działać, jak nie to na stronę lilda proszę i jesienna kolekcja:)
Będą piżamki za 19,99 - 100% bawełna
www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-C2C3A89B-FB....xsl/index_30185.htm
Bluzki dziecięce 2 szt. za 19,99
www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-C2C3A89B-FB....xsl/index_30187.htm
Dziny, polar, kurtki (ale tylko dziewczęce), ciepłe rajstopy, skarpety, zestaw czapka+szalik+rękawiczki:)
www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-9C3618C7-4C....htm?offerdate=30158
Zapowiada się niezła akcja:)
Przyszła_mamo, podobnie i ja z tą carbonarą, czasem zrobię, ale z torebki:) A powiem Ci szczerze że wyglądasz jak laleczka:) a i Arek jest w/g mnie do Ciebie bardzo podobny:) Co do Badacha, to problem tkwi w tym że nie wiem kto to i tak go oceniłam po prostu po zdjęciach, szczególnie te miny w kościele mnie rozwaliły, nie na miejscu.
Rika nie wiem czy w ogóle przyjadę
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
mam sporo pracy wiec , doczytałam tyle o ile
Rose zazdroszcze nocek- a te krostki to nie zmieniałaś płynu lub coś
Maususka- kurcze a dla mnie jakoś
Dukan wymagający się wydaje.. a zapomniałam Ci pisać ze Janek juz od 6 mca sie interesował tymi nakładanymi krążkami.
Przyszła ,mamo na bank skorzystam z przepisu
Aśka- tormentiol jest ekstra , a dupka to liszaj?
Przyszła mamo na bank zrobie sos-dzięki za przepis
oki spadam bo sporo rzeczy do zrobienia
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Maususka- kurcze a dla mnie jakoś
Dukan wymagający się wydaje.. a zapomniałam Ci pisać ze Janek juz od 6 mca sie interesował tymi nakładanymi krążkami.
Eee tam Ty i tak chuda jesteś, więc tobie nie potrzeba.
A no i Piotrek też od dawna się tym bawi, ale nie pamiętam od kiedy, a to Ela o te kółka pytała, nie ja:)
Swoją drogą ja też dziś do pracy, ale na 11:30.