BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 6 dni temu #516709 przez natimp1
hej

Tomek dostał te prace, papiery do wypełnienia juz w ręku.. i... zaproponowali mu to stanowisko na które startowałam lub wyzsze ale 80 km od Poznania, kasa jako s 1100 zł, ale bez samochopdu firmowego, wiec jest dylemat czy zainwestować w stanowisko, czy zostac tu na miejscu.. tzn on bo ja z z dzieciakami się nigdzie nie ruszam....
nie potrafią powiedzieć kiedy bedzie okazja przerzucić go na to wyższe stanowisko w Poznaniu...
i tyle.. weekend na rozmyśleniach przepłynie
jakies podpowiedzi?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 6 dni temu #516733 przez różyczka
Nati po pierwsze gratki dla małzonka i ciesze sie razem z Tobą :kiss:
a to 1100 to tu czy tam?

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 6 dni temu - 12 lata 5 dni temu #516954 przez Oposek
U nas szaro-buro i ciepło, zimy nie widać odkąd Filip sanki dostał:) Może rower Mu kupię to śnieg spadnie? Zrobiłam naleśniki z nadzieniem "na winie" ;) I mam nadzieję, że będą zjadliwe ;)

Nati gratulacje dla Męża, super, że się udało :)
No właśnie, jaka różnica w kasie pomiędzy "tam", a "tu" ?
Świetna historia o Maksim, ciekawe po kim ma chłopak poczucie humoru ;)

Rose bardzo fajnie brzmi ta impreza! też bym poszła:) Myślę, że to bezpieczne, na pewno biorą pod uwagę, że będą małe dzieci, Im się to na pewno najbardziej spodoba. Filip na pokazie sztucznych ogni śmiał się jak oszalały i ciągle wskazywał paluszkiem w to miejsce, gdzie byłą petarda i mówił "tutaj" :)

Basba no jasne, że możesz dołączyć do piosenki, jeśli tylko masz ochotę :) Wtedy będziemy mieli dwie najarane Anki jak śmietanki :lol: Ja takiej potrawki z kurczaka nigdy nie robiłam, ale często u mnie w pracy pani kucharka robiła, może spróbuję, skoro to łatwe? :)

Rika no to teraz Cię widzę będzie stać na wszystkie niezralizowane dotąd marzenia, skoro tyle wyjazdów w planach :) I na nową deskę i na porządną anty i na urządzenie mieszkanka, nie wiem, co tam jeszcze chcesz:) Ja tam chyba wybiorę wakacje w wersji budżetowej, zapakuję syna i złożę rewizytę Różyczce - słyszałam, że ma wannę, ładne okolice dookoła no i gotować potrafi jak mało kto :lol: Rose, przygarniesz nas, czy będziesz leżeć plackiem na podłodze przy kaloryferze udając, że nikogo nie ma? :P :blink: Rika, Miłego wyjazdu.

Hoborku super, że się wyspałaś:) A Marcóweczki to jeszcze pewnie w większości nie mają dzieciaczków, są za to pod koniec ciąży, mają L-4, więc leżą i piszą:) Urodzą Im się maluszki, to będą mniej pisać, a więcej jęczeć i narzekać jak my ;)

Ufolka, Iwanek, Lucy, Ewitkun buziaki zostawiam i zapraszamy do konwersacji :kiss:

Asia co u Was słychać, jak Mikołajek?

dla Masuski też buziaki zostawiam, bo pewnie w pracy :kiss:

a szanowna Julilatka- Anna M- to dziś nawiedzić nas nie zamierza? My tu z życzeniami, buziakami urodzinowymi, a słodki poczęstunek dla koleżanek to gdzie? :P :silly:

12 lata 5 dni temu #517058 przez natimp1
laski 1 100 wiecej tam..ale pokrycie kosztów mieszkania czy pokoju z naszej strony... no nie wiem... myślimy...

rose, generalnie obojętnie jaka bedzie decyzje , mnie mamy odfajkowaną.. teraz pamiętaj całą uwagę skupiamy na Tobie:)

Oposku , humor po mamusi, a wredota ... po AniW:):) Jak zdrówko?? lepiej troszku?

Masuska.. wpadłaś do zsypu do pralni czy co :P :P :P

a mi się chce tortilli....

12 lata 5 dni temu #517060 przez natimp1
hahah Słodki poczestunek od Anki, to żeś Elka zapodała.. dobrze że jadem nie częstuje dziś wyjąttkowo..

oki spadam się ponapalać na Georga-clooneya czy jak on tam ma:), ogladamy dzis spadkobierców

12 lata 5 dni temu #517155 przez różyczka
Oposek napisał:

a szanowna Julilatka- Anna M- to dziś nawiedzić nas nie zamierza? My tu z życzeniami, buziakami urodzinowymi, a słodki poczęstunek dla koleżanek to gdzie? :P :silly:

no własnie Juliatko??? :) gdzie jestes???? :)
do przedszkola nie laziłaś czy co?? nie wiesz,ze z cukierkami czekoladowymi sie przychodzi w urodziny??/ :)
pewnie wagarowała jak znam Anke :silly:

12 lata 5 dni temu #517163 przez różyczka
natimp1 napisał:

laski 1 100 wiecej tam..ale pokrycie kosztów mieszkania czy pokoju z naszej strony... no nie wiem... myślimy...

rose, generalnie obojętnie jaka bedzie decyzje , mnie mamy odfajkowaną.. teraz pamiętaj całą uwagę skupiamy na Tobie:)

Oposku , humor po mamusi, a wredota ... po AniW:):) Jak zdrówko?? lepiej troszku?

Masuska.. wpadłaś do zsypu do pralni czy co :P :P :P

a mi się chce tortilli....

k..wa 1100 wiecej ufff :) bo ja zrozumiałam,ze pensja taka cała :) ale juz nic nie chcialam mówić...
ale co odfajkowaną Ciebie :laugh: ja nie kumie Pani :laugh:

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #517344 przez aska27
natimp1 napisał:

hej

Tomek dostał te prace, papiery do wypełnienia juz w ręku.. i... zaproponowali mu to stanowisko na które startowałam lub wyzsze ale 80 km od Poznania, kasa jako s 1100 zł, ale bez samochopdu firmowego, wiec jest dylemat czy zainwestować w stanowisko, czy zostac tu na miejscu.. tzn on bo ja z z dzieciakami się nigdzie nie ruszam....
nie potrafią powiedzieć kiedy bedzie okazja przerzucić go na to wyższe stanowisko w Poznaniu...
i tyle.. weekend na rozmyśleniach przepłynie
jakies podpowiedzi?

Nati
80km od Poznania hmm..moze kierunek Jarocin co??? hehe Przyjeżdżajcie, pokój mam wolny :laugh: :blink:
Gratulacje, nareszcie się udało! :)

Różyczko sama chętnie poszłabym rozdziwiać na taki pokaz, nastrojowo.. pięknie jest na pewno :blink:

Oposku u nas tak sobie, Mikołajowi zeby wychodzą,ma kaszelek, poszłam dzisiaj z nim do lekarza, ma wirusowe zapalenie oskrzeli, na szczęscie moze uda się bez antybiotyku.
A jak Wasze zdrówko?
Jak smakowały naleśniki??? :) Na winie to pierwszy raz słyszę!

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #517354 przez Oposek
Asia ojejku, biedak z Mikołaja :( Mam nadzieję, że się uda bez antybiotyku :kiss: Teraz mnóstwo dzieciaków chorych jest, dziś chciałam Filipa zapisać na szczepionkę to Pani mówiła, że nie ma żadnego problemu z terminami, bo ciągle jakaś mama odwołuje... To chyba przez tą pogodę- ani zimno ani ciepło :angry:
Naleśniki na winie robi się tak, że wrzucasz co się nawinie ;) Mi pozostawały jakieś końcówki serów, wędlin, pomidor, sałata i wszystko to wrzuciłam, zrobiłam sos czosnkowy i tyle. ;)

Nati wiesz co, ciężko bardzo jest radzić w takiej sprawie, bo to tylko Wy poniesiecie konsekwencje tej decyzji... Ale ja bym chyba wolała, żeby mój mąż został na miejscu. 1100 zł to jest naprawdę dużo, ale jak odliczysz od tego benzynę, wynajem jakiegoś pokoju i prowadzenie właściwie dwóch domów (bo taniej wychodzi jedna porcja zupy z czterech niż zupa tylko dla jednej osoby, wiele rzeczy trzeba kupować podwójnie) to może się okazać, że niewiele zostanie. No i Ty będziesz miała mniej męża, mniej pomocy, mniej czasu razem, chłopcy mniej czasu z tatą. Może niebawem się okaże, że i w Poznaniu dostanie awans. No ale rozumiem, że to jest bardzo trudna decyzja i każde rozwiązanie czymś tam kusi.
Trzymam kciuki, żeby poszło bezboleśnie :kiss:

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #517375 przez aska27
Oposku a i tak takich naleśników nie tworzyłam jeszcze hehe :laugh: ale pomysł świetny!!!

Też mam nadzieję,ze Mikołajowi szybko minie,oby!

12 lata 5 dni temu #517389 przez Oposek
Asia spróbuj, mój mąż do znudzenia może jeść naleśniki, głównie z serem białym, a to zawsze jakaś odmiana. Filip też lubi.
U nas lepiej, dzięki że pytasz. Mąż i Filip zdrowi, ja pokasłuję jeszcze, ale jest naprawdę dobrze.

Anka skończ jarać i chodź do nas na urodzinowego buziaka :P :kiss:

12 lata 5 dni temu #517471 przez aniaw
Najarana Juliatka pierwsza :lol:

Dziękuję dziękuje bardzo wszystkim za życzenia !!!!!!!

Jesteście kochane :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #517611 przez hoborr
Aniu a ja nie zdążyłam wczoraj się na tort wprosić... Ale dziś może się coś znajdzie?? 100 lat KOCHANA!

Dzień dobry :lol:

12 lata 5 dni temu - 12 lata 5 dni temu #517668 przez różyczka
witam drogie kolezanki :)
widze,ze Juliatka sie odnalazła :)
pokaze Wam w co wsadziłam wczoraj moje dziecie, które to kocha praktycznie od urodzenia i choc nie uzywalysmy od jakiegos czasu to jak wczoraj zobaczyła to myślalam,ze az na mnie wskoczy z radości :)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

12 lata 5 dni temu #517714 przez Rika
Różyczko super zdjęcia :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka