BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu #132017 przez różyczka
Witam się z rana :)

Pocieszające jest to, że nie tylko ja mam problem z fisiujacym mężem. Oby im tak nie zostało po urodzeniu sie naszych dzidziolków...

Wczoraj spedziłam dzień na plazy, trochę bałam sie upału ale okazało się, ze nad samą wodą przyjemnie wiało i nawet sie zdrzemnełam na kocyku :) Właziłam po kolana do wody ale przyznam się szczerze, że miałam chęc wskoczyć cała tyle, ze nie mieszczę sie w żaden strój z zeszłego roku. A 22 czerwca jedziemy na 5 dni na kemping na Półwysep helski wiec musze cos wyszperac w rozm. XXXXXl w lumpku bo mam nadzieję, ze to tylko na ten wyjazd ten rozm. się przyda a potem...czyli po urodzeniu Bianeczki figura modelki jak sie patrzy będzie :silly:

No Kamilka królestwo ma Amelka jak marzenie :)

Moja córcia tez już ma skrecone łózeczko i komodę ale my tak bardziej w stylu NATURAL robimy, tzn. wczoraj zamontowalismy nad łóżeczkiem wielkiego liścia z Ikei, pod którym maliutka bedzie spała jak mała calineczka normalnie :blink: a na ścianie chce przykleić postaci zwierzatek, narazie wisi taki wielki Kaczor z kieszonkami na maskotki i nawet jedna już tam siedzi - od mojej starszej cory dla mlodszej w prezencie zakupiona w ten weekend :)
jak zakupię i ubiorę posciel to tez Wam sie pochwalę fotką :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #132018 przez Hania
Hej dziewczynki:)

kamilka, piękne łóżeczko:)

różyczka, ja porwałam strój mamie:)bo w swoje nie wchodzę a od mamy idealnie leży:)

U nas kolejny upalny dzień i pewnie znowu spędzę go poza domem:)

13 lata 6 miesiąc temu #132025 przez przyszla_mama
moj maz tez na szczescie nie ma ciagot w kierunku alkoholu, tfu tfu odpukac...
wypija piwo raz na jakis czas i mu starczy, ale on tez ma ojca alkoholika i wie, ze dziedziczy sie niestety pewne predyspozycje..

ja mam osobe bardzo bliska, ktora walczy z tym problemem, i to trzeba byc tak ostroznym... bo nawet od krotkiego czasu, regularnego picia mozna sie uzaleznic... nie ma co czekac, ze jeszcze zobaczymy za jakis czas, ze teraz to to wypadlo, a za jakis czas cos innego... ja staram sie jej pomoc, ale czasami jestem juz tak bezsilna...

Masusko, postaw warunki, ultimatum, badz silna.. dobrze, ze jest mu glupio, ze jednak wykazuje skruche...

Green napisala,

Nieiwem masuska jakich masz tesciow ,ale niewiem czy cos da ze im sie pozalisz na meza, no chyba ze maja na niego az taki wplyw

ale ja uwazam, ze jesli myslisz ze problem jest powazny, nie powinnas zostawac z tym sama...

ale Ty na pewno najlepiej czujesz jak postapic, kazda z nas radzi z serca, jakby postapila, ale kazda sytuacja inna...

13 lata 6 miesiąc temu #132061 przez iwanek1
Rika według OM i lekarza jestem w 37 tyg.suwaczek ustawiłam na początku wg.usg i owulacji,bo miałam na pewno tydzień pozniej,wagę chyba też mi troche małej zawyżył,dlatego to,że juz moge rodzic wzięłam z przymrużeniem oka,zobaczymy kto ma racje,lekarz czy ja :)

Hoborr,moje ciśnienie juz przed ciążą nie było idealne,ale w ciąży mam między 110/70 a 140/95.Niestety w gabinecie potrafi do 180/100 dobic i lekarz stwierdził,ze przy porodzie tez mi tak skoczy,ja jestem pewna,ze bedzie wysokie ,na razie tylko mam isc na kilka dni na unormowanie tego cisnienia do szpitala i wtedy zobaczymy,o cesarce jeszcze nie było mowy.

Dzięki Masusce pomyślałam,zeby serduszko na KTG nagrac,bo pewnie bym nie pomyślała :laugh: Dzieki :laugh:

Zazdroszcze wyjazdów nad wode,a juz Morze to tak mi się marzy :) ,a Różyczka o Helu wspomina,oh jej,super masz :)

Mój mąż lubi sobie jedno piwo wieczorem wypic i juz od jakiegos czasu ciągle krzycze,że sama się do szpitala w razie czego nie zawioze i ma nie pic,ale nie zawsze skutkuje.Pocieszające jest to,ze jemu jedno wystarcza :laugh:

U mnie juz upał od rana :)

13 lata 6 miesiąc temu #132064 przez dorotas29
Witajcie!!!

U mnie szykuje się kolejny upalny dzień, wczoraj posiedziałam chwilkę nad wodą,ale było nie do wyrobienia.
Córa miała największą radochę-pochlupała się w wodzie,budowała zamki z piasku. :)

Kamila-łóżeczko-bajka...

Dziewczyny- tak mnie natchnęło- ile macie zmian pościeli i prześcieradeł?

Wczoraj wieczorem Kubuś bawił się z tatą-mąż położył rękę na brzuchu, a Kubuś tak się rozciągał i wyciągał,jakby chciał pokazać tatusiowi- zobacz,jaki już ze mnie duży mężczyzna :laugh:

13 lata 6 miesiąc temu #132075 przez piernikarczyk07
Hej!

U mnie też upał już taki, że od samego rana mam dość :dry: Wczoraj doszłam do wniosku, że słabo i niedobrze robi mi się właśnie od tego ciepła...

kamilka ślicznie wygląda to różowe łóżeczko Twojej księżniczki :)

Chciałam tylko napisać, że chcę już rodzić :lol: :silly:

Miłego dnia

13 lata 6 miesiąc temu #132093 przez kaska191919
hej
u mnie też upał :dry: Kamilka łożeczko godne księżniczki :)
Pierniczyknie dziwię się że chcesz już rodzić:D, ja też często tak myślę ale muszę jeszce poczekać bo u mnie zawcześnie :blush: a już u niektórych lipcówek bardzo blisko, aż cieżko mi uwierzyć, że zaraz któraś wstawi zdjęcie dzidzi i zda relacje z porodu, szok :)

Do mnie na 10 ma przyjść położna środowiskowa, u Was była????
ona pracuje w tej przychodni gdzie ja jestem zapiana i w szpitalu, to fajnie znowu poznam jakąś ze szpitala :) tylko boje się trochę :lol: nie wiem o czym z nią gadać, tym bardziej że chodziłam do szkoły rodzenia i raczej przerobiłam etapy porodu i pielęgnację noworodka. Jak dzwoniła to mówiłą ze tętna posłuchamy :P

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #132099 przez aniaw
Witam witam :)
Ja dziś mam wolne, więc będę mogła w domku się pokrzątać. Mało mam czasu ostatnio na to.

Mój Men ma właśnie urlop, więc będę mogła pozlecać mu trochę zadań, bo już tyle prac na niego czeka, które odkładał na urlop, ze chyba sobie nie odpocznie :laugh:

Po pierwsze trzeba na balkonie siatkę zamontować, bo nasz Szymuś ma taką frajdę, że uwielbia wszystko przez sztachetki od balkonu wyrzucać :)
Gorzej, że na dole stoją zaparkowane auta, więc trzeba go nieźle pilnować, żeby później nie płacić jakiegoś odszkodowania :huh:

A z samego rana dostałam zdjęcie mojej psiapsióły. Skubana już urodziła śliczną córeczkę a niby termin miała na 2 lipca :) Na szczęście Malutka jest zdrowa :) Oj szkoda, że teraz tak daleko od siebie mieszkamy....

Kurcze ja też chcę już urodzić, bo te upały są dobijające :huh:

różyczka morze.... ech tak zazdroszczę :blink:
Mój Men pochodzi z Beskid Śląskich i strasznie chciał, żebyśmy wyjechali teraz do niego, ale dla mnie to już za daleka podróż :(

Miłego dnia wam zyczę :woohoo:

13 lata 6 miesiąc temu #132114 przez aniaw
Rika a jak twoja Zuza się czuje?
Nadal gorączkuje?

13 lata 6 miesiąc temu #132120 przez kaska191919
uffff, już po wizycie, ekspresowa:D ale położna fajna, zmierzyła ciśnienie, tętno, i wypytała gdzie pracuje i takie tam formalne sprawy, mówiłam że chodziłam na szkołę rodzeni to nie robiła mi wykładów, mówiła że mogę do niej dzwonić jak by mnie coś martwiło, albo jak tętna zechcę posłuchać i ma przyjść jeszcze pod koniec czerwca:D

13 lata 6 miesiąc temu #132153 przez piernikarczyk07
Ja wróciłam ze sklepu, dobrze że mam blisko do niego...od tej duchoty robi i się ciemno przed oczami :huh:

aniaw ale zazdroszczę Twojej koleżance...też bym bardzo chciała żeby mój Nikoś zechciał teraz "wyskoczyć" :silly:

Nie wiem co mam dziś robić, mąż kazał mi leżeć i się nie ruszać (nawet obiad nam przywiezie he) ale mam jeszcze tyle pracy ehh

Umieram z tego ciepła :S :X

13 lata 6 miesiąc temu #132157 przez kaska191919
Masuska nie którzy faceci tak mają, mój też tak chciał chodzić i pić, ale pisałam z Wami na forum wtedy o tym i wygarnełam mu wszystko i mam spokój, tak to ciągle ktoś nas zapraszał i picie i picie, a ja pare razy mu zabroniłam iść, czy na ryby i teraz już mam spokój jego znajomi wiedza że nie chce mi się już tak łazić i nie wydzwaniają, a czasem to aż i mi się zecghce gdzies wyjść jak nie jest to tak często . I jakoś się dogadujemy, zresztą on bezemnie to nie chce iść a ja już chodzić nie dam rady i jak idziemy do sklepu to się co parę sekund zatrzymuje i on wie już że mi ciężko :) Ale może to i od tego braku sexu jak olka pisała bo u nas to ja w sumie przez cała ciąże nie chce mi się, i boję się, żeby nic się nie stało,ale staram się jak mogę wyrabiać, ale ostatnio, nie wyrabiam B) bo ja to widzę że im bardziej ja się staram i robię tak czesto jak mogę to on częściej chce :blush: i mówię mu że jest nie wyrzyty że ciągle chce, a on , że gdzie ma się wyżyć, heeh

Różyczka fajnie Ci , że jedziesz sobie na wczasy :) ja mam u siebie zalew i kąpielisko, ale nie chcę się kąpać bo gruba jestem i celul i obawiam się ze zaraz zapalenia dostanę co mi się często zdarza a już nie ma czasu leczyć :)

13 lata 6 miesiąc temu #132160 przez olka1730
Witam :)
kaska191919 co z tą położną dlaczego przychodzi teraz a nie dopiero po porodzie,zgłaszałaś gdzieś ze chcesz teraz??? Ja to jestem w takich sprawach zawsze do tyłu :silly:

13 lata 6 miesiąc temu #132163 przez Green
czesc :)

Przyszla_mamo mnie wcale niechodzi o to ze masuska, czy jaka kolwiek inna kobieta ma zostac sama z problemem popijania meza,tylko czy rodzice znaczy tescie beda chcieli sie wtracac w ich zycie osobiste? zawsze moga powiedziec ze syn jest dorosly a oni niewidza potrzeby sie wcinania w ich sprawy,bo tak tez czesto bywa :dry: Napewno niewolno lekcewazyc zadnych sygnalow jak juz ktoras z was pisala ze uzaleznic mozna sie bardzo szybko ,a zwalczyc niejest juz prosto :dry: A to ze chcielibysmy pomoc takiej osobie niezawsze wystarczy bo podstawa jest zeby wlasnie ta osoba zobaczyla ze ma problem i chciala go rozwiazac.Inaczej nic z tego ,wiem bo mam taka osobe w rodzinie,przeznia mam taka alergie na dzwiek otwieranej puszki z piwem odrazu mnie trzesie od srodka i robie sie nerwowa,generalnie zalacza sie mi automatycznie 'agresor'. :angry:

13 lata 6 miesiąc temu #132175 przez masuska
cześć dziewczynki, dziękuję za rady i te różne historię, stwierdzam że nie jest tak źle u nas, ale reagować muszę! Mąż bardzo boi się swoich rodziców, więc jak bym powiedziała teściowej to na pewno stanęła by po mojej stronie Rozmawiałam z Mężem wczoraj i w sumie myślę że już trochę się ustawił. Na koniec zafundowałam mu słuchanie brzuszka i nie mógł się oderwać. Łzy miał w oczach i przepraszał. Dziś od rana dzwoni i pyta jak się czujemy i czy już wózek przyszedł, bo dziś ma być ten mój kupiony na aukcji. Także chyba coś tknelo i dobrze. Chętnie bym jeszcze się poznecala, ale sobie odpuszcze. Jak się powtórzy, a pewnie tak będzie bo to tylko facet, to zrobię co planowałam, teściowie się nim zajmą!

Śliczne łozeczko Amelki:) ja mam 4 prześcieradla, dostane! I dwie zmiany poscieli.
Też chce na plażę, nad morze czy nad jezioro. Kurde na Mazurach mieszkam, do jeziora mniej niż 2 km, a leże w domu. Wrrr. Dobrze że mam wiatrak.:)
Jeszcze raz dziękuję dziewczyny za wsparcie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka