- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- basba
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Cierpliwośc połowa sukcesu w miłości
Przyszła_mamo aż normalnie dech mi zaparło! aleś się rozpisała!
Napisze ci tak- dla mnie to jest czarna magia- te kalorie (nie wiem ile to dużo ile mało), diety inne czary mary. Ja nigdy na diecie nie byłam przynajmniej na razie. Mam 53 kg i czasami mi fałdka tu i ówdzie może wyskoczy ale ogólnie jestem zadowolona ze swojej figury- tym bardziej po dwóch ciążach i braku czasu (tak sobie wmawiam z tym czasem) na ćwiczenia (w domu mam czas ale nie mam motywacji, a jeśli chodzi o wyjście do fitness nie mam zwykle z kim dzieci zostawić). Gotuje i jem to co lubie a że uwielbiam PYRY bo ja poznanska pyra jestem

Mój mąż za to nie jest gruby (ma 186cm i gdzieś 84 kg

Poza tym po akcji z kupą Wiki jemy dużo produktów z błonnikiem (ciemne makarony, ryż ciemny, warzywa, itd.) Wiki nie pogardzi ciemnym pieczywkiem za to Antek nie lubi i je jak mamusia kajzerkę pszenną

Co do pytań o spirale nie ma problemu- pytaj śmiało!

Kochana życzę ci zebyś wypoczęła na wyjeździe i nacieszyła się rodzinką

Asiu już niedługo i będziesz tuliła swoją córeczkę

Nata jak tam po dentyście? Lepiej trochę z tymi zatokami???
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do porodu to faktycznie, czas wyczekiwanie... chyba najtrudniejszy w tych ostatnich tygodniach,ale, nasze chłopaki mają juz 2,5r, czas leci niesamowicie

Przyznam się,że mam obawy, drugie dziecko hmm, musze poradzić,no nie ma wyjścia już

Basba z tym lezeniem to rzeczywiście jakoś ciezka sprawa,ale juz się nie oszczędzam,co ma być będzie.
Chciałby mieć te Twoje 53kg

Diety oczyszczającej nigdy nie prowadziłam,ale podobno to fajna sprawa, szkoda,ze mój maz nie ma takiego samozaparcia.
Hoborr jak zdrówko, lepiej?
Nati szkoła sportowa brzmi fajnie,a to jest prywatna?
Aniu rzeczywiście coś późno ten ksiadz po kolędzie chodził

Oposku jak tam Filipek? Podasz mi link do Twojego bloga?
Masuska trzymam kciuki za niepalenie

Różyczko Co u Bianki, chętnie chodzi do przedszkola? Nie mogę się nadziwić,ze ona juz w przedszkolu

Miłego dnia mamusie

- natimp1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Przyszłą Mamo.. dzięki..skorzystam ..albo przynajmniej się wezmę;)1600 kal brzmi idealnie
Aska- to zwykła szkoła, z opłatą comiesięczną 100 zł za basen

Basba mój Maksi też nie ruszy ciemnego pieczywa.. Matko jakaś masakra normalnie, raz to pół dywanu zapluł .. ja staram się ciemne pieczywo jeść ale nie cierpie"starego " pieczywa, a chłopaki ciemne się , więc się bujam potem nie wiadomo ile...
z zatokami nadal słabo.. bolą skubane, a ząb boli od zatok , robiłam zdjęcie, zatoki uciskaja na korzeń, przy okazji wyszło ze 8 mi rośnie tak ze wchodzi w 7, i nie wiadomo czy nie będzie trzeba usunąć 7, no i zostawiłam 240 zł u dentystki.... za dwie plomby ..masakra to jedynki od wewnątrz więc dziury jakieś wielkiej nie było..śmiało mogła policzyć 1,5 raza wiec się zirytowałam troszku ...do tego wczoraj przegląd samochodu itp.. teraz jesteśmy biedaki do wypłaty wiec dieta samoczynna nadchodzi

- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://litki.blogspot.com/

U nas w sumie nic nowego, tylko humor średnio, no ale co zrobić... Takie tam smutne przemyślenia i małe kłopotki. Filip za to zdrowy. psocący i zadowolony

Masuska siemanko:) Gratki za niepalenie! Mój mąż też nie jara od świąt...
Hoborku jak się czujesz? zdrówka

Basba skakanka jest fajna, polecam

Nati mam nadzieję, że te zatoki odpuszczą w końcu

Przyszła Mamo aleś się rozpisała Kochana

Asia pewnie, proszę: litki.blogspot.com/ Ojejku, przykro mi, że musiałaś w szpitalu leżeć, mam nadzieję, że niedługo Sarunia będzie już na świecie to i stresu trochę mniej. Trzymam kciuki!
Ania hej, hej, co tam u Was?

Nati, Asia a Wy też pyrowe, czy wręcz przeciwnie?

- przyszla_mama
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Rozpisalam się bo już chciałam za jednym zamachem się wszystkim podzielic, a wiecie co jeszcze ważniejsze – nie to co napisalam, ale to ze jesteśmy bliżej 2000 strony

Basba – Ty jestes i zgrabniutka i moim zdaniem wasze zywienie jest bardzo fajne, zdrowe i dietetyczne

Wy bez moich rad jedzie bardzo ladnie,, zdrowo i dietetycznie i fajny macie styl zycia i żywienia

A obliczylam az BMI Twojego męża i wyszlo:
Twój wskaźnik BMI wynosi 24.3.
Brawo! Masz idealną masę ciała.

takze niech moze sie biedny nie glodzi

Dziekuje bardzo za książkę, na pewno przejrze i zawsze cos człowiek z wiedzy skorzysta, chociaż tak jak mowie ja musze jesc systematycznie, być najedzona i jestem miesozerna – jak nie zjem dwa dni lub wiecej jakiejs piersi, mieska chociaż chudego – indyka itd. To chora jestem

Wiesz co Asiu, to co ci zostanie po ciazy to może ja osiagne za rok

Jak wroce napisze maila
Nati – Tobie od zatok puchnie? Bo moja mama kilka razy w zyciu tak puchla wlasnie od zeba.. musze ja podpytac jakie leczenie jej zastosowali, ale tez cos mialo wlasnie takie powiazanie...
a co do pieniedzy wyobrazam sobie jaka to rozrywka kosztowna....
Co do ciemnego pieczywa to wiecie jak nie smakuje nie ma sensu się mordowac, tylko znaleźć to co smakuje, ja większości odmian ciemnego pieczywa nie rusze, ale znalazłam takie które mi smakuja
Ojoj Oposku – na kłopotki przesylamy calusy..

Mam nadzieje ze sa do rozwiązania szybkiego...
Jak dojdzie liscik daj znac na komorke, zaraz napisze ci numer

Zmykam laseczki sie pakowac bo wczoraj o 20 wrocilam z pracy i jestesmy w lesie, na szczescie mama mlodego pieknie spakowala

jeszcze tylko nagrac kawalki na cd do samochodu i ruszamy

caluje i sciskam Was bardzo mocno

- aniaw
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mam cudownych trzech facetów:)

Ale fajnie fajnie, bo może się zmotywuję wreszcie do ogarnięcia się

Ja ciągle na plus bo przez to przeziębienie siły nie było na nic

Ale mamy już snieg, więc łopata do odsnieżania pójdzie w ruch przed lecznicą, sanki z chłopakami i może wreszcie znów zaczne na rowerku siory w domku jeździć

Przyszła_mama szczęśliwej podróży i udanej wyprawy

A pakowanie konserw Arusia boskieeee

Basba zazdraszczam figurki

Widziała fotki dzieciaczków na fejsie, genialne

Asiu ojej w szpitalu to niefajnie jak trza koczować, współczuje

Trzymamy cały czas za Ciebie kciuki

A świeczki to wypas

Oposku buziaki na kłopotki

Gratki dla Litka za niepalenie

Nati ja próbuję mężola pchnąc do dentysty i jakoś nie idzie a musi

Masuska trzymam kciuki za postanowienia

U mnie Dominis cwaniaczy i próbuje różne rzeczy wymuszać i często płaczem

Wczoraj za to coś psocił i zwróciłam mu uwagę. On wyszedł z pokoju i nie było go chwilę. Przyszedł do mnie za jakis czas i mówi : mama już byłem w kącie i nie będę tego robił

A w śr po pracy Tomi porwał mnie do kina

Wracaliśmy do domku, już koło 1szej było i policja nas zatrzymała na rutynowa kontrolę

Dobra uciekam dalej pracować

fajnie zimowo się zrobiło i już dzieciaki obiecane mają sanki

Buziaki

- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Oferta dzieciowa z Lidla, od jutra:
www.lidl.pl/cps/rde/SID-889873E3-23548C6...sl/oferta.htm?id=172
Kolorowa kuchnia i zabawki- ciastolina, urządzenia Agd w Biedronce:
gazetki.biedronka.pl/g246,kolorowa_kuchn...olorowa%20kuchnia/30
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Przyszła Mamo czekam z niecierpliwością na list i na Wasz powrót

Ania a na jakim filmie byliście? Bo my też się wybieramy i wybieramy

Miłego dnia

- aska27
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do pyreczek,zemniaczków to ja jestem na TAK! Pewnie ,że lubię

Oposku Aniu na film to i ja mam ochote iść... ale chyba juz teraz odpuszczę. Tak w ogóle cos mi się pokręciło,ze Avatar2 miał być w grudniu i czekałam rok hehehe w koncu doczytałam,ze w grudniu miała zaczać się produkcja

Przyszła mamo echhh z ta wagą, oby nam isę wszystkim udało osiągnąć taka jaką chcemy

- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
Od jutra w Lidlu fajne ciuszki dla maluchów, w tym 2 pary spodni dresowych za jedyne 27,99
www.lidl.pl/cps/rde/SID-2621DD7B-B43376D...sl/oferta.htm?id=172
a ja trwam dzielnie w postanowieniach:)
Dziękuję za uwagę, do następnego:)
- aniaw
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mam cudownych trzech facetów:)

jak Wam minął śnieżny weekend?

U nas wreszcie sanki poszły w ruch i nawet Tomi był zaprzęgnięty i mnie i dzieciaki razem woził

Kombinezony Tchibo się sprawdziły a chłopaków do domu siłą trzeba było z podwórka ciągnąć

Ech milusio nam minęły te wolne dni i aż nie chciało mi się dziś wstawać do pracy

Nawet laurki udało się porobić babci i dziadkowi

A w sob mieliśmy wolne od gotowania bo przyjechała do nas babeczka reklamować Termomixa

Ale kurka szybko i zdrowo można przyrzadzac dosłownie wszystko. i to w jednym urządzeniu i nie ma tylu rzeczy do mycia

Oposku widziałam zimowe wpisy na blogu i znam ten ból ciotek klotek

A w kinie na Hobbicie byliśmy

Asiu Avatar2 ma byc???

Masuska gratki za wytrwałośc

A gdzie reszta Pań??? Budzić się ze snu zimowego

Ja wreszcie przeraziłam się swoja wagą wzięząłam du.ę w troki

Rowerek już od pt ostro pracuje

Poza tym na gumtree pozamieniałam się z jedna kobitka na różne akcesora do ćwiczeń - motylek, hantle, taki przyrząd do brzuszków i poradnik do fitnes

No zobaczymy kiedy zapał mi opadnie ale na razie jestem mocno nakręcona

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Buziaki

- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

My w sobotę na świeżym powietrzu, a w niedzielę basen i pierwsze obchody Dnia Babci i Dziadka.
Mamy siedmioro świętujących w tym roku, więc cały tydzień wizyt nas czeka...
Spodnie z Lidla polecamy, super cena i ogólnie fajne są.
Ania ale fajne fotki, inwencji plastycznej zazdroszczę, ja też lubię bardzo się pobabrać z Filipem w czym się da

Termomix też mi się marzył swojego czasu, wypróbowywałam trochę, bo bliscy znajomi mieli, ale chyba nie gotuję jednak aż tak dużo, żeby inwestować te 4 tysie

- natimp1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
W kwesti zatok.. to nie zatoki.... chyba niestety , byłam już w gabinecie u laryngologa na punkcji ale po wywiadzie nie chciał uwierzyć ze po takiej ilości leków nic nie przechodzi.. zrobiłam rtg zatok.. czysto, że aż zamarłąm.. czwartek neurolog , piątek okulista, potem chyba tomografia... zobaczy się co będzie...
\ do tego szuram rura wydechowa po ulicy jak jadę , wiec od wczorajszego -zaznaczam pierwszego dnia mrozu w P-Ń jestem bez samochodu... dziś chyba jedziemy po "nowe" .
Prócz tego wszystko wporządku.. chłopaki broją, Maksi ostatnio jakiś płaczliwy się zrobił, cos emocjonalnie słabiej ale sie mu nie dziwie, matka z ciagłym bólem głowy sama nie wie o co się czepia, staram się jak mogę nie czepiać chłopakom, ale ten ból jest tak masakryczny, że dzwiek spadającej igły to dla mnie wiertarka udarowa..
Jasko natomiast przechodzi sam siebie.... broi na całego, generalnie pół dobytku gdzies pochowane w żartach przez Jaśka, tak schował raz kluczyki od samochodu że Tomek o 5:30 go z wyra wyciagnął i kazał szukać, Jaśko jak już mu dał kluczyki.... uwaga -schowane w moich szpilkach, w komandorze w pokoju ( nie w szafce do butów), powiedział ze było śmiesznie więc Tomek dostał furii, wyszedł do pracy a ja od 5:30 byłam juz na nogach !!!! ma zadatki na zajebistego przemytnika

Cieszę się bo ostatnio zaczął trochę więcej rysować...te łapki mu sie troszke usprawnia może bo rysowanie , malowanie to nie ejst jego mocna strona
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Współczuję strasznie i trzymam mocno kciuki, żeby jak najszybciej ból minął i okazało się, że da się to szybko wyleczyć. Buziaki przesyłamy

Nasz też psootnik

Pozdrowienia zostawiamy dla Was wszystkich

- natimp1
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
zobaczymy co tam w główce siedzi.....
no nic chwalę się... kupiliśmy wczoraj autko... najpaskudniejszy kolor na świecie , ale samochód ekstra zadbany ... aż żal chłopaków do niego wsadzać

dziś nawet jakoś lepiej z tą głową..zobaczymy
Jachu słuchajcie ma nowe pomysły..... rozdziela skarpetki.. i jedną chowa...... masakra dzis mam jedną szara jedną białą