BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu #127789 przez kaska191919
właśnie każda dzidzia będzie najpiękniejsza dla swojej mamusi :)
ja już poprasowałam pieluszki tetrowe 30 sztuk i parę białych ubranek, nastawiam kolorowe ubranka i pidżamy do szpiatala i wywiesiałam , pomyłam łóżeczko i szufladę i padam parę rzeczy tylko zrobiłam a taka zmęczona jestem, jutro zostanie mi prasowanie ubranek i pranie pościeli , i kocyki ręcznie, chce też wyparzyć grzebyczek i różne te pierdółki .
Grennja też się nad tym zastanawiam czy od razu zakładać, jak wywietrzę te wypełnienia kołderek poduszek to nawlekę ale włożę do szuflady w łóżeczku bo mam jeszcez na to czas a jak co to już mąż to zrobi:D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #127791 przez kaska191919
Greenweszłam na ta szafkę z ubrankami ale chyba ich za dużo :) na pewno tylu się nie nałoży ja mam może jeden rząd taki :) ale myślę że starczy na początek, a później przychodzą odwiedzać to napewno coś każdy da :)

13 lata 6 miesiąc temu #127805 przez aska27
napisałam "wyglądać",ale nie chodzi mi o wygląd zewnętrzny tylko ogólnie..jakie te nasze dzieci będą :)

Rikaja też mam ciuszki w rozmiarze 56-62, mniejszych nie mam.. Hmm. teraz się zastanawiam czy dobrze zrobiłam,ze nie kupiłam mniejszych..no nic... ciuszków jest duzo w razie W się dokupi :blink:

13 lata 6 miesiąc temu #127835 przez Kamilka24
Cześć dziewczyny, nie mam sił pisać czuję się jak słonica :silly:
Jaaaa nie wierzę już jest prawie czerwiec... niedługo MY :S wiecie co okropnie się boję, dopiero teraz wyczytałam z badań USG, że nasza dzidzia jest ułożona pośladkowo :ohmy: już nie będę miała USG to skąd położna i ja będziemy wiedzieć, że się przekręciła??? Nie wiem, po prostu zaczynam się bać...

Co do ubranek to ja mam tak średnio, w razie czego jak dzidzia już będzie z nami to dokupię...

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 2 miesiąc temu #127856 przez Rika
Kaska191919 a po co tyle pieluszek? Nie będziesz używać pieluszek jednorazowych?

Aska27 ja jak byłam w ciąży z Zuzą to najmniejsze ubranka miałam na 56 i to tylko dosłownie kilka sztuk, bo dzieci tak szybko rosną :) A że urodziła się 46 cm to trzeba było dokupić mniejsze bo na początku w 62 musiałam ją szukać :)i dokupiłam dodatkowo więcej na 56 a na 62 poszły głęboko do szafy.
Efekt? Teraz z Tuptupa zakładam Zuzi jeszcze kilka bodów na 62 mimo, że z innych firm ma na 68-74 :) i pewnie będą się dzielić ubrankami :D Np sukieneczki letnie mam takie, że będą dobre i na Zuzię i na Olę :)

Kamilka24 ułożenie dziecka można zobaczyć przy badaniu ginekologicznym :) Lekarz wyczuje główkę napewno więc się nie martw :)

A tu mój ogromny brzuchal :)

I szafka z ubrankami, na samym dole rozmiar 56>... po środku Zuzy ubranka a na górze dresiki dla dziewczynek i butki :)
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu #127888 przez aska27
piękny brzuszek :)

13 lata 6 miesiąc temu #127906 przez Viszka11
Rika-oooo ranyy jaki brzus sliczny....

lece pogratulowac na Czerwcowkach...

ale dusznooo:(

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 6 miesiąc temu #127932 przez masuska
No czesc dziewczyny, fajnie, juz sie szykujecie. Ciesze sie ze zabralam sie za pranie i prasowanie juz sawno temu. Teraz mama by zapierniczala, a efektem i tak by bylo ze jest nie po mojemu.
postaram sie podejrzec co u czerwcowek, fajnie juz z dzidziulkiem. Tez chce mojego, ale tak sie boje ze jeszcze jest za maly. We wtorek za tydzien juz bedzie bezpiecznie wiec maja mnie puscic, no i tak jak pisyscie moze zaraz sie zacznie. Chyba ze wczesniiiej cos by sie dzialo to beda kombinowac.
tez sie placzek ostatnio zrobilam. Najgorzej jest rano i wieczorem jak zasypiam sama i sie budze bez meza. Dola lapie wtedy, ale jest ze mna Piotrus:)
no to ide spac po calym meczacym dniu. Spokojnej nocy:)

13 lata 6 miesiąc temu #127953 przez Rika
Tak to jest w szpitalu :( ja na podtrzymaniu leżałam 200 km od domu i od męża i też ciągle ryczałam, a z Zuziulą musiałam tydzień leżeć to wieczorami był koszmar :/

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #127961 przez Green
rika ale swietny ten brzusio twoj i tak wysoko , moj to faktycznie nisko siedzi , zastanawiam sie czemu ? Albo to moje zwidy?
rika co do badan ginekologicznych to watpie szczerze zeby kamilka takie miala, bo tu ich poprostu nierobia. Ja przez cala ciaze mialam tylko spotkania z polozna , swoja lekarke widzialam tylko raz na USG polowkowym i nikt mi zadnego bad. ginekol. nierobil. No chyba ze kamilka miala inaczej bo z tego co pamietam to jezdzila do polskiej przychodni czy jakos tak, to moze tam?...

13 lata 6 miesiąc temu #127971 przez Rika
No tak, zapomniałam że Wy za granicą jesteście a szczególnie tam mają "inne" podejście do kobiet w ciąży i do samej ciąży :/
No to nie fajnie :/

A mi właśnie wydaje się że mam nisko :) Może Green Tobie też :) wstaw zdjęcie to ocenimy :D

13 lata 6 miesiąc temu #128021 przez kaska191919
cześć:d
Rika
brzusio fajniutki, szybko ta ciąża zleciała, nie dawno ciezyłyśmy się z takich maluteńkich brzuzków :)
ja będe używać zwykłych pieluch jednorazowych ale tetrowe kupiłam żeby wytrzeć dzidzię jak się będzie ulewać czy podesłać czy co tam jeszcze :) ja ubranka to mam raczej same 62 :dry: i też myślę czy nie będą dużo za duże, ale jak co to kupię parę małych.
Masuskano na pewno można złapać doła, wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :)

13 lata 6 miesiąc temu #128053 przez Rika
Kaska191919 ja miałam przy Zuzi 7 pieluszek i teraz jeszcze 3 dokupuję :D

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #128112 przez Green
o ja ,ale cisza nikt nic nie pisze ...
pieluszek podobnie jak rika mam z 9 wydaje sie mi ze wiecej niepotrzeba (?)
No nic rozpisywac sie niebede bo niebardzo mam z czym , dorzuce tylko moje foto specjalnie dzis robione :P I co mam racje ze nisko siedzi brzus ?
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #128123 przez piernikarczyk07
Hej

Rika brzuszek super, Green zdjęcia nie widać...

Ja mam 13szt. pieluszek tetrowych ale tylko dlatego że w tesko kupiłam sobie takie zwykłe białe pakowane po 10szt., a wcześniej kupiłam sobie 3szt.takich kolorowych.

Dziewczyny jakie ubranka pakujecie do szpitala :unsure: Normalnie nie mam pojęcia co zabrać na te 3dni do ubierania małego w szpitalu :unsure:

Ooo już jest foteczka ja mam tak samo brzuszek jak Ty Green (tak mi się wydaje) :silly:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka