BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 10 miesiąc temu #126347 przez Green
czesc :) Apropo wozkow to takie z nieskretnymi kolami z przodu jak sie niemyle to {przyszla_mama pisalas o nich?} to wlasnie w granicach 400-500 zl chodza? Przynajmniej jak szukalam dla siebie to rzucaly mi sie w oczy wlasnie w takich cenach. Co do wozkow Tako mam nadzieje ze ktos poprostu mial wadliwy i ze nie we wszytskich wozkach schodzi farba z kol, co do gondoli to wydaje sie mi ze wcale taka mala niejest. Zreszta Ja kupowalam z allegro w ciemno bo niemialam mozliwosci pochodzic sobie po sklepach i poprzymierzac sie i sugerowalam sie tylko opiniami z netu i jakos od poczatku spodobal sie mi wlasnie Tako i taki tez kupilismy :silly:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #126422 przez różyczka
Green ja tez mam nadzieję, ze Ci sie sprawdzi ten wózeczek :)

Masuska koniecznie sie pochwal jutro wózkiem i przespij sie choć troche, wiem...nie jest to łatwe, ja tez lubie spac z moim męzczyzną, nawet gdy mnie wkurza :blink: bo w obcym łózku, sama to tak srednio...W dodatku w szpitalu często w nocy pali sie światło na korytarzach a ja lubie zasypiac w ciemnosciach egipskich :) no i rano 5-6 pobudka na mierzenie temperatury :S masakra!

Aska dzięki :lol: no nareszcie coś ruszyło z tymi zakupami u nas hehe :lol:
Choc to same duże rzeczy póki co, tych malutkich ubranek jakoś sie jeszcze boję :blush:

Basba masz męża stolarza? Dobrze zrozumiałam?
Mój tato był stolarzem i często mu towarzyszyłam przy pracy, do tej pory uwielbiam zapach drewna i namiętnie skręcam sama wszystkie meble - kocham to poprostu! :blink:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 10 miesiąc temu #126424 przez różyczka
Viszka współczuje biedulko, ja od 2 dni mam łydke w stanie strasznego napiecia, tak jakby na skraju skurczu właśnie i bardzo boję sie zasnąć, ze zlapie mnie w nocy z nienacka :dry:

Dorotas a jak z Twoim noskiem? Też wczesniej miałam cały czas krwawienia z nosa ale teraz już od 1,5 m-ca gdzies tak zupełnie nic nie leci na szczęście - odpukać.

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #126434 przez basba
Różyczka czy stolarza... hmmm... Powiem tak złota rączka z niego no i mamy firmę stolarską. Duuuuużo rzeczy robi sam (np. zrobił małemu domek z huśtawkami, wszytskie meble w naszym domu a już jeśli chodzi o coś dla dzieci to już wogóle nikogo nie dopuszcza żeby cokolwiek robili :) Zresztą na miejscu to on bezczynnie nie potrafi usiedzieć- zawsze coś wymyśli ;)

Zresztą nasz synek ma to chyba po nim. Wbija gwoździe, posługuje się wkrętarką, maluje wałkiem ściany ( siebie przy okazji też) a nie ma jeszcze 3 lat :laugh: Patrzy co tatuś robi no i naśladuje jak tylko potrafi :)))

13 lata 10 miesiąc temu #126445 przez różyczka
basba oh ale Ci zazdroszczę!!!! :)
A to dzieło Twojego męża REWELACJA poprostu :lol: :lol:

Ja swojego doprosić nie mogę przez pół roku żeby np. półkę jakąs przywiesił :S aż w końcu sama przywiercam i wzdycham cieżko oczywiscie przy tym, a ile się nagadam! :S

13 lata 10 miesiąc temu #126451 przez kiniaa
BasbaWOW przesliczny ten domek, sama bym sie w nim bawila :) :) no i zazdroszcze pomyslowego meza :)

13 lata 10 miesiąc temu - 13 lata 10 miesiąc temu #126462 przez masuska
basba, rewelacją. Tylko pogratulować Męża. Mój też złota rączka, ale jeszcze nie miał okazji się wykazać. Z reszta mój tata, a ją po nim, robi w domu wszystko. Teraz obaj siedzą w tygodniu na budowie naszego domku i doprowadzają go do stanu użytkowego. Ale mój pomysł na krytą szafę w ścianie na odkurzacz tata wcielił w życie:) elegancka jest i będzie niewidoczna:)
A ja spać nie mnie od 4tej:(

13 lata 10 miesiąc temu #126463 przez masuska
Zapomnialam wam powiedzieć. Miałam usg w czwartek i tu w szpitalu Piotrek waży 2100. A u mojego gina 2314 3tyg temu:( lekarz powiedział że to od sprzętu zależy i wprawy. Główkę ma na swój wiek, ale ciałko drobniejsze:( może założe mu takie jedno małe body co kupiłam na 50cm, śliczne było i za mała kasę z H&Mu. Ale już bym nie chciała go. Niech synek rośnie!

13 lata 10 miesiąc temu #126469 przez dorotas29
Witajcie!!!

Różyczka- to
mega krwawienie było jednorazowe,ufff, oby tak zostało,
Basba-domek śliczny

Wiecie co, oprócz tego remontu, który marzę po prostu,żeby się skończył, doszło jeszcze przeziębienie męża i córki i już totalnie wszystko mam na swojej głowie , o Kubusiu nie będę już wspominać, bo to nieodłączny "kawałek" mnię :-)...czasami tak myślę, że my kobiety to jesteśmy herosami...

Miłej soboty!!!

13 lata 10 miesiąc temu #126490 przez piernikarczyk07
Dzień dobry lipcóweczki!

Długo mnie nie było ale codziennie podczytywałam co piszecie :blink:

U mnie skończył się wreszcie remont!!! Teraz mogę się w spokoju zabrać za porządki i rzeczy dla małego :)

masuska bardzo się cieszę że u Ciebie i Pitrusia wszystko ok, nawet nie wiesz jak mnie wystraszyłaś :S Oszczędzaj się, noo i współczuję leżenia w szpitalu...

Basba domek cudowny aż mężulkowi pokazałam, też mu się strasznie spodobał :laugh:

Rika Gratuluję maturki!

Ale fajnie mi dziś jest, ja siedzę na komputerze, a mężulek robi pyszne śniadanko :silly: :lol:

Miłego dnia mamusie :)

13 lata 10 miesiąc temu #126501 przez kaska191919
hej,
:ohmy: Basba wow domek jest świetny masz utalentowanego męża:D normalnie bajeczny też bym się tam bawila heheeheh
Różyczka ja mam podobnie mój też szafki przenieść niechce , przed ciąża sama robiłam przemeblowania ale takie wiadomo w miarę możliwości, mój to umie bardziej lubi siedzieć naprawiać samochód, telefony, komputery. A stolarzem też jest z wykształcenia, ale poszedł w inny kierunek- żołnierz
Masuskatrzymaj się w tym szpitalu :) życzę szybkiego powrotu do zdrówka i powrotu do domku.
Ja wczoraj robiłam morfologię mocz i kreatynine, mocznik, mocz i morfologia wszystko dobrze , jeszcez tak nie było, a kreatynina to wydaje mi się że dobrze jak czytałam na necie o wynikach. Ja to od paru dni mam twardy brzuch i nigdzie nie chodzę , robi się twardy nawet jak leże i taki napięty, na szkole rodzenia położna też mówiła że twardy bo akurat tętno mierzyła i mówiła żeby obserwować i jak tak jest często to do lekarza, nie wiem czy to mogą być te przepowiadające??/ mam twardy brzuch i właśnie nie trwa to pół minuty tylko dłujżej o wiele i nieraz aż prosto chodzić nie mogę tylko taka zgarbiona i mam uczucie że brzuch mnie ciągnie. Bralam wczoraj dwie nospy . I mam takie uczucie że całe krocze mam spuchnietę na wierzchu :blink:

13 lata 10 miesiąc temu #126590 przez masuska
Hey, Kaśka ja przez takie stawianie się brzuch teraz mam dostać podwójną dawkę luteiny dowcipnie, jak by twardniał to kładź się na lewy bok i odpoczywaj. Nospa też wskazana.

Kurczę teraz boję się każdego sygnału z brzuszka.

Dostałam nie dawno lapka do szpitala bo kończyła się aukcja no i ....:) Wygrałam wózek X-lander w limitowanej wersji za 849zł + przesyłka:) Tydzień temu taki sam poszedł za 766 zł, ale miał straszne rysy z jednej strony.
LInk do naszego wózeczka:) Ale się cieszymy oboje:)
allegro.pl/show_item.php?item=1614696054

Zostało tylko wyposarzenie łóżeczka, ale to już teściowa kupuje:)

13 lata 10 miesiąc temu #126605 przez Rika
O Masuska to gratuluję kupna wózka :) ja nadal zastanawiam się nad tym wózkiem podwójnym, czy może oddzielnie... nie wiem :(

W ogóle nie mam weny do pisania...
Chciałabym już wszystko kupić do szpitala ale nie mam za co :( zostało nam 170 zł co 10 czerwca :( nawet nie będę miała za co Zuzi kupić prezentu na dzień dziecka :(
Jestem załamana i pierwszy raz w takiej sytuacji :(
Dzisiaj mąż pojechał po te części do samochodu na drugi koniec Polski i spać nie mogłam od 5. W ogóle ostatnio cierpię chyba na bezsenność i coraz częściej podjadam w nocy. Nie żeby to był kawałeczek ogórka czy coś bo ja potrafię w nocy zjeść 3 bułki z szynką i ogórkiem, resztki obiadu i zwykle jakieś owoce...

W ogóle nie do życia jestem. Czekam na czerwiec, na pieniądze i zebym już wszystko mogła skompletować. Wyprawkę do szpitala dla Oli już mam tylko będę musiała mamie pieniądze oddać za to wszystko. Nie może tak być ze ona nam wszystko kupuje. Czekam na słońce i będę prać ubranka po Zuzi.

Z basenu nici, ze złotego łańcuszka nici, z szybkiego wprowadzenia się do mieszkania nici :( cyce mi opadają i płakać się chce :(

13 lata 10 miesiąc temu #126617 przez dorotas29
Dziewczyny, czy Wy też tak macie?

od tygodnia gdzieś czuję się -tam- mokro i niefajnie, na pewno nie są to jakieś upławy, czy coś w tym stylu, ile razy bym się nie myła, to czuję się niekomfortowo,mogłabym się myć nawet co godzinę,a efekt jest taki sam....coś schizuję, że to może wody mi się sączą,już po prostu chyba durnieję:-)

13 lata 10 miesiąc temu #126624 przez dorotas29
Rika- wszystko byłoby dobrze,gdyby nie ta kasa i jej braki, niby mówi się, że pieniądze szczęścia nie dają,ale ułatwiają życie ,ehhh....
Ja się boję, co będzie, jak mi się skończy macierzyński i trzeba będzie pójść na bezpłatny wychowawczy, od czerwca spróbuję odkładać chociaż po 300zł na pieluchy dla Kuby i niektóre gadżety,ehhhh

U mnie fatalne pogoda, w łazience kładą już regipsy, w poniedziałek będą już płytki- część, mówią, że do soboty skończą, oby......

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka