- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- natimp1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Widzę temat wakacje, też wczoraj jakoś zaczęłam myśleć.... u nas wszystko od pogody zalezy ... jak będzie pogoda to morze jak nie to jezioro w Lusowie.. generalnie bardziej sie nastawiam na morze gdy znajdziemy Metę "rodzinną" nie wiem tylko czy w naszym urlopie akurat wolne będzie. Ciotka w Sopocie mieszka ale od czerwca do końca sierpnia jest na "działce " , u Kuzyna w Kołobrzegu mieszkanie 100 metrów ale chętnych sporo... zobaczymy jak bedzie wolne i pogoda to pojedziemy , jak nie to Lusowo- ta opcja fajna nawet przy temp 20 paru stopni żeby zaliczyć kąpiele jeziorne ////
kurcze mi się marzy Oposku właśnie taki wyjazd jak znajomi Twoi, do takiego Hotelu czy pensjonatu gdzie jest fuul miejsca dla dzieci.... w razie niepogody jest alternatywa ...
no nic zobaczymy... generalnie jak Morze podliczyłam w pensjonacie to same spanie 9 stów.. a gdzie reszta ......
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://litki.blogspot.com/
- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Masuska supe miesce na wypoczynek! Kocham Hel.
Samochodzik powinien Piotrysiowi spodobać się, no i nie dziwę się,ze tacie tez, to taka zabawka dla małych i duzych chłopców. Tata tylko będzie miał "trochę" składania

Fotelik mamy Hamax Siesta - bardzo wygodny, juz wiele razy polecałam. Ma odchylane oparcie, nawet nie musisz schodzić z roweru,zeby obniżyć oparcie gdyby Piotruś usnął. Polecam.
Kupiliśmy w Decathlonie w promocji. Moze Tobie tez uda się kupić okazyjnie.
Babki cieszę się Wam ,ze imię Wam się spodobało,mojej rodzinie tak sobie.. bo Mikołąj już rozpowiada. Dzisiaj przed snem wymieniał: mama, tata, dzidzia i ja Mikołaj. Z tematem jest wiec oswojony,ale nie naciskaliśmy

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
Basbo i Asiu, dzięki:)
- natimp1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Aśka ..przyznam że raz spotkałam dziewczynkę z takim imieniem...
Masuska nie wątpię że Pitkowi by się spodobał samochodzik.... Janek tez by szalał , nawet Maksi pewnie.. ale ja nie moge kupić, mam zakaz bezwzględny od Tomka ... stwierdził ze juz tyle mamy rowerków , odpychanych aut itp że nie ma opcji , w sumie racja bo my wszytskieg9o razy dwa mamy a piwnicę jedną ..
A u nas ospa , Maksi wywalony ,jest u babci, wczoraj wróciłam jak zasnął dziś po pracy jedzie Tomek-ale to taka upierdliwa i ciągnąca się choroba , chyba bedę musiała opiekę wziąć na parę dni .. bo nie zostawie go tak długo u babci nawet jeśli codziennie któreś z nas by miało przyjeżdżać.
Teraz "czekam " na Janka wysyp...

ps. wiecie ze teraz często na ospe sie fenistil zapisuje- w kroplach ok , ale do smarowania? jakos nie przekonało mnie to i kupiłam cos innego..
- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Fajnie,ze macie dożo zabawek, Mikołaj poza samochodem ma tylko jeden jeździk i rowerek, który dostał po kuzynie, ale jeszcze ciut za duży,wiec czekamy

Basba śliczny i duży taras. Bardzo mi się podoba

- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamita swoich córek :)

Dzien dobry tak w ogóle

Moja psiapsióła ma córke Sarę

Pochwale sie,ze Bianka fajnie zasypia na tym swoim nowym mamucie bo od 2 dni ma juz swoje 'dorosłe" łózko

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- olka1730
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1

My bylismy w odwiedzinach u kolezanki z Mateuszkiem w piatek w niedziele dostałam telefon od niej ze była w szpitalu bo tak ja obrzuciło na ciele,lekarz stwierdził ospe,teraz czekam co z Matim okres wylegania 14 dni

...wiec jakby co piszcie czym smarujecie,o tym fenistylu tez słyszałam do picia,i stary sposób Pudrodrem.
plac zabaw z powodu deszczu czeka,a w domu kocio-kwiku dostaje Mati

Mati ostatnio prawie by mi wypadl z kojca,mam nie otwierany i góra chciał wyjsc...chyba bede musiala poszukac jakiegos tapczanika bo strach juz zostawiac go samego teraz

- basba
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
Nati, Olka tak jak pisałam my stosowaliśmy octenilin żel zakupiony na curacja.pl/na-rany/w.html U nas sprawdził sie bez dwóch zdań. Działa kojąco bo z mentolem i zasuszająco. Poza tym odkarzająco. Ten żel stosowany jest również jako opatrunek na rany- wiec jakby został (my zużyliśmy niestety 2 buteleczki na każde dziecko

Nati a jest sens izolacji Jasia?
Olka no u nas też pogoda masakryczna. Wieje strasznie - aż nam się drzewo w ogrodzie przewróciło

Masusko prosze cie bardzo. Daj znać na co się zdecydujesz

Różyczko super ze Biance podoba sie łózeczko.
Asiu też sie spotkałam z tym zeby nie smarować My oprócz smarowania podawaliśmy heviran w tabletkach i szybciutko minęło, poza tym nie wysypało ich jakoś mocno wiec spoko, jedno za nami

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Świetny pomysł z taka altaną, bardzo fajny!
Olato faktycznie strach i pora na nowe łóżeczko. Nasze dzieci juz kombinuję wiec różne pomysły im w głowie.
Dobrze,ze nic mu się nie stało.
Róóżyczka a miałam pytać jak nowe łózko Bianki, super,ze już w nim śpi

Ale pogoda, bryyy,ale Mikołaj juz dzisiaj biegł po kałużach

- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Wy o wakacjach... Nam pokrzyżowały się trochę plany... Jadę na cale wakacje "prawie całe" do Piszą, baby wyjeżdżają do pracy i nie chcemy żeby babcia została sama

- natimp1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Rose .. w kroplach kumam jako przeciwświądowy ..ale w żelu nie wiem czy jest wysuszający
Basba on jest izolowany tylko po to by sobie Maksi na luzie te dwa pierwsze dni odleżał.. nie wiedziałam jak będzie przechodził , jak będzie wysypany, czy się będzie drapał czy bedzie miał goraczkę itp... a tak by niania została z dwoma w domu... wiec Janko by na dwór nie wyszedł ...a tak dwa dni przepyka u babci... potem juz bedę z Tomkiem to żaden nie ucierpi.. A Jasko wiadomo kwestia czasu ....
Maksi odpukać mało wysypany ale oko ma czerwone wiec trzeba zakraplać a to juz masakra , syrena strażacka to pikuś ..
- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
Piotrek ma syrop Neosine, bo tatuś miał półpaśca, Piotrek zachorował i wskazywało na ospę, ale jednak udało się pominąć

Rosa gratuluję Biance. Piotrek mi też od dwóch dni ucieka z łóżka (naszego), więc się nie martwię, bo śpi w swoim:)
Rika mi też życie pomieszało w planach wakacyjnych i raczej dooooopa będzie:( Może chce ktoś przygarnąć 3 osobową rodzinę na tydzień (z pełnym wyżywieniem, + zwrot za paliwo mile widziany)
Basbo, tak jak z wakacjami. Nie wiadomo czy wypali:(
- natimp1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Dzis o 5 rano obudził nas sąsiad ... nie komentuje.. jest 8 a ja mam mega zgona ... oczy jakby ich nie było ból głowy .. masakra
Masuska ten syrop dobry jest ,lekarka proponowała żebym dawała go już Jaskowi to by może nie dostał..ale i tak dostanie- przecież z Maksim tyle czasu i tak wiec po co przedłużać, jak teraz nie dostanie to za 3 lata .....Maksi czuje sie spoko wiec jeśli nie dostanie dziś gorączki to go odbieram....
p.s a od półpaśca jest tak samo wysokie ryzyko zarażenia jak od ospy typowej ??
Szkoda planów wakacyjnych .. a to już ostateczna decyzja?? Może coś wymyślisz nalot nad Morze do znajomej czy coś

Aska a Wy jakie plany macie na wakacje bo chyba przeoczyłam.....
Anka , Elka śniłyście mi się dziś- hmm to może jednak ten zły sen nas obudził...

no nic Kochane przyjemności....
Basba jak moja Wikulaska?
- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Planów na wakacje nie mamy, mieliśmy,ale wszystko się zmieniło.
Nati może na koncert Hey jechałyście