- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Kamilka24
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MELKA 22 LIPIEC 2011
Oooo nowa mamuska zawitała Cześć Haniu i oczywiście gratulacje dzidzi
Wczoraj tak się nachodziłam, że w nocy spać nie mogłam tak bolało mnie w kroczu- już pisałam o tym wcześniej, ale teraz to przekręcić się w nocy nie mogę bo to taki ból, na dodatek mała jak usłyszy, że wstaję do łazienki w nocy to od razu też się budzi i daje mi znać- tak się rusza, że zasnąć nie mogę...
Czy któraś też ma taka dolegliwość, że boli ją w kroczu???
Green a co do torby do szpitala, hmmm- jeszcze nie mam spakowanej, ale co mam wziąć mam napisane z tyłu na tej karcie ciążowej co wyniki mam, no to tak:
Na poród: -coś do ubrania (piżamka)
-jakąś małą poduszkę (nie wiem po co)
-muzykę ulubioną
-ciepłe skarpetki
-ręcznik
-kosmetyki (szampon, żel do kąpania itp)
Po porodzie: -pampersy (tylko nie wiem ile)
-podpaski, ja biorę jeszcze majtki jednorazowe poporodowe
-waciki
-wkładki laktacyjne
-ręcznik dla dzidzi
-ubranie dla mnie
-ubranko dla dzidzi (wezmę taki zestaw co mam z mothercare body, spodenki, bluzeczkę-kaftanik, skarpetki, rękawiczki niedrapki, 2 czapeczki, śliniaczek mały, może jeszcze wezmę śpioszki)
-no i oczywiście telefon
To Chyba wszystko co zapakuję A cha nie wiem tylko czy brać jakieś kosmetyki dla dzidzi typu chusteczki nawilżające, puderek itp.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dziewczynki później nadrobię bo dopiero z Zuzą wstałyśmy i muszę wszystko ogarnąć
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Witam nowa buzkę i Filipka:)
Kamilka ładowarki nie zapomnij?
Mi został jeszcze materacyk i pościel, ale to jak będę w szpitalu mi mają kupić.
Ja sobie leże.Jutro mam mieć badania i jak coś puszczają mnie do domku:)już zaczęłam pakować rzeczy do zabrania żebym z ciężka torbą jutro nie latała.Nie ma mnie niestety kto odebrać,więc pojadę taxi:)Co do przeczucia czy wcześniej urodze,to jutro i tak podpytam,ale raczej do terminu nie dotrwam, jeszcze w te upały
- happymamma
- Wylogowany
- rozmowna
- You have bound my heart with subtle chains...
- Otrzymane podziękowania: 0
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
A moja własnie teściowa cuduje ze swoim przyjazdem, pisałam juz, ze mieszkamy 500 km od siebie i taka wizyta wiąże sie z noclegiem itd. Chciała przyjechać od razu po porodzie i siedzieć cyt. "tak długo dopkóki jej nie wyrzucę". Asertywnie odpisałam jej mailowo, ze przyjdzie jeszcze czas na wizyty i że zdązy sie jeszcze nacieszyć wnusią, najpierw my się chcemy nią nacieszyc
No to odczekała kilka tyg. i wymyśliła, ze teraz przyjedzie, razem z moją szwgierką i jej córeczką (mieszkają w Niemczech) i ze niby nie chce robić kłopotu, więc sobie poszukają noclegu i nie oczekują żadnej obsługi, no bo rozumieją mój stan itp. itd. i co??? - i teraz 2x dziennie maile - a co to za kwatery? czy to daleko od nas?-która ma wybrać? Ja pierd......
w jakiej to mnie stawia sytuacji?! Wie doskonale, ze nie mamy w mieszkaniu warunków na nocowanie kilkorga gosci, że jestyem w 8 m-cu ciązy i obsługiwanie i skakanie przy gościach to ostatnia rzecz na jaką mam ochotę a jednak chyba oczekuję, ze powiem : jakie kwatery? przyjedźcie do nas, odstąpimy Wam nasze łóżko a sami bedziemy spać na podłodze no bo co to takiego w koncu?
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- aga1040
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥ Pudziek i Lolek moje dwie wielkie MIŁOŚCI ♥
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
Co do tesciowych no coz moja jest jaka jest,jest generalnie mila osoba ale potrafi , male a glosne Naszczescie niemieszkam z nia wiec tak bardzo mi to niewadzi ale gdybym musiala z nia mieszkac moglyby po jawic sie spiecia miedzy innymi ze jest straszna pedantka i mieszkalibysmy wtedy w jej domu na jej zasadch wiec trzeba by bylo sie dostosowac Mimo wszytsko uwazam ze twoja tesciowa Rika niepowinna odreagowywac na Zuzce.
Rozyczka i Olka ja wczoraj z moja mama rozmawialam i powiedzialam ze chyba wczesniej malutka moze sie urodzic bo brzuszek mam nisko na to moja mama :'najdalej do 18 czerwca i bedzie powszytskim' szok ,az sie troche wystraszylam rozumiem wczesniej urodzic ale nie az tyle, to by bylo prawie 3 tyg.
Kamilka a bierzesz rozek do szpitala? Ja mam spakowany ,ale niewiem czy to zacieplo w tym niebedzie malutkiej? Z drugiej strony u nas niema takich upalow jak w PL. A zreszta zobacze najwyzej rozek zostanie w torbie ,a kocyk sie wyciagnie
Chusteczki nawilzajace biore i sudocrem mam takie malusie pudeleczko 10g.A co do listy do szpitala to ja takiej niedostalam.
o malo bym niezapomniala witam nowa lipcoweczke
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
kurcze, ciezka sytuacja...
kurcze, nie wiem czy ja bym nie obrala metody "na glupa"
Dalej odpisala milo bardzo i asertywnie, ze jednak wolalabys zeby na spokojnie przyjechali jak juz niunia bedzie wieksza. i dalej to samo: ze jeszcze bedzie czas zeby sie soba nacieszyc, bo Ty bys teraz czula sie niezrecznie, ze nie mozesz ich przyjac itd i bedzie lepiej jak juz przelozycie spotkanie jak juz dzidzia bedzie na swiecie i bedzie wieksza i silniejsza, ze teraz nie moglabys nawet ich przyjac tak jakbys chciala
milo, aasertywnie i znowu to samo do znudzenie.. na spokojnie ten sam argument...
Bo raczej taka prawda, ze nawet jak beda spac w hotelu, to narobisz sie tyle samo, obiady, kawki, organizowanie czasu itd... no i na pewno bedzie jeszcze zamieszanie nawet wieksze...
ale kurcze wiem jak to niezrecznie Rózyczko.. i juz czasami czlowiek sma mysli, a moze tym razem machnac reka, niech juz dla dobra sprawy bedzie wlasnie tak...
a ile czasu by byli jakby przyjechali teraz przed porodem?
- Viszka11
- Wylogowany
- budujemy zdania
- i znow w oczekiwaniu
Rika-Dziwna ta Tesciowa jak moze nie okazywac uczuci i troszke uwagi Zuzi
dzis super pogoda wreszcie mozna oddychac....smile
Mati sie Bawi w Piaskownicy...a ja sprzatam...
Mielismy nie kupowac wozka dla Malej ale chyba jednak go kupimy....Tesci ma nam dac kaske na Niego...
- aga1040
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥ Pudziek i Lolek moje dwie wielkie MIŁOŚCI ♥
Muszę ci powiedzieć że to imię bardzo mi się podoba. Mam mieć synusia ale gdyby była córuchna to dalibyśmy z mężem jej na imię Hania. To takie słodkie imię
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Opcja "na głupa" podoba mi sie na maila o to która z kwater jest najblizej nas odpisałam, ze żadna
heheh Rika no mówię Ci za włosy i o kolano
Aga chyba jednak zazwyczaj gin z OM podaje termin bo ten z usg cały czas sie zmienia w zaleznosci od tempa rozwoju naszych dzieciaczków a ono tez jest zmienne.
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- Hania
- Wylogowany
- rozmowna
- Szczęśliwa mama;d
aga, mnie też się bardzo podoba;) tak naprawdę mam na imię Iza:)
Hania była w planach ale wyszedł nam Filipek:)
happymamma, nie uciekam! ginka dala mi do zrozumienia, ze duże dzieci przeważnie rodzą się szybciej i całkiem możliwe, ze rozpakuję się w drugiej połowie lipca:)
podobnie jak dorotka chcę się zaprzyjaźnić również z lipcówkami:) i jak widać tu też są same fajne mamusie:)
- Mama Piotrusia
- Wylogowany
- gaworzenie
gratuluję wszystkim przyszłym mamą !! ja jestem ze stycznia 2011:) jestem z moim maleństwem już ponad 4 miesiące i cały czas nie mogę się nim nacieszyć - tak go kocham:-) Bycie mamą to najwspanialsza rola:-)
Mamy prośbę z Piotrusiem jak byście mogły zagłosujcie na nas w konkursie ostatnim razem się nie udało może teraz się uda:):)Byli byśmy wdzięczni z góry dziękuję
PROSZĘ NIE ZAŚMIECAĆ FORUM, PROŚBĘ MOŻNA UMIEŚCIĆ W ODPOWIEDNIM WĄTKU^^ MODERATOR
powodzenia:-)
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
przyszla_mama napisał z tymi telefonami to byla tylko taka sugestia...Juz nie bede wspominac o tym na forum....
Viszka11 ale ja kochana rozumiem, ze to sugestia, ale zapytalas co my na to,
zeby cos takiego stworzyc
dziewczyny co myslicie o liscie z numerami kom. jak by ktoras zaczela rodzic w czerwcu a pozniej w Lipcu
wiec ja Ci odpowiedzialam tylko na Twoje pytanie w Twojej propozycji nie ma nic zlego, forum polega na tym zebysmy tak ustalaly, abysmy byly zadowolone i nie bylo nieporozumien ; ja tylko odpisalam osobiscie co o tym mysle i napisalam ze mi to nie przeszkadza, ja najwyzej dam znac na forum jak juz Areczek bedzie na swiecie
a nie widze powodu dla ktorego masz o tym juz nie wspominac byc moze wiekszosc dziewczyn uwaza inaczej, ja tylko wyrazilam swoje zdanie
Buziaki ogromne, ide dla mezusia obiad gotowac