BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #520898 przez basba
U nas Wiki rozłożyła się na maxa! Koło 18 odkurzałam z nią na rękach to mi zasypiała. Temperatura wtedy 38,4. Dałam jej czopka przed 19 poszła spać. o 22 obudziła się z płaczem- 39,5!Rano przed wyjazdem jej mierzyłam miała 37,4. Dzisiaj jedziemy do lekarza na 16:10. Smary się leją strumieniami, w nocy pokaszlywała. Pokazauje na prawe ucho i mówi "ucho boli". Kurde mam nadzieję ze to nie zapalenie :dry:
Antek też coraz częściej kicha. Póki co pije grypowite junior.

Asiu no to cieszę sie ze u Twojego Mikołajka już lepiej! Co do ospy- my już po :) ale Wiki zaraziła siostre męża i jest wku...ona chyba na mnie za to :S B) Wczoraj byłam u niej na chwile i pytam jak sie czuje a ona do mnie- tak jak wyglądam tak sie czuje ... a nie wyglądam najlepiej co? (szczerze to wygląda masakrycznie). Wzięłam od niej papiery firmowe i sobie poszłam, żaluje tylko że jej nie powiedziałam ze ma się cieszyć ze teraz jest chora a nie za 10 lat, kiedy to ona może mieć dzieci i one mogłyby ją zarazić... A wtedy nie będzie sobie mogła poleżeć i pochorować, tylko też nimi się zajmować. ehhhh szkoda gadac wogóle.

Olka ja słyszałam o technikum weterynaryjnym ale za swoich czasów... ale czy to jeszcze funkcjonuje :unsure: Polikwidowali kierunki bo chętnych nie bylo a jakiegoś informatora nie masz?
Ja Wiki daje Camiliw bo żelami nie daje sobie smarować.

Aniu wybacz za przeoczenie wpisu o twoich urodzinkach :S obiecuje poprawę :kiss: Cieszę sie ze urodzinowa kolacyjka się udała :) No i po biedronowych zakupach rozumiem że teraz wymiatasz :lol: Demot the best!!!!!!! :laugh:

Hoborrku jeszcze troszkę... do 20 lutego już nie daleko! Trzymam kochana kciuki aby to półtora miesiąca mineło szybciutko!

Rika a ty masz kredyt na meble! A ja myślałam ze jakis wiekszy na remont/ mieszkaniowy. Bo w tej kwesti zgadzam sie z Oposkiem- lepiej spłacić z jakąś karą niż płacić odsetki. Co do takich jak piszesz nie orientuje się.
A jeśli chodzi o kase... ty coś na dziewczynki bierzesz?

Rózyczko no kurcze ty nie wiesz czemu Olif do tego kina na maratony wybywa??? Ja ci powiem tak w sekrecie... siostra spać jej nie daje i idzie sie wyspać. A tak na poważnie... coś się zmieniło jeśli chodzi o tą kwestie??? Historii ja tez nie cierpiałam :blush:

Oposek oby Filipek syropku pić nie musiał :)

Martuś nie liczy sie... trzeba było najpierw napisać potem czytac haha ja tak zrobiłam ;) A Igorek niezłą ci nockę zafundował :) Jeśli chodzi o leki to na przeziebienie daję Wiki Pyrosal, wit c w kroplach i wapno. Przez 3 dni 3x dziennie nurofen (jest przeciwzapalny). Ale coś czuje ze na tym sie tym razem nie skończy... zobaczymy po południu :S Ja do przychodni nie chodzę. Kilka razy byłam i tylko nie potrzebnie nastałam się w kolejce z dziećmi. Albo od razu przepisują antybioty (nawet na głupi katar) albo stwierdzają alergie wogóle nie badając dziecka! porazka normalnie...
Martuś moi mieli ospe w grudniu. Ta twoja teściowa niezłą wizje ci podała :lol: aż sie usmiałam normalnie. Więc jako dośwaidczona prze dwójkę dzieci ktore miały ospe piszę... dziecko mające ospę zaraza przez 9 dni od momentu pojawienia się pierwszych pęcherzyków. Krostki wychodzą mniej wiecej 3-4 dni. Podaje sie przy tym 3xdziennie heviran -przy wieku naszych lipcowych dzieci jest to dawka Heviranu 400 pół tabletki (przez 8 dni) i przez 4 dni smaruje sie 3 x dziennie - ja polecam płyn octenilin żel (mozesz kupić na www.curacja.pl- nie jest tani ale dobry- w formie przejrzystego żelu), potem 2xdziennie. my zużyliśmy 2 buteleczki przy każdym. Przez pierwsze 3 dni dziecka sie nie kąpie aby krostki się zasuszyły. Nie musisz siedzieć w zaciemnionych pomieszczeniach.... :woohoo:
A co do teściowej i koszulach... bez komentarza - zresztą trzeba było powiedzieć zeby ci zafundowała :silly:

Nati a ty gdzie znowu wsiakłaś??? jak Maksior???

EDIT:
No nieźle ja sie naprodukowałam a te dopisały... ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 dni temu #520987 przez aska27
Marta te teściowe i ich genialne rady :dry: widzę,ze z Twojej to też niezłe ziółko!!!

Basba
prędzej czy później pewnie by się zaraziła tą ospą, masz więc racje,ze lepiej wcześniej niż przechodzić to choróbsko późno i mieć /odpukać/ jakieś powikłania lub męczyć się podwójnie.

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #521012 przez basba
Asiu ja też jestem tego zdania, no ale ona jest obrazona na cały świat! Tym bardziej że teściowa zawsze jej mówiła ze miała ospe i to 2 razy nawet (w co mi sie wtedy juz wierzyc nie chciało). Porazka normalnie...
Ja miałam świnkę w wieku 20 lat i przechodziłam ją też cieżko- zaraził mnie mój (jeszcze nie) mąż... no i co na niego miałam byc zła??? Bezsensu.

Martuś ja zawsze mojej dziękowałam za jej "złote rady"... :laugh:

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #521025 przez aniaw
Basba zdrówka dla Wiki :kiss:
Wow ale posta naskrobałas :ohmy: Super :lol:
No ja nie rozumiem, czemu ona nie jest Tobie wdzięczna za tą chorobę :S

Asiu ja też jestem zdania że lepiej teraz zachorowac i miec z głowy ;)

Martuś ale czemu zasłaniać zasłony przy ospie, nie rozumiem :S Żby ludzie tzn sasiedzi nie widzieli jak wygląda się? :lol:
Worek tylko za 19,90zł a zabawa wypaśna :lol:
Wiesz ja kocham takie klimaty i marzy mi się taki profesjonalny worek bokserski jak miałam na treningach, ale nie miałabym go gdzie zawiesić ;)
Z tego worka i tak chyba najbardziej cieszy się mój małż, że teraz już nie bedę wreszcie na nim ciosów ćwiczyć :lol: :lol: :lol:

Matko ale pracowac mi się nie chce a ja dopiero remanent kończę ;)

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #521029 przez basba
aniaw napisał:

Basba zdrówka dla Wiki :kiss:
Wow ale posta naskrobałas :ohmy: Super :lol:
No ja nie rozumiem, czemu ona nie jest Tobie wdzięczna za tą chorobę :S

Buahaha... no nie żeby od razu wdzieczna ale wku...na to juz lekka przesada co nie?
W końcu kto jej kazał przyjeżdżać :P

A teraz mi się przypomniało że mąż wspominał ze jak miał ospę też pozasłaniali wszystkie okna żeby chyba światło go nie raziło czy cos... bezsensu B)

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #521051 przez aniaw
Basba niektórzy już tak mają, że wdzięczności okazać nie potrafią :lol:

Rozebrałyście już choinki????
U nas stoi ledwo żywa i nie ma kto się do tego zabrać ;)
Własnie słucham w radio zet - co zrobić z choinki po świętach i tekst materac dla teściowej mnie rozwalił :lol:

Nati żyjesz??? Nie mam sie z kim kłóćić :P

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #521107 przez basba
Babolce właśnie dostałam namiary od przedstawiciela... jakby któraś chciała sobie zrobić taki wypasik w kuchni i nie tylko to podsyłam :)

www.glassea.pl/

12 lata 2 dni temu #521203 przez Oposek
Dzień dobry:)

Zaraz wrócę do Was z kawusią, tylko muszę Filipa położyć.

12 lata 2 dni temu - 12 lata 2 dni temu #521268 przez aga1040
Masuska ja dawałam linka do C&A a cosik zamawiałaś? Mi wczoraj przyszła paczka z bluzami. Kubek wygląda tak giciorowto, że szok!!!!!! :kiss:

Różyczko zdjęcia przecudne. Super wyglądasz w tych ciemnych włoskach :kiss:

Masuska a może inhalator by ci się przydał jak Piotruś ma katarek co jakiś czas. Ja się tak zastanawiałam i wkońcu zainwestowałam w inhalator. I jak mlody tylko zaczyna smarkać albo pokasływać to odrazu zapodaje mu inhalacje. Naprawde działa. Polecam. Kupiłam inhalator który przetestowała moja kuzynka i jestem bardzo zadowolona z niego!!!!!!

12 lata 2 dni temu - 12 lata 1 dzień temu #521371 przez Oposek
Ania dziś wieczorem usiądę i spróbuję się rozejrzeć za tym aparatem, ok? Ja kupiłam w lipcu dla siebie Nicona, ale nie polecam. Absolutnie nie wart swoich pieniędzy i nic kompletnie nie ustawisz, więc mąż się ze mnie nabija :P ;) Jedyny plus, że On takiego nie ruszy nawet kijem, więc przynajmniej zawsze wiadomo, gdzie jest i nie ma kłótni, kto zabiera ;) Gratki za sezon treningowy, u mnie jakoś zapału brak;) My choinki wczoraj wyrzuciliśmy z ulgą :lol: Koniec sypania, podlewania, zbierania bombek i tym podobnych przyjemności ;)

Aga ja zamówiłam w C&A i czekam na paczkę:) Mam nadzieję, że wszystko dobre będzie, bo nie chciało mi się wymiarów sprawdzać ;)
Inhalator u nas też się super sprawdza!

BasbaOjejku Bidula z Wikusi :( No i z Ciebie też, bo przecież nocka nieprzespana i stres jest :dry: Daj znać, co lekarz powiedział, zdrówka dla Was :kiss: strasznie fajne to grawerowanie na szkle! Bardzo mi się podoba. Kiedyś IKEA miała podobną opcję. Nie zamknęłaś dzieci z ospą w ciemnej piwnicy? :ohmy: Oj wyrodna Ty :lol: :blink:

Martuś ojtam trzy kawałki ciasta to się zupełnie nie liczą! tyle się trzeba nagryźć, że spalisz więcej kalorii niż zjesz ;) Widzę, że Igorek już ma zaplanowane życie, prawidłowo :) Trzeba się umieć ustawić, ja też muszę pomyśleć nad karierą syna, z córą Lucy miał się żenić, a Ona w Holandii to może dilerem narkotyków zostanie? dochodowy interes przynajmniej :blink:
Moja teściowa raz jeden skomentowała moje prasowanie i zaproponowała, że mnie nauczy. Zostawiłam Ją z miednicą prasowania i komentarzem, że Ona na pewno zrobi to najlepiej. Od tej pory nigdy nic nie mówi, nawet jak synek ma koszulkę jak psu z gardła. Nie mogę zrozumieć, po co one to robią??? :angry:

Hoborku dziewczyny mają rację- już bliżej niż dalej! dasz radę, a niebawem dzidzia będzie z Wami:) Przyłączam się do pytania Asio imię:)

Rose baw się dobrze w kinie :kiss:

Masuska, Nati co u Was? tęsknimy! :kiss:

Rika jak się bawicie?

12 lata 1 dzień temu #521462 przez masuska
hoborr napisał:

JEj Różyczko - jakaś TY piękna!!

MAsusko no to teraz powodzenia:) - czekam kiedy zaczniesz wychwalac książke na forum. Ale nie wiem czy znajdziesz czas na pisanie - skoro wpadniesz w sidła czytania:)

Kurcze nie czytam - bo sił brak! :S :blush:

Zgadza się prosze Pani, 2 dni mnie nie było, czytam:) do 1-2 w nocy:) Jeszcze dziś i powinnam skończyć, bo Zezia i Giler Chylińskiej czekają i jutro Mr. Grey zapuka do księgarni (3 tom)

Piotrek ma jutro półtora roku:) Ale czas leci.

Zaraz nadrobię.

12 lata 1 dzień temu #521502 przez masuska
aga1040 napisał:

Masuska ja dawałam linka do C&A a cosik zamawiałaś? Mi wczoraj przyszła paczka z bluzami. Kubek wygląda tak giciorowto, że szok!!!!!! :kiss:

Różyczko zdjęcia przecudne. Super wyglądasz w tych ciemnych włoskach :kiss:

Masuska a może inhalator by ci się przydał jak Piotruś ma katarek co jakiś czas. Ja się tak zastanawiałam i wkońcu zainwestowałam w inhalator. I jak mlody tylko zaczyna smarkać albo pokasływać to odrazu zapodaje mu inhalacje. Naprawde działa. Polecam. Kupiłam inhalator który przetestowała moja kuzynka i jestem bardzo zadowolona z niego!!!!!!

Nic nie zamówiłam, ale b. mi się podobały i chętnie skorzystam jak mi kasa wpłynie jakaś:) Piotrek ma katar przy zębach, więc nie wiem czy jest sens w inhalator inwestować, ale chętnie obejrzę, podaj mi linka do tego co masz, oki?

Piotrek mi wczoraj zaczął pokasływać, ale mam nadzieję że wkrótce mu przejdzie.

Jutro znów do pracy:) A i ksiądz po kolędzie będzie chodził wkrótce.

Kupiłam dziecku te płatki do mleka BoboVity, mimo że nie uważam takich płatków, to chciałam zobaczyć co on na to:) Smakowało:)

12 lata 1 dzień temu - 12 lata 1 dzień temu #521911 przez basba
ooo... Masuska nas nawiedziła!!! Wreszcie kobieto! Gdzieś ty sie podziewała tyle czasu kobieto? A czas leci niestety za szybko...

My po lekarzu. Na szczęscie ani zapalenie ucha, ani oskrzeli... Mała smarkoli i ma gardło nieco czerwone. Gorączkę miała tylko rano. Jedynie co to kolejna trójka jej przebiła sie przez dziąsło i tylko chodzi z palcem w buzi i mówi "boli".

Oposku wiem wiem... wyrodna matka jestem ;) no ale to wszystko dla tego ze piwnicy nie mam :P A teściowej niezły numer wywinęłaś z tym prasowaniem :laugh:

12 lata 1 dzień temu - 12 lata 1 dzień temu #521957 przez aniaw
oooo Masuska żyjesz :kiss:
Buziole dla Pitera :kiss: U nas Bobovity płatki też smakują chłopakom :)

Basba to super, że to nic poważnego, oby było teraz lepiej :kiss:
Extra te grawery :cheer: :lol:

Aga poka foty Kubiego :)

Oposek byłabym dźwięczna za jakieś podpowiedzi bo z serwisu jeszcze nie mam wyceny naprawy ;) W ogóle znalazłam fajny serwis jakby ktoś kiedyś miał problem, że wyceniają za darmochę i podejmuje się decyzje czy robić czy nie robić i nawet można dhlem wysłać im sprzęt też za darmo :laugh: Ja byłam osobiście w tym biurze, bo jakieś na pczątku podejrzane było to wszystko darmowe. Zobaczymy: elektrooptyka.pl/start

A ja dziś ciąg dalszy aktywacji moich zaginionych mięśni :lol:
Już zakumplowałam się z siory rowerkiem i przejechałam 15km w 30min :blush: Tylko się załamałam, że to tylko 520kcal spalone ;)A ona ma fajny taki magnetyczny rower z bajerami - mierzenie pulsu, spalanie kaorii, przejechany dystans, czas itp :) Udało się przeżyć dziś kolejny dzień bez słodyczy i jeszcze worek poszedł w ruch więc spox :lol: Nie żebym odmówiła sobie w ogóle słodyczy - mam plana, że zanim coś wysokokalorycznego zjem muszę najpierw spalic tyle na rowerku :S No nie mogę już na siebie patrzeć, więc czas coś z tym zrobić :)
Zobaczymy kiedy zapał mi minie ;)

Najlepsze, że Domik sam ubierał dziś rękawice bokserskie i bawił się w najlepsze :) Szymi też się ruszał i nawet nie bili się wzajemnie :) No i Tomi się ruszył a to już wielki postęp :S

Jutro proszę trzymać mocno kciuki bo o 13.30 operujemy z koleżanką suczkę - paskudny guz a ona przewlekle chora i w podeszłym wieku, więc ryzyko anestezjologiczne podwyższone ;) A jeszcze mamy sanację jamy ustnej jej zrobić :dry: A

Buziaki :kiss:

12 lata 1 dzień temu - 12 lata 1 dzień temu #521999 przez basba
Dziewczyny na TLC wlasnie leci o rodzinach wielodzietnych (chyba w anglii)... jedna babka jest z 15 w ciąży :cheer: :ohmy:

Aniu ty mnie kobieto w kompleksy wpędził... bo mi się tyłka nie chce ruszyć- dosłownie nigdzie!
Trzymam kciukasy za jutro!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka