BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 5 miesiąc temu - 13 lata 5 miesiąc temu #153763 przez różyczka
ja tez się witam z rana :) ale chyba jeszcze w kimono uderzę :blink:

Dorotas krew...hmmm...myslisz, ze czop? czy, że szyjka sie skraca?

Aniaw a czy ten laktator to z Aventu masz?

Musze isć do pepcko dzis zajrzeć - dzieki za cynk Olka :)

Dorotas do dentysty marsz! 4 dzień się meczysz a juz mogło byc po krzyku dawno. Ja byłam u dentysty w ciązy i normalnie mozna robić w znieczuleniu ząbki, więc prosze Cie nie zwlekaj kobieto, bo jeszcze zaczniesz rodzić a ból porodowy w połaczeniu z bólem zeba - no to chyba juz nic gorszego nie ma na świecie :ohmy:

Masuska pisala,że skurcze sa i krwawienie ma wiec szyja pracuje /jak to okreslila/, ale dostala najbrzydsza sale porodową a mąż przerazony :) Pyta czy któras rodzi? :side: NO I CO JA MAM JEJ ODPISAĆ??

Prosze mi tu zacząc rodzić :blink: Green ma bardzo nisko brzuszek Kamilka miala skurcze, Dorotka krwawi troszku...rozkręcajcie się dziewczyny bo się lipiec skończy heh

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #153767 przez dorotas29
Różyczko- czop,to raczej nie,tak mi sie wydaje...poczekam na rozwój akcji lub jej zanik.

a z dentystą- dzisiaj juz przejdę się na pewno,też leczyłam zęba w przeterminowaniu z Julką i po dwóch dniach urodziłam :)

13 lata 5 miesiąc temu #153771 przez dorotas29
Różyczko,napisz o Agito, że urodziła, a resztę sama na pewno wymyślisz :)

To dobrze, że szyjka Masuski zareagowała na oxy- to znaczy, że była już bardzooo gotowa do porodu,super,czekamy na dalsze wieści....

mąż przesunął wczoraj termin mojego porodu, mogę zacząć rodzić dopiero od 19 lipca, bo wcześniej ma jakiś wyjazd na Śląsk, powiedziałam mu,że oszalał :dry:

13 lata 5 miesiąc temu #153772 przez różyczka
No to idź czym predzej Dorotas to może szybciej zobaczysz Kubusia :) A tak na serio to współczuję tego bólu zeba, jakby nam było mało tych dolegliwości teraz...

Mam nową wiadomosć od Pierniczka :lol: :
Wczoraj o godz. 23.40 na świat przyszedł Nikodem ważył 3700 kg i mierzył 54 cm, poród ponoć straszny od 6 rano do 23 bóle krzyżowe, zakończony wyciaganiem kleszczami, na szczęście są zdrowi a mały pięknie ssie cyca i cały czas spi :lol: :lol: :lol:

13 lata 5 miesiąc temu #153774 przez dorotas29
Dzień pełen super wiadomości!!!!

Piernikarczyk- serdeczne gratulacje!!!!! .Współczuję tych niemiłych przeżyć, ale szybko o nich zapomnisz!!! Uściski dla Nikodema!!!!

Różyczka, niedługo zostaniemy same na placu boju...a może byśmy tak się odrobinkę sprężyły :blink:

13 lata 5 miesiąc temu #153775 przez różyczka
No napisałam Masusce o Agito i o Pierniku i o tym, ze u Ciebie tez zaczyna się coś dziać :)- może jej sie akcja szybciej rozwinie z wrażenia :)
Faceci sa ekstra - ciekawe czy gdyby oni lazili w ciąży to też by tak przesuwali te terminy hehe :)

Kaska Twój tez gdzies wyjeżdżal z tego co pamiętam i miałs zakaz rodzenia, co nie? :blink:

Dorotko ja juz psychicznie nastawiona jestem na tą cesarke na 20 lipca, nie łudze sie już, ze sie Mała obróci bo dziś zaczynam 38 tydz., 19 lipca ostatnie sprawdzenie ulożenia i do dzieła! To za 1,5 tyg! aaaaaaaaa :)

13 lata 5 miesiąc temu #153783 przez dorotas29
Różyczko, to nie wiedziałam,że masz termin cc...To zostanę sama... :(

No widzisz, z Tobą to chociaż lekarz rozmawiał na ten temat i coś wiesz.
U mnie nie dosyć ,że wizytę mam dopiero po 4tygodniach, na początku 40-go, to jeszcze nie wspominał o cc, mimo,że Kubuś na początku 36 tyg leżał w poprzek :(

13 lata 5 miesiąc temu #153794 przez różyczka
No mój już 2 razy powiedział, ze jesli sie nie odwróci to zrobimy cc no i teraz 19.07 ostatnia wizyta - sprawdzenie, jesli nadal pupka do dolu to 20 robimy cesarke, bo od 21.07 on idzie na urlop i nie chce mnie zostawić tak na pastwe losu chyba bo inny lekarz cc mi nie zrobi.Niby dlatego, ze nie jest to wskazaniem do cesarki :S Pisałam tu juz na forum, ze to jakas porazka - jak ulożenie posladkowe może nie być wskazaniem do cc (ponoc tylko przy pierwszym dziecku jest) :unsure:
A jak u Ciebie w poprzek no to juz w ogóle :ohmy:

13 lata 5 miesiąc temu #153806 przez olka1730
różyczka dobrze ze załatwiłaś sobie to CC, teraz juz spokojnie możesz isc do szpitala.Moja kolezanka smieje sie ze macica moze nie pamietac porodu,ale to ja jej musze przypomnieć ze jak ty to nazwałaś szlak przetarty :silly:

13 lata 5 miesiąc temu #153818 przez aniaw
Piernikarczyk wow gratulacje!!!!! :laugh:

to się wreszcie rozkręciło :)
Super :)

13 lata 5 miesiąc temu #153839 przez masuska
hey, relacja na żywo z porodówki:) męża oddelegowałam, bo jeszcze czasu mamy dużo:) kroplówki nie dostałam bo samo się zaczęło dziać, skurcze regularne, szyja pracuje, chodzę w podpasce jak chinka bez majtek. Kilometry na tej porodówce zrobię:) szkoda że tu tv nie ma, ale mam za to wannę i prysznic i piłki:) no nie długo mąż przyjedzie to będzie trochę rozrywki:)
Powiem wam że jak tak chodzę z komórka i czytam forum to nie boli:) czystą przyjemność:)

Gratuluję dziewczyny Agito i Piernik. Mam nadzieję że dziś dołącze:) buzka.

Dzięki Różyczko że przekazałas newsy ode mnie:) a mmsa to i tak Ci wyśle, bo nie wiem czy później to wejdę na forum:)

Dziewczynki rozkręcac się:)

13 lata 5 miesiąc temu #153858 przez olka1730
masuska trzymaj sie dzielnie ;)

13 lata 5 miesiąc temu #153861 przez happymamma
Masuska trzymam kciuki :lol:

13 lata 5 miesiąc temu #153878 przez kaska191919
PierniczykGratuluję!1 i współczuję że taki długi był poród i te kleszcze :ohmy: ale fajnie że zdrowiutki!!!!!!!!!
Masuska zazdroszcze Ci!!ja też chcę!!!pozdrawiam
Różyczkoja mam zakaz rodzenia od poniedziałku rano do wtorku do 9, bo mąż ma służbe i jak co to nie wyjdzie na poród B) a 13 lipca też ma wstawioną i znowu 24 h w pracy , ale ma się zamienić :) ja to bym chciała jutro nawet urodzić bo teściowa ma urodziny, to był by prezent :P

13 lata 5 miesiąc temu #153880 przez masuska
dzięki dziewczyny. Dali mi oksy. Niby skurcze co 2-3 minuty, ale szyja mało się rozwiera:( boleć boli, ale myślałam że będzie bardziej. Na razie da się znieść.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka