BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 5 miesiąc temu #153881 przez asia26
Masuska i widzisz porod nie taki straszny skoro jeszcze z nami dajesz rady pisac :) gratulje Ci wreszcie sie doczekalas :) ja tez dawalam rady pisac dopiero pod koniec jak rozwarcie nie postepowalo i chcieli masowac to zleglam i juz zostalam bo za chwile Oliweńka byla ze mna :) trzymam mocno kciuki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 5 miesiąc temu #153883 przez aniaw
masuska kobitko jesteś dzielna!!! Trzymaj się mocno :) Już lada chwila będziesz miała bobasa :) SKURCZE CO 2-3MINUTY :)
Trzymam mocno kciuki i życzę szybkich 10cm :laugh:
A męża już masz obok?

Wiesz mi na początku jak czekałam na mena i wszystko się dłużyło też tv brakowało :lol:

13 lata 5 miesiąc temu #153889 przez basba
Masuska trzymam kciuki!!!!

Ja godzinę temu od lekarza wróciłam. My mamy się stawić na porodówce w poniedziałek o 16:00.
No i malutka wychodzi z brzucha jak juz mówiłam przez CC. Lekarz kazal sioe przezsobotei niedziele oszczędzac bo brzuch nisko i stawia sie co pochwile, rozwarcie na 1 cm no i jakieś skórcze już są. Dzisiaj składamy łóżeczko małej i piorę środek wózka po Antku. Mój mnie wyzywa bo miałam lerzec no ale cóż... samo sie nie zrobi, a w koncu to nie ja piore tylko pralka :P

Gratulacje dla mamuśi nowych dzidziolków!

13 lata 5 miesiąc temu #153898 przez takajedna
Masuska trzymam mocno kciuki, pisz póki będziesz dawała radę, nie ma to jak relacja "na żywo" :laugh: a i Tobie to jak piszesz pomaga wiec same plusy :)

Agito, Piernikarczyk gratulacje!!! Czekam z niecierpliwością na wiecej szczegółów i oczywiście zdjecia :woohoo:

Różyczka fajną masz córę ;) no i zazdroszczę tego, ze wiesz kiedy będziesz rodzić i mieć szkraba przy sobie (no, chyba że coś się wcześniej zacznie)

Dorota pędzę do sklepu po wszystkie arbuzy jakie mają :lol: skoro mają takie działanie hehe
No i czego sie martwisz że zostaniesz sama, ja Ci dotrzymam towarzystwa, zresztą dużo lipcówek zostanie jeszcze ;)

kaska191919 teściowa by Cię pod niebiosa wyniosła jakbys jej taki prezent zrobiła, tylko z następnymi byłoby ciężko bo takiego prezentu przebić to ciężko :laugh:
Co do tych zaparć to jem też jabłka właśnie, kiwi, jogurty, no ale wszystko w takich ilościach na które pozwala mi ta moja dieta wiec widać to nie wystarczy... Jeszcze zelazo biorę więc w ogóle

Aniaw dobrze, ze Dominik zaczął jeść wiecej, zobaczysz w poniedziałek czy przybiera czy nie, no i wtedy w razie czego będziecie sie martwić... Bo ja tak na razie tylko teoretyzować mogę, no ale wiadomo ze taki maluszek raz wypije wiecej, raz mniej i to jest normalne...więc takie wyliczanie że musi zjeść tyle i tyle na podstawie tabel to dziwne jest wg mnie
A zdjecie śliczne!

Rika gratulacje dla Zuzi!!! :lol:

Oposek - tym Wincentym Kiełbasą mnie rozbroiłaś :P ja sie czasem zastanawiam nad tym Olkiem, żeby nie stało się bardzo popularnym imieniem, no ale tego się przecież nei przewidzi

Green ja też nie wiem co to jest to stawianie się, twardnienie brzucha, bo albo tego nie mam, albo nie rozpoznaję

13 lata 5 miesiąc temu #153906 przez takajedna
Basba to też już wiesz kiedy będziesz miała małą przy sobie, super :)

A jeszcze co do tych butelek, bo chyba Ania wstawiała link do tych Lovi, może o tym już pisałyście jak jeszcze nie było mnie tutaj - jakie macie butelki dla swoich dzieciaczków?
Bo ja mam tommee tippee a teraz poczytalam więcej opinii o nich i widzę dużo negatywnych

13 lata 5 miesiąc temu #153913 przez masuska
głodna jestem. Akurat obiad w szpitalu:(
Nie jest tak źle z tym bólem. Wiadomo będzie gorzej, ale póki co jest do zniesienia.
Mąż jeszcze obiad je, ale zaraz będzie. Tak z pół godziny. Kurcze jak ja już bym chciała urodzić:)
Stawianie się brzucha to chodzi o twardnienie, skurcze bezbolesne to przepowiadające, a bolesne to porodowe:)

Telewizor by się przydał i arbuz:)
Ja na zaparcia to jadłam dużo ziaren. A najlepiej to pestki dyni:)

13 lata 5 miesiąc temu #153919 przez olka1730
kurcze podczytuje masuske jak Reality Show.....normalnie napięcie :lol: ale jedno dobre ze nie straszysz ;) jest ok.Masuska wyobraź sobie ze My z tobą rodzimy, tylko ze My będziemy miały dziś te bóle przepowiadające nie bolące :silly:

13 lata 5 miesiąc temu #153926 przez dorotas29
Masuska- nieźle, relacja na żywo... :laugh: trzymamy kciuki,żeby szybciutko Ci poszło!!!

13 lata 5 miesiąc temu #153929 przez Kamilka24
Agito Piernikarczyk Wielkie gratulacje szczęściary- macie to już za sobą a co najważniejsze dzidziolki są juz z Wami :kiss:

Masuska Trzymam kciuki i Ty się trzymaj Buziaczki :kiss:

13 lata 5 miesiąc temu #153933 przez Rika
Agito gratuluję!!! :)

Aniaw moja Ola przy porodzie miała 2560, po spadku 2400 chyba później zaczęła przybierać i przy wypisie było 2490 g. W przychodni była ważona w ubranku i wazyła 2800 ale ojęli jej za ubranko czyli 2750 po 2-3 dniach wazyła w spzitalu 2650 czyli nie dość że bez ubranka to też spadła na wadze... A ostatnio w szpitalu ważyła 2890 czyli zaczęła przybierać dopiero. Może dzieci tak mają z żółtaczką... nie wiem kurde.

13 lata 5 miesiąc temu #153934 przez Rika
Masuska jeszcze trochę :) za kilka godzin będziesz miała Piotrusia obok :)

13 lata 5 miesiąc temu #153951 przez kasia79
oj jakie u was emocje!!!

trzymam kciuki za ciebie masuska, oby szybko poszło.

13 lata 5 miesiąc temu #153952 przez mYSZA
hej!

jestem z wrześniówek- dostałyśmy info, że jedna z Was relacjonuje "na żywo"- 3 mam kuciuki Mamuśka!! dzielna jesteś, że jeszcze piszesz;)

Janek z nami!

13 lata 5 miesiąc temu #153962 przez masuska
oj dziewuchy was też to nie ominie.
Już wiem dlaczego tak marnie bolało, bo rozwarcie tylko 4 cm. Teraz miałam masaż i naprawdę paskudne uczucie. A boli jak cholera. Sukurcze około 1-2 minuty i teraz są ciekawsze:) może dziś urodze:)
Męża wysłałam na papierosa.

13 lata 5 miesiąc temu #153965 przez dorotas29
Masuska- nie może, tylko na pewno dzisiaj urodzisz!!! stawiam,że za dwie godziny max!!!
ja po masażu szyjki miałam przy sobie Julcie po 1.5godziny.

Masuska, ale emocje!!!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka