BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu #203106 przez Rika
Przyszla_mama u mnie szczepionki na rotawirusy i pneumokoki i inne dziwaczne rzeczy odpadają :) Na rotawirusy szczepi się do 6 miesiąca. Poza tym z tego co jakiś czas temu czytałam to nie ma jeszcze takich 100% badań na temat ich skuteczności a nie chcę aby moje dzieci były królikami doświadczalnymi...

Przyszla_mama
no upiekł :) i nie prosiłam go o nic, tak sam z siebie :)
A nieźle Cię ten Twój zrobił :) Mój raz kupił mi kg cukru bo poprosiłam go żeby kupił mi coś słodkiego i miał dość. Zawsze jak wracał z pracy to dzwoniłam żeby kupił mi coś słodkiego i pytał "co" no to mówiłam "obojętnie, coś słodkiego" i od tamtej pory jak mi przywiózł cukier to dokładnie się określam co słodkiego chcę :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #203115 przez Rika
Takajedna ja już tu jakiś czas temu pisałam ze jak u mnie wszyscy zdychali to dziewczynki nie złapały ani kataru ani nic :)

Co do kup to moja Ola robi raz na 2-3 dni i nie ma z tym problemu a jak widzę że szykuje się kupka to podnoszę jej nóżki do góry i łatwiej idzie :) Herbatka koperkowa u niektórzy pomoże a u niektórych jeszcze bardziej zaszkodzi.

Kamilka mój też czasem zrobi jakiś obiad. Raz mnie zaskoczył bo jak mieszkaliśmy w Otwocku to ja pracowałam w Warszawie (mieliśmy projekt ubrań ciążowych). Kończyłam ok 21 i godzinę jechałam autobusem do domu i on mimo ze też późno wrócił to zrobił spaghetti i w całym mieszkaniu były świeczki plus pełna wanna ciepłej wody z bąbelkami :)

Różyczko mój ostatnio się napił i powiedział ze to ja go nie kocham. Debil normalnie. Żeby coś fajnego powiedział ale nie... ehh

Masuska ja ją odżywkę stosuję jakieś 2 miesiące i jest świetna :)

Różyczko masa krówkowa z dietetycznymi ciasteczkami hmm zawsze jakieś usprawiedliwienie swojego OBŻARSTWA!!! :D ha ha ha też bym zjadła ale nie mam jak jechać do biedronki... kurde zaraz resztę nadrobię bo się Zuza sfajtoliła :(

13 lata 3 miesiąc temu #203129 przez aniaw
Cześć dziewczyny:)

Ja od rana się lenię i dopiero przed chwilą przebrałam się z piżamy, bo mój M zadzwonił, że wraca już pracy :P

Przyszła_mama skok ze spadochronem to zajeeeeeeefajna przygoda :lol:
Ja skakałam z instruktorem i z kamerzystą i może jak znajdę płytkę z fotkami to Wam pokażę :)
Moje marzenie to zrobić kurs cały żeby samemu skakać, ale kasy wciąż brak :(
Oczywiście marzę też o kusie na paralotnię (też tylko z instruktorem latałam w tandemie) i kurs na pilota samolotu, bo ja to w ogóle uwielbiam podniebne sporty ekstremalne :)
Nawet kiedyś na praktykach wakacyjnych jak rozrzucaliśmy z samolotu szczepionki przeciwwściekliźnie dla lisów nad lasami to mogłam posiedzieć chwilę za sterami takiego fajnego samolociku :lol:
I na pikniku lotniczym w Góraszce załapałam się na ekstremalny lot szybowcem z jakimś pilotem akrobatą i robiliśmy salta :lol:
Boże znów chce być taka szalona :lol:

Różyczko też skakałam na bungee z dźwigu - tak uczciliśmy 18stkę mojej siory i zawsze chciałam skoczyć jeszcze na linie z mostu, ale u nas w kraju tak się nie da :(

Masuska tatuaż od zawsze mi się marzył, ale ja taka niezdecydowana byłam i nie wiedziałam co sobie wybrać i gdzie na ciałku a teraz to mój M się nie zgadza :angry:

Rika a o jakiej odżywce piszecie?
Wiesz mi niestety niezbyt się sprawdza ta do paznokci (ale może dlatego, że nieregularnie stosuje). Ale Twoje paznokcie są super to pewnie zadowolona jesteś :)

Z tym allegro to niestety nie sprawdziłam gościa a on jakiś nowy i jeszcze nikt od niego nic nie kupił tylko ja pierwsza jestem.
Dostał maila i ma czas do końca tygodnia.
Później wchodzę w spór i inne możliwe groźby :angry:

13 lata 3 miesiąc temu #203131 przez Oposek
Przyszła Mamo mnie tam nie tylko nie męczą Twoje posty, ale wręcz bardzo czekam na nie i jak widzę post na pół strony to od razu myślę ooooo, Przyszła Mama już wstała :lol:
Więc się nie przejmuj niczym Kochana i pisz do nas jak najczęściej. Co do psychloga to rozumiem doskonale. Ja odkąd umarła mi całkiem niespodziewanie Mama miałam czasem takie myśli, że coś się stanie, jakiś wypadek i nie daj Boże coś z moim mężem, synkiem w brzuchu. Strasznie to przeżywałam, choć mój mąż mnie uspokajał, że to mało prawdopodobne i niepotrzebnie się zamartwiam, ale tak już jest, że jak kogoś zaskoczy niespodziewanie jakieś nieszczęście to zdaje sobie sprawę, ile ma i drży, żeby przypadkiem nic się znowu nie stało... Datego ja mam zasadę, że nawet jak się pokłócimy to godzimy się, zanim któreś z nas gdzieś wyjdzie, pamiętam, żeby Mu powiedzieć, że kocham, bo gdyby kiedyś coś to nie chciałabym, żeby to była nasza ostatnia rozmowa... Mam nadzieję, że mnie rozumiesz, ja też na codzień nie jestem jakąś rozhisteryzowaną matką i żoną, ale są takie chwile, kiedy nie mogę przestać o tym myśleć.

Taka jedna da się wozić w foteliku, bo jest rozcięcie na dole, żeby przełożyć pas. Ja też kupuję chętnie ubranka na allegro, choć czasem mnie wkuurza, że ubranko kilka złotych, a drugie tyle za wysyłkę...
Myślę, że Baruś jest bezpieczny i na pewno się nie zarazi, a Ty Kochana wracaj do zdrowia!

Kamilka 24 cieszę się bardzo, że Melka czuje się lepiej:) I zjada też ładnie. Widocznie się źle czuła biedulka i nie miała ochoty na jedzenie..

Różyczko da się, bo ma dziurkę na pasy (ten co ja mam niebieski) a ten z królikiem ma rozpinany dół (widać na zdjęciu). Jakby co to tu jest aukcja:
allegro.pl/sliczny-spiworek-kurteczka-2w...awa-i1835170370.html
O książkę ja pytałam:) Ja teraz kończę JĘZYK NIEMOWLĄT (za Twoją namową oczywiście:) a ostatnio widziałam w EMPIKU Zaklinaczka Dzieci. Jak Rozwiązywać Problemy Wychowawcze i zastanawiałam się, czy może czytałaś i czy warto kupić...Ja sudokrem stosowałam, jak Filipa uczuliły chusteczki i miał krostki na pupie, bardzo się sprawdził. Ale czytałam, że nie powinno się go stosować przy przewijaniu profilaktycznie, tylko właśnie już na odparzenia, czy krostki. Ja też nie byłam u gina, a wiem, że powinnam... Im dłużej zwlekam tym bardziej mi głupio, bo nie długo przyjdę i powiem, że jestem na kontroli po porodzie, który był pół roku temu :lol:

Rika no przestań Kochana, za co mam się gniewać?:) tak jak pisałam Ci już wcześniej, dziękuję Ci strasznie, że Ci się chciało szukać i główkować:) a że wprowadziłaś dodatkowy element humorystyczny to tylko lepiej;)

13 lata 3 miesiąc temu #203136 przez aniaw
Znalazłam post który zapodała Masuska
Al się nawertowałam :cheer:
Masuska, że się Tobie chce te wszystkie strony przeglądać :laugh: przyszla_mama napisał:

jeszcze w takim razie przemysle sprawe kolysnia,wiadomo ze juz madrzejsze bedziemy po pierwszym szkrabie i bedziemy mialy wyrobione zdanie, ale tak jak pisalyscie tez nie chcialabym bardzo zeby malenstwo spaly z nami, mi tez juz iles osob mowilo ze i tak bedzie spalo z wami przed dluzszy czas - ja bym chciala od poczatku przyzwyczajac inaczej. Tez lubie sie tulic do mojego m i na pewno to by bylo kosztem naszej bliskosci i komfortu - ale jak jak jedna z was mowila, zycie pokaze, bo mamy plany i zamierzenia wlasnie takie a moze okazac sie inaczej

a kochane, ktoras z was pisala o ksiazce tracy hogg, mnie strasznie ale to strasznie nudza gazety i czasopisma z kioskow dla mam, nie wiem jakos wkurzaja mnie reklamy te porady, nie lubie ich przegladac, dlatego sciagam ksiazki w pdf-ie do czytania, sprawia mi to o wiele wieksza przyjemnosc, ale oczywiscie zalezy kto co woli i co bardziej komu odpowiada

mam takie ksiazeczki:

Thomas Gordon - wychowanie bez porażek

Barbara Kowalewska-Kantecka - Pierwszy rok razem

Adele Faber - jak mówić zeby dzieci nas słuchały, jak sluchac zeby dzieci do nas mówiły

Tracy Hogg - jezyk dwulatka ( chociaz to dalsza przyszlosc :):)

Tracy Hogg - Zaklinaczka dzieci. Jak rozwiazywac problemy wychowawcze

Tracy Hogg - Jezyk niemowląt

Paweł Zawitkowski - Poradnik opieki i pielêgnacji małego dziecka

NIE mowie ze czytam wszystkie i wpadlam w szal :) ale fajnie sie przeglada i podczytuje. wszystkie da sie sciagnac z netu z stronek typu chomikuj.pl ale gdyby ktorass chciala moge podeslac bez problemu na maila

Przyszła_mama czy będę mogła Cię prosić o te 4 książki na pdfie:

Tracy Hogg - Zaklinaczka dzieci. Jak rozwiazywac problemy wychowawcze
Adele Faber - jak mówić zeby dzieci nas słuchały, jak sluchac zeby dzieci do nas mówiły
Thomas Gordon - wychowanie bez porażek
Barbara Kowalewska-Kantecka - Pierwszy rok razem

Oczywiście jak będziesz miała chwilkę i jak je jeszcze masz :blush:

13 lata 3 miesiąc temu #203138 przez Oposek
Co do skoków i innych atrakcji to ja tylko skakałam na bungee i to w ciąży (test rano wyszedł negatywnie, a następnego dnia już pozytywnie :lol: ) Mój mąż jest fanem wszelkich sportów ekstremalnych, więc jakby co to zawsze jest jakiś pomysł na prezent;) A w zeszłym roku kupiliśmy teściowi na 50te urodziny lot balonem.

Któraś z Was pytała, kiedy mam termin obrony (też nie pamiętam kto, przepraszam :blush: ) Czekam na wiadomość od promotora, mam nadzieję, że w październiku, bo jestem już strasznie tym wszystkim zmęczona i marzę o zakończeniu tych studiów. Oczywście, żeby móc iść na następne i narzekać;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 3 miesiąc temu #203168 przez przyszla_mama
HEJ LASECZKI:*

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

13 lata 3 miesiąc temu #203184 przez przyszla_mama
Oposku, Aniu, no nie moglam, musialam wrocic do kompa i wam to napisac.

To my na emeryturze!!!!!!!!!!!!! :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

13 lata 3 miesiąc temu #203186 przez Rika
Aniaw odzywka angielska allegro.pl/wax-odzywczy-wosk-henna-do-wl...80g-i1829414437.html

Chyba czas wybrać się do psychiatry, nie daję już rady

Znikam na jakiś czas

13 lata 3 miesiąc temu #203211 przez przyszla_mama
Rika przeslij mi jesli mozesz na priwa swoj numer telefonu kom, jezeli nie obawiasz sie i mozesz.

13 lata 3 miesiąc temu #203226 przez różyczka
Oposek napisał:

Co do skoków i innych atrakcji to ja tylko skakałam na bungee i to w ciąży (test rano wyszedł negatywnie, a następnego dnia już pozytywnie :lol: ) Mój mąż jest fanem wszelkich sportów ekstremalnych, więc jakby co to zawsze jest jakiś pomysł na prezent;) A w zeszłym roku kupiliśmy teściowi na 50te urodziny lot balonem.

Któraś z Was pytała, kiedy mam termin obrony (też nie pamiętam kto, przepraszam :blush: ) Czekam na wiadomość od promotora, mam nadzieję, że w październiku, bo jestem już strasznie tym wszystkim zmęczona i marzę o zakończeniu tych studiów. Oczywście, żeby móc iść na następne i narzekać;)

W ciązy na bugee :laugh: nieźle....

Oposku a co planujesz dalej studiowac?

Dobrze, ze męża zawsze troche można urobić troche ale co z niej bedzie za zona i matka? :cheer:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #203260 przez Kamilka24
Różyczko a to Melka dzisiaj...

Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu #203278 przez masuska
No to ja jednak princessa jestem, sporty ekstremalne to dla mnie koszmar, chyba że... nie pomyłka, ja sie boję wszystkiego:P I wysokości, głębokości, prędkości itd itp... Ale samochody lubię:P I rajdy też tak troszkę, na 1/4 mili miałam okazję się ścigać:P

Kamilko, Melka przecudna:) Na golasa to i Piter podobne fałdki ma:P

Słodyczy nie jem ale opitoliłam na spacerze całą paczkę prażynek krewetkowych.

A i mam coś zajebiaszczego, tusz L'Oreal TELESCOPIC Carbon Black i jest rewelacyjny, serio wydłuża:) Mam wreszcie tusz dla siebie:)

13 lata 3 miesiąc temu #203293 przez różyczka
Dobra to kupie sobie zaraz tą ZAKLINACZKE DZIECI :)

yyyyyy co ja mialam komu napisac....

Amelka jest przesliczna!!! :) Jakie ma oczy piekne!

Masuska a ta szczoteczka nie jest głupia? bo ona jakas taka łysa...

Rika a dlaczego do psychiatry?

13 lata 3 miesiąc temu #203295 przez różyczka
Aniu naprawde skakałaś??? :laugh: jesteś moją idolka! ale zęby Ci nie wypadły? :lol:

Przyszła_mamo pokulałam się jak ta szczęka jej wypadła w locie :lol:

Przypomniało mi sie jak do karuzeli typu MŁOT wsiadłam w spódniczce a potem karuzela stanęła do góry nogami :lol: na dole był festyn, pełno ludzi a ja ze spódniczką na głowie :blush:

Przyszła_mamo posłalismy jej te dokumenty, teraz czekamy na odpowiedź.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka