BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 2 miesiąc temu #458807 przez Oposek
Czy któraś z Was ma może do polecenia jakieś rajstopy dla dziecka z absem na podeszwach?
Chętnie takie, które nie kosztują 40 zł za parę...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #458850 przez przyszla_mama
Oposku, cofnij sie o strone :) :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458865 przez aniaw
Oposku to super, że miło spedzacie czas i macie babcine rece do pomocy :laugh:
Ja rajstopek z absem nie mam, bo moje w spodniach i skarpetach pomykaja :)
A odrobaczyć możesz uszatka jak najbardziej "na wynos" :lol: Masa ciała i ksiązeczka i ju :) No raz na rok jak najbardziej, czasem 2xdo roku zalecam.

Przyszła_mama ale super, że się wszystko udało i jeszcze taka milutka niespodzianka Cie spotkała :)

edit.
Oposku ja po zmianie czasu budzę się wyspana godzine przed pobudką czyli dzis o 5tej i miałam jeszcze siłę żeby pomęczyć małża :silly:
A Dominik tez obudził się bez płaczu o swicie, POKAZAŁ że ma pustą butle (pokazał to ważne bo zawsze krzyczy :ohmy: ), napił się radośnie mleczka sam w łóżeczku ( a zawsze krzyczy żeby go wyjąc z wyrka :ohmy: ) a potem sobie radośnie spiewał wymachując nóżkami bo wylazł ze śpiworka :lol: I jeszcze radośnie zrobił mi papa jak wychodziłam :ohmy: A jak wcześniej obudził się jak wychodziłam to płakał ;)
No ktos dziecko mi podmienił :S

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #458925 przez różyczka
A Oposek i Basba jakie ładne nowe podpisy w avatarku mają ;)

coś Wam musze pokazać (przeczytajcie opis i komentarze pod tą aukcją) NAPRAWDE DOBRE :lol: :
allegro.pl/ShowItem2.php?item=2665423700...069&tid=0#tabsAnchor

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459169 przez masuska
CZeść:)

cieszę się że promocja Lidlowa się spodobała. Ja obecnie szukam jakiejś promocji na mleko niestle no i nie ma nigdzie. Ominęłam akcję po 11 zł i teraz muszę kupować po 14 zł:(

Hoborrku ja myślę o rozmiarze 23, ale wszystko od kopytka zależy:) Piter ma takie sanki
allegro.pl/sanki-oparcie-pchacz-spiwor-6...hit-i2735849283.html

Oposku a co nie tak z piżamą?

Ania, u Was to prawdziwa zima!

Przyszła_mamo cieszę się że wszystko się udało:)

Różyczko gratuluję podłóg:) A i faktycznie aukcja z wózkiem niezła:)

A tak sie chciałam pochwalić szczególnie Rosalindzie że sonie sama właśnie pofarbowałam włosy:) i wyszło super:) Jestem zadowolona:)

Rika, wygrałam aukcję i jednego z tych sprzedawców co dawałaś linki:) Czekam teraz na kurtkę:)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459565 przez Oposek
Masuska my mamy tą piżamkę za 16 zł- granatowe spodnie, niebieska góra ze znaczkiem, bo była już wcześniej. Raz, że spodnie za długie i dziecko mi się potyka, a góra akurat. Dwa, że bardzo cienka bawełna i słaba jakościowo, trzy, że wypychają się kolana po kilku praniach dosłownie, czego nie znoszę. Za 16 zł niby może być, choć ja tam wolę zdecydowanie piżamki z TESCO, H&M, czy next, kupuję po kilka sztuk na promocjach, piorę na okrągło i nic się z nimi nie dzieje. Ale inne ciuchy naprawdę bez zarzutu, więc może po prostu partia marna. Gratulacje z powodu włosków:) A fota gdzie? :)

Przyszła Mamo nie ma za co, kapcie u nas naprawdę się sprawdzają. Nie wiem, które zamówiłaś, paputki mają trochę luźniejszą gumkę i Młody ściągał, potem jakoś wyrósł i nie ma już tego problemu. W innych firmach nie ma kłopotu. Superancko, że prezentacja się udała i jeszcze taki ładny prezent dostałaś! A najfajniejszez tego wszystkiego jest to, że pisałaś, że po ślubie będziesz miała dla nas więcej czasu! :kiss:

Ania W męża meczyć o 5 rano to rozumiem, też nam się zdarza, ale potem to ja się odwracam i śpię dalej ;) Boże odwykłam od wstawania o takich porach, co to będzie, jak wrócę do pracy :ohmy:
Jak się dowiesz, kto Ci synka na lepszego podmienił to się pochwal ;)

Rika łer ar ju? :unsure:

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459714 przez basba
Kawa!!!! :P

Dzień dobry :)

Różyczko super ze wczoraj podłogi ci skończyli! Pewnie odetchnęłaś z ulgą :) Ucałuj usmarkanego Bianuśka :) A smarka powiedz twoja w chusteczki??? Rózyczko ja ten podpis pod avatarkiem mam może już dobre pół roku :lol: A z aukcji to nieźle sie uśmiałam!

Aniu i jak fryzurka się udała? No pochwal sie, nie bądź taka.... ;) Superanckie zdjęcia! Anka kurde ja się chyba starzeję... a moze to przez mój staż małżeński :P ... matko o 5 jeszcze małza chciało ci się męczyć! I jak z Dominisiem... nadal taki radosny ;)

Oposku oj tam oj tam... najważniejsze że wszyscy zdrowi :) A że wstajesz godzinę wcześniej to już szczegół ;) Fajne sanki Filipek dostanie! Muszę też w tym temacie podyskutować z mężem ;) Ja w kwestii rajsoprk to raczej nie pomogę. Kupuję na allegro własciwie co sezon ale nie jakiejs konkretnej firmy- i bez abs :) bo moi i tak w kapciak śmigają :)

Przyszła_mamo super że wybawiona na weselu i że prezentacja się udała :) swoja drogą bardzo lubię takie rzeczy oglądać i bardzo jestem ciekawa jak ją zrobiłaś :) No i bardzo miły gest ze strony Młodych :)

Masuska nozesz! a gdzie fota włosków? Hmmm????

Ja juz czuje się lepiej. Mąż sie tak wystraszył ze poza herbata powiedział że nic mi juz nie przyniesie :woohoo: ... biedny :blush: :P

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459736 przez basba
Dziewczyny jeszcze mam takie pytanie - moze któraś podsunie mi pomysł... w połowie listopada idziemy na chrzciny do naszej małej sąsiadki... i za bardzo nie wiem co kupic!? Jest opcja drozszego prezentu (200-300 zł) bo drugie sąsiadztwo tez idzie wiec moglibyśmy sie złożyc. Mała będzie miała 2 miesiace.
Przyszła_mamo tak sobie teraz pomyślałam że moze z jednego z powyższych zdjęć zrobić jej obraz... znalazłaś te namiary na tego faceta co rysował takie rzeczy???

12 lata 2 miesiąc temu #459777 przez Oposek
Dzień dobry:)

12 lata 2 miesiąc temu #459798 przez Oposek
Basba z tym chrztem towszystko zależy od tego, jakie podejście mają rodzice i co Mała już ma. Ja prawdę mówiąc kupiabym coś "na wyrost", bo teraz pewnie dostaną sporo różnych zabawek i kasy, więc kupią co będą uważali. Fajnym pomysłem jest bujaczek, czy mata, ale to pewnie już ma. Z zabawek się sprawdza stojak gimnastyczny Chicco ocean, żyrafka Sophie (u nas hit), skarpetki i nakładki narączki LaMaze... Może jakąś zabawkę do wózka? my kupiliśmy Filipowi i chrześniakowi łuk tiny love i obaj się bawili... Projektor do łóżeczka, o ile nie ma w pozytywce... Ale tto są wszystko tańsze rzeczy, które łatwiej rodzicom kupić, więc jeśli macie możliwość wydania tych 300 zł to ja bym chyba kupiła krzesełko do karmienia, huśtawkę do ogrodu, czy piaskownicę i jakiś mały drobiazg "na teraz". Wiem, że zima idzie i że Mała ma tylko dwa miesiące, ale czas szybko leci:)

Dużo osób kupuje obrazki z aniołkami, grzechotki srebrne i inne takie, ale ja jakoś wolę coś praktycznego. Fajne prezenty można kupić w PETIKADO, zamawialiśmy kilka razy.
www.peticado.pl/
A może taką bransoletkę, jak dostała Wiki?

Sesja śliczna i strasznie fajny prezent, sama chciałabym dostać!:)

12 lata 2 miesiąc temu #459801 przez przyszla_mama
ja wpadlam z dzien dobry :kiss: :kiss:

odezwe sie jeszcze dzisiaj, i basba odpisze ci na Twoje pytanie :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #459802 przez basba
Oposku strasznie ci dziekuję za odpowiedź... widzisz problem w tym ze jest to drugie dziecko naszych przyjaciół / sąsiadów i jak to zwykle bywa większość rzeczy mają. Ta bransoletka Lilou jest fajna ale niestety nie złota tylko pozłacana i u Wiki się ściera :angry: Myślałyśmy jeszcze żeby kupić jakiś złoty medalik z grawerem- i tu znów dylemat - z datą chrztu czy narodzin... Kurcze sama już nie wiem. :S

EDIT: Dzień dobry przyszła_mamo... z niecierpliwością czekam w takim bądź razie :lol:

12 lata 2 miesiąc temu #459806 przez Oposek
Basba no tak, to zawsze problem... Ja też mam lilou- dostałam od męża- jedną z jego imieniem, drugą z imieniem synka i obie się ścierają... Skoro mają wszystkie zabawki i akcesoria to chyba pozostaje własnie coś "osobistego"- kocyk z imieniem, medalik, kolczyki. Ja bym grawerowała datę urodzin, bo jest bardziej neutralna, ale jeśli ktoś jest bardziej wierzący to może ma inne podejście. W necie możesz też zamówić książkę, której bohaterem jest dziecko. Jego imię jest w tytule, a podane przez Ciebie szczegóły pojawiają się w treści. A drugie dziecko tych Sąsiadów to też dziewczynka?

12 lata 2 miesiąc temu #459959 przez natimp1
hej dziewczyny..
witam sie po przerwie ale na serio czasu nie mam, generalnie jestem juz na -10 % tylko w pracy wiec od poniedziałku powinno byc lepiej. nie dam rady nadrobić czytania w pracy a w domu wiecie to ja zbyt nie lubie kompa odpalać... teraz jeszcze przygotowania do urodzin wiec masakra..
hmm a my tu mamy dużo cudnych skorpionic z tego co pamiętam:):)

Basba ja dostałam na chrzciny dla Janka szlafrok z jego imieniem i ręcznik, bardzo sobie chwale... otulę dupuchnę szlafroczkiem i spoko....

12 lata 2 miesiąc temu #460038 przez Oposek
Nati fajny prezent szlafrok z imieniem:) Ja w ogóle idee szlafroka dla malucha też sobie bardzo chwalę- mamy i używamy:) Ale chyba najbardziej przydaje się, jak dziecko już chodzi. U nas raczkowanie w szlafroku raczej średnio się sprawdziło, w zasadzie używaliśmy tylko na basenie.

Ale może to jest dobry trop Basba. Firma Dejna robina przykład ładne body i koszulki z zamówionym napisem.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka