BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu #193467 przez przyszla_mama
OPosku, jak to mozliwe ze ta mate mozna kupic za 40 zl??? :ohmy: :ohmy: :ohmy:

allegro.pl/duza-interaktywna-mata-edukac...ove-i1797382642.html

przez licytacje na pewno???

bo ja wiem, ze mlody uwielbialby ja, ale na glowe nie upadlam zeby tyle wydac.. ale jakby kosztowala chociazby z polowe, albo z 150 na pewno bym zdecydowala.. ale 40?? jak???:):):)

Przyszła Mama mnie się strasznie podobała taka mata: allegro.pl/mata-edukacyjna-babyono-sklad...ory-i1801343340.html (ta pierwsza z hipopotamem) i cena dużo przystępniejsza niż Tiny Love, ale chyba w końcu kupimy używaną. Je można prać w pralce, więc nie ma problemu, a tą która Tobie się podobała można czasem kupić na allegro za 40 zł.

oposku ta mata, ktora podalas jest fajna allegro.pl/mata-edukacyjna-babyono-sklad...ory-i1801343340.html

i niewyobrazalnie tansza, ale jednak nie da sie jej porownac z tiny love, bo ta mna wiecej elementow, lusterko, elementy muzyczne, dziecko uczy sie reakcji przyczyna skutek, jak kopnie to gra, wiec zalapuje ze musi cos zrobic aby uzyskac efekt.

juz w domu mowilam to prawie sie w czolo stukali ze tak wymyslam, ale ja widze jak to mlodemu jest potrzebne.. on ma frajde z kazdej rzeczy ktora odkrywa, i wydaje sie ze glupie lusterko, ze taka muzyczka jakas ze jak sie kopnie to gram i wydaje sie ze to nieistotne dodatki, a dla mnie bardzo istotne, tym bardziej ze wiem ze dlugo bedzie mu sluzyla tak mysle..

ta mata ktora podalas jest milusia, ladnie wyglada, ale jakas dla mnie taka uboga jesli chodzi o te elemnty zmyslowe..

co wiecej ta z tiny love ma tak jakby skladane boki, ze dziecko nie wyczolga sie z niej tak szybko jak zacznie raczkowac, kiedys jak w ciazy czytalam gazete to bylo napisane zeby zwrocic na to uwage, bo to pozniej wygodniej jest, jak dzidzius dookola taki zabezpieczony..

w tej Twojej tez da sie tak zlozyc, ale maluch wtedy nie moze sobie poruszac sie swobodnie..

no i jeszcze tez jest taki motywm ze mozna kupic tansza mate i samemu przeciez podowiazywac jakies elementy, prawda? czesto sa takie pierdolki rozne w sklepach po 4,50 listereczka na gabce itd ale..

ja jestem kompletne beztalencie do tworzenia czegos..

ale oposku ogolnie to milusia ta mata, widac sliczny material, miekki, super kolory ale jednak dla mnie za malo roznych elementow.. bo dla mnie w zasadzie takie zawieszki ta na dobra sprawe sa w karuzelkach jakie mamy nad lozeczkiem, wiec Arka mysle by nie zszokowaly juz, skoro nad lozkiem ma krecace sie zwierzatka w roznym kierunku...

mam nadzieje ze sie nie obrazilas, bo wiem ze tak wkleilas po prostu link ktory ci sie spodobal. chcialam tylko zebys wziela pod uwage jak bedziesz kupowala,

a z uzywana mata tez fajny pomysl, mozna kupic uzywana i jeszcze podrasowac nie?:)

wiecie co laseczki, ja czasami jestem zaganiana, robie milion rzecz naraz klade Arka do lozeczka i co?? mam spokoj czasami na 20 minut :) wy rozumiecie jak to duzo znaczy 20 minut jak dziecko nie spi i aktywne:):):):)

dlatego tak draze z ta mata, bo wiem ze mlody bedzie mial frajde, a ja moze chwile czasu zeby z wami popisac :)

jesli mozesz napisz oposku jak taka mate mozna kupic za 40 dychy,, trzeba czekac na licytacke zapewne>> uzywana tez bym kupila, ale mysle ze zaden rodzic za tyle nie sprzeda, znajac zycie na pewno od 150 beda wystawiac..

no nic, na razie mlodemuy musi wystarczyc kartuzela nad lozeczkiem i mama :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #193529 przez różyczka
Przyszła_mamo no posikałam się po tej historii z kapciami :laugh:
Apropo praktycznych prezentów(czyli takich co mój mąz najbardziej lubi robic i dostawać) to ja juz mam wszystkie mozliwe sprzety domowe(robot kuchenny, blender taki i śmaki, urzedzenie do gotowania na parze no cuda wianki :) )a prostownice do włosów to już mamy chyba z piątą z kolei bo my z OLiiwa mamy tendencję do topienia jej w wiadrze z mopem, w którym zawsze przez przypadek zostaje woda po myciu podłogi i które stoi blisko lustra akurat tam gdzi eprostyjemy włosy :laugh:
No niestety prostownica, szczególnie taka podłaczona do prądu akurat nie lubi pływać, sa firmy, których prostownice topiłysmy po kilka razy a sa firmy, które dało sie utopic tylko raz (nie to co tel. kom. Nokia :laugh: ). A mój kochany mąż jakos nam to wybacza i na kolejną okazję dostajemy z Oliwią zawsze kolejną bo on wie, ze my bez prostownicy mamy busz na głowie hehe :lol:
Kochana oczywiscie, ze moge zapytać, wyslij mi info odnosnie Arka na maila, puszczam Ci na priv zaraz.

Lucy jesli chodzi o przytulanie to najpierw w ciązy mój miał opory, a teraz ja kompletnie straciłam ochotę i nie wiem co teraz będzie :unsure: może minie troche czasu i zobaczymy...

Czyli 22.10.11 ZOSTANIESZ OFICJALNĄ ZONĄ, tak??? :lol: :lol: Ale fajnie :side: a zapodasz fote choc jedną, co? Bo my tu kiedyś z dziewczynami wszystkie wrzucałyśmy na forum, więc wiesz....taka "tradycja" jest :blink:
zresztą wrzucisz-nie wrzucisz GRATULACJE będą :lol:

Rika to czemu nie zalozysz tej spirali? Miałabyś temat z bani...

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 miesiąc temu #193540 przez różyczka
Przyszłą_mamo my od niej ta kasę POŻYCZYLIŚMY a nie dostaliśmy, wiec oczywiscie musimy tez ją oddać i oddamy jak najprędzej. I rozumiałabym takie wtrącanie się gdy ona nam ta kase dała ale musimy jej oddac wiec de facto robimy za swoje dlatego tymbardziej nie kumam jej nadmiernego zainteresowania tematem. Ale ingnoruje jej maile z prośba o zdjecia postępów remontu (?!), wiem, ze ona jest na emeryturze i sie nudzi i rozumiem to ale ja nie zamierzam jej dostarczać "rozrywki" opisujac w szczegółach co tam u nas żeby ona miała co sobie poczytac do kawki.

Rika oczywiscie, ze trzymamy kciuki :) jak sie nie pojawisz dłuzej na forum to juz bedzie wiadomo o co cho :blink:
ale zaraz zaraz....czy ktoś ma nr. tel. do Riki w razie czego??? :lol: no bo jednak wiesz....jakas prowizja by sie należała :silly:

13 lata 3 miesiąc temu #193607 przez Rika
Przyszla_mama ha ha ha dobra historia z tymi kapciami :) Ale przypomniałaś mi, że jak ja na początku leżałam w szpitalu... i przypomniał mi się ten strach o Zuzię :( ehh dobrze że to minęło. Mój mąż przyjeżdżał do mnie z Józefowa do Pisza. Na 3 dni pojechał bo musiał do pracy, później było święto to przyjechał na jeden dzień i później znów do pracy...

Co do wózka to tak jak napisałam. Facet ściemnia i nie ma zamiaru przestać. W każdym razie powiedział że do końca tego tygodnia ma być wózek u nas więc zobaczymy. Dzisiaj czwartek... mało czasu mają. Jeśli do jutra nie przyjdzie to ja sama zajmę się tą sprawą i koniec kropka i nie będą mi tutaj ściem walić bo ja się nie dam tak jak mąż.

Paulinka bo to jest angielska odzywka i np w Polsce ciężko ją dostać :) ja z przyjaciółką zawsze zamawiamy na allegro :)

Oposek tak tak, nie jest... napisali mi żebym jednak zaszczepiła, napisali jakie to szczepienia są cacy... podali paragrafy z 1985 roku :) mąż sra (za przeproszeniem) ze strachu a ja mu dałam ten papierek żeby poszedł się wiesz co :D

Różyczko jeszcze nie dostałam z ZUS-u macierzyńskiego i nie stać mnie na spiralę :(

13 lata 3 miesiąc temu #193611 przez różyczka
O jezu a czemu tak długo czekasz na ten macierzyński?
A kasą na spirale się nie martw bo Zuziulka na bank wytypowała odpowiednie liczby w totka takze to tylko kwestia czasu :blink:

13 lata 3 miesiąc temu #193628 przez przyszla_mama
Rozyczko, bardzo dziekuje, wszystkoe istotne ifno przesle mailem, dam znac tu jak juz wysle. jal bedziesz miala mozliwosc zapytaj, bede ogromnie wdzieczna.

co do sprawy ktora opisalas, to ja juz rozyczko mam to przerobione dokladnie.. ja rozumiemm ta roznice, Ty i kazdy inny, kto nie ma tendencji do wchodzenia komus na glowe i zatruwania zycia.. wiec ja rozumiem ze pozyczyliscie, ale zapewniam cie ze mama Twojego meza tego nie rozumie.. dla niej to bez roznicy, bo ona mysli ze pomaga i ma prawo was monitorowac i sprawdzac postepy tego co sie dzieje pewnie w jej znaczeniu "dzieki niej". Ja wiem ze to bzdura ale mysle ze tak jest.. moge sie mylic bo nie znam jej, pisze tylko na podstawie roznychsytuacji z ktorymi ja sie zderzylam.. ale odbrze robisz, olewaj. a jak pyta jak, to pisz ze dobrze i tyle. a jak mocno cie meczy znowu pisz ze wszystko pod kontrola, zeby naprawde nie martwila sie bo sama ma duzo spraw na glowie :p ze pieniadze oddacie mniej wiecej za..... jezeli wiecie za ile, bo jak nie wiecie to bez tego dodatku :) dasz jej w ten sposobdo zrozumienia ze wiesz ze poyczyla wam kase, ale to nie upowaznia ja do zagladania do waszych rur w lazience :):)):)

Rozyczko, a ja mam tala prosbe, czy moglabys zapodac kilka zdjec Twojej Oliwii?? :) ale najpierw zapytaj ja o zdanie czy w ogole mozesz, ja bym sie wkurzyla na mame gdyby bez mojej zgody cos takigeo zrobila :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #193668 przez masuska
Cześć wszystkim:)

Na TVN Style leci "Zaklinacz dzieci" koleś niby czyta w myślach dzieci, obejrzałam 15 minut i mam mieszane uczucie, z jednej strony szkoda mi matki i dziecka (że nie umieją się dogadać) a z drugiej strony ten koleś jest rozbrajający, jak zaczął ryczeć to już całkiem mnie na łopatki rozłożyło.

Druga sprawa to ja też długo czekałam na macierzyński, bo dostałam dopiero pod koniec sierpnia, ale z wyrównaniem, a płaci mi Legionowo, więc może Warszawa ogólnie ma jakieś problemy.

Jutro w Rossmannie promocja:
Środki z Nivea dla maluchów za 9.99, oraz duopack chusteczek pure&natural - używała któraś?

Zupki, kaszki i deserki przecenione, oraz mleko modyfikowane z Hippa przecenione (oprócz 1) a i herbatki BoboVita za 8.99.
www.rossnet.pl/promocje
na str. 10

13 lata 3 miesiąc temu #193687 przez różyczka
O ja wczoraj oglądałam tego zaklinacza! O tej blondynce co córka ją biła i odstawiał histerie na dworze? A potem sie okazało,z e facet ją pobił jak była w 7 m-cu ciąży?
No tez miałm mieszane uczucia.....

Chusteczki Nivea są najgorsze ze wszytskich jakich używałam :(

13 lata 3 miesiąc temu #193693 przez Rika
Masuska chusteczki nivea mają fajny zapach ale są prawie że suche :/

Ale mnie Zuzia ugryzła w kolano :(

My kupujemy herbatkę z hippa lub bobovity ale te duże opakowania :) a i tak wystarcza tylko na 3 dni :/

Różyczko no mam nadzieję :)

13 lata 3 miesiąc temu #193700 przez Lucy
Hey wrocilam Wam potruc troche
takie buty znalazlam
moda.allegro.pl/buty-gwiazd-hit-platform...-38-i1809506244.html
moda.allegro.pl/beige-nude-platformy-347...-37-i1820704723.html
te pierwsze wydaja mi sie bardzo masywne
do sukienek takich jakby kto zapomnial
moda.allegro.pl/fionella-zjawiskowa-suki...-36-i1799252591.html
moda.allegro.pl/ds-3147s-sukienka-bandaz...i-s-i1818358697.html

Chusteczki faktycznie suche ale ja czasem zmieniam bo mi pampersa kupa smierdza :silly:

Moze uda mi sie pozniej Wam odpisac kazdej z osobna

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 3 miesiąc temu #193705 przez różyczka
a ja lubie DADA z biedry njbardziej :) mega nawilzone!
nivea faktycznie prawie suche :dry:

13 lata 3 miesiąc temu #193714 przez basba
masuska zajrzyj jeszcze tu:
figl.pl/sklep/kategorie/32-koszule/123251
bardzo lubie tam robic zakupy - nie tylko koszulki mają fajne. Ale przed zamówieniem najlepiej zadzwonic czy mają na stanie. Body też powinny tam być :)

13 lata 3 miesiąc temu #193718 przez masuska
Różyczko, ja też:) No ale jak promocja to promocja;)
Lucy, mnie bardziej przekonują te drugie i ta druga sukienka. Teraz ja sobie szukam, ale czegoś na niższym obcasie, niestety mój Małż za wysoki nie jest:(

Dzięki dziewczyny za opinię w sprawie chusteczek. Jutro też będzie na stronie rossmanna na chusteczki pampersa, te to teraz muszę kupić.

13 lata 3 miesiąc temu #193722 przez różyczka
Lucy napisał:

Hey wrocilam Wam potruc troche
takie buty znalazlam
moda.allegro.pl/buty-gwiazd-hit-platform...-38-i1809506244.html
moda.allegro.pl/beige-nude-platformy-347...-37-i1820704723.html
te pierwsze wydaja mi sie bardzo masywne
do sukienek takich jakby kto zapomnial
moda.allegro.pl/fionella-zjawiskowa-suki...-36-i1799252591.html
moda.allegro.pl/ds-3147s-sukienka-bandaz...i-s-i1818358697.html

Chusteczki faktycznie suche ale ja czasem zmieniam bo mi pampersa kupa smierdza :silly:

Moze uda mi sie pozniej Wam odpisac kazdej z osobna

jejkuu ta FIONELLA przesliczna :) i te pierwsze buty bardzo mi sie podobaja :side:

13 lata 3 miesiąc temu #193728 przez Hania
Hejka mamusie:)
I jak tam wsze skarbusie??? u nas wszystko dobrze, mały spokojny i rośnie jak na drożdżach:)
Miłego dnia
pzdrawiamy:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka