BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #129677 przez Kamilka24
Witam Was Mamuśki,

Oooo nowa mamuska zawitała :) Cześć Haniu i oczywiście gratulacje dzidzi :kiss:

Wczoraj tak się nachodziłam, że w nocy spać nie mogłam tak bolało mnie w kroczu- już pisałam o tym wcześniej, ale teraz to przekręcić się w nocy nie mogę bo to taki ból, na dodatek mała jak usłyszy, że wstaję do łazienki w nocy to od razu też się budzi i daje mi znać- tak się rusza, że zasnąć nie mogę... :S

Czy któraś też ma taka dolegliwość, że boli ją w kroczu???

Green a co do torby do szpitala, hmmm- jeszcze nie mam spakowanej, ale co mam wziąć mam napisane z tyłu na tej karcie ciążowej co wyniki mam, no to tak:
Na poród: -coś do ubrania (piżamka)
-jakąś małą poduszkę :) (nie wiem po co)
-muzykę ulubioną
-ciepłe skarpetki
-ręcznik
-kosmetyki (szampon, żel do kąpania itp)
Po porodzie: -pampersy (tylko nie wiem ile)
-podpaski, ja biorę jeszcze majtki jednorazowe poporodowe
-waciki
-wkładki laktacyjne
-ręcznik dla dzidzi
-ubranie dla mnie
-ubranko dla dzidzi (wezmę taki zestaw co mam z mothercare body, spodenki, bluzeczkę-kaftanik, skarpetki, rękawiczki niedrapki, 2 czapeczki, śliniaczek mały, może jeszcze wezmę śpioszki)
-no i oczywiście telefon :)
To Chyba wszystko co zapakuję ;) A cha nie wiem tylko czy brać jakieś kosmetyki dla dzidzi typu chusteczki nawilżające, puderek itp.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #129688 przez Rika
Nie ma sensu z nią rozmawiać. Zawsze jak jej coś nie pasuje to tak jest a ja mogę się tylko domyślać. A najgorsze jest to, że jak jej coś nie pasuje co do mojej osoby to i mężowi się obrywa... I do niego też się nie odzywa. Także lepiej niech on już się w tych sprawach nie odzywa, będziemy się z nią mijać i wystarczy. Sama tego chciała.

Dziewczynki później nadrobię bo dopiero z Zuzą wstałyśmy i muszę wszystko ogarnąć :)

13 lata 6 miesiąc temu #129703 przez masuska
cześć dziewczynki:) ciocia Madzia się odzywa:)
Witam nowa buzkę i Filipka:)
Kamilka ładowarki nie zapomnij?
Mi został jeszcze materacyk i pościel, ale to jak będę w szpitalu mi mają kupić.
Ja sobie leże.Jutro mam mieć badania i jak coś puszczają mnie do domku:)już zaczęłam pakować rzeczy do zabrania żebym z ciężka torbą jutro nie latała.Nie ma mnie niestety kto odebrać,więc pojadę taxi:)Co do przeczucia czy wcześniej urodze,to jutro i tak podpytam,ale raczej do terminu nie dotrwam, jeszcze w te upały

13 lata 6 miesiąc temu #129709 przez happymamma
Hania tylko nie uciekaj nam z sierpniowek :silly:

13 lata 6 miesiąc temu #129718 przez masuska
ach te teściowe. Wczoraj gadałyśmy sobie o nich, a ile śmiechu było:) no generalnie wszystkie chwaliły ta moja, wiem że jest miła i zadbana i taka do ludzi fajna. Ale jak ma zły humor to cały czar pryska. Wtedy za byle co stroi fochy i drze się bez powodu. Och ach ę. Porażka.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #129732 przez różyczka
Masuska no to gicior, że póki co okay i że jutro do domku :)

A moja własnie teściowa cuduje ze swoim przyjazdem, pisałam juz, ze mieszkamy 500 km od siebie i taka wizyta wiąże sie z noclegiem itd. Chciała przyjechać od razu po porodzie i siedzieć cyt. "tak długo dopkóki jej nie wyrzucę". Asertywnie odpisałam jej mailowo, ze przyjdzie jeszcze czas na wizyty i że zdązy sie jeszcze nacieszyć wnusią, najpierw my się chcemy nią nacieszyc :)
No to odczekała kilka tyg. i wymyśliła, ze teraz przyjedzie, razem z moją szwgierką i jej córeczką (mieszkają w Niemczech) i ze niby nie chce robić kłopotu, więc sobie poszukają noclegu i nie oczekują żadnej obsługi, no bo rozumieją mój stan itp. itd. i co??? - i teraz 2x dziennie maile - a co to za kwatery? czy to daleko od nas?-która ma wybrać? Ja pierd......
w jakiej to mnie stawia sytuacji?! Wie doskonale, ze nie mamy w mieszkaniu warunków na nocowanie kilkorga gosci, że jestyem w 8 m-cu ciązy i obsługiwanie i skakanie przy gościach to ostatnia rzecz na jaką mam ochotę a jednak chyba oczekuję, ze powiem : jakie kwatery? przyjedźcie do nas, odstąpimy Wam nasze łóżko a sami bedziemy spać na podłodze no bo co to takiego w koncu? :angry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #129761 przez aga1040

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #129764 przez Green
czesc dziewczyny podobnie jak rika dopiero co wstalam i zjadlam sniadanko,jakos dzis niemoglam sie obudzic, moze to wina zmiany pogody? Wczoraj popoludniu zrobilo sie nawet cieplo i dzis od rana moze nietyle ze slonko mocno swieci ale jest przyjemnie cieplo , W koncu :side:

Co do tesciowych no coz moja jest jaka jest,jest generalnie mila osoba ale potrafi , male a glosne :woohoo: Naszczescie niemieszkam z nia wiec tak bardzo mi to niewadzi ale gdybym musiala z nia mieszkac moglyby po jawic sie spiecia miedzy innymi ze jest straszna pedantka i mieszkalibysmy wtedy w jej domu na jej zasadch wiec trzeba by bylo sie dostosowac :ohmy: Mimo wszytsko uwazam ze twoja tesciowa Rika niepowinna odreagowywac na Zuzce.

Rozyczka i Olka ja wczoraj z moja mama rozmawialam i powiedzialam ze chyba wczesniej malutka moze sie urodzic bo brzuszek mam nisko na to moja mama :'najdalej do 18 czerwca i bedzie powszytskim' :ohmy: szok ,az sie troche wystraszylam rozumiem wczesniej urodzic ale nie az tyle, to by bylo prawie 3 tyg.

Kamilka a bierzesz rozek do szpitala? Ja mam spakowany ,ale niewiem czy to zacieplo w tym niebedzie malutkiej? Z drugiej strony u nas niema takich upalow jak w PL. A zreszta zobacze najwyzej rozek zostanie w torbie ,a kocyk sie wyciagnie :blink:
Chusteczki nawilzajace biore i sudocrem mam takie malusie pudeleczko 10g.A co do listy do szpitala to ja takiej niedostalam.

o malo bym niezapomniala witam nowa lipcoweczke :woohoo:

13 lata 6 miesiąc temu #129767 przez przyszla_mama
ajaj.. Rózyczko, a co na to maz??

kurcze, ciezka sytuacja...

kurcze, nie wiem czy ja bym nie obrala metody "na glupa"
Dalej odpisala milo bardzo i asertywnie, ze jednak wolalabys zeby na spokojnie przyjechali jak juz niunia bedzie wieksza. i dalej to samo: ze jeszcze bedzie czas zeby sie soba nacieszyc, bo Ty bys teraz czula sie niezrecznie, ze nie mozesz ich przyjac itd i bedzie lepiej jak juz przelozycie spotkanie jak juz dzidzia bedzie na swiecie i bedzie wieksza i silniejsza, ze teraz nie moglabys nawet ich przyjac tak jakbys chciala

milo, aasertywnie i znowu to samo do znudzenie.. na spokojnie ten sam argument...

Bo raczej taka prawda, ze nawet jak beda spac w hotelu, to narobisz sie tyle samo, obiady, kawki, organizowanie czasu itd... no i na pewno bedzie jeszcze zamieszanie nawet wieksze...

ale kurcze wiem jak to niezrecznie Rózyczko.. i juz czasami czlowiek sma mysli, a moze tym razem machnac reka, niech juz dla dobra sprawy bedzie wlasnie tak...

a ile czasu by byli jakby przyjechali teraz przed porodem?

13 lata 6 miesiąc temu #129768 przez Viszka11
przyszla_mama napisał z tymi telefonami to byla tylko taka sugestia...Juz nie bede wspominac o tym na forum....

Rika-Dziwna ta Tesciowa jak moze nie okazywac uczuci i troszke uwagi Zuzi

dzis super pogoda wreszcie mozna oddychac....smile

Mati sie Bawi w Piaskownicy...a ja sprzatam...

Mielismy nie kupowac wozka dla Malej ale chyba jednak go kupimy....Tesci ma nam dac kaske na Niego...

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 6 miesiąc temu #129770 przez aga1040
Hania witam cię serdecznie.
Muszę ci powiedzieć że to imię bardzo mi się podoba. Mam mieć synusia ale gdyby była córuchna to dalibyśmy z mężem jej na imię Hania. :blink: To takie słodkie imię :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #129782 przez różyczka
Przyszła_mamo mąż machnął ręką, ze niech już przyjada i z głowy, bo wiesz...on pójdzie do pracy a ja tak jak napisałaś, obiadki, sratki, ogólnie organizacja czasu, niby tylko na 2 dni ale.....wiem, ze napisała o tych 2 dniach tylko po to żeby zrobiło sie mi głupio i żebym zaproponowala,ze skoro juz z tak daleka to niech zoatsną na dłuzej :S

Opcja "na głupa" podoba mi sie :laugh: na maila o to która z kwater jest najblizej nas odpisałam, ze żadna :lol:

heheh :) Rika no mówię Ci za włosy i o kolano :lol:

Aga chyba jednak zazwyczaj gin z OM podaje termin bo ten z usg cały czas sie zmienia w zaleznosci od tempa rozwoju naszych dzieciaczków a ono tez jest zmienne.

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu #129789 przez Hania
dziewczyny, jeszcze raz dziękuję za cieple przyjęcie :kiss:

aga, mnie też się bardzo podoba;) tak naprawdę mam na imię Iza:)
Hania była w planach ale wyszedł nam Filipek:) :kiss:

happymamma, nie uciekam! :lol: ginka dala mi do zrozumienia, ze duże dzieci przeważnie rodzą się szybciej i całkiem możliwe, ze rozpakuję się w drugiej połowie lipca:)
podobnie jak dorotka chcę się zaprzyjaźnić również z lipcówkami:) i jak widać tu też są same fajne mamusie:) :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #129815 przez Mama Piotrusia
cześć dziewczyny:-)
gratuluję wszystkim przyszłym mamą !!:-) ja jestem ze stycznia 2011:) jestem z moim maleństwem już ponad 4 miesiące i cały czas nie mogę się nim nacieszyć - tak go kocham:-) Bycie mamą to najwspanialsza rola:-)

Mamy prośbę z Piotrusiem jak byście mogły zagłosujcie na nas w konkursie ostatnim razem się nie udało może teraz się uda:):)Byli byśmy wdzięczni z góry dziękuję:-)

PROSZĘ NIE ZAŚMIECAĆ FORUM, PROŚBĘ MOŻNA UMIEŚCIĆ W ODPOWIEDNIM WĄTKU^^ MODERATOR

powodzenia:-)

13 lata 6 miesiąc temu #129842 przez przyszla_mama

przyszla_mama napisał z tymi telefonami to byla tylko taka sugestia...Juz nie bede wspominac o tym na forum....

Viszka11 ale ja kochana rozumiem, ze to sugestia, ale zapytalas co my na to,
zeby cos takiego stworzyc

dziewczyny co myslicie o liscie z numerami kom. jak by ktoras zaczela rodzic w czerwcu a pozniej w Lipcu

wiec ja Ci odpowiedzialam tylko na Twoje pytanie :) w Twojej propozycji nie ma nic zlego, forum polega na tym zebysmy tak ustalaly, abysmy byly zadowolone i nie bylo nieporozumien ; ja tylko odpisalam osobiscie co o tym mysle i napisalam ze mi to nie przeszkadza, ja najwyzej dam znac na forum jak juz Areczek bedzie na swiecie :)

a nie widze powodu dla ktorego masz o tym juz nie wspominac :) byc moze wiekszosc dziewczyn uwaza inaczej, ja tylko wyrazilam swoje zdanie

Buziaki ogromne, ide dla mezusia obiad gotowac :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka