BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu #196282 przez paulinka
Dziewuszki a gdzie sie podzialy dziewczynki z UK?????

GREEN I KAMILKA24???????? mam do was pytanko: jak to jest z macierzynkim? po ilu sie go dostaje? i ileplatego? kiedys (ale to bylo kilka lat temu) kolezanka miala chyba 6mcy platego,jakos tak,ale czytalam ze sie pozmienialo,i jeszcze jedno : becikowe,czy rzeba miec jakies zasilki zeby dostac becikowe czy nie?
sorki ze was tak zadreczam ,ale ufam ze wy wiecie wszyskto :blush:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #196294 przez Rika
Różyczko wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu :)
Co do mieszkania w moich stronach. Myśleliśmy nad tym na początku ale... ja miałam tu pracę i mąż też i w życiu tam nikt by nam tyle nie dał (chodzi o pieniądze).
Nie opłacałoby się nam, bo utrzymać tam mieszkanie i rodzinę mając 1000 zł miesięcznie to nie możliwe...

Dziękuję za komplement :) a Twoja teściowa niech przejdzie na dietę dukana lub kankana:

Dieta Kankana. Po cudownej diecie doktora Dukana, przyszedł czas na nową sezonową modę - dietę Kankana. Kilka prostych zasad pozwoli doprowadzić ciało do doskonałości, a umysł do obłędu. Ale przecież w dzisiejszym świecie liczy się tylko to, co na zewnątrz. A im mniej kilogramowego zewnętrza, tym szczęśliwsze wewnętrze człowieka. Dieta Kankana poradnik skrócony:
Stosuj tylko w wersji lajt. Kupuj wyłącznie produkty z napisem "light". Lajt jest popularny, lajt jest wszechobecny, lajt rządzi. Według nowej translacji angielski "light" należy tłumaczyć jako "zdrowy", bądź "szczupły". A w końcu o zdrowie i szczupłość w diecie chodzi. Pamiętaj, żeby jeść tylko Serek Wiejski Light, kurzyć LM Super Light, serfować po OnetLajt (link), spędzać urlop na Dniach Lajtowych (link) i wpychać w siebie wyłącznie Always Ultra Light. Szybkie osiągnięcie lajtwagi gwarantowane!
Regularny sen, nieregularny sex. Śpij długo i raz na dobę. W łóżku, nie w pracy. Bzykaj częściej i krócej niż sypiasz. Także w pracy (a może przede wszystkim?). Gibkość ciała wynikająca ze znalezienia alternatywnego zastosowania dla armatury łazienkowej, kserokopiarki, blatu biurka ulubionej koleżanki będzie cennym atutem w utrzymaniu tężyzny fizycznej podczas stosowania diety.
Pokorny zestaw ćwiczeń. Nieodzownym elementem diety Kankana jest gimnastyczna pokora i skromność. Jeżeli popełnisz błąd, bij się w pierś. Cztery serie po dziesięć uderzeń (4x10). Stracisz okazję na awans, rwij włosy z głowy. Na zmianę lewą i prawą dłonią po pięć pełnych garści (2x5). Bierz na swoje barki ciężar wszelkich decyzji - sześć powtórzeń ćwiczenia po sześć decyzji (6x6). A gdy tylko masz okazję, nadstawiaj drugi policzek. Porządny strzał w pysk poprawia krążenie.
Do pracy samochodem. Pewnie nie wiesz, ale podczas jazdy samochodem człowiek spala 110 kcal/h. Co prawda czołgając się w tym samym czasie pozbyłby się ich 8 razy więcej, ale po cholerę szurać siurkiem po ziemi, skoro można elegancko i wygodnie siedzieć we własnym dwuśladzie. A jeżeli mimo to chcesz spalić więcej kalorii, a mniej paliwa - wyłącz klimatyzację. Stojąc w korkach w upalne dni możesz swoje auto zamienić na mobilną saunę!
Odwiedzaj regularnie lokalne targowiska i bazary. Nie kupuj, a jedynie obserwuj i wyciągaj wnioski. Bazar to doskonałe miejsce do ćwiczenia silnej woli, gdy zaczynasz wątpić w skuteczność diety Kankana. Szczególnie pożądane są wizyty przy łóżkach polowych zasłanych tanią bielizną. Zwróć uwagę na asortyment - wielkie michy wielkich cyckonoszy, w których biblijny Noe bez problemu umieściłby wszystkie zwierzęta i zwodował w momencie nadejścia potopu. Następnie spójrz na potencjalne nosicielki monstrualnych staników - samobieżne fabryki tkanki tłuszczowej, włochate monstra, wielotonowe baby. Ilość kłębiącego się przy łóżku polowym mięsa zlikwidowałaby głód w Afryce! Raz jeszcze spójrz na staniki, potem na baby. Na baby i na staniki. Napatrz się porządnie, bo prawdopodobnie tak będziesz wyglądać bez super diety Kankana.
Kasa, dieta, zgon. Dieta Kankana to wspaniałe rozwiązanie dla wszystkich, którzy nie wylądowali na oddziale nefrologicznym po stosowaniu diety proteinowej dr. Pierre`a Dukana. Głupich i zaślepionych pędem do anoreksji prosimy o wpłacanie nieograniczonych sum pieniędzy na nasze konto bankowe. W zamian otrzymają szczegółowy poradnik "Jak doprowadzić się do samounicestwienia", a gdy spełnią wszystkie poradnikowe zalecenia, w nagrodę nasza ekipa fachowców przyjedzie i zatańczy na grobie chudzielca... radosnego kankana!

Życzymy wytrwałości,
Zespół Samozwańczych Ekspertów Żywieniowych
:)

13 lata 3 miesiąc temu #196309 przez Rika
Natimp1 dokładnie tak jak Różyczka napisała. Między moimi dziewczynami jest rok i 2 dni różnicy :) Na tym okresie już widać, że Ola i Zuzia to zupełnie inne dziewczynki, każda woli coś innego. Ja uważam, że Zuzia były grzeczna na tym etapie niemowlęcia co jest Ola ale... Miała 3 razy kolkę, strasznie chlustała mlekiem do końca 2 miesiąca, lubiła spać przy cycu... nie wiem czy jest to spowodowane moim podejściem do nich czy co, ale Ola jest jakby spokojniejsza :) I pamiętaj, ze każda mama jest najlepsza dla swojego dziecka i każda mama jest człowiekiem i ma prawo być zmęczona i mieć wszystkiego dość...

A ja mam wagę sprzed ciąży ale co z tego jak brzuszek wystaje... ale od przyszłego miesiąca biorę się za brzuszki. Chciałam te ćwiczenia co Aniaw poleciła i słyszałam kiedyś o nich ale nie będę miała czasu żeby to ćwiczyć... Poza tym aż tak źle nie jest :) Chociaż wczoraj jak założyłam suknię którą miałam na balu sylwestrowym to się załamałam bo wyglądam w niej na 3 miesiąc ciąży :dry:

Masuska słabo jestem ogarnięta... wczoraj i przedwczoraj całe dnie sprzątałam a dzisiaj taaaaki syf mi Zuza zrobiła :ohmy: ehh

A co do ubrań to ja dostanę moje w tygodniu :) Kurde tak mi przypomniałaś o koszulach. Miałam dwie żółte i jedną zajebiście czerwona, byłam w niej zakochana, później zaszłam w ciążę i jej nie nosiłam a później karmiłam... założyłam żeby zobaczyć czy OK, ale nie :( załamałam się, później kolejna ciąża i oddałam ją siostrze bo i tak wiem, że na cycach jej w ogóle nie zapnę. Już jak ją kupowałam to na cycach była obcisła. Nie kupuję koszul bo zawsze w cyckach są za małe :(

Ufff nadrobiłam :) idę malować włosy i robić obiad :)

13 lata 3 miesiąc temu #196319 przez masuska
Ściemniasz Rika, ja Cię już przejrzałam:P

Może któraś by chciała kupić?
allegro.pl/show_item.php?item=1830216043

13 lata 3 miesiąc temu #196339 przez Rika
Masuska ale z czym ściemniam? B)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #196345 przez masuska
z tym że niby słabo ogarnięta jesteś. Ja to mam wizję taką że Rika to ma ład i porządek, dziewczyny się bawią a mamunia maluje pazurki:) Nawet jakbyś się pokazała n tle arcybałaganu, w dresach i nieładzie na głowie to i tak bym nie uwierzyła:)

Zobaczcie jakie sweeciaszne w Biedronce będą:) Szkoda że nie będzie rozm 39

13 lata 3 miesiąc temu #196352 przez różyczka
Rika dzięki za życzenia :kiss:
a dieta jest THE BEST :lol: :lol: :lol:

Masuska czemu sprzedajesz ten lezaczek?

kaloszki piekne :side:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 miesiąc temu #196359 przez różyczka
Paulinko Kamilka od kiedy Melka jest na świecie pisze rzadko a Green od kiedy urodziła Dagmarke ...bardzo rzadko.
A szkoda bo tęsknimy...

strasznie chciałabym juz zacząc ćwiczyć, choćby same brzuszki ale strasznie boję się zaczać po tej cesarce :S tak naprawde nie wiem nawet kiedy mogę? czy 2 m-ce po cc to odpowiedni moment...hmmm...
nie wiem dlaczego ale boję się pękniecia czy rozejscia się tej blizny :S

13 lata 3 miesiąc temu #196365 przez masuska
Różyczko, sprzedaje bo Piotrkowi się już znudził i teraz tylko stoi i kurz łapie, więc szkoda mi go, bo może uszczęśliwić inne dziecko. A miałam Pita wymazać z tych zdjęć na Allegro, ale taki słodki jest, że nie mogłam:)

Wczoraj leżał sobie mój dzieciaczek na tym z Fisher Price'a, ale tym różowym, jak mu się wibracje spodobały:) Szok, teraz jak sprzedam tą huśtawkę to mu kupię ten:
allegro.pl/fisher-price-3w1-fotelik-buja...ocj-i1820508601.html
A najchętniej bym się wymieniła.

13 lata 3 miesiąc temu #196410 przez różyczka
ja kupiłam z allegro ten allegro.pl/fisher-price-lezaczek-las-tro...565-i1827223264.html i mała tez lubi te wibracje :)

13 lata 3 miesiąc temu #196414 przez Rika
Rozpoczynam przygotowania do chrztu Oli :)

Macie jakieś pomysły na zaproszenia?

13 lata 3 miesiąc temu #196463 przez masuska
różyczka napisał:

ja kupiłam z allegro ten allegro.pl/fisher-price-lezaczek-las-tro...565-i1827223264.html i mała tez lubi te wibracje :)

No no fajny, ale wiesz na co jeszcze patrzę? Na wagę, bo na tym co pokazałam to koleżanki 3 latek sobie siada przed tv:P Także może posłużyć:)

A Rika ja proponuję zaproszenia te co miałam zrobione, pamiętasz? Mogę Ci przesłać na maila plik w wordzie.

13 lata 3 miesiąc temu #196493 przez Rika
Masuska wyślij :) Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

13 lata 3 miesiąc temu #196497 przez różyczka
Rika sorry z zaproszeniami nie pomoge.

Przyszla_mamo nareszcie obejrzałam filmik ze zdjeciami i sentymenty mnie złapały :side: piękne te fotki....my tez mamy taką prezentacje zrobioną z muzą i uwielbiam ja ogladać a dzis mijają dokładnie 3 lata od tamtego dnia :side: i z tej okazji pieke własnie kolorowe muffiny i czekam na męża żeby go uściskać. A wczoraj bylismy z okazji tej rocznicy na fajnym obiedzie i spytalismy siebie nawzajem - czy nadal chcesz byc moją/moim żoną/mężem na kolejny rok? :) no i na szczęście obie odpowiedzi były twierdzące hehe

13 lata 3 miesiąc temu #196501 przez różyczka
Słuchajcie a moja córka wczoraj spędziła 4 godz. na koniu galopując sobie w terenie po polach, lesie itp. :ohmy:
a dziś nie moze chodzić ehhee :laugh:
szalona :lol:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka