BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu #202679 przez Lucy
Rika no powiem ze nie zazdroszcze sytuacji totalna kicha :angry: juz sie pewnie nie mozesz doczekac przeprowadzki na gore,zycze abyscie szybko uporali sie z tymi remontami i mieli swiety spokoj!
Ale jak wygrasz te 50 mln to ja Cie znajde wszedzie :)

Taka jedna my z poczatku normalnie sie dogadywalismy bedac osobno,zmienilo sie wszystko jak zaszlam w ciaze,hormony i te sprawy.

Bozeee u Nas od wczoraj horror z usypianiem :ohmy: I w dzien i wieczor...widze ze Ola czuje moj stesss...

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #202686 przez Lucy
MODLITWA KOBIETY PRZED SNEM
Panie Boze daj mi madrosc
abym mogla zrozumiec swojego mezczyzne,
Cierpliwosc
abym mogla znosic jego humory,
Duza Milosc
abym mogla mu wszystko wybaczyc.
Nie prosze o sily,
bo bym ch.. zabila!!!

I jeszcze to na poprawe humoru dla OFIAR DEFEKTU MOZGU

Jakie jest najsmutniejsze zwierzatko swiata :unsure:

Mezczyzna,
bo ma piersi bez mleka :woohoo: ,
ptaszka bez skrzydelek,
jajka bez skorupek
I worek bez pieniedzy B)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 3 miesiąc temu #202713 przez hoborr
Lucy tekst the best!

A ja właśnie kupiłam kombinezon używany z 5zł. Ale rozmiar 74 bo mi się te na 68 wydawały za małe.. i chyba będzie kicha . Miałam nadzieję że ktos przebije... ale 14 zł to nie kupa kasy i może będzie ok. a jak nie to komuś upchne.

czekam na lotto, o której to losowanie???

13 lata 3 miesiąc temu #202715 przez hoborr

13 lata 3 miesiąc temu #202796 przez Rika
Różyczko nie przejmuj się. Moja Zuza też inaczej się rozwijała niż Ola. Później zaczęła się śmiać na głos (świadomie pierwszy raz 15 października), później zaczęła gadać itd itp. Poza tym jakby nie patrzeć Bianka ma dopiero 2 miesiące i tydzień a Ola 3 miesiące więc jest różnica a w wieku niemowlęcym w szczególności te tygodnie robią dużą różnicę :)
Już pisałam to Masusce chyba, że nie ma sensu czytać głupot na temat rozwoju dziecka bo każde dziecko jest indywidualne. Np to, że Zuza sama zaczęła się przekręcać z brzuszka na plecki i odwrotnie w wieku 7 miesięcy nie czyni z niej złego i niedorozwiniętego dziecka :)

Hoborr ja jak doszłam do strony gdzie opisywałam wyprawę do szpitala ze skurczami itd to mi się wszystko przypomniało i dziwię się jak ja byłam taka opanowana ale jak szłam z Zuzą do porodu to było to samo :D jestem boska :D :cheer:

Zaraz nadrobię bo mi tu Zuza jabłkiem przed nosem macha :dry:

13 lata 3 miesiąc temu #202827 przez Rika
Takajedna co do smoczka to moja Ola nie chce i nie umie ssać ale jest taka, ze zasypia bez smoka i bez cyca. Nie potrzebuje tego na razie i nie będę jej pchać na siłę :) ale dzieci są różne jak już pisałam. Zuza już ciągnęła smoka ale ona miała potrzebę ssania i ssała rączki a ja się wystraszyłam i dałam jej smoka. Teraz wiem przy Oli że to normalny odruch niemowlęcia :) i smoka nie daję.

Basba śliczne rodzinne zdjęcie :) mój nie jest chętny do zdjęć ani do robienia ani do pozowania... :dry:

Lucy tak to jest jak mamę karmiącą cycem zeżre stres :(

Aska27 ja miałam zamiar chodzić z Zuzą ale wypadała zima i zrezygnowałam bo nie trudno o chorobę... mimo wszystko

Happymamma jak ja bym miała chodzić na basen to nie na jakieś tam zajęcia tylko raz na jakiś czas. Bo zapisując się na zajęcia płacę a nie zawsze będę miała czas i ochotę żeby iść a jednak wtedy to byłby jakiegoś rodzaju zobowiązanie...

Aniaw chcę sesję bo ja sama jestem amatorką a jeśli chodzi o pozowanie to jestem boska :) poza tym Zuza zepsuła mój full wypas aparat i nie mam na czym działać :(

13 lata 3 miesiąc temu #202842 przez Rika
Hoborr u mnie jest jakieś 23-24 stopnie wieczorem ale w nocy i nad ranem jest zimno. Ja Olę ubieram w body plus pajacyk lub kaftanik i śpioszki. Przykrywam dwoma kocami i kołderką.

Masuska u nas też daje się córkom takie medaliki Matki Boskiej Karmiącej lub obrazki, obrazy :)

Lucy co do faceta to aby zejść się na całe życie musisz być tego pewna a z Twoich wypowiedzi można wywnioskować że nie dość że jesteś niepewna to jeszcze nieszczęśliwa... Ale to Twoje życie, Twoja decyzja, pamiętaj ze na całe życie.

Basba fajne zdjęcia na basenie :)

Przyszla_mama ja już nie wiem czy na mojego mam być zła czy mu współczuć czy co... czasem mam go dość ale kocham tego barana nad życie i wiem że czasem dobrze zrobi nam jak wyjadę z dziećmi, jak zatęskni za nami a my za nim i to jest dobre. Bo bardziej utwierdza nas w tym, ze się kochamy i nie możemy bez siebie żyć :) A w niedzielę zrobił ciasto :)

Paulinka może coś z tej wpadki wyniknie? :) A jak tam odżywka???

13 lata 3 miesiąc temu #202863 przez Rika
Paulinka ja nie mam wolnego razem z mężem. Jak on ma wolne to idzie na górę i robi nam mieszkanie lub w niedzielę jak nie ma nic do roboty bo np coś schnie to robimy grilla jak jest ładna pogoda lub jeździmy na zakupy. W większości przypadków jak ja mam wolne to on już śpi lub odwrotnie...

A pranie, sprzątanie, gotowanie to moje obowiązki codzienne + dzieci i kąpiele, karmienia, zabawa... itd, itp...

Masuska z chęcią bym to zostawiła wszystko ale po prostu ja sama nie mogę żyć w takim syfie i źle się czuję jak jest tak brudno :( Bo we własnym mieszkaniu w życiu nie doprowadziłabym go do takiego stanu... ale co ja tutaj mogę :(

13 lata 3 miesiąc temu #202866 przez Oposek
Rika bardzo, bardzo Ci dziękuję, że chce Ci się szukać, rozkminiać i pisać Ci to wszystko, wiele to dla mnie znaczy. A z Twoich diagnoz też się pośmiałam i od razu poprawił mi się humor:) w czwartek się pewnie wszystko wyjaśni...

Różyczko 28 lat, ale czasem zachowuje się jak nastolatka...

Ania WJa zdaje się też miałam IgM ujemne a IgG dodatnie, muszę sprawdzić jutro dokładnie w wynikach badań, bo w karcie ciąży mam wpisane tylko "cytomegalia ujemne". Pojutrze idziemy do neurologa i strasznie się denerwuje, bo tyle rzeczy wyszło nieprawidłowo...
A jak dzisiejsze usg?
Bardzo dziękuję za kciuki, przydadzą się...
Ja zgłaszałam spór do allegro dwa razy- raz kupiłam posłanie dla psa i w końcu doczekałam się posłania, drugi raz kasa była mała, ale zgloszenie nic nie dało. Zgłoś! to naprawdę trudne nie jest, wymaga tylko opisania sprawy, a warto moim zdaniem.

hoborr ja się tż wahałam, który rozmiar kupić, a końcu kupiłam 68/74. A ile centymetrów ma Adusia? i jaki rozmiar ubranek nosicie? kombinezo fajny, może będzie dobry, a taka kasa to faktycznie nie majątek!

Lucy śliczny ten kombinezon! i dobra ta modlitwa:)

13 lata 3 miesiąc temu #202867 przez Oposek
A ja w końcu wybrałam coś takiego. Niedrogie i praktyczne, mam nadzieję, że będzie dobre.
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #202868 przez Oposek
Jak komuś się podoba idea to znalazłam jeszcze taki, kosztuje 30 zł
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #202870 przez przyszla_mama
Dobry wieczor kochane, albo dzien dobry

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 3 miesiąc temu #202871 przez przyszla_mama
Rika, zrobil ciasto???? :ohmy: :ohmy: :ohmy: toz to ideal a nie facet! :laugh: :laugh: moj nie wiedzialby w ogole nawet jak piekarnik wlaczyc, gdzie znalezc przepis i w ogole nie chcialoby mu sie. a wiecie co zrobil w wakacje? kupil 10 kg maki 10 kg cukru i mowi ze to dla mnie, zebym miala mu z czego szarlotki piec takie pyszne itd bo on tak lubi... i zeby mi nie zbraklo :laugh: :lol: :lol: myslalam ze jebne :lol:

13 lata 3 miesiąc temu #202873 przez przyszla_mama

A wiecie może jak odzyskać kasę od nieuczciwego sprzedawcy z allegro???
Zamówiłam na początku września emulsję do ciała dla Małego i zapłaciłam i do tej pory nie mamy
Gościu napisał, że wysłał, ale teraz się zupełnie nie odzywa i nie chce powiedzieć kiedy wysłał i nie chce przesłać zdjęcia potwierdzenia nadania przesyłki. Zero z nim kontaktu od 1,5tyg
Czy któraś z Was bawiła się w ten spór allegrowy???
Niby to tylko 30zł, ale stwierdziłam, że nie odpuszczę

Aniu, ja sie bawilam oczywiscie :) milion razy kupowalam na allegro i tylko raz trafilam na neiuczciwa laske, ktora sprzzedawala perfumy avonu. to bylo okolo 60 zl niby nie majatek ale dla mnie duzo i stwoerdzilam ze nie odpuszcze. tez mi wciskala kit ze to moj awina, ze nie doszla kasa, pozniej ze nie jej wina bo kurierzy, bo poczta bo to nie ona sratatata. a ja idiotka nie spojrzalam wczesniej w koemtarze ze juz nie raz taki numee wywinela
(ten koles Aniu nie mial juz takich incydentiow?:)
pisalam wiec do niej rzeczowo prosto i szczerze, ale wazne Aniu zeby rzeczowo podawac info, nie na zasadzie odddajjj. Napisz ze tego i tego zamowilas to i to, przeslalas kase wtedy, i napisz rzeczowo. ze napisal dokladnie tego dnia, ze wyslal, do dzisiaj nie masz z nim kontaktu i nieinformuje cie co i jak. Napisz ze nie zyczysz sobie takiego traktowania i domagasz sie natychmiastowego zwrotu pieniedzy lub wysylki towaru, ze nie chodzi o kwote bo 30 zl to nie duzo,ale o zasady, i domagasz sie nactyhamistowego kontaktu, ze Ty jako kupiec dopelnilas swoich zobowiazan i tego samego WYMAGASZ OD NIEGO. Napisz to wszystko wlasnie ta opcja "spor allegrowy". Tam miesiac jest na rozwiazanie jego i odlicza codziennie dni ile czasu zostalo :) nie wiem co pozniej jak odliczy, u mnie laska beznadziejna zwrocila kase po tygodniu :):):) niezle co?:):) te moje analizowanie czesto sie jednak na cos zdaje :)
Co myslisz o takim zagraniu?

30 zl niby nie duzo, ale po co tracic na barana?? lepiej malemu cos zz to kupic, albo slodyczy nakupic czy nie wiem co cokolwiek :)

13 lata 3 miesiąc temu #202897 przez takajedna
Dzień dobry ;)

Przyszla_mamo ale się uśmiałam z tej mąki i cukru :D z worka pokutnego, Sahary i innych zresztą też, ogólnie już to pisałam, ale chciałabym być tak pozytywną osobą jak Ty :)

Oposku więc w czwartek wszystko się wyjaśni, oby lekarz wytłumaczył Ci wszystko lepiej niz Rika :lol: :lol: :lol:
A ten kombinezon fajny, ale da się w nim w foteliku wozić?

Ja kupiłam taki, używany, 68 - ale będzie na styk, od tej samej kupiłam kilka super ubranek za grosze

Rika zazdraszczam - mój też nawet nie wie gdzie piekarnik, chyba że chce sobie kupną zapiekankę podgrzać :laugh:

Hoborr tak jak piszesz - nie majątek, a może akurat będzie dobry na Adę

Lucy wspaniała modlitwa, od dzisiaj odmawiam pacierz codziennie, i to na głos, żeby mój słyszał ;)

Aniaw
niby tylko 30 zł, ale tak jak piszesz- liczy sie zasada :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka