- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
- Otrzymane podziękowania: 0
Już zakupiłam sobie zapas tych wkładek i spakowane mam też do szpitala. Ja zawsze polecałam je koleżanką, bo cena też jest przystępna.
Rika Twój mąż faktycznie cierpliwy jest. Mój to jak pamiętam przy pierwszym porodzie stresował się bardziej ode mnie, ale był przy mnie cały czas za co jestem mu bardzo wdzięczna
u mnie od przyjazdu do szpitala 45min i już Szymusia tuliłam do siebie
Przyjechałam jak miałam 4 cm rozwarcia 4 godz po odejściu wód płodowych.
Mój Men tak panicznie boi się widoku krwi, więc wyobrażał sobie to wszystko jak jakąś krwawą jatkę ale wszystko na szczęście tak szybko się potoczyło, że nawet przeciął pępowinę i jest teraz z siebie bardzo dumny a ja z niego oczywiście też
Boję się tylko, że jak PORÓD zacznie się wieczorkiem a on będzie po piwku lub kilku to same wiecie...
Ale jak on twierdzi podobno mamy jeszcze czas
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
i wtedy też spakuję bo jak się zacznie to na pewno bym czegoś nie wzięła poakując się w pośpiechu a wanienkę to mam coś takiegohttp://allegro.pl/zestaw-kapielowy-komoda-przewijak-wanienka-3w1-i1632559994.html kupiłam za 100 używane ale nic nie zniszczone a ta wanienka nie jest taka mała wcale, i plus że można na stojąco kąpać, a jak mała podrośnie to ściąga się wanienkę i dalej ma się przewijak, a zwykłą wanienkę(większą )też mam
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przeprowadziłam się do Warszawy a teraz mieszkamy w Ząbkach.
Ale moja mama przyjeżdża do nas z Karczewa a miałam właśnie teraz przeprowadzać się do Otwocka, bo tam mama znalazła nam mieszkanko.
Niby mnie tam ciągnie zawsze bo i znajomi i moja siostra. No i wczoraj moja psiapsiólka z Otwocka właśnie wczoraj urodziła córeczkę (teraz tylko kontakt mam z nią przez maile i telefon ).
Ale okolice Otwocka są mi bardzo bliskie i znane
I tak się zastanawiam, czy jakoś z widzenia Cię nie znam wiesz?
Fajnie w sumie jak bym tam mieszkała, bo może byśmy się poznały i byłoby z kim na spacerki chodzić
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój też się stresował bardziej niż ja przy pierwszym porodzie a teraz jest odwrotnie albo po prostu nie mówi o tym.
Jak zaczęły się skurcze to on co chwila wstawał i pytał czy już jedziemy a ja kazałam mu spać a on i tak co 5 minut wstawał i pytał
A ja urodziłam się w Zabrzu, mieszkałam całe życie na Mazurach w Piszu a teraz mnie wywaiło tutaj
Może jak będziesz gdzieś w okolicy to daj znać
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Dorosłym wycina sie migdałki, ja sama miałam wycinane w wieku 21 lat i od tamtej pory nie mam angin wogóle.
Apropo Tantum Rosa - czy brać do szpitala i jak rozrabiać- czytałam na innych watkach, ze dziewczyny wsypują saszetkę do butelki po wodzie mineralnej takiej z dziubkiem (dla sportowców hehe), rozrabiaja z woda przez potrząsanie i polewają krocze podczas siusiania z tego dziubka własnie. Myśle, ze to sprytny pomysł dosyć.
Masuska wbijaj w sąsiadów co gadają, seriale sie pokończyły przed wakacjami to musza miec jakiś temat zastępczy bo by z nudów umarli przez to, ze najczęściej swojego życia nie mają
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W Józefowie mieszka podobno jakiś kolega mojego Mena z pracy
A do Józefowa jeździmy na basen, tzn jeździliśmy bo teraz to już dawno nie byliśmy choć planujemy to już od dawna
No fakt fajnie byłoby się spotkać i może któregoś razu nam się uda
Teraz to tylko mój M prowadzi auto, bo ja to ogólnie mam stresa za kółkiem
Podziwiam Was dziewczyny, że jeździcie z brzuszkami
Mój facet jest z Beskid Śląskich i tak na prawdę jego tam ciągnie, ale ja się sprytnie opieram
Kurcze dziewczyny ja to chyba jestem jakaś strasznie leniwa, bo niby zjadłabym takie pyszniutkie lody, o których piszecie , takie własnej roboty, ale za choinkę nie chce mi się ich robić
A ja czekam właśnie na moją siostrę i wybieramy się do Ikea, bo mamy bliziutko spacerkiem. Lubię oglądać tam niektóre rozwiązania i dekoracje a może przy okazji coś ciekwago znajdę
Milutkiego dnia Wam życzę
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Kaska fajne sa te komody kąpielowe z wanienką, szkoda, ze nie mam juz na to miejsca w sypialni...musze kupić zwykła +stelaż i będe to trzymać pod naszym łózkiem.
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A wózek może od takiej pani, która ma bliźniaki? Raz ją zaczepiłam i rozmawiałam na temat wózka
A może jak weekend będzie ciepły to ustawimy się na grilla
O rany! Jaki on śliczny! I jakie ma fajowe zęby!!! I jaki do Ciebie podobny!!! Normalnie napatrzeć się nie mogę A brzuszek masz duży większy niż w pierwszej ciąży?
- Kamilka24
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MELKA 22 LIPIEC 2011
Tabelka niedługo zacznie się zapełniać... Jest świetna.
Ja mam właśnie wanienkę taką zwykła z IKEI, ma antypoślizgowe takie coś w środku i pod spodem, więc będzie ok jak będę kąpała na podłodze
Wczoraj byliśmy u lekarza i mała jest jednak główka w dół nie wiem czy przez dwa dni zdążyła się przewrócić czy położna się pomyliła (ale ja też czułam przedtem główkę u góry pomiędzy cyckami), ale w każdym bądź razie jestem szczęśliwa, że będę mogła rodzić normalnie.
aniaw jaki masz duży brzucholek, ale ślicznie wyglądasz a malutki też jest świetny, ma cudowne oczka
Rika ja też wybieram się na basen juz od dłuższego czasu, ale boję się z jednej strony żeby żadna infekcja się nie przypałętała (tu każda narodowość łazi na basen, więc się troszkę brzydzę)
Właśnie piorę wszystkie rzeczy dla malutkiej, bo w końcu słoneczko wyszło i trzeba korzystać, bo od jutra podobno znowu deszcz troszkę Wam zazdroszczę tego upału
Green a Wy wynajmujecie dom czy flat, jeżeli mogę zapytać... Zastanawiam się nad domem z cuncilu, żeby zaaplikować może się uda dostać...
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tu moja Zuza jakby ktoś chciał zobaczyć
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Właśnie wyszłam z gabinetu i czekam na Męża. Podsumuje tylko tym że kolejna wizytę mam na 14.06, ale lekarz powiedział 'jak pani dotrwa to proszę przyjść'.
Luteine mam brać do końca, bo raczej u mnie nie zadziała że przenoszę. No więc na dniach można się spodziewać mojego kochanego szkrabka.
Maksymalna waha prognozowana to 2600.