BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

11 lata 4 miesiąc temu #714171 przez aniaw
Basba dzięki i wzajemnie :)

Buziaki dla wszystkich :kiss: Ech czasu brak wciąż :kiss:
Ale ciacho piekłam dziś marchewkowe z chłopakami dziś do pracy i ubaw świetny miałam i wyszło jak zwykle pychaaaaaa.........

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 miesiąc temu #715192 przez basba
C tu sie wyrabia???

Dzień dobry wszystkim pania!!!!!! Pobudka!

11 lata 4 miesiąc temu #715234 przez różyczka
No ja psze pani wstaje codziennie okolo 6 :)

Basbo no jak widac forum upadlo więc nic nam nie pozostaje jak je odbudowac od nowa :blink:

Aniu dawaj to ciastko na foruma a nie do pracy :silly:

Weekend był przeuroczy jesli chodzi o pogodke, 1 dzien jeziorning, 2 zaliczyłam plażing :) opalenizny troche mam na dowod,ze mieszkam niedaleko morza :blink:

Nati czy ta migrena Cie zabiła? odezwij sie ...

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

11 lata 4 miesiąc temu #715280 przez aska27
Dzień dobry :)

Basba
dziewczyny wakacjują na całego :blink:
Pogoda dopisuje, nawet za bardzo to nie ma co się dziwić..albo moze ochoty brak :cheer:

No nic, my po urodzinkach, Mikołaj bardzo zadowolony, bardzo przeżywał, szczególnie tort i to, ze wszyscy śpiewali sto lat, mój kochany łobuz.

11 lata 4 miesiąc temu #715286 przez basba
Różczyko masz racje... nie pozostaje nam nic innego! ;) Super że weekedn udany. My też sie basenowalismy. Woda 27 stopni- zupa normalnie! Poza tym miałam wielkie pranie- pościele, koce, no i ciuchy na wyjazd. Dzisiaj poprasuje i poukładam na wyjazd zeby juz nikt nie zabierał - bo zaczasne!!!!!!!! B)

Różyczko napisze jeszcze raz- ciach czekoladowe mega zarąbiaszcze! Rozeszło sie w mgnieniu oka ;) :P
'
Anka a rzuc rzepisem na to ciasto, co?

Nati zyjesz...? Kobieto odezwij sie!!!!!!!!

Asiu widzę po zdjeciach na fb ze imprezka urodzinowa udana :) Mokołajek zadowolony a mamusia promieniej. Śliczny brzuszek masz :) Jak znosisz upały?? :laugh:

Reszta- Masusko, Oposku, Przyszła_mamo!!! - meldować sie!!!!!!!!!! RAZ DWA

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #715302 przez aska27
Basba to wyszykowani juz prawie jesteście :) mi się tak marzy wyjazd nad morze, nasze polskie ,bo lubię..ale sił mi brak. Co do upałów to ograniczam do minimum wyjścia na dwór i śpię jesli mogę :blink:

Moja kuzynka urodziła dziś w nocy córeczkę :) super, czekam z utęsknieniem na luty!

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #715360 przez aniaw
Spóźnione życzonka dla Kubiego Agi :kiss:

Spóźnione życzonka dla Areczka Przyszłej_mamy :kiss:

Spóźnione życzonka dla Matiego Olki :kiss:

Aktualne życzonka dla Filipka Oposka :kiss:

Sto lat chłopaki :lol:

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #715381 przez aniaw
Ale upał :S

Weekendowe plażowanie, pluskanie, pływanie, moczenie tyłków i smażenie ciałek też zaliczyliśmy :lol: Było extra :lol: Ze znajomymi i ich dzieciakami :laugh: Chłopaki sie wyszaleli i wracać do domu nie chcieli :laugh:
A w sobotę Tomi basenik ogrodowy wypełnił wodą a później całe przedpołudnie biegał z dzieciakami osiedlowymi i toczyli wojnę wodna na rózne armatki, pistolety i wiaderka :lol:
Matko ale był szał :lol: Tomi bawił się chyba najlepiej z tych wszystkich dzieciaków :lol:
Nie wiem tylko czemu inni tzw DOROŚLI dziwnie się patrzyli z tych balkonów :S
Wieczorkiem rozpaliliśy grilla, dzieciaki spały więc można było zabalować :lol:
Przyjechała moja psiapsióła z mężem tzn bratem T i zostali na noc :laugh: Ona w październiku już rodzi a jaki brzuszek ma słodki :) Ech...
Siedzieliśmy do późna w nocy i nawet sąsiedzi się do nas dołączyli i wreszcie poznaliśmy trochę ludków :laugh:
A rano musieliśmy wstawać bo w nd nad jeziorkiem umówiliśmy się ze znajomymi, więc pospać nie było kiedy :S
Ech te weekendy stanowczo za krótkie ;)

Basba my też żyjemy raczej bez tv i dobrze nam z tym :lol: Niby mamy naziemna ale coś zaszwankowało jakiś czas temu i nie chce nam się naprawiać, kilka tylko programów zostało i nie opłaca się nawet tego pudła odpalać :laugh: O wiele więcej czasu zyskaliśmy :laugh:
Za tego chłopczyka trzymam kciuki, żeby szybko wrócił do domu :kiss:
Przepis na ciacho marchewkowe, które zawsze wychodzi :lol:
Oto składniki:
1,25 szklanki oleju sojowego (ale inny też pewnie może być)
2 szklanki tartej marchwi
2 szklanki cukru (chyba dawałam nieco mniej)
2 szklanki mąki
4 jaja
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżeczki sody oczyszczonej
1,25 szklanki zmielonych orzechów włoskich
łyżeczka cynamonu
łyżeczka masła
sól- szczypta

Marchew zetrzeć na drobnej tarce. Zmiksować mąkę z olejem, dodając po jednym jaju. Miksować aż masa zbieleje. Do masy dodawać kolejno: marchew, cukier, sól, proszek, sodę i cynamon. Do dobrze wyrobionego ciasta dodać zmielone orzechy. Ciasto wyłożyć do wysmarowanej masłem foremki. Piec około godziny w temperaturze chyba 180stopni.
SMACZNEGO:)

Asiu zdjęcia extra na fb, Mikuś zadowolony to najważniejsze :) I fajniuchy tort :laugh: Film przerażający :(

Masuska :kiss:

Rose no miejsce zamieszkania zobowiązuje przynajmniej do opalenizny :lol:

Nati żyjesz???

Oposek extra wpisy na blogu, szaleni jesteście :lol:
W nd byliśmy w Kącku, ale mamy teraz namiary na Wilgę:
wodnakraina.com.pl/index.php?option=com_...Itemid=168&showall=1
Extra kąpielisko i mnóstwo atrakcji :)
Znajomi bardzo chwalą :)
Kiedy się wybieramy??????

Hoborek?? Przyszła_mama???

Jak jechaliśmy nad wodę w nd to Dominiś zaczął marudzić w aucie i Szymi do niego:
- Dominik nie marudź, bo bedziemy wracać do domu i nie pojedziemy nad jeziorko :S
Po chwili...
Dominik zobacz koparka...
Dominik zobacz samolot...
Dominik zobacz konie...

I tak całą drogę go zajmował aż w szoku byliśmy :lol: Pierwszy raz się to wydarzyło i mam nadzieję juz tak zostanie :lol: Właczyła mu się wreszcie funkcja pt starszy brat opiekun :lol:

Miłego dnia :kiss:

11 lata 4 miesiąc temu #715452 przez hoborr
Dobry!

MASusko serdecznie współczuje że musisz przechodzić przez to wszystko. Ja wierzę że mój wujek wyjdzie i ty tez musisz wierzyć. Dobrze że choć dało sie usunąć dziada! Lucek niestety ma nieopreacyjnego - bo zbyt głeboko w głowie siedzi... Przerwali mu radioterapie bo juz nie dawał rady... morfina pomagała i teraz lepiej sie czuje. mamy nadzieję ze w tym tygodniu dostanie kolejne dawki.. Patrz siostra wyszła i bratu tez się uda.

Lecę. Bo mały się obudził.

Napisze tylko że po chrzcinach super:)

11 lata 4 miesiąc temu #715464 przez różyczka
Hoborrku fajnie Cię widziec :)

Apropo raków to tak mnie tknelo dzis (a wlaściwie wczoraj)i wyslalam kartke+małe niespodzianki, które wlozylam do koperty do mojej imienniczki 9-letniej Moniki, chorej na mięsaka (nowotwór złosliwy nieoperacyjy) z przerzutami do mózgu :( Dorota Zawadzka wczoraj na fb dała Jej zdjęcie z prosba o to by pisac... i tak mnie ścisnęło coś w sercu.... :(
ta akcja to: marzycielskapoczta.pl/
nie wiem czy znacie ale goraco Was zachęcam dziewczyny!

Basbo Ty nie piekłas do tej pory ciacha marchewkowego never??? :cheer: nie wierze :) ja kocham to ciasto :) i zawsze sobie wmawiam,ze zdrowe jest więc mozna duuuzo zjeśc :silly:
ciekawy ten przepis Anka z tymi mielonymi orzechami :)
ja zawsze korzystam z tego z Kwestii smaku albo z Moich wypieków

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

11 lata 4 miesiąc temu #716024 przez hoborr
o ja!!!! PIERWSSZZZAAAA!!!!

Mam nadzieję że nei ostatnia:)

FILIPKU 100 lat!!!!!

11 lata 4 miesiąc temu #716274 przez Green
czesc dziewczyny korzystajac z okzji ze znow lub w koncu tu zawitalam pochwale sie wam ze dolaczylam do grona marcowek 2o14 :P pozdrawiam was kochane

11 lata 4 miesiąc temu #716290 przez aska27
Green witaj :) i GRATULUJĘ!!! Ja kolejnego dzidziusia spodziewam się w lutym, czyli podobnie :blink: Super, a jak się czujesz??

11 lata 4 miesiąc temu #716302 przez Green
aska27 czuje sie tak ze gdyby nie to ze dzis zrobilam wkoncu test z powodu ciaglego braku okresu to bym pewnie wciaz niewiedziala ze zafasolkowalam :laugh: teraz sprobuje dopchac sie do lekarza dzis maz byl to kazali mu wrocicw piatek i wtedy pytac o wolne terminy, wiec jak juz dokopie sie do lekarza to bedzie formalnie wszytsko potwierdzone :) A zadne mdlosci ,wymioty mnie niemecza zreszta jak i w 1 ciazy o dziwo senna zbytnio tez niejestem co przy Dadze spalabym dzien i noc w I trymestrze :P no nic mam nadzieje ze bedzie ulgowo do konca , apoki co to niewiem czemu klebia mi sie od rana same obawy ,ach...... bedzie co bedzie :)

11 lata 4 miesiąc temu - 11 lata 4 miesiąc temu #716309 przez aska27
oj, tam będzie dobrze! Super,ze dobrze się czujesz to najważniejsze. Ja miałam początek okropny, mdłości+ zawroty głowy, silne bóle brzucha itp itd... z 12tyg troszkę się uspokoiło.
Bądź dobrej myśli, skoro początek przebiegł tak prawie bezobjawowo to moze juz tak bedzie do końca :blink:

A jak tam Dagusia? Dano nie pisałas hehe :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka