- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- przyszla_mama
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
a Hoborrku jesli by Ci chodzilo o wanienke malych gabarytow to W IKEI maja swietne wanienki, male, ludzie bardzo zachwalaja, i cena to 19.99, niestety do ikei juz nie mam szans sie dostac przed porodem, za daleko

www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00173388
a wanienke na allegro zwykla teraz patrzylam od 15 zl juz da sie kupic
ja myslalam o wanience z profilowanym dnem, np ONDA EVOLUTION, ale po przeczytaniu opinii jednak zrezygnowalam, podobno nie takie wygodne przy noworodku..
ja torby nie zaczelam jeszcze pakowac, ale zakupilam pidzamy i szlafrok, oczywiscie na allegro

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- hoborr
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja mam dziesięć i boję się że nie zdążę!
Ale z ciebie HardKor

Do IKEI też niestety mam strasznie daleko! A tak uwielbiam ten sklep!
- Hania
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Szczęśliwa mama;d
- przyszla_mama
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamita swoich córek :)

Rika piękny ten kostium ale sądzę, ze bym nie wcisnęła mojego brzucha w ta "szatke" co idzie spod biustu

Masuska czy mozesz mi napisać jaki masz blender, że kruszy lód? Bo mi stary kupił boscha a ten po jednym zmiksowaniu orzechów / a niby miał kruszyć wszytsko co twarde/ rozwalił się doszczetnie i sie wkurzyłam a marzę o takim co kruszy lód własnie.
Dziś robie lody śmietankowo-truskawkowo-wiśniowe, I raz sama robię i bez maszynki do lodów(choć wtedy trzeba je wyciągać co godz. np. żeby zmiksować w czasoie zamrazania, są dzieki temu bardziej kremowe), zobaczymy co wyjdzie

mojewypieki.blox.pl/2008/07/Lody-z-owocami-lata.html
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- przyszla_mama
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamita swoich córek :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- masuska
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 11
www.braun.com/pl/household/food-preparat...rs/multiquick-5.html
w stu procentach pewna nie jestem, ale wszystko mi z zestawu pasuje, ale mój jest jeszcze bezprzewodowy, ten co reklamują czasami. A kawę frappe robię w najmniejszym pojemniczku, na 2 porcje starcza:)
Poprawiłam tabelkę

A na 15:20 do lekarza idę, ciekawe co powie.
Rika masz rację różnie można reagować, tym bardziej ja z tym moim rozwarciem i krótką szyją.
W ogóle jakoś mnie brzuch od wczoraj boli, tak jak bym była skopana cała, no i brzuch mam twardy często, mimo że więcej leżę.
- przyszla_mama
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Masusko, daj znac co lekarz powiedzial koniecznie, oby tam malenstwo spokojnie czekalo jeszcze
- olka1730
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Torby tez jeszcze nie spakowałam,czekam

....a Tantum Rosa bierzecie do szpitala czy już po,w domu będziecie używać bo to do rozrabiania(kupiłam w saszetkach)wiec chyba nie ma jak tego zrobić w szpitalnych warunkach ja tak myślę

Poza tym do kupienia zostały mi jeszcze kosmetyki do kąpieli dla maleństwa,ale sama juz sie zastanawiam nad tym Oliatum czy Nivea....
dziewczyny moje nerki nie dają rady,mam nogi jak baniaczki,śmieję się ze takie pulchniutkie jak u Kubusia Puchatka

Rózyczka przepis spisałam,zrobię na deser....wiśnie wezmę z kompotu,nie mam mrożonych...a blender ja mam kenwood..polecam lód kruszy
- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Przyszla_mama przy końcówce ciąży chyba często tak jest, pogorszenie nastroju itd. Chociaż ja tak nie miałam w pierwszej ciąży to teraz widzę że i mnie zaczyna to dopadać...
Ja zmniejszam rozmiar zdjęć za pomocą Microsoft Office Picture Manager.
Hania i Przyszla_mama ja mam wanienkę jeszcze po mężusiu

Hoborr ja uważam, ze stelaż do wanienki to rzecz zbędna

Nie wyobrażam sobie żeby jeszcze tu miały stać takie rzeczy :/
Ja jeszcze nie myślę o pakowaniu torby

Za 2 dni zaczynam 37 tydzień ale (jak to ja) MAM CZAS NA WSZYSTKO

A co do wanienki profilowanej moim zdaniem to też nie jest takie fajne bo szczególnie na początku jak jest dziecko małe to jest niewygodnie a później już takie leżenie nie daje frajdy, tzn dziecko chlapie, bawi się i taki "profil" mógłby przeszkadzać. Ale nie wiem, jak napisałam ja mam zwykłą wanienkę.
Teraz Oli kupiłam tylko gąbkę pod spód bo będę sama z dziewczynkami i przy kąpieli położę ją na gąbeczkę i będzie ok. A Zuzie matę antypoślizgową do wanny

No ale dla każdego co innego

Przyszla_mama ja też nie chciałabym rodzić tak daleko. Kurcze. A mój mąż to chyba by mnie wysłał do szpitala na porodówkę już w 30 tygodniu ciąży!!!
Mówi, że być może do szpitala będziemy jechać naszym samochodem i to będzie jego "pierwszy rejs"

To mi powiedział żebym wzięła naładowany telefon co bym mogła zadzwonić po dwie karetki pogotowia i ojca

Jeszcze jak pytam męża co będzie jak zacznę rodzić jak on będzie w pracy to mówi żebym była spokojna bo PRZECIEŻ MAMY 6 GODZIN!!!
Jak mnie to denerwuje że on wszystko ustawia na ostatnią chwilę i bierze tylko jedną okoliczność pod uwagę. Zuzę rodziłam niecałe 6 godzin i on uważa że tym razem napewno też tak będzie...
Różyczka i ja spróbuję tych lodów jak będę miała czas

Masuska jeszcze 4 dni a i Piotruś będzie donoszony

Olka1730 ja nigdy nie byłam w takim sklepie i nie przekonują mnie one...
W pierwszej ciąży jeździłam do końca samochodem, na Mazury, na egzaminy, na zakupy, męża woziłam po piwku

Teraz pewnie też by tak było... ale same wiecie

- kaska191919
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Przyszła_mamopodziwiam Cię, ja to już boję się wyjeżdżać

Masuskatrzymam kciuki za wizytę, a tabelka śliczna, kolorowa

Ja też muszę kupić biustonoszę i chyba jednak większe bo ja normalnie mam 75C, a teraz kupiłam 80, 85 D i są akurat, też myślałam kupić trochę mniejszy ale chyba nie da rady bo cycy jeszcze większe będą

Ja wczoraj byłam nad jeziorkiem, tylko patrzyłam

ja dziś rano się przeraziłam, mam chore migdały i zawsze ropa w gardle , no a od jakiegoś czasu czasem było tak słabo ale widać zaczerwienienie od krwi, a dziś rano zaglądam do gardła a tam zamiast tej ropy to skrzepy krwi, i głowa mnie boli jestem jakas niemrawa, nie wiem czy isć do rodzinnego, żeby do laryngologa skierowała, spytać , w piątek pójdę do gina to też powiem.
- kaska191919
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

- przyszla_mama
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

ja tez bym wolala rodzic blizej, ale tak sie zlozyla sytuacja, a nie inaczej, i podjelam wlasnie taka decyzje, wiec musi byc dobrze. Do szpitala na pewno zostane skierowana na kilka dni przed conajmniej, ale zycie pokaze jak to bedzie wygladalo
co do sklepow typu second hand to ja strasznie sie tam mecze i nie potrafie szukac tam rzeczy,szybko sie bardzo zniechecam, dlatego zabieram swoja siostre ktora jest mistrzynia

Moja przyjacilka powiedziala, ze zawsze jak na nia patrzyla to sobie myslala ze wydaje kupe na ciuchy, tak z klasa chodzi ubrana i ladnie

zdam relacje z dzisiejszej wyprawy po poludniu

- kaska191919
-
- Wylogowany
- rozmowna
-