- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Już humorki lepsze jak widać Ja też coraz lepiej się czuję (psychicznie) bo fizycznie to mnie tylko męczy to leżenie. Za to podoba mi się Męża reakcja, tak jakby sobie zdał dopiero sprawę że zaraz może stać się ojcem i dba o nas jak nigdy wcześniej, no ale jak kopytka dziś robiłam to czekał cierpliwie "pierdząc w taboret". Najbardziej rozbraja mnie fakt że ocenia innych ojców spodziewających się, że jak oni mogą o imprezach myśleć Dojrzał w oczach:)
W poniedziałek kompletuję torbę do szpitala, tzn kupuję to co muszę na pewno, czyli 2 koszule do karmienia. A reszta poczeka do dnia wypłaty.
Dzwoniłam też do Szkoły Rodzenia i oczywiście odradzają mi teraz kurs.
Te młode ziemniaki z koperkiem tez mi tylko smaka narobiły, ale zagryzłam to bagietką z masłem czosnkowym. Pochłaniam tyle kalorii, a leże. Słonica będzie ze mnie w finale.
Sny macie nieziemskie. Mnie tam już dawno się nic nie śniło, a śpię jak zabita, no chyba że przerwa na siusiu:)
A Kamilka mam taki pas tylko że z napisem "do zobaczenia latem", lekarzowi i położnej bardzo się spodobał
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ja szukając pościeli do łóżeczka dla dziewczyn znalazłam taką allegro.pl/super-posciel-dziecieca-160-c...daz-i1556729926.html i kupię nam do sypialni mąż nie ma nic przeciwko he he
A dla dziewczynek jeszcze mama ma poszewki tak więc to mam z głowy
A co do pakowania torby do szpitala to ja myślę że w maju zrobię zakupy. jutro jedziemy na większe zakupy ale mi się nie spieszy a podkłady ukradnę Zuzi takie w misie do zmiany pieluszek
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A ma taką jedną z misie na chmurkach i na księżycach i mama mu kupiła jak miał 21 lat
- Emme
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A i jeszcze pochwalę się gatkami, które mam z 6 lat (?) są różowe (prosiaczkowe) mają z przodu głowę prosiaczka a z tyłu tyłek i wystający ogonek
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
- Otrzymane podziękowania: 0
Piękny dzień sie zapowiada dzisiaj
Rika super pomysl mi podsunęłaś z ta pościelą...dodałam do ulubionych i zamowię starszej córce na Dzień Dziecka Ona już od dawna nie ma nic takiego typowo dzieciecego w swoim pokoju wiec zrobię jej niespodziankę żyby pokazać jej, że dla mnie-pomimo tego, ze ma już 14 lat z kawałkiem - nadal jest dzieckiem i to się dla mnie nigdy nie zmieni
Natimp1 dopadłam Dorotas na sierpniowkach dziś rano o ten przepis na drożdżówke, zobaczymy, czy dzis da nam w końcu, bo ja juz drożdże kupiłam
Masuska a jakiej wielkości masz ta torbę do szpitala?
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Drożdżówka
Ważne jest to, aby do miski dodawać produkty w takiej kolejności, w jakiej podaję:
10 dkg drożdży
2/3 szkl cukru
cukier waniliowy
4jajka
szkl oleju
2/3szkl mleka
pół łyżeczki soli
4szkl mąki
Drożdże ja ścieram na drobnej tarce, wychodzą fajne wiórki, równomiernie posypuję cukrem, cukrem waniliowym- można dać któregoś mniej,aby nie przesłodzić, rozmieszane jajka-wcześniej wyjęte z lodówki, olej, podgrzane mleko -ja prawie zagotowuję, sól, posypujemy równomiernie mąką, przykrywamy na 3h.
Po tym czasie mocno mieszamy,aby ewentualne grudy rozrobić i wykładamy na blachę posypaną mąką,uprzednio posmarowaną margaryną.
Wstawiamy do średnio nagrzanego piekarnika na około 40 min, ale trzeba sprawdzać jak się piecze- ja ostatnio piekłam prawie godzinę, bo piekarnik mi szwankował,więc trzeba zerkać.
Fajnie smakuje z malinami lub jagodami, dodanymi do ciasta lub rodzynkami.
Na wierzch można dodać kruszonkę-na surowe ciasto oczywiście-
szkl. mąki,1/2szkl. cukru, 1/2 kostki masła, cukier waniliowy.
ja osobiście nie dodaję kruszonki,tylko posypuje cukrem pudrem, kto jak woli.
ufffff SMACZNEGO!!!!
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A srednio nagrzany to tak np. 160-170 stopni? I nie trzeba zagniatać tylko wymieszać?
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
nie ugniatamy, tylko mieszamy, ja mieszam taką "ugniataczką", jak do ziemniaków,aby pozbyć się ewent. grudek.
To prosty przepis, ciasto nie jest wyszukane, ale koleżanki w pracy się zachwycają i mi też smakuje.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak czy siak dziękuję Ci bardzo
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Za mną chodziła taka ,jak opisałaś, ale pomyślałam sobie,że jak się nie ma co się lubi ,to się lubi ,co się ma, a że przy okazji szybko, więc rachu ciachu i gotowe!
Pozdrawiam
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
lub
A torbę do szpitala to mam taką podróżną - sportową, ale myślę że spakuje się lepiej w walizkę, będzie wygodniej i na kółkach:)
Zawsze chciałam coś takiego:)
allegro.pl/moskitiera-wysoka-jakosc-stel...chy-i1560233994.html
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja zabrałam sie dziś za wielkie porządki Takie wiosenno-przedświąteczne córa pomaga na szczęście bo stary znowu na rybach
Moja "Mała" każdą wolną chwile spędza na koniach, małż na rybach, ja uwielbiam pichcić i piec przede wszystkim, zaczytywać sie w ksiązkach... a ciekawe co naszą najmłodszą dzikuske wciągnie?
A Wy co porabiacie dzisiaj? Mam nadzieje, ze Ty Masuska się relaksujesz w pozycji poziomej ?
No zarąbista ta pościel! Nie moge sie napatrzeć
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziś leżę i owszem do popołudnia, a później jedziemy do znajomych, na godzinkę, tam też sobie poleżę, zrozumieją, mają 3 miesięcznego synka:)