- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- aga1040
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥ Pudziek i Lolek moje dwie wielkie MIŁOŚCI ♥
A jak u was z siarą? Czy którejś coś już poleciało?
Mnie od wczoraj coś z prawego cycka poleciało przezroczystego. Nie było tego dużo ale coś było i dzisiaj rano jak wstałam to miałam trochę mokry sutek. Ale to tylko przy prawym cycku. Z lewym na razie nic się nie dzieje i nic nie kapie.
A u was jak z tym jest? czy to nie za szybko?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
Masuska to dobrze ze wrazie czego mozesz liczyc na tesciow U mnie w rodzinie kazdy sie obracal i szedl w swoja strone udajac ze niczego niewidzi
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Nie spałam pół nocy. 25tyś razy do łazienki, siedzenie z nosem w wiatraczku, wietrzenie - otwieranie okien! Cała byłam mokra. W końcu wzięłam zimny prysznic! łu masakra
I mi też okropnie drętwieją dłonie!
A dziś będę sprzątać - sortować ciuchy - muszę coś wywalić bo jutro przychodzi łóżeczko z całym ekwipunkiem i muszę się przygotować!
Jeszcze nie ma południa a ja już wsunęłam 2 lody IZA!
Przykro mi z powodu tych dziewczyn które maja problemy z mężami. Miejmy nadzieję że po porodzie wszystko się zmieni...
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
A i kupiłam w aptece maść na sutki maltan i czasem sobie smaruję - mój szalony lekarz mi polecił. Mówił że zwiększa się szansa na mniejszy ból podczas późniejszego karmienia!
A ja będę miała od jutra 1 komplet pościeli i 2 prześcieradła. To musze jszczsze jeden komplet kupić!
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
I pościeli jeszcze nie mam Ale kupię 2 zmiany, zastanawiam sie tylko co z pościelą do wózeczka? Czy tam tez potrzebna jest kołderka i podusia?
Mam okrutne mdłosci...zupełnie jak na poczatku ciąży i zero apetytu
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
No te upały są ostre ja to szczerze śpię ostatnio w samych majtach, a kołdra służy mi do wkładania między nogi
Ja mam dwa komplety pościeli i dwa prześcieradła. Ja to już mam poprasowane wszystko porobione, czekam tylko na wypłatę, akurat 10 mam do lekarza, to jak będę na mieście odrazu zajdę do sklepu kupię jeszcze płyn i szampon dla malutkiej ale nie wiem jakiej firmy chciałam nivea bo wszystko mam z nivea ale one są po pierwszym miesiącu a krem na słońce kupiłam po 3 miesiącu, masakra. I pójdę kupić sobię jakąś sukienkę, w nic już się nie mieszczę, mam takie tuniki ale one są z długim rękawem a na taką pogodę to nie mam, wczoraj złapalam doła że nie mogę pojechać nad zalew bo nie mam się w co ubrać i mój zaczą wyciągać ubrania z szafy i mówi w to w to, a wszystko za wąskie i powiedział ze trzeba mi kupić sukienkę
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
A co do wymiotów to pytalam tą położną o to bo też tak mam że mnie mdli jakoś, i ona mówiła że tak może być bo wszytko wyżej w brzuszku podchodzi i upały te...
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
Kaska do Mnie położna nie dzwoniła wiec dlatego podpytywałam dzięki za info
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
ja tez śpię dokładnie tak samo, w gaciorkach i kołdra między nogami a dziś prawie z łóżka spadłam tak sie kręciłam hehe ale byłby huk!
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Dziewczyny mam pytanie, czy jak wasze dzieciączki się kręcą w brzuszkąch to czy łapią was wtedy jakieś bóle, jakby na nerw uciskały? Mnie tak ostatnio rwie biodro i muszę się kręcić, żeby malucha nastawia na inne miejsce.
Czekam na wózek i nie przywożą. Ach ten dhl. Pewnie pod wieczór dopiero raczą dojechać.
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
dziewczyny a macie jakies sprawdzone przepisy na lody sorbetowe ja juz sie rozpuszczać to na całego
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A wcześniejszym porodem ze względu na remont się nie przejmuję... bardziej ze względu na Zuzy urodzinki...
Różyczka ja w pierwszej ciąży kąpałam się już w jeziorku w weekend majowy bo byliśmy na mazurach i kąpiel w długi weekend w czerwcu była ostatnia w jeziorze bo później jak po porodzie byliśmy w sierpniu to wolałam nie ryzykować ze względu na krocze i piersi...
A co do stroju może coś takiego?
www.self.pl/index.php?j=pl&p=18&g=1&s=5&id_prd=332&view=galery jest fajny, w ciąży zakryje brzuszek a po ciąży rozstępy (ewentualne) i nie jest typowym strojem "jednoczęściowym"
Co do alkoholików to ja mam "ojca" alkoholika i nie trzymam z nim kontaktu, on ma swoją rodzinę, ja swoją i tylko same problemy przez niego były... Nie zasługuje na miano ojca i nawet na ślub go nie zaprosiłam.
Iwanek1 no ja to nie wiem, dlatego to co mówią lekarze to biorę jako ostateczność
U nas też upał, jeszcze nie byłam na podwórku i n ie wiem czy się odważę.
Kaska191919 ja tam nie chciałam żeby jakieś położne do mnie przychodziły. Ani jak byłam z Zuzą w ciąży ani po porodzie ani teraz
A to, że powiedziała że posłuchacie tętna to specjalnie żeby Cię zachęcić
jak ja chodzę do lekarza swojego to najpierw wszystko załatwiam z położną tzn waga, ciśnienie, wpis do książeczki, wyniki badać a do lekarza później i on kontroluje wszystko
Aniaw szkoda gadać... Na noc dałam jej lek przeciwgorączkowy, płakała do 2 w nocy, nie mogła spać z tego bólu (po leku gorączka zeszła). Ale co zauważyłam z mężem wieczorkiem to widać już dwie dwójeczki na górze które jeszcze się nie przebiły, ale są No a o 5 rano znowu miała gorączkę 39,5
Pierwszy raz aż tak na zęby ma. Wcześniej też gorączka była wysoka ale spała spokojnie...
Piernikarczyk07 kurcze chcesz już urodzić... ja wolę przetrzymać jak najdłużej bo w takie upały maleństwo też się meczy. Pamiętam jak Zuza była wysypana potówkami i w ogóle
Masuska też bym poszła nad jeziorko, miałam jechać na Mazury na dwa tygodnie przed porodem ale teraz nie mam czym a tak czekałam żeby skończyć wszystkie matury i jechać
Aga1040 mi leci tylko jak się naciśnie. W pierwszej ciąży miałam od ok 20 tygodnia.
Hoborr ja też latał i okna otwierałam, zakrywałam małą i ciągle coś... A jak była z Zuzą w ciąży to często robiłam sobie takie zimne kąpiele
A jestem teraz w trakcie szukania kogoś kto ma wielki basen ale z niego nie korzysta
I mam szefa i moją mamę tylko wystarczy zapytać...
Kurcze ja małą karmiłam i mnie sutki nie bolały ani nic... tylko kilka dni po porodzie cyce miałam do ziemi takie wielkie i wtedy cyce bolały z przeciążenia... :/
Różyczka ja mam pościel do wózka ale nie używałam. Przydała się dopiero jesienią. Latem nawet jak wychodziliśmy wieczorami na noce to wystarczył pajacyk a później w sierpniu jeszcze kocyk i było OK.
Kaska191919 ja mam krem na słońce od 1 dnia życia z Nivea. A ja mam do lekarza 9 czerwca USG i KTG i zobaczymy co tam nam wyjdzie
Ja już dawno zmieniłam kołdrę na koc, który też ładuję między nogi :/
Olka1730 ja mam taki rożek polarowy, który rozkłada się i jest z niego milusi kocyk. Miałam taki dla Zuzy i teraz mam nowy dla małej. Ale w kocyku jako w rożku Zuza była zawinięta tylko przy wyjściu ze szpitala.