- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nie miałam jakoś czasu zajjrzec , sprawdzam papiery działalnosci do pitu i tak mi jakos czas leci, ze nie nadrobiłam czytania wiec jakbym powtorzyła pytania to sie nie złoście
generalnie to mam wrażenie ze jakas wielka jestem a to 26tc,.. heheh co bedzie później. Mój Maksinek męczy mnie codziennie rano czy juz mu urodziłam tego brata czy nie bo on czeka i czeka:) cudny jest , ciekawe czy taki chętny będzie jak juz sie młody urodzi
u nas dziś paskudnie , ale ja mam akurat aerobik ciężarnych wiec mi zleci popłudnie... a to maż będzie nawiałam syna zeby zszedł z placu bo zimno.
my jak po pracy o 17 wystartujemy na plac zabaw to przed 19 schodze, jak jest ładnie to spoko, ale dzisiaj taka pogoda ze owszem wyjdzie sie ale na krócej a do tego juz trudniej młodego przekonać.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A jak sama sprawdzasz i piszesz, że jest krótsza niż wczoraj to pamiętaj, że jak np długo siedzisz to szyjka może wygiąć się w drugą stronę albo schować się dalej... pamiętam jak przed pierwszym porodem coś mi tam zeszło na dół i sprawdziłam szyjkę (od kilku dni odchodził mi czop i wiadomo - ciekawość) i poczułam coś twardego. To była główka a rano urodziłam
A jeśli chodzi o wody płodowe. To nic innego jak woda. Zwykła czysta, bezbarwna woda nie wiem czy mineralna czy nie
A co do tego, ze przeciekasz to normalne i np ja w pierwszej ciąży musiałam latać z podpaskami bo mi ciągle mokro było i nie ukrywam że to jest plus podczas stosunków
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rika piszesz ztakim spokojem o porodze,ze az dwa razy czytałam z niedowierzania hihi
fakt porodu bardzo mnie przeraża,ale tak naprawdę .. nie wiem co przede mną..wiec staram się nie stresować
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale przecież co się stresować? Co ma być to będzie a urodzić i tak trzeba i tak...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
hmm.. ktoś mi kiedys powiedział,że gdyby porody były takie straszne to kobiety nie rodziłyby lub miałyby tylko jedno dziecko maks w sumie nie moge doczekać się juz kiedy Mikołaj będzie z nami..a nas czeka jeszcze przeprowadzka w czerwcu.
Dostałam zaproszenie na spotkanie:
"W czwartek 14. 04 Katarzyna Bujakiewicz po raz kolejny spotka się z młodymi mamami. Tym razem porozmawiamy o powrocie mamy do pracy, łączeniu macierzyństwa z aktywnością zawodową."
zastanawiam się czy pójść ..hmm.. w sumie dlaczego też nie?!
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Nawet by mi przez myśl nie przyszło że coś tam może się obniżyć! I myślę mamuśka że nie powinnaś się denerwować w piątek na pewno lekarz cię uspokoi - a do tego czasu leż i odpoczywaj! I teraz się zastanawiam - bo mnie to lekarz na wizytach nawet nie bada! Tylko brzuch! I jak by u mnie coś się obniżało to nawet by nie wiedział!!!!
Ja już od pewnego czasu (nawet dość długo) z uwagą czytam posty Riki i zawsze jakoś sie tak nastrajam optymistycznie! Także Rika pisz jak najczęściej! No i sie uśmiałam z tych mineralnych wód płodowych - a może nawet gazowanych:) Haha
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- sandraczekolada
- Wylogowany
- gaworzenie
- KAŻDĄ SEKUNDĘ ŻYCIA NAZYWAM TWOIM IMIENIEM, BEZ CI
ależ długo mnie tu nie było!! hoho....
u mnie jakoś leci tydzień za tygodniem
choć niestety moje nerki odmawiają posłuszeństwa
mam zastój moczu w nerkach i infekcje ukl. moczowego buuuu...
lekarza pytałam i niby póki co Zuzi to nie szkodzi a jedynie moim nereczkom ale jednak mimo to głupie myśli mnie czasem dopadają
jestem na chorobowym a w poniedziałek dowiem się co dalej bo mam kontrolna wizytę u gina
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Chociaż powiem, że na tamtym forum właśnie między innym za takie podejście zostałam jechana od góry do dołu...
Aska27 "ktoś mi kiedys powiedział,że gdyby porody były takie straszne to kobiety nie rodziłyby lub miałyby tylko jedno dziecko maks" akurat czasem niestety zdarzają się traumatyczne porody i kobiety nie decydują się na kolejne dziecko. Właśnie dużo zależy od naszego podejścia, od lekarzy, opieki itd.
ja tak narzekam na opiekę w szpitalu w którym rodziłam ale nie chcę rodzić w innym tutaj wiem co mnie czeka ze strony personelu
Hoborr a jak brzuch lekarz sprawdza?
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
miło wiec pomśmiać się i nabrac trochę optymizmu
sandraczekolada oj... koniecznie daj znać co lekarz powie, ale trzeba dobrej myśli być dobrze też ,że Twojej córci nic nie grozi! Trzymaj się dzielnie
a miałaś przed ciążą kłopoty z nerkami? Ja wczesniej chorowałam i to poważnie..ale teraz jak narazie (ale ciii) jest ok.