- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Viszka11
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- i znow w oczekiwaniu
Viszka11 napisał:
lista z Nikami i numerami telefonow zeby gdy juz bedziemy sie rozkpakowywac bedziemy mogli pisac do siebie i przekazywac info. na forum...
ale mam ochotke na PIWO
Na sierpniówach mamy taką. Jak np któraś marudzi, że ją coś boli i później znika z forum lub tez znika ot tak, to dręczymy ją smsami
A ja właśnie wzięłam łyczka od Małża
wiem ze Mamy:) ehhe

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Przyszła Zuzy ciotka więc zapytałam czy z nią posiedzi a ja w tym czasie poszłam wynieść śmieci i chwilę siedziałam na podwórku i co? Wychodzi i krzyczy że może bym tak do dziecka poszła bo dziecko głodne i gorączkę ma!
No myślałam że zwariuję. Mleko stało gotowe, Zuza nie miała gorączki ani nic, po prostu była ciepła bo było gorąco duszno a ona mówi że ma 38...
Zawsze jej jakąś chorobę wymyśla, mam dosyć po prostu.

Teraz niech nie myśli że dam jej Zuzę. Jak jej hormony szaleją to chociaż dziecko mogłaby oszczędzić.
- przyszla_mama
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Nie moge w ogole spac.... tak mnie brzuch ciagle i tyle mam mysli w glowie.. milion milionow...
no i wlasnie nadrabiam zaleglosci

juz rozliczylam sie z pracy wiekszej ktora mi zleceno, z takiego zlecenia, i na powaznie chce wszystko popoprzadkowac, podokupowac ubranka, poprac, poukladac itd.. bo jeszcze w lesie jestem daleko daleko za Wami jak obserwuje, ale wy mnie pozytywnie motywujecie i powolutku nadrobie wszystko:)
co do numerow telefonow, to moim zdaniem nie ma takiej potrzeby. Jak ktoras z mamus bedzie juz w szpitalu to tyle bedzie miala osob do obdzwonienia bliskich i innych spraw na glowie, ze my tu na forum bedziemy mogly cierpliwie poczkekac.. teraz w szpitalu lezy sie tak krotko po porodzie jak wszystko o.k wiec nie musimy miec informacji z pierwszej reki i moim zdaniem nie ma potrzeby "dreczenia" rodzacej mamy sms-ami:) ale wiem ze dreczenie ujete bylo w formie pozytywnej

ale to tylko jest moje zdanie i tak jak mi sie wydaje, wasze kochane mamy moze byc zupelnie inne. Poza tym ja duzo mniej sie udzielam niz niektore z was, wiec moze dlatego inaczej te sprawe widze. Zawsze mozecie taka liste zrobic, a np. ja, jak juz wroce z szpitala napisze, ze juz Areczek jest na swiecie

Rika a czy maz widzi problem? nie moglby porozmawiac z mama i powiedziec co jest nie tak? Ja nauczylam sie, ze zawsze maz wyjasnia sprawy i jak na razie to sie fajnie sprawdza, ale u Ciebie zupelnie inna sytuacja bo mieszkacie razem.. a moze moglibyscie porozmawiac z mezem i tesciowa? Chyba ze problem jest tak nawarstwiony, ze nie widzisz sensu nic sobie wyjasniac bo to nic nie da..
Tak czy siak dziecka nie powinno sie wciagac w zadne rozgrywki.. sprawy miedzy Wami to miedzy Wami,i powinno sie otwarcie rozmawiac a nie dawac do zrozumienia kosztem dziecka ze jest cos nie tak...a moze powiedz zwyczajnie, ze widzisz to i bardzo ci sie nie podoba, ze zuza jest ostatnia osoba ktora powinna na tym cierpiec.. ale wiem, ze latwo sie tylko mowi..
- przyszla_mama
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Hania
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Szczęśliwa mama;d

Czy mogę dołączyć do waszego grona???

Termin mam na początek sierpnia tj. 03.08. ale wszystko wskazuje na to, że będzie chyba lipiec. Jestem w 31tc. a synuś waży już 2145g.
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamita swoich córek :)

Co do listy z nr tel zgadzam sie w pełni z przyszłą_mamą

U nas jest tak, ze jak ktoś sie nie odzywa to nie ma czasu albo zwyczajnie ochoty i nie sądze, zeby chciał być "dręczony", po prostu trzeba to uszanować, to nasze miejsce ale nie mamy wobec siebie jakiś strasznych zoobowiązań i to jest fajne chyba

Jak sie czuje ciocia Madzia?-Bianka pyta

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Ciocia Rika niech uważa na siebie, bo już jedna dzidzia na czerwcówkach jest a na resztę przyjdzie czas...
Teściową za włosy i o kolanko proponuję

Byłam 1 dzien bez netu wczoraj i objawy odstawienne były tak mocne, ze aż pojechałąm do Ikea dla zabicia czasu i kupiłam mojej nastolatce pare akcesoriów do pokoju a Bianeczce liścia nad łózeczko

- Hania
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Szczęśliwa mama;d

To moja pierwsza ciąża:) wcześniej miałam problemy z zajściem przez nawracające torbiele.
Wczoraj miałam wizytę u gina i na szczęście wszystko jest w porządku:) Filipek rośnie jak na drożdżach ma długie nóżki i duży brzusio- po tacie

Ja też mam już wszystko przygotowane, łącznie z torbą do szpitala. Brakuje nam jedynie fotelika samochodowego.
różyczka a na kiedy masz termin?
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Posciele, pieluchy, kosmetyki, akcesoria rózne, wanienka, wózek itd. to wszystko jeszcze przede mną do kupienia. Ale teraz jak już sie przełamałam to pójdzie z górki myslę

- olka1730
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Rózyczka byłam wczoraj na wizycie i synalek zrobił mi niespodziankę na dzień dziecka...nie pisałam Wam,ale cos w niedziele tak mi fiknęło w brzuchu...jak to określiłam jak ryba bez wody,tak Mi sie rzuciło-ale mówie ruchy czuje,w srode wizyta nie będę fermentu robić

Na wizycie zrobiliśmy USG,i nawet pani dr nie mogła uwierzyć,synuś sie przekręcił jest główką na dół

dziewczyny nie ma co czekać

A no i koszule do szpitala muszę dokupić...
....dziś oczywiście pranie pościeli do łóżeczka,już nie czekam z niczym

Pozdrawiam Was serdecznie

- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Dzis mam wizytę u gina na 12.45 ale taka bez usg przewidzianą i tak myśle własnie nad tym żeby ubłagać go o usg i sprawdzenie połozenia ale nie czułam żadnego fiknięcia niestety narazie...
Mało tego...cały czas czuje jak nóżkami kopie po pęcherzu a głowa uwypukla sie u góry tuż pod biustem

Chyba jako jedyna tu na forum mam przeczucie, ze przenosze ciąże, wszytskie macie wręcz odwrotne

Ciekawe dlaczego prawie wszystkie mamusie czują, ze urodza wczesniej?
- olka1730
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Rózyczka Ja sie tobie przyznam,wszystkie czuja ze urodza wcześniej bo z nas leniuchy i nie chce nam sie chodzić z tym brzuchalem w taka gorączkę hehe....bynajmniej ja tak dywaguję

- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

A z tym łażeniem w upały w końcówce ciązy to racja, bo ja puchnę tak okrutnie i meczę się strasznie tak bardzo, ze staram sie z domu nie wychodzić jesli nie musze bo najlepiej mi jak mam duzoooo soku pod ręku zimnego i leze na kanapie w domku z zaciagniętymi roletami

Ale moje przeczucie o przenoszeniu jest tak samo silne jak Wasze o tym, ze urodzicie wcześniej

- Hania
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Szczęśliwa mama;d

różyczka, pewnie zdąży się obrócić

Filipek też ułożony główkowo i ciągle kopie mnie po żebrach:)