BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu #126629 przez Green
basba ten domek jest swietny !

masuska militarny ten wozek, moze synus pojdzie w tym kierunku jak dorosnie :) Widac ze nie zniszczony.

rika rozumiem cie i wiem jak to jest miec w portfelu ostatnie pieniadze a do wyplaty daleko, jak mieszkalismy w Pl z moim to tez sie tak zdarzalo, niestety :pinch: , dlatego zdecydowalismy sie na wyjazd.

dorotas ja czegos takiego niemam .

kaska mnie tez brzuszek czasem twardnieje ze az mnie wygnie , ale zauwazylam ze najczesciej tak jest jak sporo sie nachodze w ciagu dnia i na nosze jakis pierdul np.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #126630 przez asia26
dorotas moja kolezanka tak miala i okazalo sie ze sie posikiwala tak po troszku bo maly jej na pecherz starsznie parl :) ale moze sprawdz lepiej u gina swojego :) i przede wszystkim nie stresuj sie na zapas

13 lata 6 miesiąc temu #126634 przez dorotas29
Asia- brzuch mam strasznie nisko, Kubę czuję właśnie tylko na samym dole i uciska mi na pęcherz moczowy, może to mocz,...do gin idę w piątek. przy Julce po porodzie miałam nietrzymanie moczu.... może to będzie powtórka z rozrywki....buuuuuu

13 lata 6 miesiąc temu #126662 przez różyczka
Superasta ta Piterkowa bryka Masuska :)

Dorotas dlatego też ja po urlopie macierzyńskim wracam do pracy bo nie dalibyśmy rady z 1 pensji :( Szkoda bedzie zostawić taką malutką niunię ale cóż....
Moja Bianeczka przez to, ze jest nogami do dołu ułożona cały czas daje mi po pecherzu, oszczędza tylko gdy leżę :S

Rika a moze totka skreslisz? Nigdy nie wiadomo... :) nic nie ryzykujesz, no moze pare zł

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu #126666 przez dorotas29
Ja na pewno nie wrócę po macierzyńskim do pracy, bo nie miałby mi kto pomóc w opiece nad Kubusiem,wcześniej pomagała nam przy Julce teściowa,ale teraz zajmuje się 8 -letnią wnusia i nie przejawia chęci w naszą stronę.
Może Kuba pójdzie po ukończeniu 1rż do żłobka- zobaczymy, ale z kasą to będzie niewesoło, cóż,takie życie....

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #126720 przez Rika
Dorotas29 pod koniec ciąży może być zwiększona ilość upławów... ja właśnie tak mam i w pierwszej ciąży też tak miałam. Końcówka to koszmar mi też się ciągle wydaje że jestem tam "brudna" mimo że wkładki wymieniam AŻ za często...

A co do bezpłatnego wychowawczego. Wasz dochód przekracza 508 zł na osobę? Macierzyński i L4 to dochód utracony więc może idź do MOPS-u i zapytaj. Zawsze to 68 zł na dziecko więcej+400 zł wychowawczego+becikowe socjalne 1000zł.
Ja urodziłam Zuzę w czerwcu a wniosek złożyłam dopiero w lutym bo byłam święcie przekonana że dochód nam przekracza, a jednak nie...

Różyczka ja nigdy nie miałam szczęścia do takich rzeczy. jedyne co mi się dość często trafia to darmowe chipsy lays i piwo harnaś :D
Ale może... póki co to poważnie zastanawiam się nad wzięciem kredytu...

13 lata 6 miesiąc temu #126721 przez różyczka
Dorotas mi tez nie ma kto pomóc przy dzidzi, będę szukała opiekunki, która sie zajmie małą po moim powrocie do pracy, choć denerwuje sie już na samą myśl, czy uda mi się znaleźć odpowiednią osobę...no i wogóle jak to będzie, ktoś obcy w domu...do tego 2 moje psy :S

13 lata 6 miesiąc temu #126723 przez Rika
Różyczko to może mi podrzucisz? Jedno dziecko w tą stronę czy w tamtą to już mi nie będzie robić różnicy :D

13 lata 6 miesiąc temu #126727 przez różyczka
Tak sobie myslałam Rika potem czy sie nie obrazisz za tego totka ale ja chciałam Cię rozchmurzyć poprostu :)
Ja też nigdy nic ...ani w totka...ani w inne rzeczy...a szkoooooda :side: wiedziałbym co z tym zrobić ;)

13 lata 6 miesiąc temu #126731 przez Rika
jakbym wygrała te miliony co tak namiętnie reklamują to i z Wami bym się podzieliła...
tyle kasy, normalnie o nic się nie martwić... chociaż nie. Trzeba by się martwić co by nikt nie okradł, napadł itd :)

Może pogadam z mężem to coś tam puści. Ja nie umiem. Ale chociaż on kiedyś puścił totka i dupa była. Może ja sama własnoręcznie spróbuję :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #126736 przez różyczka
No taaa...wiesz jak to jest potem...nagle znajduje się tylu potrzebujących wokół...każdy chce pożyczyć...itd. :blink:

Ja nie mam "mokro" ale oprócz twardnienia brzucha dokuczają straszne obrzeki nóg i rąk, normalnie opucnlizna na maksa :S w ogóle najlepiej mi w pozycji poziomej heheh :lol:

A nie wykitowałabyś z "3"?? heheh :lol: :lol: A tak poważnie to troche daleko mam do Ciebie.
Boję sie... nie wiem kogo szukać tak naprawde, czy montowac kamerke w domu...dobrze, że nie chodze na wiele godzin do pracy :dry:

13 lata 6 miesiąc temu #126759 przez dorotas29
Może to upławy....zapytam w piątek, a w kwestii opieki nad dziećmi, to Rika weź też moje,albo będziemy się wymieniać raz jedna raz druga, raz Różyczka i jakoś poleci :laugh:

Brzuch mam strasznie twardy i obolały ,synuś ma tam mało miejsca,boli kręgosłup i puchną nogi,ehh...uroki ciąży :)

13 lata 6 miesiąc temu #126851 przez basba
Dziewczyny głowy o góry na pewno uda wam się znaleźć dobrą opiekunkę do waszych maluszków. Wiem jak to jest oddać dziecko w obce ręce bo sama byłam do tego zmuszona (co prawda synek miał wtedy rok,ale zawsze strach o dziecko pozostaje). Na szczęście Antoś swoją nową "ciocię" od razu pokochał i nawetza bardzo nie zwracał uwagi jak wyjeżdżałam do pracy. "Ciocię" zdobyliśmy z przypadku, dzięki sąsiadce, która pracowała w banku i rozmawiała z nią od czasu do czasu gdy przychodziła z ówcześnie opiekującym się chłopcem. No i tak od słowa do słowa i dostałam do niej nr telefonu :) Najpierw zadzwoniłam i umówiłyśmy się u niej. Na spotkanie wzięłam synka żeby zobaczyć jak wogóle on na nią zareaguje. Kobieta ma niesamowite podejście do dzieci. Antoś jest jej 5 dzieckiem, którym się zajmuje - no a Wikunia będzie 6 :) Babka pracowała kiedyś na oddziale położniczym,potem w żłobku. Ma gromne pokłady cierpliwości. Teraz jest na emeryturze. Fakt mieliśmy ogromne szczęście... Tym bardziej że zajmuje się Antkiem u nas- na czym bardzo mi zależało.

Co do domku-muszę mężusiowi powiedzieć że wam się podobał :lol: Ot taka weekendowa robota hehe...

13 lata 6 miesiąc temu #126860 przez różyczka
Dzięki Basba za te słowa, mam nadzieje, ze tak właśnie będzie i trafię tak dobrze jak Ty :)
Urlop macierzyński trwa raptem 22 tyg., do tego i tak fuksem/ bo pracuje w szkole/ dołoża mi za wakacje chyba 6 tyg. ale to i tak mala będzie miala raptem kilka m-cy jak bede wracala do pracy, wiec bedzie malutka jeszcze, ważne więc żeby to była odpowiednia osoba.

A inne dziewczyny? Jak to u Was będzie? wracacie do pracy po macierzyńskim? A jesli tak to z kim planujecie zostawić maleństwo?

13 lata 6 miesiąc temu #126870 przez Rika
Ja mam zamiar w pełni poświęcić się macierzyństwu :)
Do pracy wrócę za 2-3 lata, a w międzyczasie zajmę się tym co lubię.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka