- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Jestem pod wrażeniem,jak Wy znajdujecie czas na wszystko i jeszcze siadacie do komputera i udzielacie się na forum,chyle czoła
U mnie bez zmian- Kubuś rośnie jak na drożdżach,dalej dokarmiam butla,chociaż bardzo rzadko, bywaja takie noce,że naje się z piersi i śpi spokojnie do kolejnej pobudki.
Przez ten tydzien męczylismy się trochę z Kubusiowym katarkiem, w ruch poszla sól morska , frida i nasivin. Kubuś w piątym tygodniu życia ważył 4600g.
W czwartek wybieramy się na szczepienie i dalej sie waham,co wybrać- refundowaną,5 w 1,czy 6 w 1. A Wy dziewczyny,co w końcu wybrałyście? Rika- Ty już wiem .
Julka kocha brata nad życie ,ale strasznie chce zaskarbic naszą uwagę do granic możliwości,czasami dostaje takiego kręćka,że szok. Płacze,wręcz krzyczy z byle powodu,pluje na podlogę,ostatnio naplula na lustro w sklepie,ale mi było wstyd .
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Ania przystojniachy z tych Twoich panów
Dorotas Kuba mega powazny na tej fotce i przyznam Ci szczerze, ze wyglada na duzo starszego bardzo eleganckiego dżentelmena
Ja niestety dodać fotki nie moge cały czas
Rika a ja wręcz przeciwnie mam teraz: co chwile dziewczyny (psiapsióły)mnie gdzies wyciągają, co chwile ktos chce wpaść albo kumpelki dzwonią bo chca sie spotkać a ja jakoś nie mam mocy na żadne życie towarzyskie. Tzn. spotykam sie ze znajomymi - wpadają do nas, albo my do nich, albo umawiam sie z kumpelkami np. na kawke na mieście czy w parku przy okazji spaceru ale zawsze wszedzie z Bianka. Na wyjscie bez niej jeszcze sie nie odwazylam...zresztą ona nie akceptuje kompletnie butli wiec cały czas bym sie denerwowala czy aby nie chce do cyca.
Kurde a dziś znowu nas znajomki na występ kabaretu zapraszali no i doopa, bo niby z kim Młodą zostawić
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W czwartek wybieramy się na szczepienie i dalej sie waham,co wybrać- refundowaną,5 w 1,czy 6 w 1. A Wy dziewczyny,co w końcu wybrałyście?
Dorotko ja brałam 6w1 +pneumokoki.
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Masuskaa Piotruś na tej fotce to pozuje jak jakiś model profesjonalny!
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dorotas ślicznego masz synka
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Dorotas gratulacje:) to czekamy na więcej fotek:) A synek śliczny! ja mam odroczone szczepienia ze względów neurologicznych, ale pewnie zaszczepię 5w1 i potem pneumokoki.
Ania W, Przyszła Mama wiecie, że Wasze dzieci mogą być zaszczepione szczepionkami skojarzonymi bezpłatnie?
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wasze dzieci pewnie już śpią, a mój syn, wyspany i najedzony ma świetny humor:) Oby zasnął niebawem...
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Dzięki kobitki za głosiki i proszę o następne
Rika kurka blada szkoda, że troszkę bliżej nie mieszkamy
Dorotas Kubuś śliczniutki
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Dzięki Oposku za info
Tyle, że ja jakoś nie mam zaufania do tych skojarzonych
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
A gdzie się nasza Przyszła Mama podziała, hę?
Oposek Przyszla_mama pewnie ma gości
Oposku, Rika taaak przyszla mama miala gosci... przybyla ciocia ostra infekcja gardla i wujek powiekszone migdalki
zupelnie poleglam.. jestem na antybiotykach mialam niecale 35 stopni, a najczesciej 34 i cos nie wiem czy to mozliwe ale zyje to chyba mozliwe.. dzisiaj juz mam 35,5 wiec huhuh
Rózyczko, ja oczywiscie wysle te info odnosnie Areczka bo bardzo zlaezy mi na radzie Twojej kolezanki, tylko tak zwlekalam, bo chce poskanowac kilka dokumentow, bo wiesz tak jak ja opisze tak jak laik to malo Twojej kolezance powie. a tak jak spojrzy na to swoim okiem to na pewno bedzie miala jakis jasniejszy obraz. nooo a wlasnie co do skanowania to moj skaner to taka porazka, ze szkoda slow.. ale bardzo dobrze ze mnie zmotywowalas, dzisiaj postaram sie te beznadziejne skanerzysko uruchomic i przeslac. dziekuje kochana :*
aaa Rózyczko, maz ma w srode urodziny i tym razem kupilam mu prezent praktyczny, sluchawki do kompa, zaprojektowane przy udziale najlepszych graczy na swiecie, bo on maniak, Rozyczko on oszaalal ze szczescia!! powiedzialam mu wczesniej bo nie wiedzialam czy dobre wybralam, zaczelam podgadywac jakie kiedys by chcial kupic (on mial swoje dotychczasowe 10 lat! a poznal mnie, ochajtal sie ze mna iii.... polamalam je taka psujaa ze mna ) i on tyle parametrow zaczal mi podawac ze zglupialam, musialam mu pokazac bo mysle jak cos odwolac 3ba.. poza tym mial tyle problemow w pracy mysle trudno.. powiem mu wczesniej.. jak sie nie ucieszy to biada z nim... Rozyczko on oszalal, czeka na kuriera jak dziecko tak mu sie spodobaly rozkoszny ten moj maz
a co do prezentacji z naszego slubu udalo ci sie juz Rozyczko obejrzec? jezeli nie to tylko jedna rzecz przychodiz mi do glowy.. moze masz wolny net? bo ja pamietam jak fotograf przyslal mi link do tych zdjec to taka rozgoraczkowana probowalam wejsc i takie problemy mialam.. tez mi sie zacinalo i nie wiadomo co pojawialo.. teraz mam szybszy transfer i za kazdym razem odpala. a ogladam ja czesto, zawsze jak mi brak sil to odpalam i przypominam sobie przysiege itd i znowu wierze ze wszystko przetrwamy
a wiec moze kiedys tam sprobuj u kogos innego obejrzec, kto ma szybszy transfer, nic innego mi nie przychodzi do glowy..
aa i jeszcze jedno haslo wpisujesz prawda??
kujawa.com.pl/kasia-i-marcin/
haslo: maciejkujawa
mam nadzieje, ze kiedys tam zobaczysz przyszla mame z mezem, maniakiem gier komuterowych
i dziekuje kochane mamusie za wszystkie mile slowa w moim kierunku. Tak milo przeczytac, siedze teraz w dresach, z wlosami jak nie powiem co, z syfem na brodzie ktory wyskoczyl od choroby, z nochalem czerwonym wiec jak sobie czytam co napisalyscie od razu mi sie lzej robi, ze jeszcze bede tak wygladac, jesli rusze tylek i cos zrobie w tym kierunku
Oposku alez basbie udzielilas super rad, naprawde jestem pod wrazeniem i chyle czola super musisz byc w swoim zawodzie, naprawde fajnie super ze mamy takie fachowca \
a oposku a ja tak z innej beczki, czy masz jakas orientacje na temat prywatnych przedszkoli, czy ciezko zalozyc, czy dostaje sie dotacje i czy to oplacalne w dzisiejszych czasach?? obilo ci sie cos moze chcac nie chcac o uszy.. tak myslalam, zeby moze w przyszlosci zrealizowac taki pomysl i sie spelnic w tym.. ale nie wiem jeszcze, to tylko takie dalekie odlegle plany..
Ania W, Przyszła Mama wiecie, że Wasze dzieci mogą być zaszczepione szczepionkami skojarzonymi bezpłatnie?
nieee nic oposku nie slyszalam, jak dobrze ze piszesz.. kurde wiecie co mnie najbardziej denerwuje?? ze czlowiek sam musi wszystkiego dochodzic.. moim zdaniem ja powinnam miec te wszystkie info podane wychodzac juz z szpitala.. a taka prawda ze gdybym sama nie wpadla na ten pomysl zeby udac sie do poradni, gdyby moze nie postawa Riki i kilka innych rzeczy to szczepilabym terminowo jak 3ba.. i mysle ze pewnie nikt by nie uczulil mnie ze 3ba postepowac inaczej.. wrrr..
Jakie rodzaje szczepionek przeciwko krztuścowi są dostępne w Polsce?
W Polsce dostępne są pełnokomórkowe i bezkomórkowe szczepionki przeciwko krztuścowi.
Pełnokomórkowe szczepionki zawierają całe komórki pałeczek krztuśca, które zostały osłabione poprzez działanie wysokiej temperatury oraz środków chemicznych.
Bezkomórkowe szczepionki zawierają wyodrębnione elementy bakterii (antygeny), które wywołują ochronną odpowiedź immunologiczną przed zachorowaniem na krztusiec.
Skuteczność szczepionek bezkomórkowych jest zbliżona do skuteczności szczepionek pełnokomórkowych, przy czym są one od nich bezpieczniejsze. Szczepionki bezkomórkowe powodują dwa razy mniej niepożądanych odczynów poszczepiennych (NOP) i wielokrotnie mniej ciężkich lub poważnych NOP. Mogą być podawane dzieciom powyżej 5 roku życia, podczas gdy podawanie szczepionki pełnokomórkowej w tym wieku mogłoby powodować nasilone odczyny.
Szczepionka przeciw krztuścowi stosowana masowo w Polsce jest obecnie szczepionką skojarzoną ze szczepionką przeciw błonicy i przeciw tężcowi (DTP). W kraju dostępne są także szczepionki DTP skojarzone dodatkowo ze szczepionką przeciw Hib, inaktywowaną szczepionką przeciw poliomyelitis oraz szczepionką przeciw wzw typu B.
Oposku to na krztusiec, a co z blonnica i tezcem, tez takie szczepionki rowniez sa??
a moze watrto szczepic na krztusiec, bezkomorkowycmi a na blonnice i tezec w ogole nie, bo podobno na krztusiec najwiecej zachorowan wystepuje
co myslicie??
Rika a Ty co myslisz o tych bezkomorkowych?? MOZE Twoje zdanie jakos cos nam naswietli lepiej.
WIEM WIEM LASECZKI, MIALAM NIE PISAC O SZCZEPIENIACH, ALE PISZE, BIJCIE ALE TRUDNO, ZARAZ WAM TO ZREKOMPENSUJE
fajnie oposku ze napisalas o tym, dobrze wiedziec.
Aniu dzisiaj sie rejestruje i bede glosowac !
Rózyczko, dzisiaj zmotywuje sie i przesle info odnosnie Areczkaa, ladnie jakos i skladnie postaram sie
Lucy, kiedy Twoj slub kochana przypomnij??
ochhh jak dobrze ze juz lepiej sie czuje....
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
kiedys napisalyscie jak umiescilam zdjecie z Areczkiem, ze to prawdziwe macierzynstwo udalo mi sie uchwycic. To co tu zobaczylam, to mi kopara opadla.. tu tak wiez ojca z coreczka zostala przedstawiona i piekno rodzicielstwa ze wymieklam
filmik numer 1:
i filmik numer 2: (spojrzcie jak slodko dziewczynka dotyka gitary tatusia
ten ojciec z corka zaczeli nagrywac filmiki na youtibe bo sprawia im to wielka przyjemnosc, zaczeli zapraszac ich do roznych programow, organizowac koncerty, co jest super on do niczego jej nie zmusza, ogladalam kilka filmikow z wystepow. jak mala nie ma akurat ochoty zaczac spiewac to smiga sobie po scenie, bawi sie, on cos mowi do publicznosci, gra spokojnie cos innego, ona nagle podbiega, hop wskakuje na krzeslo i mowi ze juz chce spiewac! i wtedy zaczynaja
niesamowite to jest dla mnie niezwykli sa:)
napiszcie ze ktoras z was jeszcze tego nie widziala ?
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
u nas niedziela minela bardzo milo:) bylismy u ksiedza, gdzie zalatwilismy wszystko zwiazane z chrztem. Pozniej do tesciow, gdzie prababcia pierwszy raz miala wnuka na rekach:), ale Maz mi sie wzruszyl:). Na koniec pojechalismy do znajomych, kolega Meza ma nagrywac chrzest, jest samoukiem i robi to chalupniczo, ale wiecie jak fajnie? nawet bardziej mi sie podobalo niz u tego kolesia co nam slub nagrywal, za ciezkie pieniadze. Oni maja coreczke, rowno o 2 miesiace starsza i raz ze dziewczyna ma sliczne geste i dlugie wlosy, a dwa ze ona tak sie wierci i kreci i ciagle daje do siadania. Mnie bylo ciezko ja opanowac. Pelna energi, szok.