- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- mamita swoich córek :)

Tych kosmetyków jest duzo i pewnie wśród nich są i takie od 1 m-ca i od 3 m-ca ale trzeba czytać, ja na serio mam wszytsko od pierwszych dni ...nawet kiedys tu była rozmowa na ten temat, ze jedna z dziewczyn kupiła ten krem Nivea na słońce i pisało od 3 a druga niby taki sam krem n asłońce, bodajże faktor 30 i pisało, że od pierwszych dni/ja ten akurat w Rossmanie dostałam/
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Lucy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
-
Ja też kupiłam krem NIVEA z filtrem 30 i teraz patrze ze on jest od 3-go m-ca

- Lucy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- aniaw
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Mam cudownych trzech facetów:)

Ja tylko na chwilkę

Widzę, że jeszcze Rika w całości a masuski nie widać....
Ja jakoś ledwo żywa obudziłam się po nocy, więc odezwę się później

Trzymajcie się

- Lucy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- Oposek
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- http://litki.blogspot.com/
Czytam Was regularnie, ale u nas końcówka przeprowadzki, więc nie było kiedy odpisać.
Jestem jeszcze w dwupaku, w zasadzie nic się nie dzieje, choć wczoraj bolał mnie brzuch. Pokój da Filipka prawie gotowy, ciuszki uprane, torba prawie spakowana. Muszę jeszcze kupić wanienkę, kosmetyki dla synka i porobić badania, bo nie wszystkie mam potrzebne do szpitala.
Ostatnie dni przebiegały pod znakiem dyskusji o porodzie, w końcu będziemy rodzić razem. Mój mąż stwierdził, że nie wie, co mogłoby Go tam złego spotkać, na potwierdzenie swoich słów naoglądał się jakiś hardcorowych filmów z porodów i nadal utrzymuje, że będzie ze mną. Ja się nadal boję, ale mam nadzieję, że da się to jakoś przeżyć

U nas w szpitalu nie robi się lewatywy, więc pozostaje mi ew opcja robienia jej w domu i chyba na to się zdecyduję.
takajedna ja też się często zastanawiałam, czy mój mąż się sprawdzi w roli taty, bo ogólnie duży z Niego dzieciak, który strasznie boi się odpowiedzialności i za nic nie chce uwierzyć, że to już nie czas na siedzenie w pubie do rana. Wierzę, że Mu się to choć trochę zmieni, odkąd jestem w ciąży zrobił się bardziej dorosły. Tak jak Dziewczyny pisały- głowa do góry:)
aska27 ja zapakowałam wszystko w jedną torbę z biedronki, tylko w środku mam torebkę z rzeczami dla synka na porodówkę. U nas niby można mieć tylko jedną dużą reklamówkę, ale mnie się nic nie chciało tak zmieścić i liczę na to, że mnie nie wyrzucą z tą torbą

aga1040 ja kupiłam ten wózek, kolor zielono niebieski, czarna rama. Też się długo wahałam, bo kosztuje sporo, a też czytałam o tych kołach, ale bardzo mi się podoba, a nie ma wózków idealnych. Na jeździe próbnej podczas powrotu do domu sprawował się bez zarzutu;)
przyszla_mama ja też mogłbym spać i spać... Mam nadzieję, że jak się urodzi Filip, to jakoś sobie poradzę z tymi nieprzespanymi nocami;) Póki co zwalam na anemię i korzystam z rad, żeby odpocząć przed porodem, bo potm nie będzie kiedy;)
dorotas29 mnie przy przewracaniu wszystko boli i też nie mogę się ułożyć. W dodatku cigle wstaję do łazienki;)
Masuska co z Tobą? Zaciekawiłaś nas tą obiecaną historią o wróżce i zniknęłaś

- dorotas29
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Ja dlatego kupiłam krem bambino i mydło bambino,bo jest od pierwszych dni życia ,a z kremów z filtrem, to mam z rossmana zółty 50+. Dziecko i tak takie malutkie nie jest wystawiane bezpośrednio na slońce,tylko w razie co, więc ten powinien się sprawdzic.
- Green
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Ze spanmiem ja wiekszego problemu niemam ,ale z pozycja to juz tak od jakis 2 miesiecy spie juz tylko na prawym boku, na plecach jest mi zle i mam wrazenie jakby slon na mnie usiadl , a na lewym boku ktory jest tak zalecany niedam rady bo PIEKIELNIE boli mnie wtedy znamie i niejestem tak wstanie lezec dluzej jak max 5 minut

- Rika
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

Co do wróżenia napiszę tylko że byłam u jakiejś dobrej wróżki w Rucianem-Nidzie. Bierze "co łaska". Nic nowego mi nie powiedziała. Ciągle powtarzała "zaręczyny, dziecko ślub" w tej samej kolejności ale moim zdaniem na te czasy można to przewidzieć bez kart tarota

Kiedyś kiedyś na wagary z przyjaciółką pojechałyśmy do Ełku. I z daleka widziałyśmy cygankę, mówię do Żani "zobacz, zaraz nas zaczepi" - no i przepowiedziałam przyszłość

Ja oczywiście na pierwszy ogień. I mówiła o mojej przeszłości wszystko tak dokładnie jakbym miała to wypisane na czole! Przeszłość, moja rodzina, mama, ojciec, siostry, związki miłosne. I wszystko co powiedziała o przyszłości sprawdziło mi się.
"Wróci ciężka choroba" i "nie będziesz związana z tym kimś z kim jesteś (tu powiedziała jego cechy charakteru) a z tym z kim byłaś jeszcze niedawno (tu cechy charakteru mojego obecnego męża

To tyle. I jeszcze powiedziała nam że nie jest zwykłą cyganką tylko cyganką w ciąży

Żani też wszystko się sprawdziło.
A TERAZ WAŻNIEJSZA SPRAWA
Wróciłam od lekarza, Dzwoniłam do przychodni i co się okazało przyjmuje mój lekarz więc szybko pojechaliśmy bo jest tylko do 12.
Więc na spokojnie. Rozwarcie na dwa paluchy, szyjka miękka, 0,5 cm długości. Powiedział że daje mi góra 3 dni

Później KTG, skurcze co 5-6 minut

No ale on mówi "no mamuśka, zamykamy interes, jedź zjeść i do szpitala"

- Lucy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- Lucy
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

- piernikarczyk07
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Otrzymane podziękowania: 1

W ogóle dlaczego jest 13 a masuska się jeszcze nie odezwała...czyżby i ona

No nic, ja idę robić obiadek i sprzątać łazienki, mam nadzieję że chociaż to sprzątanie mi pomoże (brzuszek mi opadł), a i nigdzie nie mogę dostać herbaty z liści malin

Rodzące proszę nas informować na bieżąco

- różyczka
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-

No to Rika trzymamy kciuki cobyś juz z Oleńką wróciła ze szpitala no i żeby jak najkrócej TO trwało

Ale masz fajnie, jejkuuuu

Buziaki

Obstawiam, ze Masuska tez na porodówce, no bo chyba jaj by se z nas nie robiła az do tej godziny

Piekarnikarczyk ja obstawiałam, ze Ty tez już pojechałaś...serio