BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu #132534 przez masuska
dzięki dziewczyny za wiadomości, uaktualnie tabelke jutro. Dziś mi już nie pozwolą łazic do komputera. Zostaje mi tylko komórka.
Jutro idę na kontrolę do ginekologa. Ciekawe co będzie.
Bierze którąś luteine? Trochę się boję że zadziała za bardzo i po terminie urodze. Myślę żeby odstawic, ale mam brać do soboty tylko.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #132572 przez Green
masuska ja mialam cos takiego ze czulam takie cos w lewym biodrze jakby ucisk ,ale to trwalo tylko chwilke.Niemam pojecia co tam mala kombinowala ,ale robila to systematycznie, kiedy tak robila staralam sie ja delikatnie przesunac,przyciskajac mniej wiecej w tym miejscu dlon:) Teraz juz jej sie chyba znudzilo bo od jakiegos czasu mam spokoj . :laugh:

roczyczko z tymi cyckonoszami to jest tak ze roznica jest nieznazna w wygladzie,ale niewiem jak w praktyce? Jesli przyjrzysz sie zauwazysz roznice 1 z nich ma cala miseczke odpinana, a 2-gi ma jakby 2 warstwy miseczki gdy jedna odepniesz podspodem jest jeszcze jedna tylko z wycietym kolkiem na sutek. Niewiem czy w miare mozliwosci wytlumaczylam to tak zrozumiale :unsure:

13 lata 6 miesiąc temu #132585 przez olka1730
no dziewczynki Ja jestem z siebie dziś dumna :) drzewo na zimę załatwione,pomagiery najedzone kolacje zrobiłam ;) juz prawie odprawieni-mąż musi się jeszcze z nimi rozliczyć.Ułożone czeka musi przeschnąć i do pocięcia :silly: Nogi jak baniaczki bo trochę się nachodziłam,najeździłam....wiecie co ja juz gości nie chce :P ,od obiadu po kolacje miałam 5 chłopa :P mam dosyć :blush: ,obiadek,kawka,deserek,kolacyjka....padam

do jutra....życzę Wam spokojnej nocki ;) Ja chyba ze zmęczenia szybko zasnę,chyba ze bedzie odwrotnie :ohmy:

....podziwiam te dziewczyny co teraz remontują i sprzątają...moje niskie skłony koleżanki,nie dałabym rady :unsure:

13 lata 6 miesiąc temu #132607 przez basba
Masuska ja biorę tą luteinę od 6 tygodni. Tylko ze mną to inna historia bo ja mam planową cesarkę i ustalony termin tydzień wcześniej niż planowy (11 lub 14 lipca).Ale słyszałam że dziewczyny biorące luteinę przenoszą zwykle swoje dzieciaczki... chociaż to moze tyczyć tylko tych co biorą ją przez dłuższy okres (2-3 mies.) a tymasz tylko do soboty więc myślę że jakoś termin porodu ci się nie przesunie.

Kamilka widzę że kupiłyśmy tą samą pościel :laugh: Nie wiem czy tej samej firmy (MATEX) Ja ją dzisiaj akurat prasowałam... masakra! Polecam prasować ją na mokro!

Ja dzisiaj przysiedziałam troszkę na allegro. Pokupilam małej resztę potrzebnych rzeczy (głównie kosmetyków). Poprane mam i poprasowane... teraz jeszcze ten przeklęty remont od soboty i moge ze spokojem czekac na naszą kruszynkę.

Codo przemyśleń na temat braku brzuszka i dzidzi w środku... na początku było to naprawdę dziwne uczucie. Szczególnie jak widziałam kobiety w ciąży głaszczące swoje brzucholki... Ale człowiek tak szybko się przyzwyczaja do nowej sytuacji ze zatęskniłam za tym ponownie od kiedy drugi raz jestem w ciąży :blush:

13 lata 6 miesiąc temu #132711 przez masuska
dzięki basba. Właśnie tego się boję, ale mam skrócona szyjkę na 14 mm i rozwarcie na palec, a luteine biorę od szpitala czyli półtora tygodnia.
Jutro będę u lekarza więc podpytam czy odstawic.
Była ze mną na sali dziewczyna która brała luteine w 39 tygodniu, była na wywołaniu i po dwóch kroplówkach, jednym cewniku lekarze zdecydowali zrobić cesarkę w 15 dniu po terminie.

13 lata 6 miesiąc temu #132713 przez Rika
Masuska do soboty nie dużo czasu więc nie odstawiaj :)

Ehh jakoś tak szybko dzień zleciał... mała miała gorączkę tylko rano później w dzień było OK. Jeśli jutro ją wysypie to znaczy ze to ta trzydniówka ale ogólnie mała na żeby miała właśnie gorączkę przez 3 dni. Zobaczymy.
Mąż pojechał do pracy na noc i będzie ok 1 tak powiedział ale się nie nastawiam :dry:
Marzy mi się wyjść na zakupy! A tu jeszcze nie ma wypłaty! Miała być w piątek i d..a blada :(
A mam ochotę na lody, arbuza, truskawki ogólnie na owoce...
A póki co muszę zadowolić się zupą brokułową na którą pożyczyłam brokuły od teściowej i może zrobię sobie sałatkę z kapuchy pekińskiej :)

13 lata 6 miesiąc temu #132716 przez Rika
Masuska ale czasem też jest tak, ze jak tylko dziewczyny odstawiły luteinę to po kilku godzinach rozpoczynał się poród. Każdy organizm jest inny i trudno to przewidzieć :/

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #132766 przez basba
Rika nasz mały miał 3-dniówkę...akurat jak miał 11 miesięcy. Byliśmy akurat w chorwacji z nim na wakacjach. 3 dni ponad 39 stopni 4 dnia wysypka przez kolejne 3 dni... No i wakacje minęły ;) No ale tak czy siak były superowe hehe...

13 lata 6 miesiąc temu #132769 przez basba
Masuska mi mój gin powiedział że prawdopodobnie na luteinie pociągnę do konca ciązy. Nie chce ryzykować że coś za szyko się zacznie tym bardziej że twierdzi że nie będzie ważyła jakoś mega dużo (koło 3200g). Tak więc wedle mnie mogę ją brać. Pytałam czy nie ma jej w innej postaci- powiedział że jest, z tym że wkłada się ją pod język i czeka aż sie rozpuści ajest ponoć strasznie gorzka... tak więc chyba pozostanę przy tej formie ;)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #132775 przez przyszla_mama
hej mamusie

No i w koncu mnie wczoraj dopadlo obnizenie nastroju.. caly wieczor przechodzilam zasmarkana i zaplakana... moj M biedny to tak sie staral, tez troszke mnie wkurzyl, nic strasznego takiego nie zrobil ale ciagleee pozniej powtarzal, ze jestesmy z dzidziusem najwazniejsi, ze ja jestem jego sensem zycia i nie wyobraza sobie juz go beze mnie, a ja jeszce bardziej w ryk :)

ale czulam po sobie, ze jestem taka jak przed okresem, byle jaka, rozbita i nie do zycia, dzisiaj juz lepiej

Masuska - cieszymy sie bardzo, ze sytuacja sie poprawila, wierze, ze z wszystkim sobie poradzicie

ja dzisiaj smigam do ciuchlandu, pokupic troszke rzeczy dla niuniua, chodzi o body jakies leciutkie krotkie i spioszki. Nie wiem ile z was kupuje w takich sklepach, ale uwierzcie ze te rzeczy sa w tak dobrym stanie, w ogole nie zniszczone, bo na ile one starczaja komus.. zdam relacje jak sie lowy udaly :)

Kochane, jak wy wklejacie zdjecia, moglaby ktoras z was po krotce napisac? za pomoca tych opcji na dole Dolacz obraz, przegladaj dalej? czy jakos inaczej?

caluje

ps. co do brzuszka to mysle, ze tez mi bedzie go brakowac :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #132779 przez różyczka
Przyszła_mamo no ja wstałam o 5.30, wchodze na forum...patrze a Ty już o 4.30 musiałaś pisać... :cheer:

Ryki to normalne...chyba każdą z nas dopadły więc nawet nie będę sie rozpisywać :blink:

jesli chodzi o fotki to ja robię tak:
1) zakładam sobie nowy folder na pulpicie co by długo nie szukać potem
2) do niego kopiuję te zdjecia, które chcę gdzies umieścić np. tu na forum
3) potem każdą z fot zmniejszam tak, że otwieram klikając na nią prawym przyciskiem myszy: otwórz za pomocą Paint,
- naciskam ctr+w,
- otwiera się taka tabelka ROZCIĄGANIE, POCHYLANIE i tam sa procenty, wpisuje więc np. 50 % w każdej budce zamiast 100 %, klikam OK, często od razu widać efekt zmniejszenia ale jesli fotka jest duża to powtarzam to i znowu wpisuje 50 % i ponownie się zmniejsza,
- potem zamykam, klikam OK gdy komp pyta czy zapisac zmiany,
4) pisze posta na forum i w rubryce DOŁĄCZ OBRAZ klikam PRZEGLĄDAJ
5) klikam na fotkę z mojego przygotowanego na pulpicie folderu, tam mam już zmniejszone foty przygotowane do dołaczenia
no i Ok i wszytko :)

Może opis trochę przydługi ale miało być szczegółowo i zrozumiale :blink: Ale to najszybszy sposób na zmniejszanie fotek jaki znam :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu #132783 przez przyszla_mama
Rózyczko, tak od 4 juz nie spie... wczoraj padlam po 18, taka chodzilam rozbita i zasmarkana ze i tak by ze mnie pozytku nie bylo, a 10 godzin snu wystarczylo mi w zupelnosci... mam nadzieje ze dzisiaj moj stan bedzie juz normalniejszy..

alez goraca dzisiaj w nocy bylo... wczoraj czytalam, ze ktoras z was pisala, ze spi w gaciochach i z koldra miedzy nogami, sama dzisiaj tak spalam, tak bylo goraco ze inaczej by nie dalo rady

my spimy codziennie z otwartym oknem i rosnie ogromna sosna obok mojego domu, slowik sie tam zagniezdzil, ojjj dziewczyny jak przepieknie spiewa.. :):) jak sie budze, czuje sie jakbym byla w jakims rezerwacie przyrody :) takie koncerty przepiekne nam urzadza :)

Dziekuje bardzo Rózyczko za dokladny opis, bardzo dobrze ze taki szczegolowy, bede probowac krok po kroku :)

13 lata 6 miesiąc temu #132784 przez przyszla_mama
dlugo sie zastanawialam co kupic do kapieli niunia, czy wanienke profilowana, czy wanienke zwykle czy wiaderko.. no i stanelo na zwyklej wanience tylko mniejszych duzo rozmiarow.. mamy mala lazieneczke i poki co bede musiala ja trzymac w naszej sypialni, zalezalo mi dlatego zeby byla malych rozmiarow i nie zagracila calego pokoju

allegro.pl/show_item.php?item=1644527944

ludzie bardzo chwala, ze poreczna, stelaz stabilny, nowy zestaw wanienka + stelaz kosztuje 250 zl, no ale zobaczymy jak sie to spisze, okaze sie w praniu. A raczej w kąpaniu :)

13 lata 6 miesiąc temu #132786 przez Hania
Hej dziewczyny:)
Ja też spać nie mogę;/
Wczoraj byłam u gina i mam przepisaną luteinę. Trochę się przeforsowałam i teraz muszę się oszczędzać :( dużo leżę i pewnie dlatego spać mi się nie chce
przyszla_mama- ja też miałam dylemat i w końcu kupiłam zwykłą wanienkę 84cm z disney-a w razie czego dokupię jeszcze leżaczek kąpielowy.

13 lata 6 miesiąc temu #132787 przez hoborr
Cześć Mamuśki!

Po uprzednio ie przespanej nocy dziś spałam jak zabita! I tylko 2 razy w wc! Sukces!

Ja nie mam jeszcze wanienki. Nawet się nie zastanawiałam jaką kupić i myślałam że są tańsze niż ta którą tu prezentuje Przyszła MAmusia! Mój dzidziuś będzie kąpany w pokoju na stoliku także stelaż nie potrzebny. A jaki najlepiej kształt kupić tej wanienki? Doradźcie!

A ja się boję że tak mało czasu zostało - a tu torba nie spakowana! A Wy już spakowane?

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka