BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #436053 przez basba
Dzień dobry :)

Martuś witaj...! Wierzę że ci przykro i pusto bez twojego... Ale ja zawsze w takich sytuacjach pocieszam się tym, że nie jestem sama- mam dzieci. Wiem, ze twój na dłużej wyjechał... ale głowa do góry! Będzie dobrze. :kiss:
A z tym podkładem to nieźle wyszło... ;)
Ja w sprawie ciast/ciasteczek nie pomogę ;) bo nie przepadam :S

Masuska to nie ja niezaplaciłam przypadkiem za podkład tylko Martus :lol: ej... a może i ja coś za free dostane co?? Co do spania - Wiki raczej też się nie przebudza tylko spi ciągiem- no raczej że coś jej jest! Ostatnio słysze w nocy jak wrzeszczy - wchodze do jej pokoju a ona stoi z pustą butelką po herbatce (zwykle odkładam w organizer zawieszony na łóżeczku i nie zawsze pamiętam żeby stamtąd zabrac do umycia) i krzyczy "mama daj, mama daj!!!!"
Zdjęcia nie widzę bo coś mi sie porobiło -jakiś bład :angry: EDIT: Własnie odtworzylam-nie zdjecia ale filmik :laugh: ... Tak mnie sie skojarzył Piter za kilka miesiecy jak będzie ładował w skarbonkę kasiórkę heheheh. Śliczny jest!!!!!!!!

Oposek... ja cię chyba zaproszę do siebie. Może mi coś ugotujesz i posprzątasz co??? Ja też chce labe mieć!!!!!!!!!! :blush: :laugh:
No nie wierze!!!!!!!! AAAAAAAAAAAAAAAAaa.............. Fifi w zlewie!!!! dobre... ! Ale w sumie po tobie mozna było się tego spodziewać ;)

Ania spoko ja też czekam aż Wiktorii włosy urosną nieco! Z tyłu jakoś to wygląda (nawet grzebieniem dla dzieci wczoraj czesałyśmy- najpierw ja ja potem ona mnie... ona lepiej na tym wyszła :blink: ) ale na czubku głowy dopiero takie krótkie są .
Na patrz... kolejna rózu sie czepia! ;)
Anka trzymam kciuki za operacje.
Ja pitole co za "przygoda"... nieźle musiała ci się adrenalina podnieść.

Rika no odpiszesz czemu przeprowadzka sie przedłuza, czy nie???

Nati... oj bo focha strzelę ... dzień dobry!!!!!! :kiss: Ejjj... ja też chce być w euforiiii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Rózyczka jak po koncercie?????? Fajnie było?????? :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #436151 przez przyszla_mama
Dzien dobry

Oposku - jakie cudowne zdjecie! :):) do schrupania Twoj syneczek!!! szkoda ze ja Arkowi nie moge takiej kapieli urzadzic, to by mial radoche :) daj koniecznie znac jak wam smakowala carbonara

Aniu
- ale sie usmialam z demotek :laugh: :laugh: co do przygody to o ludu....... wyobrazam sobie jak sie musialas zdenerowowac.. skad sie takie bezmozgi biora.. :angry: :angry: :angry:

Różyczkoooooo - ja sie dolaczam do pytania Basby - jak bylo na koncercie?? opowiadaj koniecznie! :) znajac J.Lopez to pewnie niezapomnianie show.

ja dzisiaj mialam miec wizyte u pani dietetyczki niestety musialam przelozyc bo czuje ze lada dzien okresu dostane, a pierwsze spotkanie to ta analiza miesniowo-tluszczowa i to pod pradem robi jakims specjalistyczym sprzetem i nie mozna byc przed okresem.. a tak sie napalilam...

a dziewczyny jesli macie karty Rodzinka Carrefour to tylko do konca wrzesnia mozna odebrac nagrody. ja dzisiaj jade bo juz podobno wszystko co fajniejsze ludziska wybrali

12 lata 2 miesiąc temu #436257 przez przyszla_mama
ciocie kochane

musze jeszcze sie was poradzic w jednej sprawie

maly w okolicach siusiaczka dostal jakiegos zaczerwienienia i na siusiaczku ma krostki - a raczej takie male plamki, wyglada mi to na podraznienie

macie jakis pomysl czym moglabym smarowac zeby to przygasic? Bepanten jakos nie pomaga..

12 lata 2 miesiąc temu #436325 przez natimp1
hejka

Kochana przyszła mamo, ja używam sudocremu- nie każdy lubi ale we wszystkim mi pomaga , a czasem tormentiol

Oposku cos dla Ciebie ... a te kołderki drogawe biorąc pod uwagę fakt ze chlopaki rosna i yją choć jak o nich czytam to na serio do mnie przemawiają
sklep.e-si.pl/pl/17-kolderki-obciazeniowe

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #436366 przez różyczka
Czesc Kochane moje

Podczytałam ale po łebkach tak tylko i z góry przepraszam,ze tak tylko o sobie ale....
z miłych rzeczy:
J.Lo jest poprostu śliczna! Stałysmy pod samą sceną, jest zgrabna jak diabli, żadnych sztucznych botoksów, wydetych ust czy coś...widac jej wiek, włosy doczepiane ale reszta :S no miodzio babeczka z konkretnym kawałkiem ciałka :blink: ślicznie spiewa, mega sympatyczna, zagadywała nas cały czas, super spiewała, same hity, stałąm tak blisko,ze niemalże mogłam jej dotknąć-niesamowite wrazenie widziec kogos takiego, a najfajnieszy moment gdy spiewała piosenke o miłosci jakas taką spokojnieszą a na telebimie ogromnym puszczali jej prywatne zdjecia i filmiki...ona z dzieciakami swoimi, bez makijazu, w domu, ogrodzie, na basenie itd. Super sprawa :)
wytańczyłam sie i wyspiewałam za wszytskie czasy...tylko Olif udawał,ze mnie nie zna bo wiecie ;) obciach jak diabli taka szalejąca matka :laugh:

A teraz cos strasznego :(
w nocy zalało mi mieszkanie :( pękł węzyk pod umywalką i goraca woda lała sie fontanną, jak obudził nas ryk Młodej i szum wdoy to siegła juz po kostki w całym mieszkaniu :( do rana szufelkami wylewałysmy do wiadra a potem do wanny, wszystkie panele do wywalenia bo zniszczone, spuchły a pod spodem az chrzęsci woda jak sie chodzi :( wiec mówią mi tu w pracy,ze musze wszystko szybko zerwać,zeby nie zaczeło gnic i zeby beton wysechł.
cała podłoga do wymiany, boże....

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 2 miesiąc temu #436392 przez Rika
Przyszła_mamo my już za punkty wzięłysmy kieliszki i pucharki do lodów :)

Różyczko ale Ci zazdrosze tego koncertu. Ja tam zawsze mówiłam że ona jest piękna :) Co do zalanego mieszkania to wiem coś o tym :( nie za ciekawie :( i jakie koszta. Wszystko do wymiany...

Aniaw niezła akcja w tym autobusie aż mnie ciary przeszły :(

Nie pamiętam komu miałam jeszcze napisać. Wiecie co w niedzielę mieli znajomy przyjechać ale nawet nie zadzwonili że ich nie będzie. Później koleżanka napisała wczoraj czy mogą wpaść. O 18 dzwoniłam żeby zapytać czy będą bo jak myślą że przyjadą na 20 to odpada. Nawet nie odebrała. Napisała smsa że później zadzwoni i nie dzwoniła. Ja się prosić nie będę. Zresztą mimo że kiedyś mieszkaliśmy razem to pewnie i tak byśmy nie mieli o czym gadać... Tylko szkoda że wcześniej dupe zawracają bo mogłam spotkać się z kimś innym...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #436495 przez Oposek
Rika miałaś jeszcze napisać, dlaczego macie się nie przeprowadzać?

Różyczko współczuję zalania :( :( :( Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej udało się wszystko ponaprawiać :kiss: Fajnie, że koncert się udał ! :kiss:

Ania rany, nie dziwię się, że byłaś roztrzęsiona :( Dobrze, że Tobie nic się nie stało :kiss: Mnie zawsze zadziwia to, że ludzie stoją i nic nie robią w takich sytuacjach :angry: Jak się udały operacje? zostały jakieś narządy na obiad? :blink:

Przyszła Mamo my też zbieramy punkty:) Ale zawsze wymieniamy na kupon 100 zł, chyba najbardziej się opłaca. Na pewno się pochwalę, czy sosik smakował:) Ja też polecam sudocrem, dla chłopców na wszelkie otarcia dobry jest też puder lub maka ziemniaczaka i wietrzenie bez pieluchy.

Masuska jaki fajny macie kasztanowy sorter! Cudny Twój synek:) Mój ostatnio wrzucał zakrętki przez dziurę do szuflady, ale z kasztanami super pomysł:)

Natimp super ten sklep, dzięki:) Kołderki są też na allegro. Ja się na razie wstrzymam, Filip ma tylko podwrażliwość czuciową, ale za bardzo Mu to nacodzień nie przeszkadza. Za taką cenę to wolałabym maszynę wyjąć, kupić ziarenka i uszyć, co to za filozofia w sumie, nie?

12 lata 2 miesiąc temu #436618 przez masuska
:kiss: Dzień dobry :kiss:
i
:kiss: Dobranoc :kiss:
[/b][/size]

12 lata 2 miesiąc temu #436649 przez hoborr
R~óżyczko wsp~ółczuje tego wszystkigo@ Tyle kasy i roboty:( Ale za to wszystkie Ci koncertu zazdrościmy! Super że sie wybawiłaś:)

MArtuś nie wiem czy czuj~ę ruchy. Nie jestem na 100 procent pewna że to to :S Ale to już 18 tydzien i wszystko możliwe:)

Aniu podziwiam za odwag~ę:) Kurs samoobrony sie przydzje czasem:) I jak to po operacjach???:)

Oposku czy jest jeszcze jakieś miejsce gdzie nie wsadziłąbys swojego syna????

RIka tak to już czasem jest ze starymi znajomymi:) Pozostaje tylko si~ę cieszyć że to - starzy znajomi:) hihi

Przyszł amamo ja Adusi jak tylko cos wylatuje smaruj~ę sudokremem i zniko od razu - takż epewnie pomoże:)

A ja jestem w wszkou bo to już 18 tydzień!! I zaraz połowa ciąży!! szok szok szok!!!
Moja sąsiadka urodziła wczoraj syna 5 tygodni za wcześia a w poniedział~ęk wychodzą do domu! no ale jak jest wszysko ok - to czemu nie:) B~ędzie Miłosz:)

No i ja juz mog~ę iść na zwolnienie bo przepracowałąm miesiąc z całym etatem. Ale jakoś mi si~ę nie chce:) Bo jak sie uwiąże teraz w domu - to pewnie wyjde nie wiem kiedxy!

A i już mam prawie domek ocieplony:) hura !!!

DOBRA NOC!!!

12 lata 2 miesiąc temu #436693 przez Oposek
Hoborku Filip jeszcze w sedesie na przykład nie siedział, ale uwierz mi codziennie próbuje:) Jak tylko drzwi są otwarte to zaraz leci i chce rączkami pluskać w wodzie :S No i nie włożyłabym Go już raczej tam, skąd wyszedł, bo i rok temu nie mam pojęcia, jak się w mojej macicy ten klusek mieścił;)
Gratulacje za miesiąc na etacie, a dlaczego to ważne? to nie jest tak, że wysokość macierzyńskiego to średnia z dwunastu ostatnich miesięcy ? Ty to Kochana mogłabys popracować powiedzmy do lutego, potem pójść na 24 tygodnie macierzyńskiego i od nowego roku szkolnego do pracy wrócić i dalej być wychowawcą tej samej klasy:) ale super!

Masuska dobranoc :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #436757 przez różyczka
Dzien dobry :)

Ja dzis od 8.30 w pracy juz siedze. Podłogi dzis zrywamy no i zobaczymy co tam pod spodem bedzie :dry:
Nie widze tego zupełnie, wyniesc meble gdzies by trzeba było, goły beton, Młoda latajaca do tego wszystkiego :S

tak starałam sie pośledzic troszke Wasze wpisy i ...
Aniu no naparwde niezła akcja :cheer: szok!
Oposku masz bardzo ładny zlew a'la basen :laugh: A Filip wyglada w nim tak jakby kąpiel brał tam codziennie :laugh:
Nati ja tez po Twoim wpisie wczoraj myslałam o tych kołderkach, ale była u nas wczoraj popołudniu Pani psycholozka od małych dzieciów ;) i po wywiadzie-rzeka i obserwacji ponad 2h wniosek był nastepujący-zupełnie normalnie rozwijajace sie dziecko, bez zadnych anomalii i zaburzen, w dodatku pani sama ma 13-miesieczniaka w domu (+dwa inne brzdące), który sie ciągle budzi. Przynajmniej teraz wiem,ze to nie jest "nienormalne" :)

Rika no chamstwo i tyle:angry: nie znosze jak ktos tak robi...
jak byłam na macierzynskim to duzo moich znajomych tak robiło,ze mówili...'wpadniemy około tej czy tamtej' po czym ja czekałam a oni wpadali 3h później, no bo "przeciez i tak siedze w domu" - a gówno prawda, przy dzieciakach ten czas tez jest jakos zorganizowany, spacer, drzemki, w domu tez cos trzeba zrobic itd., a tak siedzisz...czekasz....nie idziesz na specer czy przesuwasz drzemke specjalnie ...no ale niektórzy maja to gdzies albo nie myślą o tm poprostu...
Kurcze Hoborrku połowa ciązy....szok :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #436765 przez różyczka
natimp1 napisał:

hejka hejka o poranku.....
ale miałam dzis noc.,. Jachu wstał o północy potem jakoś o 4:30.. hehehhehe ja wstałam o północy zrobić mleka i wrzucić mu do łóżeczka i poszłam dalej spać...
nie wiem co na to wpłyneło.. przypadek, masaż dociskowy, dotadtkowe obciążenie kocykiem czy brak kaszki w mleku.... ???
zreszta nie wazne każda z tych rzeczy 2 tygi będę robić i zobacze czy cos ma wpływ.....
Rose , ta babka od integracji mówiła, że jak się cos weprowadza to minimum 10 dni trzeba by zobaczyc czy działa po 3 dniach melisa czy inne cuda nie zadziałaja, no chyba ze typowe leki.. ale po co ?

Oki zajrzę później mam robote.. i stan euforii , Róża mnie zaraziła :)

Tak Kochanie ja wiem,ze 10 dni, ale ten melisal np. juz zaraz tyle bedzie jak podaje i gówno gówno gówno :(
ja nie jestem w stanie połozyc w nocy na Biance absolutnie nic, w ogóle cudem jest jak nie zdejmuje sobie spodni od pizamy i pampersa, ona kocha być "piur natur" :laugh:
Kurde z Nią to w ogóle nie ma dyskusji w nocy, próbujesz cos innego podac poza mlekiem to wku... na maksa, ale spytasz ją:
- "a mleczko chcesz?"
- "da"
no i h... duszkiem trabi butle w 3 sekudny az usłyszy powietrze-ze pusta :dry:

Basba heheh usmiałam sie w Wiki :laugh:

Martus ciasteczka mzoesz upiec ze słodzikiem np.-bedzie słodko i dietetycznie, jest nawet taki specjalny do pieczenia :)

Masusko a ja Pitka nie zdązyłam obejrzeć :( czy dostane link na memla???? plis plis plis :kiss:

12 lata 2 miesiąc temu #436809 przez hoborr
Dobry!!

Oposku liczy się zatrudnienie z ostatniego miesiąca:) Pytałam w zusie:)

RATUNKU!!

Ada ma czerwony paluszek u nogi przy paznokciu?? MArtwię się że będzie ją bolal!! Może to ze złego obcięcia albo paznokieć wrazsta!!! Lecę do apteki po coś ale po co????????????????????????????????

12 lata 2 miesiąc temu #436850 przez przyszla_mama
natimp, Oposku, hoborr - bardzo dziekuje wam za rady. Dzisiaj pojade do apteki po sucodrem, wczoraj nie mialam jak, ale wyobrazcie sobie mialam probke MUSTELI, kremiku wlasnie na odparzenia, i posmarowalam kilka razy - dziewczyny, od razu poprawa i przygasilo, taka cudowna ta mustela, i konsystencja i zapach. i w ogole przyjemna. Ktoras z Was miala jakis produkt MUSTELI? ale tak jak radzilyscie zakupie sudocrem i bede juz regularnie uzywala.

hoborrku - polowa ciazy??? jejku jak to szybko leci ten czas. a powiesz kochana czy na marcowkach sie udzielasz tez? jesli tak to jaka atmosfera? na pewno nie tak fajnie jak u nas :silly: :silly:

co do paluszka Aduni nie wiem kochana co ci poradzic.. znowu przychodzi mi do glowy tylko Octenisept, wacikiem przemywac, mi w szpitalu mowila pielegniarka ze ten octenisept na wszelkie takie rzeczy dobre. Ale dziewczyny bardziej doswiadczone to moze cos doradza

Oposku - Arka to tez ciagnie tak do sedesu ze jak tylko drzwi otwarte leci jak opetany. Juz tyle rzeczy wyladowalo w klopie:), ostatnio np wsadzil tam rure od odkurzacza :cheer: :cheer:

Różyczko - aj slonce, alez sie porobilo.... :( :( :( sciskam cie mocno :kiss: :kiss: :kiss: Mam nadzieje ze nie zostalas z tym wszystkim sama... wyobrazam sobie ile tego teraz bedziesz miala na glowie.. A to caly dom ci zalalo czy pokoj jakis?

co do koncertu to cudowna Twoja relacja :) juz recenzje o jej koncercie czytalam ale Twoja duzo prawdziwsza i lepsza :) dla mnie i Beyonce i Lopez to dwie boginie, (chociaz Beyonce jednak numer 1 :)) i tak wlasnie wyobrazalam sobie koncert Lopez. Dwie niesamowite babeczki

a masz jakas ulubiona piosenke Lopez?

ja ostatnio ciagle slucham tej piosenki Beyonce, jakos tak mi wpadla w ucho ze sie uzaleznilam :)

Rika - jak tacy znajomi to olej i juz, bedziesz sobie glowe zawracala jak oni olewaja ciebie i nie szanuja Twojego czasu. co do punktow to ja biore wage kuchenna bo mi potrzebna, fajne maja wagi :) pucharki do lodow tez widzialam, bardzo ladne ;)

Masuska - Dzien dobry :kiss: nie napisalam wczesniej o filmiku Piotrusia - swietny, sliczny Twoj synek, taka delikatna ma urode jak juz ktos napisal. kolejny herubinek sliczny :)

12 lata 2 miesiąc temu #436853 przez aniaw
Hej :)

Przyszłą_mama ta wymiana na nagrody do końca października a maść - Tormentiol polecam :)

Basba niezła Wiki :) Cwaniara :lol:

Natimp Ty nie wydawaj kasy takie kołderki tylko jakieś odważniki małemu przyszyj do koca i ju :laugh:

Rika też mnie wkurza cosik takiego, ja zawsze staram się dać znać jak nawet 15 min się spóźnię ;) A że spóźniam się często to mam już taki szablon w tel :lol: Zart ;)

Oposek ja wcale bym się nie zdziwiłą jakbys zapodała fotę Filipa z sedesu wystającego :S

Hoborku połowa ciązy, wow :ohmy: Ja tam na wszystko Tormentiol polecam :S

Różyczko
bardzo mi przykro, bo wiem jakie to koszty :kiss:
Super, że koncert extra i że masz zdrową córę, po prostu wyjątkowa :kiss:

Operacje się udały, dzięki za kciuki :laugh:

Co do mojej przygody autobusowej to niby radiowóz pojechał za tymi kolesiami w ulkiczkę w którą uciekli więc może ich złapali.
Ale jestem na siebie wkurzona, że nie udało się ich obezwładnić. Może gdyby był tylko jeden to by się udało ale na 2 nie będę się porywać ;)
Ale wiecie dawno takiej adrenaliny nie czułam :S

Wczoraj za to byłyśmy z siorą i kumpelą pierwszy raz na zumbie połączonej z sentao i wymęczyłyśmy się i wypociłyśmy za wsze czasy :lol: 2 godziny to po prostu hard :lol: Zumba jednak tak średnio mi przypadłą do gustu już te ćwiczenia i taniec przy krześle bardziej :lol: Ale jednak wolę sztuki walki :lol:

Dziś błogie lenistwo a i widzę pogoda u nas super :)
A jutro może wybierzemy się na piknik rodzinny, bo widziałąm gdzieś plakaty :)

Martwi mnie tylko dziwna wysypka u Szymiego na twarzy i odnóżach ;) Jakieś takie szorstkie krostki które w dzień przygaszają się a po nocy nasilają się ;) Dziś 2 dzień ;)
Trzeba będzie się do lekarza kopnąć bo on nigdy nie miał żadnych wysypek ;)

Buziaki :kiss:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka