BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #128750 przez Green
dzien dobry :laugh: Ja cos dzis niemoge spac, a dzien zapowiada sie ciekawie bo za oknem szaro :dry:

A wszystkim dzieciom nietylko tym w brzuszkach wszystkiego naj naj naj
[/color] :woohoo:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #128853 przez dorotas29
Kobietki, wszystkim Dzieciom tym w Waszych brzuszkach,jak i starszym-WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI ICH ŚWIĘTA!!!!

13 lata 6 miesiąc temu #128870 przez aga1040
Hej dziewoszki :)
Ja dzisiaj coś w nocy nie mogłam spać... jakoś tak duszno mi było, co chwile siku i co się wysikałam to mi się strasznie pić chciało i ten kręgosłup mnie tak boli.

Wczoraj byłam u lekarza na wizycie. Z Bartusiem wszystko ok. Rozwija się dobrze i lekarz po wnikliwym badaniu stwierdził że chyba jem dużo schabowych bo mały tak urósł. Waży 2050 g. I po tych wszystkich pomiarach główki, brzuszka i chyba kości udowej stwierdził że wg USG termin porodu przesuwa się z 25 lipca na 19 lipca. Czyli teraz jest 33 tydzień ciąży. Ciesze się bardzo, że mały tak rośnie. Oby tylko nic się złego nie działo.

A wszystkim naszym dzieciaczkom z okazji dnia dziecka życzę dużo zdrówka, oby przyszły na świat całe i zdrowe i były naszymi wielkimi skarbami i oczywiście żeby słuchały swoich kochanych mamusiek :)

Lece na śniadanko :) Buziaki

13 lata 6 miesiąc temu #129009 przez Kamilka24
Dla Wszystkich W ten nasz DZIEŃ :)
Załączniki:

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #129071 przez Rika
A my w nocy mieliśmy fałszywy alarm :dry:

Aga1040 termin ja nie biorę pod uwagę terminu z USG bo w brzuchu jak w przedszkolu. Jedno dziecko jest większe, inne mniejsze i ten termin z USG jest dla mnie śmieszny...
Teraz niestety nie mam wyjścia ale mam termin wyznaczony z USG z 20 tygodnia.
Jak byłam w pierwszej ciąży to termin z USG miałam na 18 lipca a z OM na 3 lipca a i tak urodziłam 22 czerwca a terminu z USG w ogóle nie brałam pod uwagę. I te pomiary były z kwietnia bo jakby zrobili mi USG później tak 35 tygodnia to miałabym termin z USG na wrzesień...
Mała przy porodzie w 38 tygodniu miała wagę jak dziecko w ok 32 tygodniu ciąży.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #129079 przez Viszka11
CZesc

bylam z Matim w Parku ale upał ze ohoh wiec kupilam tylko Truskawki i Czeresnie i poszlismy do domku. I tak Matiemu nie wolno za duzo biegac..

zaraz pojde was nadrobic

i cos dla WAS :lol:

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

Ale Macie sliczne brzuszki.... :lol: :lol: :kiss:

Masuska-trzymam Kciuki za WAS:)

dziewczyny co myslicie o liscie z numerami kom. jak by ktoras zaczela rodzic w czerwcu a pozniej w Lipcu

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 6 miesiąc temu #129116 przez Green
Kamilka Chyba sie juz wogole ciebie o to pytalam ,ale co tam zapytam najwyzej raz jeszcze :silly: Spakowalas sie juz do szpitala? Ja wlasnie sie pakuje kompletnie niewiem w jakiej kolejnosci to wszytsko poukladac :cheer: Duzo planujesz zabrac ciuszkow do szpitala dla malutkiej? Wydaje sie mi ze 2 pajace+2body i ciuszek na wyjscie wystarczy + czapeczki ,(mega wielkie) skarpetki i niedrapki?

Rika co znaczy falszywy alarm?

viszka a naczym miala by polegac ta lista i jak by to mialo dzialac? Pozatym narobilas mi smaka na letnie owoce :blush:

A mnie tak ten moj brzusio niedaje spokoju i zastanawiam sie czy to ze jest tak niziutko to aby nie znak ze bedzie sie dzialo wszystko nieco wczesniej niz jest przewidziane ?

13 lata 6 miesiąc temu #129117 przez masuska
No i teraz mam ochote na czeresnie, wrrr.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA WSZYSTKICH NASZYCH DZIECIACZKOW ZYCZY CIOCIA MADZIA:)

My tez dzis dostalismy prezent na dzien dziecka, jak wszystko bedzie dobrze to w piatek po badaniach idziemy do domku:) Juz nie beda nas pilnowac czy rodzimy tylko zdaja sie na to co przyniesie natura!

13 lata 6 miesiąc temu #129121 przez Green
to miejmy nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze i w piatek juz bedziesz w domku :)

13 lata 6 miesiąc temu #129135 przez Rika
Green z racji tego, ze czuję się świetnie to robię trochę za dużo w domu... no i wieczorem zaczęły łapać mnie skurcze częściej niż zwykle. Położyłam się z Zuzą później mały seksik :blush: i skurcze były co 10 minut. Niebolesne tylko takie nieprzyjemne napinanie się brzucha. Normalnie bym nie zwróciła na to uwagi ale jak byłam w ciąży z Zuzą to lekarz powiedział że skurczy nie powinno być więcej niż 20 w ciągu dnia więc liczyłam i było ich sporo, na dzień przed porodem były regularne co 10 minut, wieczorem co 5 a w nocy się zaczęło na maksa że skurcze bolesne co 8 później co 5 minut :)
Pomyślałam sobie że nic nie będę robić tylko pójdę spać a jak ma się zacząć to zacznie się w nocy tak jak z Zuzą ale przespałam spokojnie noc i nic więcej się nie działo :)

13 lata 6 miesiąc temu #129229 przez Oposek
Nie wiem, jak Wy ,ale ja już mam serdecznie dość upału. Normalnie się rozpuszczam. Wyszłam tylko po zakupy i mam serdecznie dosyć opuszczania mieszkania. A u nas wieszanie półek w łazience i szum wiertarki...
Dobrze, że mąż wziął do pomocy mojego tatę, to nie muszę się przemęczać ;)

No i oczywiście buziaki w brzusie z okazji dnia dziecka:)

13 lata 6 miesiąc temu #129328 przez Viszka11
Green napisał:

Kamilka Chyba sie juz wogole ciebie o to pytalam ,ale co tam zapytam najwyzej raz jeszcze :silly: Spakowalas sie juz do szpitala? Ja wlasnie sie pakuje kompletnie niewiem w jakiej kolejnosci to wszytsko poukladac :cheer: Duzo planujesz zabrac ciuszkow do szpitala dla malutkiej? Wydaje sie mi ze 2 pajace+2body i ciuszek na wyjscie wystarczy + czapeczki ,(mega wielkie) skarpetki i niedrapki?

Rika co znaczy falszywy alarm?

viszka a naczym miala by polegac ta lista i jak by to mialo dzialac? Pozatym narobilas mi smaka na letnie owoce :blush:

A mnie tak ten moj brzusio niedaje spokoju i zastanawiam sie czy to ze jest tak niziutko to aby nie znak ze bedzie sie dzialo wszystko nieco wczesniej niz jest przewidziane ?

lista z Nikami i numerami telefonow zeby gdy juz bedziemy sie rozkpakowywac bedziemy mogli pisac do siebie i przekazywac info. na forum...

ale mam ochotke na PIWO :silly:

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #129337 przez happymamma
Viszka11 napisał:

lista z Nikami i numerami telefonow zeby gdy juz bedziemy sie rozkpakowywac bedziemy mogli pisac do siebie i przekazywac info. na forum...

ale mam ochotke na PIWO :silly:

Na sierpniówach mamy taką. Jak np któraś marudzi, że ją coś boli i później znika z forum lub tez znika ot tak, to dręczymy ją smsami :P

A ja właśnie wzięłam łyczka od Małża :blush:

13 lata 6 miesiąc temu #129342 przez aga1040
Rika wiesz co już sama nie wiem który termin brać pod uwagę. Na początku ciąży lekarz podał mi dwa terminy.. według USG mam termin na 24 lipca a według OM to termin mam na 11 lipca. Ale cały czas mówił że trzymamy się terminu według USG ponieważ to jest najbardziej wiarygodne. Owulacja zawsze może ci się przesunąć i mogło dojść do zapłodnienia nawet tuż przed okresem.
Wczoraj powiedział mi że po wadze i rozmiarach dziecka oraz po tym jak rozwinięty ma dziecko móżdżek wychodzi że jest to 33 tydzień i tak też mi wpisał w kartę ciążową. Różnica jest kilku dniowa a nie tygodniowa więc myślę,że lekarz wie co robi.

13 lata 6 miesiąc temu #129357 przez Rika
Dziwny lekarz ale moje podejście co do lekarzy jest uzasadnione. A pytał ilu dniowe miałaś cykle?

Jestem zła, bardzo zła...
Powód?
Teściowa :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka