- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
kuchniaaleex.blogspot.com/2010/10/schab-po-rusku-wg-aleex.html
Dobry, szybki, tani:)
A i dzień dobry eterze!
Świętujecie dzisiaj?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
przyznam,że te święta juz mnie męczą, dzisiaj znowu "niedziela"? no nic, jutro zwykły dzień, może jakieś przemeblowanie, w środę do lekarza, czwartek Poznań
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lada dzien będziesz Sarunię ściskać ale fajnie:) A jak się czujesz? Moja siostra nażeka strasznie na plecy i bolące żebra!!!
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzisiaj rano Mikołaj obudził się ok 3, o 4.30 wstałam z nim,bo melczko bo juz mu spanie nie w głowie było,a mąz spał do 9!!! A potem i tak jakoś "obijał" się caly dzien.. musze sie za niego wziąć póki czas, mam nadzieję,ze potem będzie nam pomagał Faceci
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Hoborku ojtam ojtam, pada od razu Po prostu każy leniuchuje po świętach W końcu od początku naszego forum już ponad trzy lata minęły, kolejne dzieciaki się rodzą to jak pada? Teraz żalimy się na Teściowe, przyjdzie czas, że i na synowe/ zięciów zaczniemy
Filip też czasem taki zdolny, że absolutnie wszystko zasiusiane, ale jak ten Twój Syncio to zrobił, że zasikał Ciebie w drugim łóżku to nie wiem
Super, że domek rośnie w oczach, oby tak dalej!!! A schabik muszę wypróbować koniecznie
Asiano z mężem łączę się w bólu, bo mój dziś do 10:30 spał, wczoraj do 10:00... Tacy to pożyją Spokojnie zdążysz wszystko przyszykować, a nawet jak nie to się Chłopak ogarnie Moja przyjaciółka niespodziewanie urodziła w 29 tygodniu Bliźniaki i też wszystko na gwałt ogarnialiśmy- pierwsze dzieci, żadnych ciuszków, łóżeczek, wózka- nic A dało radę. Najważniejsze, że Córeczka już się nie urodzi przed czasem, resztę jakoś się zorganizuje
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Młody już jutro do żłobka, ja mam trochę spraw do pozałatwiania, ale trochę wszystko nabierze tempa.
Z lekka się ogarnęłam po poświątecznym okresie adaptacji do życia, może więc nie będzie źle
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
NO dziś o wiele lepszy bo 3 posty miałam do nadrobienia;)
Oposku w 29??!!! Kurcze i jak dzieciaki zdrowe??
Mój Tomek to śpi najczęściej do 6 - bo ma na 7 do pracy. A jak nie pracuje to znaczy że święto i idzie do kościoła na 7:30 także wstaje o 6:30 - no takie ma zasady i ja mu nic nie mówię. A mógłby pospać i iść na 11 !
Asiu na pewno dasz radę. Jak ja dałam to i Ty dasz:)
Kurcze wczoraj był na budowie facet od wykończenia i mówił ze juz dzi przysle 2 gosci do załatania dziur:) - cokolwiek to znacze:) a w srode juz bede miała około 12 gosi w domu:) hihihi
na łeb na szyje musimy kupić kamień na ścianę i płytki do holu. A tomek oczywiście nie chce brać wolnego! i wieczorem dopiero jedziemy.. tzn koło 16:30.
Robercik dziś obudził się tylko raz o 1 w nocy , a potem o 6 jak Tomek wychodził z pokoju.. Dostał butelkę i spał jeszcze do 7...
Dziewczyny jak mam oduczyć Adusię nocnego wstawania do TOmka?? Jak był chora we wrześniu Tomek w nią spał bo miała gorączkę i się rozkopywała i płakałą przez sen.. I tak jej się spodobnało że teraz prawie co noc budzi się i idzie do niego! Tomek nie ma siły jej odkładac.. a pozatym mówi ze : tak lubi..
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiesz też się cieszę,ze juz po swiętach wreszcie! Czas jakos w zwykłe dni szybciej mija.. no i spokój w domku
Hoborr strasznie dużo biegania z wykonczeniem domu,no,ale jeszcze chwila i będziecie leniuchować "na swoim"
Co do Ady.. Mikołaj też tak czasami robi, przychodzi do nas spać. Przyzwyczajenie.
Wczoraj rozmawiałam z moim tatą co dalej.. o tym,ze od września Mikołajka planujemy posłać do przedszkola (jesli go moja niedoszła teściowa przyjmie) ..a tata,ze go tam nie widzi,no w sumie ja tez,bo on taki malutki przecież jest w kazdym razie,ze gdy się zdenerwuje to będzie wymiotować.. co racja to racja, za kazdym razem tak robi! Jestem jednak dobrej mysli.
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Dziękuje też za fejsbukowe życzonka urodzinowe
Zbieram się coby skrobnąc ale ciagle coś
U nas Święta minęły cudnie Wszyscy zadowoleni, rodzinki poodwiedzane, więc na trochę mamy spokój Prezentów multum, chłoaki zachwyceni co najważniejsze A samo otwieranie prezentów to szał
A ja z jednego prezentu cieszę się najbardziej - lot balonem w Krakowie dla 2 osób
To taki prezencior 2in1 bo i wypad do Krakowa mojego ulubionego mnie czeka jak się cosik zaplanuje
Z prezentów to i smieciarki i koparki i auta, i gry i słodycze i samoloty i wóz strazacki i laweta z 11 autami i wózek widłowy - głównie pojazdy najrózniejsze królowały, więc nie mamy się juz gdzie ruszać
My dostaliśmy też gre pt Pan tu nie stał o kolejkach i kartkach z prlu zapowiada się super, ale jeszcze nie wypróbowana
Trochę sobie poza tym odpoczywałam ostatnio od komputera bo miałam sporo innych zaległości, więc właczałam jak musiałam fejsa czy pocztę
Męża przez dni wolne wykorzystałam na maxa tzn małe przeróbki i ogarnięcie spiżarni i garderoby, więc trochę do przodu
Poza tym od nowego roku mamy7 sanatorium w domu - Szymi od piatku na antybiotyku - zapalenie oskrzeli, Dominiś od niedzieli na antybiotyku - zapalenie gardła a ja kaszlę jak stary gruźlik Tomi się jeden tr4zyma jeszcze
Siora wyglada jakby ja mąż bił - ma opuchnietego polika i nie wiemy czy wezeł chłonny czy zab tzw mądrości sie obudził No więc apteczka znów wypełniona lekami
I tak cudem uchroniłam się od grypy jelitowej, która u nas w lecznicy zmogła po kolei wszystkich, no odpukac poza mna i na szczęście do domu jej nie zaniosłam
To tak w telegraficznym skrócie
Może jak się ogarne z fotkami to cosik zapodam
Chłopaki do pólnocy w sylwestra nie doczekali ale za to zimne ognie były strzałem w 10 My z Tomim nawet troche potańczylismy przy tv i było fajniusio
W ogóle jak tak wspominam to były jedne z fajniejszych świąt u nas
Tomi jako kucharz spisał sie na medal i nawet nie podejrzewałam go o takie umiejętności Teraz w ogóle duzo eksperymentujemy w kuchni, bo jestem na dobrej drodze końca segregacji i układania moich zbiorów przepisowych z dobrych kilku lat
Hoborku dzięki Tobie, że piszesz forum nigdy nie padnie
U nas Dominis też się ładuje do wyrka w nocy jak się obudzi teraz Wstaje - bierze swoją podusię, misia i woła cyt." mama zrób mi miejscówe" Fajnie się przytula więc co go będe wyrzucać zwłaszcza jak chory jest
Basba widziałam fotki kuchni - cudo!!! Fotki świateczne - jak z obrazka jesteście I fotki Biednej Wikusi Buziaczki dla niej
Oposek podczytałam bloga i intensywne święta i poświeta u Was Widelczyki wymarzony prezent A Twój inhalator znów w natarciu a tak obiecałam sobie oddac go Tobie przed końcem 2013 roku
Asiu fakt te ostatnie tyg to najgorsze, ale tym mocniej trzymamy kciuki
Dasz sobie radę z dwójka A Mikołaj jak dojrzeje do pobytu w przedszkolu to sam bedzie się tam jeszcze rwał zobaczysz
Nati niezły Jachu jest
Przyszła_mama, Rose, Masuska buziaki
Sorki za błędy, ale tak na szybko dziś miedzy jednym a drugim pacjentem piszę, bo w domu to dogladanie moich domowych pacjentów mnie czeka
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Asia sama wiesz, że dzieciaki na początku w przedszkolu różnie reagują, a potem większość nie chce wychodzić Pozytywne nastawienie najważniejsze
Hoborku Filip do nas przychodzi codziennie Lubię to bardzo i każę mężowi się wyrabiać z seksem do 4 w nocy, bo potem synuś przychodzi Uczymy Go ostatnio, żeby pukał, zanim wejdzie, mam nadzieję, że załapie
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Lot balonem kupiliśmy Teściowi na 50te urodziny, akurat pokłócił się z Teściową, więc poleciał z Nim Litek Mieliśmy w trójkę lecieć, ale ja w ciąży byłam
A widziałaś te loty balonem widokowe w Wawie? można z dzieciakami jakby co:)
Jak już będziecie ten inhalator oddawać to weźcie grę, bo świetna I w czwórkę się super gra.Jakby co to my wiesz- wielbiciele planszówek jesteśmy, więc możemy Was tu zaraz czymś zarazić, bo wiecznie dybiemy na partnerów do gier
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aniu ale super prezent! Ale nie dla mnie! JA bym umarłą ze strachu. A mój Tomek to mostem się boi iść nawet taki ma lęk wysokości:) Nie wiem jak on wylazł na Word Trade Center
No ja tezs uwielnbiam kraków:)
A muszę chwilowo spadać... facet z budiowy dzwonił już 3 razy od rana!!!
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
caluje wszystkie po mojej dluzszej nieobecnosci
Zdam najpierw relacje co u nas
Swieta minely milo, rodzinnie,a co najwazniejsze bysismy zdrowi - po tamtych swietach spedzonych w szpitalu, te byly najlepsze pod sloncem
co prawda nie mialabym nic przeciwko, zeby kolejne byly intensywniejsze i ciekawsze jak u rodziny Oposków na przyklad
Młody dostał ogrom prezentów, piłe elektryczna, dwa samochody sterowane zabawki do kapieli, domino, pianino z mikrofonem, lego duplo, ksiazki i sporo ubranek
Mama Kasia dostała aparat cyfrowy piekny
u.cyfrowe.pl/1024x0/4/2/aparat_canon_ps_...ny_per_155897356.jpg
i co najwazniejsze robi jak na razie piekne zdjecia, mam nadzieje ze bedzie sie sprawowal.
Sylwestra spedzislimy z mlodym w domu, zrobilismy kaczuche z jablkami, tanczylismy do disco polo i mordowalismy ukochana piosenke arka - bujaj sie jesli ktoras nie slyszala koniecznie trzeba, ambitna ze uhuh
byly spiewy, zawsze urzadzamy zabawe tak ze kazdy wlacza po kolei swoj kawalek na yt i spiewamy, a wiec przekroj byl masakryczny, od mazowsza, anny german, mieczyslawa fogga, przyspiewek ludowych, az po disco polo, techno i hip hop
jako ze kazdy ma inne zamilowania wzbogacilam sie niesamowicie
JAK przeczytacie wykasuje to, bo nie daj boze jakis uczen przeczyta i bedzie
no i tak to, ja ucze, biegam, ale niedlugo, niedlugo
FERIE
mamy juz male plany, ale napisze jak juz bede pewna ze maz bedzie mial wolne i ze sie uda
Lece czytac i analizowac co u Was caluje i sciskam Was bardzo mocno
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)