BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 2 miesiąc temu #463507 przez Rika
Dzień dobry :) ja jeszcze w łóżku. Olce odbiło w nocy :( myślałam że zwariuję.

Hobbor stawiam na dziewczynkę :)

Basba ja słyszałam o tej roślinie i kiedyś pisałam tutaj o tym. Chciałam kupić kiedyś ale nie mam pojęcia gdzie :(

Oposek u mnie na dodatek cholernie wieje i własnie zaczęło lać. Ja w ogole ostatnio nie wychodze na dwor. Wcześniej małe gorączkowaly, później katar. Myślałam że dzisiaj je wezmę ale ten wiatr mnie przeraża. Zresztą pada :(

Uciekam robić śniadanie. Zuzia jeszcze śpi :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #463531 przez Oposek
Rika no ja też się zastanawiałam, jak to z tymi spacerami... Ale wyszliśmy raz, Filip ma taki przeciwdeszczowy komplet- spodnie, kurtka i kalosze, nic Mu nie było, więc wychodzimy. Katar ponoć trzeba wietrzyć, o ile nie ma gorączki. Ja w ogóle wróciłam do jesiennych ciuchów dla Niego, bo w sumie ciepło jest. Kombinezon zostawię na mrozy...
Współczuję nocki :dry: A Wy będziecie teraz kupować to łóżeczko piętrowe, czy dziewczynki na razie w szczebelkowych będą spać?

Hoborr ja obstawiam chłopaka, chociaż uczucia mam mieszane:)
(nie wiem, czy pamiętasz, ale u nas obstawiałam dziewczynkę z ciemnymi włoskami, a urodził się łysy Filip, więc wróżka ze mnie żadna;) )

12 lata 2 miesiąc temu #463546 przez natimp1
Hobbor będzie chłopak... w spadku dostanie ciuszki po janeczce.. jak będziesz chciała..
Basba .. my to teściowe jak ta lala.. wczoraj w czarczym Jacha kąpałam i nie wiem czy to od tego budził się TYLKO dwa razy czy od leku:)
Rika w każdej aptece to dostaniesz... inaczej ciele ostrożnei sie nazywa.. to jako kapiele relaksacyjne..

Oposku uwielbiam zupke dyniowa..
a ja mam dzis zupe z serków topionych.. tez uwielbiam

12 lata 2 miesiąc temu #463580 przez Rika
O Nati dzięki :) może wykąpie dzisiaj w tym dziewczyny i zobaczymy. Może Zuzia nie będzie budziła się na sok :)

Oposek narazie będą miały te łożeczka. Ola na turystyczne a Zuzia szczebelkowe. Łożeczka nie wiem kiedy kupimy :) póki co jeszcze oświetlenie trzeba kupić. I długi spłacić... Ja na desz z nimi nie wychodzę bo nie mam odpowiednich ubrań. Zresztą tu na podwórku wszędzie piach to zaraz kałuże i błoto :(

12 lata 2 miesiąc temu #463693 przez natimp1
a właśnie zapomniałam napisać że znalazłam sposób na mojego leniucha chodzeniowego...
Ponieważ Jachu jak to na umysłowego przypadło po 20 min chodzenia( nie biegania -brojenia, tylko chodzenia) , juz chce do wózka, a ja przecież wolę wymęczyć gadzinę:) , puszczam go teraz z takim słoniem co się go ciągnie... młody szczęśliwy pokazuje jak słoń robi trąbą ... ja zadowolona , bo trupta twardo, a przechodnie się rozgladaja bo słoń jest w morde głośny ..... ale nie do końca opinia ludzi jest dla mnie istotna wiec żyjemy sobie szczęśliwie

12 lata 2 miesiąc temu #463884 przez hoborr
Adusia będzie miała BRATA

potem doczytam :)

Ale sie ciesze:) waży już pół kilo!!!!!

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #463900 przez Oposek
Hoborku Wielkie gratulacje!!!!! Synkowie są super, sama bym jeszcze kiedyś drugiego chciała :blink:

Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #463951 przez Rika
Hoborr gratulacje :) ale Ci zazdroszczę...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #464104 przez przyszla_mama
Hoborrku - przyjmij moje serdeczne i ogromne gratulacje!! :kiss: :kiss: :kiss: alez super że będzie Aruś :lol: :lol: :lol:

ja tak na chwilke

rozbroil mnie dzisiaj moj synek, siedzielismy przy kompie jak to w zwyczaju mamy i puszczalam mu na youtubie teledyski z piosenkami dzieciecymi i spiewalam

puscilam w koncu jedna z moich najbardziej ulubionych piosenek z dziecinstwa:

śpiewam, śpiewam, śpiewam

patrze :ohmy: :ohmy: a on spi na siedząco! :) :) tak mi zasnal przy tej piosence ze juz na noc go polozylam spac :) :) no rozbroil mnie ten moj słodziak :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #464233 przez hoborr
Oposku chyba jednak masz coś z wróżki - bo dobrze obstawiłaś:) I cieszę sie że będzie chłopiec - a Ty nie gadaj głupot bo dziewwczynki tez sa urocze:)

Nati ja z miłą chęcią przyjmę - odkupię ciuszki dla chłopca bo raczej w różowe sukienki nie będziemy go stroić:) - ale może jeszcze się Tobie przydadzą????:):)
Nati a jak robisz zupkę z serków topionych? Ja kiedyś robiłam z pieczarkami i grzankami lub groszkiem ptysiowym. Na wywar rosołowy dolewałąm kilka serków szunkowych i było ok. A jak to u Ciebie wygląda??? JEśli chodzsi o dynie - pamiętam jak smakuje dynia ze słoiczka dla paromiesięczniaków - i za nic w świecie tego nie zjem!

Przyszła mamusiu uwielbiam laleczkę z saskiej porcelay! Sama ją kiedyś śpiewałam w jakimś konkursie:) A co do Areczka - to jeszcze nie przesądzone. Dziś mi wpadł Adam w głowę no i ten nieszczęsny Franek już kilka lat mi się podoba:) Ale na mojego teścia u nas na wsi ludzie wołają: FRANOSEK i nie wiem czy potem by na wnuczka tak nie mówili! A pozatym teściowej się nie podoba - ale może to powód aby tak nazwać synka:):):):):) hahaha

Dziei dziewczyny za gratki:) CIekawe co powie Różyczka:):)

A u nas dziś impra była z tej okazji:) Mama i tata moi przyjechali z flaszeczką i piccą i było wesoło:) Teściowa spadła z krzesła - ale nic się jej nie stało .... ech
Ada padła jak długa - mąż oczywiście tez juz śpi:)

A wecie że lekarz mój dizś wywyiesił karteczkę że gabinet nie czynny i nie mam zwolnienea! A przyjmuje dopiero w czwartek a ja już od poneidziałku nei poszłam do pracy! Myślicie że da mi zwolnienie 3 dni do tyłu???????????

12 lata 2 miesiąc temu #464359 przez basba
HOBORRKU gratulacje!!!!!!!!! Chłopaki są super! (dziewczynki też of kurs ;) ) Tak naprawdę najważniejsze ze zdrowe a że pareczka będzie no to już kolejne szczęście ;)
Hmmm... co do pytania o chorobowe myślę że powinien dać radę o ile przed tobą innego nie wystawi... ale moge sie mylić :S

Przyszła_mamo... no to dałaś czadu z piosenką :) Nie kojaże jej a odsłuchać teraz też nie za bardzo mam jak :P

Nati z tej kąpieli w ziółku nieźle sie uśmiałam :), nie dosć że dzieci nasze z jednego dnia to jeszcze matki mają coś ze sobą wspólnego hehehe... I ty mi tak Jacha proszę podstępnie nie uganiać!

Uwielbiam, uwielbiam... a jakieś przepisy na te czary jedzeniowe macie???

Dzień dobry tak wogóle... przy kawce oczywiście ;)

12 lata 2 miesiąc temu #464361 przez masuska
hoborr napisał:

Adusia będzie miała BRATA

potem doczytam :)

Ale sie ciesze:) waży już pół kilo!!!!!

Moje GRATULACJE:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #464368 przez masuska
A teraz Dzień dobry:)

Dziś idę do lekarza i się okaże czy to przypadkiem nie Bogusia, Felcia, Albo Olek nie zamieszali we mnie i dlatego nie mam @. Robiłam kolejny test i wyszedł negatywnie, także, hmmm?

Rika pierwsza @ to zmieniałam pixy i bez przerwy było. Druga, to zaraz po zabiegu. Trzecia nie mam pojęcia, aż odstawiłam tabsy i nadal nic:( No dziś będzie wiadomo.

Olka, 50 twarzy Greya i ja polecam. Koleś mnie wkurza na maksa, a ona też taka niedojda, ale jak się czyta to oderwać się nie można.

Przyszła_mamo też b.lubiłam tą piosenkę:) Pamiętam nawet słowa jeszcze:)

Nati dobry sposób na spacerki, muszę coś też wykombinować.

Oposku kupiliśmy wczoraj buciki zimowe:) Fajne są:) Ciepłe, brązowe. W Boti jak coś:)

Pani w sklepie powiedziała, że jak kupuje się dziecku buty to dobre będą te:
Na stojąco trzeba włożyć palca za piętkę i jak wejdzie to znaczy że dobre:)

Wczoraj mieliśmy kupić też kafelki i farby a kupiliśmy NIC:( Fajne za to Mąż wypatrzył kafelki do łazienki:)

Basba, ja właśnie wyduldałam kawkę, ale chyba pójde po jeszcze jedną.

Różyczko
i Aniu ślę buziaczki:) A co u moich ulubieńców:)

12 lata 2 miesiąc temu #464383 przez masuska
A która w totka WYGRAŁA? Przyznać się:)

12 lata 2 miesiąc temu #464460 przez natimp1
hej Dziewczęta

Hobborku gratuluje... zobaczę co mam po Janku i chętnie prześle. Mnie na bank się nie przydadzą juz.. choć nie zapeszam :). Nie pamietam tylko czy mam niemowlęce czy juz" doroślejsze " tez, część powydawałam wiec wiesz jak to jest .. ale jeden woras jest na bank

Masuska ,skoro pierwsza zadałaś pytanie tzn ze chcesz odciagnąć uwagę od swojej wygranej!!! podziel się .... czekam w takim razie z niecierpliwością na info co Ci ginek wypatrzył.. ale test by raczej wyszedł juz.. najlepiej zawsze bete robić.. najpewniejsza..

Miałam dziś iść do neurologa z Jankiem, ale dostał wczoraj gorączki... wiec odmówiłam.. ponieważ babka miała wyłączony tel to nagrałam się na sekretare.. a ona słuchajcie oddzwoniła i życzyła zdrowia Jaskowi.. szok... no nic umówiłam sie do innej babki ale dopiero na 12/12, obie na kase miały pod koniec listopada dopiero wiec w sumie te 2 tygi mnie nie zbawią, a tam i na kasę chorych i do takiej dobrej lekarki .
Biedny ten mój Janulek, tym bardziej ze dziś Tomek a nie opienkunka z nim jest.. a jakoś z opiekunka bym pewniejsza była.. no ale może świnia jestem:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka