BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #465348 przez Rika
Dzień dobry!
No nie! Znowu naskrobałyście!!! CZY WY NIE MOŻECIE ZROZUMIEĆ ŻE JA NIE MAM CZASU WAS NADRABIAĆ???? :D A ktoś ciągle trąbi ze forum pada... :D

Przyszla_mama moje małe też czasem na siedząco zasypiają :) Kiedyś Zuzia oparła się o męża plecy czołem, myśleliśmy że chce się bawić, ja patrzę a ta śpi :D

Hoborr dobrze że umiesz wyjść z każdej ciężkiej sytuacji :) zwolnienia nie daje się wstecz podobno :)

Masuska jak kiedyś kiedyś kiedyś brałam tabletki to miałam regularnie, co do godziny :) teraz nie biorę i też mam regularnie i też co do godziny :) ale np moja siostra brała zastrzyki i miała plamienia np 1 dzień na 3 miesiące... :dry:
Jak już pisałam na FB ja trafiłam 6 :)

Nati dużo dużo zdrówka dla Jasia

Oposek spokojnie rozumiem :) a zazdroszczę chłopaka :) Oczywiście ja bym żadnej z moich dziewczyn na chłopca nie zamieniła :) a 3 dziecko raczej się nie szykuje, nie chcę żeby małe zostały bez mamy... hmm

Różyczko witaj :) cieszę się ze zauważyłaś mojego posta :)

Hoborr, Oposek ja używam tylko pampersów active baby, kiedyś kupiłam sleep&play i była porażka, chusteczki tak samo. Używam tylko baby fresch... W tesco często są promocje na pampersy, w realu tak samo. U ans zwykle jest tak ze kupujemy kartonami pampki a jak nam się kończą to akurat wyskakuje jakaś kolejna promocja :)

No to na tyle HAAAAAAAA PA

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #465368 przez hoborr
Dzień dobry!!

Wstawać śpiochy!!!!!!!!!!

12 lata 2 miesiąc temu #465377 przez natimp1
A dzień dobry.....

Hobborku ja w pracyt wiec jestem od rana na zp ale Ty???? odpoczywaj kobieto..

Masuska... czekamy.. wiesz ze ze bym Cię jakoś tam lubiła ale trochę się martwię:)

Oposku ale jak na skoczku? i co potem... tak spi czy go przenosisz?

Rose.. odezwij sie tak jakos bardziej .....

Rika ja slepp &.. miałam tylko tak na dzień i tak co 3/4 h zmieniam pieluche wiec są ok, natomiast na noc już nie.. teraz w dzień ma dady a na noc pampry zielone

Czy któreś z naszych maluchów miało zapalenie pęcherza.. u nas to właśnie to . Dostaje antybiotyk Zinant... pierwsze lekarstwo którym pluje.. jakaś masakra..a dawać trzeba 10 dni później jeszcze jakiś inny lek.. nie pamiętam nazwy.. felingan czy coś tam...
Najgorsze ze wcale gorączka nie musi byc wynikiem tej infekcji ponieważ tez ostro mu czwórka idzie.... , a że nie ma objaw typu czerwony siulasek czy coś... to równie dobrze bakteria moze być już sporo... hmm ciekawe .. najważniejsze żeby ten antybiotyk brał...

a dzis jeszcze zebranie w przedszkolu na 17, mama nadzieje ze do 19 wroce...

Hobborku pamietaj by dać znac co masz bo Aduli i nie bedziesz potrzebować dla synulka...

Oposku swoją droga ja tez od zawsze wiedziałam ze będę miała dwóch chłopaków...

12 lata 2 miesiąc temu #465402 przez różyczka
Dzien dobry :)

Nati ja tez od zawsze wiedziałam,ze bede miec dziewczynke i chłopaka :lol: no i....mam dwie dziewczyny :laugh:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Rika trudno było nie zauwazyć Twojego megaposta :) fajnie,ze jednak przylazalas na ZP :blink:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Masusko koniecznie daj znać co tam wyszło :)

Basbo ja juz po kawie, a Ty? :)

Przyszła_mamo chyba zamówie taki portret dla Tesciowej na Boze narodzenie w prezencie :)

Aniu zyjesz po tych dyzurach? :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 2 miesiąc temu #465406 przez różyczka
hoborr napisał:

Wstawać śpiochy!!!!!!!!!!

co za makabryczny zart :cheer:

no ale wybaczam ze wzgledu na stan błogosławiony :blink: :)

Hoborrku tak sie ciesze razem z Toba :) naprawde :) że synek,ze wszystko jest ok, ze juz blizej niz dalej :) ze sobie odpoczywasz juz w domku :)
no i tak w ogóle....

:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #465410 przez basba
Witajcie...

Różyczko ja właśnie kończe ;) Ty... a ten portret dla teściowej to kogo będzie :silly:

Nati... kurcze a od czego to mu się przyplątało??? Wiesz mój mąż ostatnio miał zapalenie dróg moczowych (nie wiem czy to samo co zapalenie pęcherza ale strasznie go bolało- a temperature przez kilka dni miał prawie 39 stopni. Napisz jak dzis zięciunio! I ucałuj go ode mnie :kiss:

Oposku no jak to usypia ci w skoczku? A potem co z nim robisz? Wiki jak nie moze zasnąć to ładuję ją w samochód i wio! Ostatnio takie jazdy mi w sobotę i piątek urzadzała. A najlepsze w tym wszystkim jest to ze Antek zasnął szybciej niż ona :S

Masuska no odezwij sie wreszcie! Co ci gin powiedział!!!! Czekam z niecierpliwością na wieści od ciebie! No i co u Pita???

Hoborrku jak samopoczucie?

Aniu przeżyłaś dyzury? Pewnie wykonczona mega wczoraj bylas co??? Mam nadzieję ze dzisiaj juz normalnie w pracy jesteś.

EDIT:
Rozumiem Różyczko po ostatnim wpisie, ze Bianula daje nadal do wiwatu...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #465418 przez olka1730
Witam,natimp1 to skad wiedzialas ze to zapalenie pecherza jak objawow zero??? wiem moze i glupie pytanie :blush: ale ja jezdze do nefrologa i wlasnie mam ten posiew kontrolowac i co pol roku robic USG nerek profilaktycznie.My mielismy bakterie w moczu juz w szpitalu odrazu po porodzie,dostał furagin.........przepraszam ze tak sie wciełam w temat,ale mam jakby ten sam problem,a badanie ostatnie robilam hoho :S w lipcu :blush:

Kurcze dziewczyny Ja ostatnio ciagle taka zmeczona chodze...najlepsze jest to ze wstaje rano juz zmeczona :dry: zwalam na pogodę....

Dziewczyny czy wasze dzieci w dzien spia i po ile godz spia???bo moj chyba w dzien spi za duzo(czasami nawet do 3 godz)i potem do poznego wieczora przeciaga,a ja padam na pysk....idzie spac cos kolo 22,30

12 lata 2 miesiąc temu #465430 przez różyczka
basba napisał:

Różyczko ja właśnie kończe ;) Ty... a ten portret dla teściowej to kogo będzie :silly:

buahahahahah :lol: mój...tak na pożegnanie hahahah :laugh:

a tak serio: teściowa przyjedzie do syna na świeta, przychodza do mnie w wigilie wiec cos wypada pod choinką miec....pomysłow brak wiec pomyslałam,ze moze wnusi portret jej zrobie na ściane...tak rzadko sie widuja....
no sama nie wiem...
albo kalendarz ze zdjeciami Mlodej....

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #465432 przez basba
Witaj Olka. Moja Wiki wstaje około 7-7:30 a potem śpi przeważnie od 11 do 13- nie dłużej... Jak śpi dłuzej to ja wybudzam i tyle. O 19 ją kąpie i idzie spać. Przeważnie pada od razu. Czasem tylko dostaje głupawki i łazi po łóżeczku jeszcze do godziny ale nigdy juz jej nie wyjmuje z wyrka. Wstaje -kładzie sie i tak na zmiane az w koncu się połozy pogada do siebie i zasypia.

A zmęczona to ja też jestem ledwo zwleke 4 litery z wyra!

EDIT:
Różyczko ciesze sie ze się usmiechnęłaś... No wiem ze wnusi :silly:

To jeszcze coś na mały uśmiech :)

12 lata 2 miesiąc temu #465442 przez różyczka
buahahahhahahhahahhahaha :lol:
dzwonie do szefa :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #465452 przez natimp1
Olka.. nie przypiszczałam.. zbieg okoliczności... wczoraj miałam iśc do neurologa a ta babka wymaga badania moczu bo zdarza sie ze dzieci słabiej śpia jak maja bakterie.. ale sorki mój jachu słabiej śpi od roku.,....... dlatego zrobiłam badanie a tu .. ze bakterie przysłaniają pole widzenia... no i poszłam do pediatry a ona ze antybiotyk... furagin ( heheh to właśnie ten lek której nazwy nie pamiętałam )ma dostać po tym antybiotyku.. we wtorek dostał gorączke jakieś 38 z groszami, ale nie wiadomo czy to od tego.... równie dobrze może mieć ja dłużej

najgorsze ze niania pisała ze juz 2 lużne kupy walnął.. nie wiem czy od antybiotyku czy od bakterii dostaje biogaje jako probiotyk

Rose... wpieram Cię.. u mnie tez średnio może się razem podołujemy... może to nie dobre na psyche ale w kupie raźniej

Basba.. no Janol dopóki gorączka nie nachodzi to jakoś spokos, nie wiem jak teraz w związku z tymi kupami...
A jak Wikucha teraz?
Olka Janko spi raz dziennie od 12 po około 1,5 - 2,20 , potem ok 20 do wyrka.. teraz naciąga i każe się głaskać.... no ale ja sama potrzebuje sie nad nim teraz "litować"

12 lata 2 miesiąc temu #465453 przez basba
Różyczka to koniecznie napisz jak szef zareagował hehehe...

Zapomniałam wam jeszcze napisać ze wczoraj kupiłam prezent na chrzciny- złotą bransoletkę - z taką blaszką - w niej jest małe serduszko i będzie grawer- Imie+data urodzin.

12 lata 2 miesiąc temu #465543 przez hoborr
Natimp kochana - sama nie wiem co mi trzeba. Mam pajacyki, i takie bieliźniane ubranka po Adsusi! I nie zawacham się ubrać syna na różowo:) Syna - jak to dumnie brzmi:):) A wracając do rzeczy... Mam ze dwie bluzy - co się nadadzą na chłpca i biały na wyjście ze szpitala kombinezon. A na pewno połażę jeszcze po moim szmateksie za 1 zł. coś tam kupię - ale może nie pamiętasz ale ja strasznie strachliwa jestem i Adusi to praktycznie do końca sama nic nie kupiłam - żeby nie zapeszyć:) Nawet łóżeczko, i te całe całe wyprawki dostałam od mojej mamy która już nie wytrzymała i pozamawiała wszystko na allegro. Ale chyba na chłopca nie dzię więcej rzeczy niż na dziewczynkę??? Tzn słyszałam że gorzej jet pieluszki dobrać - bo obsiukuje na około wszystko taki mały chłopczyk - prawda?? Maatko ale pyatania zadaje!:)

Oposek wkłada Filipa do skoczka a jak uśnie skaczek do łózeczka!

Różyczko ten dołek to napewno przez naszą zimna porę roku - przynajkmniej tak sonbie tłumacz... :kiss:

BAsbna samopoczucie ok. Gorzej z plecami..... uuuuuu A taki prezent to ja też chce!!!

Olka ja tez tak na początku ciąży zmęczona chodziła:):):) - no ale może to pogoda:) Ada śpi w dzień oioło gpdziny. Najczęciej przed południem. Choć w zeszłym tygodniu miała faze i spałą po 2 godziny! Co jej sięnawet nie zdażło jak była zupełnie maleńka! No i wieczorem była maskra. Ostatnio tfu tfu tfu nawet nawet nawet ...

Różyczko BASbo a ja nie wiem czy taki portret synowej - to nie dobry pomysł! :S

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #465547 przez hoborr
Rika hop hop

Oposek hop hop

Przyszła mama hop hop

Ania hop hop

Masuska - hop hop hop!!!

Kto tam się jeszcze dziś nie podpisał na liście???

12 lata 2 miesiąc temu #465554 przez basba
A Hoborr na chorobowym i szaleje ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka