BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu #131220 przez Rika
Aniaw no niestety tak tym życie pokierowało że jak zaczęło się sypać to na całego :(

Green ja tylko napisałam o tych witaminach tyle co sama wiem w skrócie i co o tym myślę :)
Szczerze to zagłębiałam się w temat zaraz po narodzinach małej ale już nic nie pamiętam więc niż to co napisałam :)

Masuska wagą się nie przejmuj, sprzęty i lekarze też się mylą...

Hoborr wyniki matur będą pod koniec czerwca podobno, nastawiam się na poprawkę matmy a jak reszta to się zobaczy. Z angielskiego miałam 30% i byłam załamana :( Jechałam z podniesioną głową bo wiedziałam że będzie dobrze a trafił mi się taki zestaw że nie umiałam słowa powiedzieć :( i nie było to związane ze stresem, po prostu obrazek nie do opisania :(
Na szczęście z rozmów sterownych udało mi się uzbierać 6 punktów...
A ustny polski całkiem nieźle choć myślałam że będzie gorzej bo zaczęłam się stresować... 60% :)

Teraz chociaż szkoły nie mam na głowie i czesne odeszły...

Rany dziewczyny co ja najlepszego narobiłam :ohmy: :dry: :unsure: B)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #131222 przez Rika
Ach i zapomniałam.
Dzisiaj od rana męża babka łazi za mną i ciągle mi d..ę truje że wszystko robię źle.
Ja potrzebuję spokoju i tak mam pełno na głowie a jeszcze ona mi dowala.
Dzisiaj już po prostu nie wytrzymałam i tak się z nią pokłóciłam ze sobie poszła... powiedziałam jej co myślę itd.
Ehh... Co za durna baba. Wiecie co ona zrobiła??? :/
I na koniec jeszcze powiedziała (jak teściowa przyszła) "no teraz to mogę iść bo cię babcia przypilnuje i zadba o ciebie" (w sensie teściowa o Zuzę)
Krowa stara.

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #131224 przez przyszla_mama
hej mamusie..

jest 5 a ja juz wstalam, bo to siku ciagle chodze, to kregoslup boli, to brzuch ciagnie niemilosiernie.... w nocy wstaje na siusiu z 5 razy.. nie jest to jakies nie do wytrzymania, kazda z nas wszystko wytrzyymuje :) ale juz wole wstac na to konto i pozniej sie polozyc, zaraz meza musze wyprawic do pracy :)

Rika bardzo Ci wspołczuje, bo mozna byc cierpliwym, zaciskac zeby, usmiechac sie, ale ile...

aniaw co do instynktu to moze wlasnie przez te rady tak sie obawiam, bo juz jestem zarzucana radami wszelkiego rodzaju.. grzecznie przytakuje i mowie ze okaze sie jak to bedzie, ze jak cos bede pytac, i chce zmieniac temat bo juz mam dosc, ale niektore mamy to takie namolne.. wiem, ze chca dobrze, ale ja glupieje i moze stad moje watpliwosci

Viszka11 cale szczescie, ze nic sie nie stalo... a ja czytalam dziewczyny, ze wlasnie juz na tym etapie ciazy moga zdarzyc sie zaburzenia rownowagi i latwo o upadek, mozna miec wrazenie ze nogi sie placza, nie wytlumacze wam czemu i jakos nie chce mi sie szukac tego watku, w kazdym badz razie uwazajmy na siebie.. ta ciaza to jednak kosmiczna rzecz :)

hoborrku dobrze, ze jestes... niech Twoja dzidzia spokojnie czeka, ma jeszcze czas, i mamusia poczeka :) i Emilka ladnie i Faustynka, ja bym wybrala Emilke, ale oba imiona wdzieczna dla dziewczynki :)

Gdyby ktoras miala chec, mlodziutka i niebanalna artystka: bardzo utalentowana..

polecam jeszcze piosenke strumień lez, czekam, dwa słowa nieprzytomne, ale wszystkie fajne...

no nie wierze, ze bede niebawem mama.... :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #131225 przez przyszla_mama
dziewczynki, czy moglybyscie polecic mi jakies nosidelko-fotelik samochodowy dla dzidziusia, bezpieczny i dobry?

juz was meczylam tematem wozkow, ale moze ma ktos jakis 100% sprawdzony fotelik-nosidelko?

nie za gleboki, bo duzo nosidelek jest zwyczajnie jakos zle wyprofilowana jak zauwazylam, za glebokich, slyszalam ze CONECO jest dobry, ale nie wiem czy to prawda.. moze byc drozsza marka bo chce kupic uzywany, ale wazne zeby bylo solidne i fajnie jakby tą rączke mozna bylo przesunac do samego przodu, aby w razie zlozenia fotela chronilo dzidziusia

ale moze ktoras z was jest zadowolona w 100% z swojego, jak juz przy dzidziusiu uzywalyscie pierwszym

13 lata 6 miesiąc temu #131226 przez kaska191919
hej lipcóweczki:D
ja się nie odzywałam bo musiałam się uczyć :( dzis mam egzamin :dry: uhhhhh
Basba śliczny brzuszek masz, u mnie pojawił się jeden rozstęp :ohmy: już mam go parę dni wcześniej wygladało ze to zyła tylko ale jest malutki, ale smaruję mam nadzieję ze nie będzie więcej :S
Aniaw, Hania witajcie wśród lipcóweczek :)
Rikai Rózyczkano macie przygody z teściowymi, ja już rozmawiałam ze swoją rodziną żeby nie przyjeżdżali a mąż powiedział dla mamy swojej zeby 1,5 tyg nie przyjeżdżała, po porodzie, nie wiem jak u Was ale u mnie pewnei by tylko gadali co i jak robić i to by mnie ostro wkurzało, ale Wy macie już dzieci to pewnie by tak nie było, choć nigdy nie wiadomo.
Rózyczka nie dziwię się że teściowej nie chcesz teraz gościć ja też nie mam ochoty na wizytę gości nocujących, i tak samo nie mam ochoty do nich jechać tak daleko, a akurat teraz każdy nas zaprasza i chce do nas przyjeżdżać :dry: bo tu są jeziora i wogle, nigdy nie przyjeżdżali a teraz akurat zachcialo im się. Mi też ciężko już nawet nie wspomnę o chodzeniu bo 200m tylko przejdę i to jak żółw i brzuch boli, ale w domu coś poroboę i to samo, czuję ze za 3 tyg to będę plackiem leżeć :)
Masuskafajnie że już wyszłaś jeszcze tak z 2 tyg i będzie dobrze, a co do wagi dzidzi to nie wiadomo czy to usg w szpitalu nie kłamało :)
Do mnie ostatnio dzwoniła położna i przyjdzie w poniedzialek, do Was też przychodziła????
Ja mam do lekarza w środę, i jakoś się martwie bo dzidzia się rusza bardzo ale przytyłam tylko 1 kg od ostatniej wizyty i wogle ostatnio nie mioerzył lekarz dzidzi i martwie się czy ok wszystko. A z lekarzem to też mam problem mały bo dowiedziałam się ze miał sprawę założoną przez kobietę która rodziła 6 lat temu, i dostał wyrok 1 rok więzienia w zawieszeniu na 3 lata i kase płacić, nawet nie wiedziałam o tym , ale ja do niego nic nie mam, jak ja mialam zapalenie to mnie w szpitalu przyją i wogle, i pisało że wyrok jest nie prawomocny to chyba będzie przyjmowal dalej :)
Dobra życzę miłego dnia, ja uciekam, mam stresa przed egzaminem, brzuch boli :ohmy:

13 lata 6 miesiąc temu #131228 przez masuska
cześć.
Zaciskam uda żeby syn nie wypadł:) wiem Rika że się mylą, ale mało przybiera i to mnie martwi. Przyszła_mamo jeszcze nie mam, ale polecam maxi cosi cabriofix dobrze oceniany i taki kupiłam, będę go miała w poniedziałek. Hoborr też miałam ktg, 2 razy dziennie. Fajnie tak zaczynać dzień słuchając tego małego serduszka:) brakuje mi już tego. Ale sobie nagrałam i wczoraj przed snem puściłam.

13 lata 6 miesiąc temu #131229 przez masuska
kaśka powodzenia:) 3mam kciuki.
Dziewczyny które doszły napiszcie do mnie na pw na kiedy macie termin i jakie imiona mają mieć dzieciaczki, to uzupełnie tabelke. Jeśli którejś zmieniło się np imię dzidzi to też niech pisze. Postaram się dziś, lub jutro uaktualni listę! Tylko muszę się do kompa dobrać:p
Przez ten szpital to mi się spać od 6tej nie chce i tęsknię za dziewczynami

13 lata 6 miesiąc temu #131235 przez Hania
Hej mamusie :)

kaska, trzymamy kciuki:)

przyszla_mama, słyszałam, że dobre foteli są też z "brevi" podaję link:
www.mamabebe.pl/search.php?filter_produc...ilter_select=filtruj

A mnie od wczoraj boli brzuch:( zażyłam nospe, magnez i nic nie pomogło:(
Dzisiaj jedziemy na prymicję, mam nadzieję, że ból minie

Miłego dnia kochane :) :kiss:

13 lata 6 miesiąc temu #131260 przez Rika
Przyszla_mama ja mam fotelik firmy KUNERT który był razem z wózkiem i jestem bardzo zadowolona. On jest do 13 kg ale małej nóżki wystawały i zmieniłam na większy.

Kaska191919 niestety nie tylko teściowe mówią co i jak mamy robić... i uwierz mi, że tak jak byłam z Zuzą 38 tygodni2 dni w ciąży i tak jak ma teraz te 11 miesięcy i 3 dni tak od tej pory słucham "dobrych rad" i mówienia co źle robię, ciągła krytyka, bo oni robili tak i tak a ja robię źle. Jednym uchem wlatuje drugim wylatuje ale jednak po jakimś czasie zaczyna być to męczące. Im nigdy się nie znudzi.
Trzymam kciuki za egzamin :) Boże dobrze że ja mam to wszystko za sobą :)

Masuska nie przejmuj się, ważne ze maluch jest zdrowy :) Moja urodziła się malutka, jeszcze mniejsza niż Twój teoretycznie ma teraz i nic jej nie jest :)

Ehh a mojej małej coś dolega :(
Sama położyłam się spać po 2, Zuza od 23.30 spała w łóżeczku u siebie a maż zasnął na fotelu a ja całe łóżko miałam tylko dla siebie. Zuza przebudziła się o 7 i dałam jej pić, jakoś tak gorąco mnie przeszło przez rękę. Biedactwo ma gorączkę :( Nie mam pojęcia od czego :(
Póki co śpi a jak wstanie to muszę coś jej na to dać :(

13 lata 6 miesiąc temu #131265 przez masuska
Rika to mnie pocieszyłas. Bałam się że taki maluch może mieć jakiś problem, że będzie mu trudniej. Odnośnie teściowych to moja stwierdziła że takie chude dzieci są nie ładne, że taki klocki 4 kilowe są słodkie. Upasie mi dzieciaka, już to widzę. Jak zacznie mu wmuszac to już ja jej dam popalić!! Wiem jak to ciężko jest być tłustym dzieckiem!

13 lata 6 miesiąc temu #131278 przez Rika
O rany... a ja na swoją narzekam... chociaż też próbowała tuczyć Zuzę, mówiła żebym nie karmiła piersią bo jej szkodzę i mała nie tyje... tyle tego było...

13 lata 6 miesiąc temu #131291 przez iwanek1
Hej.Co do tesciowych to moja juz chciala przyjechac,ale jej normalnie powiedziałam,ze ma przyjechac jakis czas po porodzie,bo teraz to nie mam siły na gości,no i ...zrozumiała:))

Wczoraj byłam na wizycie i okazało się,że moja Hania waży już 3200g,szyjka lekko miękka i doktor powiedział,że właściwie moge rodzic,hm,ja nie wiem,jeżeli wytrzymam jeszcze dwa tygodnie do następnej wizyty to mam iśc do szpitala na unormowanie ciśnienia,bo niestety mam za wysokie i biore leki od początku.Horborr widzę,że Ciebie też dopadło ciśnienie,jakie miałaś i jakie leki Ci dali,bo ja biorę Dopegyt,już 4xdziennie.

Rika współczuje atmosfery w domu,na pewno ciągle zestresowana chodzisz :(

Fotelik kupiłam Graco,używany,jestem zadowolona,zobaczymy w praktyce,oglądałam te tanie nowe ale jakoś zaufania nie mam i odkupiłam używany,sprawdzony.

Dziś ide na KTG,gin mnie wysłał,nigdy nie byłam i nie mogę sie doczekac jak usłysze serduszko malutkiej :laugh:

Hej,nowe koleżanki,ja rzadko piszę,ale czasem mnie nachodzi :laugh:

Miłego weekendu,pogoda prześliczna :)

13 lata 6 miesiąc temu #131354 przez monique
Cześć dziewczyny :) Chciałam się z Wami skonsultować. Otóż byłam we wtorek u lekarza. Okazało się, że morfologia wyszła mi nie za ciekawie. Płytki krwi (plt) spadły mi ze 146 do 96. Oprócz tego w obrazie krwi pojedyncze mikroskrzepy. Moja lekarka stwierdziła ze stoickim spokojem, że za dwa tygodnie powtórzymy badania i wtedy się zobaczy... a mi to jakoś nie daje spokoju. Jak wyglądają Wasze wyniki morfologii? Czy takie pogorszenie wyników na koniec ciąży to normalne?

13 lata 6 miesiąc temu #131357 przez Oposek
Hej Dziewczyny!
Widzę, że temat teściowych na czasie. Ech, współczuję Wam bradzo, bo wiem, jak taka kłótnia może zepsuć humor... Pytałam o to, czy śpicie z Dziećmi, bo u nas chyba póki co łóżeczko stanie w sypialni. Co prawda sypialnię mamy maleńką, bo to ośmiometrowa klitka, ale tak chyba będzie wygodniej:)
Rika, mam nadzieję, że Twoja Zuzia poczuje się lepiej.

Za kupowanie fotelika i wózka tez muszę się wziąć, na razie dziś przyszła komoda, a jutro kupujemy łóżeczko i może szafę.

Dla chetnych linki do tego, co wybraliśmy...

allegro.pl/komoda-z-szafkami-i-przewijak...-wa-i1613616623.html
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/90115997
www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S19873733

Pogoda cudna, a ja muszę sprzątać po malowaniu, buuu...

13 lata 6 miesiąc temu #131363 przez Rika
Jestem padnięta a tu dopiero po 12 :/ nie mam na nic ochoty ani siły :(
Zjadłabym lody ale nie mam nawet za co kupić :( CO za dzień :(
Zajrzę wieczorkiem... Miłego dnia

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka