BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu #196683 przez Lucy
Ogladaja SZKLANA PULAPKE pewnie...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #196688 przez Lucy
Podobaja mi sie,ja nie mam czasu skorek poodsowac a co dopiero malowac,a Ty pieczesz ciacha i robisz cuda na kiju,szacun :side:

13 lata 3 miesiąc temu #196692 przez Rika
I to :)
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #196757 przez Lucy
Kiedys sama robilam sobie tipsy i szalalam z malowaniem...
A te fioletowe robilas na wodzie?

13 lata 3 miesiąc temu #196775 przez Rika
Dokładnie :) metoda na wodzie :) świetna sprawa :) a to wszędzie to moje pazurki. Tipsy miałam raz w życiu a dokładniej akryl i nigdy więcej nic nie przyklejałam na pazurki, strasznie wtedy mi się zniszczyły :(
Pazury zrobione, włosy pomalowane, to teraz muszę odżywkę nałożyć i pół godzinki siedzieć w turbanie :D

13 lata 3 miesiąc temu #196821 przez Lucy
wytlumacz mi prosze jak to robisz bo mi nie wychodzi,jakie lakiery i jaka temp wody mniej wiecej

13 lata 3 miesiąc temu #196848 przez Rika
Lucy lakiery muszą być "świeże", lejące się. Ja np kupiłam nowe o takie: allegro.pl/jaapee-super-lakiery-mega-wyb...sze-i1740940139.html i są świetne. Ładnie rozwalają się na wodzie. Woda powinna być taka nie za zimna, nie za chłodna. Ja lałam "tą pierwszą" która spływa jak tylko odkręcisz kran :)

Później wykałaczką zrobić wzór. Nie możesz dotknąć lakieru gdzie się kończy bo Ci się wszystko ściągnie.
Najlepiej to odczekać 30 sekund aż on zaschnie bo ten środek ma dużo lakieru który aż tak bardzo się nie rozwalił :) zaraz dokończę :D

13 lata 3 miesiąc temu #196866 przez Oposek
Wybaczcie, że odpiszę pobieżnie, ale to był długi dzień i padnięta jestem...

Byliśmy u neurologa. Wiadomości nie za ciekawe, bo Filip ma wzystkie objawy niedotlenienia mózgu w okresie okołoporodowym. Pani doktor nie chciała mówić o rokowaniach, ale dostaliśmy skierowania na cały szereg badań. Szczepienia mamy odroczone, nie wiadomo do kiedy. Oczywiście stresuję się jak cholera...

Jeśli któraś z Was ma niedaleko SMYK to warto zajrzeć, u nas jest wyprzedaż części towaru -70%.
Kupiliśmy kilka ubanek na jesień... A w Tesco fajne chusteczki nawilżające- 12 opakowań za 36 zł.

Masuska świetnie Piotruś wygląda w tej huśtawce:)

Przyszła Mama mam nadzieję Kochana, że czujesz się lepiej!

Różyczka wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! pewnie przeczytasz dopiero jutro, ale jutro też Wam będę dobrze życzyć;)

Paulinka w UK jest 52 tygodnie macirzyńskiego (zazdrościmy:)), płatnych 39 tygodni.

My dostaliśmy leżaczek-bujaczek. Jest fajny, bo ponoć magą potem na nim siedzieć nawet przedszkolaki.
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #196877 przez różyczka
Dzień dobry :)
No wiec po pierwsze CHWALE ZDJECIA :lol: :lol: :lol: Hoborr i Rika śliczne te Wasze dziewczyny :)
Pazury wypasione i pierwszy raz słysze o metodzie na wode.

Lucy i Oposek dziękuję WAm za zyczenia :kiss:

Nikt na mój link z koszulką do karmienia nawet nie spojrzał chyba :(
wiec wrzucę Wam fotkę :lol:
nie trzeba się mocowac w nocy z wyciąganiem cycka, co nie? :blink:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #196879 przez różyczka
Oposku dosyć powaznie to brzmi co usłyszałaś od neurologa. Kurcze wcale sie nie dziwię, ze jesteś zestresowana bo każda z nas by była i to na maksa. Z tego co się orientuję to konsekwencji niedotlenienia nie da się przewidzieć tak naparwde do końca ale dziecko musi być cały czas pod opieka specjalistów, którzy na biezaco monitoruja jego rozwój - pewnie stad skierowania na tyle róznych badań.
Ja wierzę, ze z Filipkiem bedzie wszystko ok - MUSI BYĆ :blink:
a tu na forum jest miejsce na Twój stres jak najbardziej także pisz pisz pisz...o każdej porze dnia i nocy :)

13 lata 3 miesiąc temu #196884 przez różyczka
Czy ktoś mogłby mi napisac kiedy po cc można zacząć ćwiczyć?

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #196889 przez basba
Różyczko ja zajrzałam na linka "koszulki do karmienia"... tylko tak się zastanawiam dla kogo
bardziej przydatna dla dzidzi czy męża :P

Jeśli chodzi o ćwiczenia to ja po 2 miesiącach po 1 cięciu chodziłam na aerobik... teraz niestety nie mam czasu :( wszystko zależy od tego jak się czujesz. Ja np. już dobrze się czułam w szpitalu.
I spóźnione ale nasjszczersze życzenia z okazji rocznicy!!

Rika sliczne zdjęcia a i dieta kankana świetna...

Oposku bardzo ci dziękuję za rady odnośnie przedszkola. Utwierdziłaś mnie w przekonaniu, że dobrze postępuję z synkiem i muszę poprostu uzbroić się w cierpliwość.
Przykro mi również z powodu informacji o zdrowiu Filipka ale trzeba byćdobrej mśli. Trzymam za was kciuki.

Hoborr córcia the best!!!

Dziewczyny wczoraj jeszcze kupiłam małej dwa kombinezonki - na jesien i zime:
allegro.pl/cool-club-panterka-aksamitny-...6mc-i1824777353.html i allegro.pl/zimowy-kombinezon-coccobello-...tis-i1821544323.html

13 lata 3 miesiąc temu #197020 przez masuska
Cześć dziewczynki, na początku też pochwalę śliczne bokserki:) Cudowne.
Pazurki Rika masz obłędne, zazdraszczam.
Oposku strasznie poważnie to zabrzmiało, mam nadzieję że wszystko będzie w porządku. 3mamy mocno kciuksy.
Różyczko koszulkę widziałam i miałam napisać że chętnie się zaopatrzę:)

A my wczoraj mieliśmy chwile grozy, przez kur.a głupia nieuwagę, rutynę czy co tam jeszcze. Po kąpieli przy pielęgnacji synek zawsze dostaje witaminki, a później sab simpleks, już profilaktycznie, bo kolki dawno nie widziałam. W dzień jak robiłam porządki wstawiłam krople do inhalacji do tego samego pojemnika w którym jest Sab simpleks. Mąż wziął niestety Inhalol i synek dostał 2 krople doustnie:( Od razu pojechaliśmy do szpitala, ale na szczęście jest wszystko dobrze. Paniki więcej było, niż to warte, ale nauczka jest. Piotrek zareagował tak że zaczął się strasznie pienić, mimo przepłukania buzi, no i ryk oczywiście straszny był:( w samochodzie juz zasnął, ale go rozbudzałam bo nie wiedziałam czy dycha. Strasznie cichy oddech miał.
Całe szczęście że to jest łagodny środek i żadnej krzywdy naszemu dziecku nie wyrządziliśmy.

A wiecie w szpitalu to już wściekłam się arcy na ratowników, bo nas wyśmiali tak że tylko moja mama to słyszała. Kur.a gnoje jedne. Jak bym to ja usłyszała to bym im pocisnęła. Nigdy w życiu nie chciałabym znaleźć się w szpitalu, a Ci sobie podśmiechujki robią!

13 lata 3 miesiąc temu #197028 przez różyczka
Dzięki serdeczne Basba za zyczenia :kiss:
a koszulka to takie 2w1 :silly:

No mi od porodu 2 m-ce mija dokładnie dziś :) wiec teoretycznie mogłabym juz spróbiwac brzuszków np.? hmmm...no to moze sie odważe :)

13 lata 3 miesiąc temu #197034 przez natimp1
hej Dziewczyny
fotki świetne... Rika a pazurki, piekne i odważne. Dzięki za wsparcie wogóle.. w sumie to wiem ze straszna matką nie jestem bo kocham paskudy nad zycie asle jakiś bkryzys mnie dopadł.. MOze poprostu musze zaakceptować ze jasina lubi cycuśny i przytulasany przed snem być i tyle....
wczoraj było spoko juz, ale dwa razy skubany na rekach sie dopiero wyciszył, bez chodzenia poprostu przutulony, wyciszony oczka uspokojone zamknięte i do wsyrka

lucy- mi sie marzył chrzest jaska i ślub z męzem razem w kościele, nistety nie dostał unieważnienia poprzedniego slubu i dusza....
masuska, mam taki fotelik , fajny jest polecam, siada na nim mój 15kg Maksi i faktycznie sie nic nie dziej- no moze juz wibracje wtedy nie działają :) Akurat mój jachu ma olewke na wibracje, ale mam po maksie taka fajna hustawko bujawke..moze to mu sie spodoba, ale większy musi być

Różyczko jak dla mnie koszula ekstra, a dla mojego męża jeszcze bardziej
Dziś pierwszy dzień aerobik , jak jutro nic nie napisze to znaczy ze padłam :)

pozdrowionka

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka