BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #140897 przez aniaw
Hej dziewczyny :)

My właśnie wróciliśmy z zakupów i wydaliśmy mnóstwo kasy :dry:

Ale mamy super buciki dla Szymusia -firmy Bartek, więc całe skórzane i odpowiednio już dobrane do jego nóżki :) Drogie jak cholera, ale należy mu się :laugh:

Jak mu je założyliśmy w sklepie na nóżki to tak stał i się na nie patrzył i jakby podeszwa mu się do podłogi przykleiła, bo nie chciał się ruszyć :lol: Wiecie jak długo tak stał nieruchomo? Aż ekspedientka się pytała, czy on już potrafi chodzić :lol:
Ale jak już odważył się w nich zrobić kilka kroków to już nie można było go złapać :lol:

Różyczka śliczny ten kącik dla córeczki :)
I odpoczywaj odpoczywaj to może ból przejdzie. Ważne, żeby być czujnym :)
A zastanawiałaś się jak Twój kot zareaguje na nowego członka rodziny? :blink:

Masuska i Rika może Wy ustalcie sobie jakiś wspólny termin porodu to będzie Wam raźniej :lol:

Dorotas29 dobry pomysł z tymi nakładkami na kibelek :) Ja zawsze z zakrywaniem deski papierem toaletowym w obcym miejscu się tak namęczę, że szok :angry:
Nawet jak zmieniam wynajmowane mieszkanka to zawsze mamy swoje deski do kibelka :blush:

Lucy z tymi saszetkami tantum rosa to już dziewczyny pisały, że można rozpuścić wcześniej w butelce po wodzie mineralnej z dzióbkiem i wtedy łatwo jest stosować :)

Rika udało mi się kupić tą odżywkę :laugh:
W carrefourze w arkadii. Tylko, że po 21,49zł. Mam też dla Ciebie, więc jakoś się dalej dogadamy jak do Ciebie to teleportować :)
I wytrzymaj jeszcze trochę bez papierosa :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 6 miesiąc temu #140912 przez martela89
aniaw też chce małej kupić buciki z Bartka na roczek ale poczekam i zobacze czy będzie już chodziła :laugh:

13 lata 6 miesiąc temu #140914 przez martela89
dorotas29 napisał:

Rika-pewnie masz rację,ale wolę się zabezpieczyć tak w razie co :blink:

A ile saszetek tantum rosa kupujecie?

Ja kupiłam całą paczkę,a użyłam tylko raz :angry:

13 lata 6 miesiąc temu #140919 przez aniaw
martela89 tak buciki takie do chodzenia to trzeba przymierzać i dobierać do nóżek już chodzących, przynajmniej troszkę chodzących :)

Ale tych bucików jest taki wybór, że można kręćka dostać :)
Dobrze, że na razie Mały zaakceptuje każde buciki, które nam się podobają, bo później to on pewnie będzie wybierał :lol:

13 lata 6 miesiąc temu #140960 przez Kamilka24
Różyczka kącik dla małej jest zajefajny :lol: też chciałam takie naklejki z imieniem ale nie mam gdzie przykleić, bo baldachim (moskitiera) mi zasłania ścianę, może jakieś na łóżeczko uda mi się kupić :blink:

aniaw gratulacje z zakupów, i że odżywkę udało Ci się dostać :silly:
Ja dziś też zaszalałam i kupiłam sobie kosmetyki i bluzkę z new looka, nie przymierzałam i jak przyszłam do domku to okazało się, że to jest bluzko-spodenki i nie mogę się wcisnąć przez brzuch- no cóż muszę czekać. Założę ją jak już Amelka będzie :kiss:

Mój pojechał na urodziny do kolegi, a ja wlałam wody do wanny- oilatum do kąpania i leżałam... ale najgorsze jest to, że nie mogłam się podnieść, wanna śliska, uchwytu nie ma, ale po 5 minutach starań się udało :S Teraz jestem czyściutka, że hoho... Mój obiecał mi dziś masaż, ale nie wiem o której wróci...

13 lata 6 miesiąc temu #140970 przez różyczka
Polezalam całe popołudnie, doszly mi tez klopoty...hmmmm jelitowe do tego i troszke przeszedł ten ból. Robię sobie teraz kąpiel i ide do lóżka, bo na maksa spuchłam jeszcze do tego wszystkiego :(

Lucy - tak jak Aniaw pisze - rozpuscic saszetkę w tej butelce z dzióbkiem i polewac sobie w toalecie, pod prysznicem - ponoć daję duuużą ulgę.
Ja kupiłam 5 saszetek narazie bo to nie jest takie tanie diabelstwo.

AniuW kot jak kot ale ja mam 2 psy jeszcze, z czego 1 to jak mój synek-starszny tulak z niego/cocer spaniel/, kiedyś nawet zamieszczałam tu fotkę jak na brzuchu mi lezy :) zazdrośnik jeden. Od poczatku ciązy ma zakaz wchodzenia do naszej sypialni, starsznei to przezył ale teraz już jest ok. No zobaczymy...kot narazie wykonuje próby...a to na przewijaku sie kimnie, a to w łóżeczku....ale wyganiamy ją oczywiscie od razu.
Fajnie, ze udało sie Wam kupić buciki dla synka, niezla radocha z takich pierwszych prawdziwych :)

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu #140971 przez Rika
Dorotas29 ja tantum rosa w ogóle nie kupuję :)

Lucy współczuję, wiem co to znaczy :(

Aniaw a z Masuska będziemy kontaktować telepatycznie :D
To dogadajmy się :D dzięki :D ale mi humorek poprawiłaś :) a godzinę temu dzwoniłam do siostry z pytaniem czy była w drogerii zobaczyć i zapomniała :( to już3 nie będę jej męczyć :D

13 lata 6 miesiąc temu #140981 przez różyczka
Dziewczyny serdecznie Wam dziękuję za te komplementy odnośnie kącika Bianki :)

Kamilka te naklejki mozna wszedzie naklejać, tez nawet myślałam o tym, zeby na front łóżeczka dać ale w koncu moja starsza córa przykleiła na ścianę, po czym mówi: a jak jej jednak damy inaczej na imię?hehe :laugh:

Tez bym już sobie chciała kupić coś do ubrania na "po" :)

Coś Piekarniczyk sie nie odzywa :huh: czyżby to już?

Masuska i Rika na porodówkę! :lol: :lol: :lol: na dzień ojca maja być dzidziolki! koniec-kropka :lol:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 6 miesiąc temu #140985 przez Kamilka24
Różyczko a gdzie kupiłaś te literki????

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #140998 przez basba
Czesc dziewczynki... Ja wlasniepo necie buszuje.Kupilam dla malej na allegro sliczne naklejki. W piatek pewnie do domu wrocimy to moze i naklejki dotra. Antek zazyczyl sobie z quadem... faceci ;)
No Rika i Masuska niezle by bylo jakbyscie w ten samdzien urodzily...i to jeszcze w dzien ojca ;)

Kurka jak ja tesknie za mezusiem swoim... masakra!!! a dopiero tydzien go nie widzialam. Antek tez ma kryzysa i chce do naszego domku.

Rozyczka kacik dla coruni przesliczny... Taki listek tez ma nasz syncio nad lozkiem. )fotka sprzed remontu ;) Szkoda tylko ze kurz sie tak strasznie na nim osadza... No ale raz w tygodniu odkurzacz wszystko wciaga :silly: ;)

13 lata 6 miesiąc temu #141013 przez Green
czesc ,o matus ale sie rozpisalyscie mialam chyba z 8str. do nadrobienia od wczoraj :S

Rika fajny ten rowerek moja chrzesniaczka ma taki b.podobny.

Rozyczka kacik bombastyczny fajnie to wyglada !

Niejestem pewna ale to chyba Olka podawala linki do kocykow (?) sa swietne ;)

Kamilka moj tez dzis wybyl na impr urodzinkowa do kumppla ja zostalam w domu bo jakos niemialam ochoty na imprezowanie. Moj twierdzil ze pol godzinki , godzinka i wraca do domu wrazie czego mam dzwonic jakby mi sie zachcialo rodzic :woohoo: Minelo 1,5 godz i wciaz go niema ciekawe za ile wroci ? :unsure: Ale co tam niech sobie posiedzi w meskim gronie :silly: A jutro mamy jechac nad jeziorko poplywac lodka ... ciekawe co z tego wyjdzie ,bo wplanach jest jeszcze grill,hm...

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #141024 przez Green
Rozyczko widze ze masz przewijak interesuje mnie czy jest mozliwosc zamontowania go na lozeczku? Chodzi mi oto czy jest sztywny i czy np nie zalamal by sie pod ciezarem dziecka ? Wiem ze sa przewijaki ktore mozna tak instalowac bez zadnych dodatkowych blatow pod nie. A i jeszcze mam pytanie co to jest to cos co wisi na scianie obok okna bo fajnie to wyglada :cheer:

Moj przed chwilka dzwonil sie usprawiedliwic dlaczego go jeszcez niema :woohoo: hahaha Chocby z tego wzgledu moglabym byc w ciazy non-stop :silly:

Przypomnialo mi sie chyba Dorotas pisala o TAMTUM ROSA (chyba dobrze napisalam),ja wczoraj tak sie zastanawiam czy kupic ale cena mnie jakos odstraszala :dry: Niby duze pudlo bylo ale jakos tak wydawalo sie mi drogo :P

kamilka bierzesz do szpitala te podklady poporodowe ? Noi wogole mialam sie pytac czy mialas juz te szkole rodzenia i faktycznie musialas tam siedziec tyle godzin? Ja nadal czekam na miejsce wiec juz chyba moge zapomniec ze wogole tam pojde jestem wsciekla ze ja pierdziu :angry:

13 lata 6 miesiąc temu #141032 przez Rika
No babeczki ja jeszcze w całości a Piernikarczyk07 nie miała zniknąć na weekend??? Czy to Viszka11??? nie pamiętam :) a może już???

Ja jestem na etapie szukania krzesełka do karmienia dla Zuzy.
Aniaw może Ty posiadasz coś takiego i możesz polecić??? :)

Dziewczyny powiem tak: do 22 czerwca do godziny ok 19 mam nie rodzić, po godzinie 19 niech się dzieje co chce :)

13 lata 6 miesiąc temu - 13 lata 6 miesiąc temu #141038 przez Green
Rika a dlaczego tak po 19 ? :unsure: Co do krzeselka to moja chrzesniaczka ma cos takiego :
allegro.pl/krzeselko-drewniane-do-karmie...0190468.html#gallery
Moim zdaniem glupie to to niejest :)

Na weekend miala Viszka wybyc chyba

13 lata 6 miesiąc temu #141054 przez Kamilka24
No mój już jedzie.... i tak nie było go 5 godzin :dry: najważniejsze że wode przywiezie, bo nie mam co PIIIIĆĆĆĆĆ :ohmy:

Green ale masz fajnie z tą jutrzejszą łódką, u mnie nie ma jeziorek wszystko prywatne. Tak bym sobie posiedziała gdzieś w lesie nad jeziorkiem :dry:
Tą szkołę rodzenia mam za tydzień w sobotę, pytałam położnej czy to prawda, że tyle godzin to będzie... i potwierdziła, że tak. Jutro na wizytę do szpitala- jestem w szoku bo zawsze na wizytę chodziłam do mojej przychodni koło domu a teraz do szpitala i na dodatek w niedzielę??? :unsure: A Ty dopytuj się o ta szkołę bo oni sobie to olewają jak się nie pytasz... masz zamiar brać jakieś znieczulenie?
Tych podkładów nie biorę, bo mam nadzieję, że nie będziemy długo w szpitalu :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka