- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aska to zazdroszcze, ze udało sie wam dzis wyjsc u nas cały czas kropi
a ja licytuje kombinezon i teraz nawet jak przestanie kropić to nie moge wyjsc...
ciekawe czy tym razem się uda
jeszcze nigdy nic nie wygrałam na aukcji, zawsze ktoś w ostatniej chwili wchodizł i dawał o wiele wiekszą kwote i doopa... a tak mi sie podoba ten kombinezonik
a pokazesz jaki?
Wiesz ja wczoraj kupiłam za 100zł,wiem,ze drogi ,ale Mikołaj juz nie miał żadnego,a teraz taka pogoda!!! W sumie ma 4 kombinezony i żadnego nie założył bo za małe
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Nie ćwicze bo w domku mi sie nie chce samej a na siłke, którą uwielbiam nie mam jak iśc, dopóki nie bede miała opiekunki jestem udupiona A ze wracam w lutym do pracy to w grudniu zaczne już szukać i od stycznia chciałabym żeby już przychodziła, na początek krócej troche i bede razem z nią siedzeic żeby Mała się przyzwyczajała pomału a potem, na siłke, na zakupy i tak na coraz dluzej...az w koncy do pracy na te 4 godzinki dziennie, na szczęście cały etat w szkole to tak jak pół etatu w "normalnej" pracy
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
różyczka napisał:
Aska to zazdroszcze, ze udało sie wam dzis wyjsc u nas cały czas kropi
a ja licytuje kombinezon i teraz nawet jak przestanie kropić to nie moge wyjsc...
ciekawe czy tym razem się uda
jeszcze nigdy nic nie wygrałam na aukcji, zawsze ktoś w ostatniej chwili wchodizł i dawał o wiele wiekszą kwote i doopa... a tak mi sie podoba ten kombinezonik
a pokazesz jaki?
Wiesz ja wczoraj kupiłam za 100zł,wiem,ze drogi ,ale Mikołaj juz nie miał żadnego,a teraz taka pogoda!!! W sumie ma 4 kombinezony i żadnego nie założył bo za małe
pokaże jak mi sie uda kupić
ja kupiłam ostatnio 2 jesienne rozm. 68, jeden okazał sie za maly (urosła zanim dojechał)a drugi jest na wcisk dosłownie teraz szukam juz zimowych na 74, chce kupić conajmniej 2 i chyba już za chwile zaczne jej ubierac bo jest straaasznie zimno.
A ty na ile kupowałaś, ze za małe są? I czy to 4 zimowe kombinezony?
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a co siłowni.. uwielbiam!!! Przed ciążą 3 razy w tyg chodziłam na siłownie, i codziennie dwa razy dziennie ćwiczyłam w domu, teraz z ćwiczeniami w domu będzie trudniej... ale moze od nowego roku wrócę na siłownie.
Te kombinezony (2 zimowe,2 przejściowe jesienne)kupowałam zanim mały się urodził... rozmiar: 0-3 m wiec trudno powiedzieć,ale teraz już szystkie ciuszki kupuję w rozmiarze 74
- takajedna
- Wylogowany
- budujemy zdania
Rejestrujesz sie, wklejasz link do aukcji, wybierasz ile sekund przed końcem aukcji ma licytowac i jaka kwote maksymalnie i wszystko pierwsze chyba 10 udanych strzałów jest darmowe
WczesnIej tez zawsze mnie kazdy przelicytował
Aska podziwiam ze Ci sie chcialo tak cwiczyc, ze mnie to leniuch straszny jesli o to chodzi
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
takajedna bardzo lubiłam ćwiczyć, lepiej się czułam, miałam więcej energii
Pisałaś,że Twojemu Bartusiowi charczy.. mój Mikołaj też tak czasami ma.. też nie wiem dlaczego tak się dzieje?!
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
No a etat w szkole to jak pół etatu normalnego. A ja mam pół etatu w szkole to jeszcze fajniej:) A w drugiej pracy biorę urlop jak się da to wychowawczy a jak nie to bezpłatny...
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
No to jestem i mówię CZEŚĆ
U nas wczoraj walka z pleśnią na ścianie przy łóżeczku Piotra, przez to wszystko poprzestawialiśmy meble, ale cały dzień miałam burdel na kółkach:( Dziś kupiłam pochłaniacz wilgoci, a wczoraj umyłam ścianę Domestosem i zapowiada się że będzie dobrze.
Dziś byłam w MOPSie, pierwszy raz korzystam z pomocy, ale jak mi się należy to czemu nie. Wyszedł nam mały dochód w zeszłym roku i dzięki temu należy mi się rodzinne 68 zł miesięcznie i jednorazowy dodatek za urodzenie dziecka 1000zł, no i jeszcze becikowe. Także jest Git.
To co zdążyłam przeczytać to to że Rika chce skoczyć ze spadochronem, chętnie obejrzę fotki:)
Lucy dzięki za zaproszenie na NK, ale dawaj fotki! Nas widziałaś, My Ciebie też chcemy ujrzeć i Olę
No dobra, zostało mi do przeczytania 10 stron
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ech..a tutaj znowu cisza czyżby mamy z dziećmi poszły spać?!
takajedna bardzo lubiłam ćwiczyć, lepiej się czułam, miałam więcej energii
Pisałaś,że Twojemu Bartusiowi charczy.. mój Mikołaj też tak czasami ma.. też nie wiem dlaczego tak się dzieje?!
Asia poszłabym spać z miłą chęcią ale moje dziecko mi nie daje.
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Hobbor piana z "roztrzepanego" płyny nivea baby;) Hobborku Kochany, Ty się tak nie martw tym karmieniem! Ja dwa miesiące temu odciągałam z dwóch piersi po 30 ml, 60 ml to całkiem sporo, bo dziecko wyssie znacznie więcej! Druga sprawa to to, że dzieci nie zawsze tyją równo. Jak masz możliwość to zważ Adusię za tydzień, Filip przybierał 100 gr tygdniowo, a potem zaczął przybierać 300 gr i wszystko się wyrównało, zresztą może taka Jej uroda, są przecież także filigranowe, zupełnie zdrowe dzieci. Jeśli zaś chodzi o dokarmianie to ja też nie chciałam dokarmiać butelką i dokarmiałam "strzykawką po palcu". To dobry sposób, żeby utrzymać laktację i karmienie piersią. A nad ilością mleka można pracować. Ja po porodzie nie miałam wcale, potem na połowę karmień, a teraz karmię tylko piersią i nie dokarmiam:) Nie stresuj się Kochana, jeśli tylko chcesz karmić piersią to na pewno się uda, chociaż częściowo.
Ale macie super imprezę przed sobą Fajnie tak w dużym gronie, choć domyślam się ile to pracy...
Ania W dobrze, że się udało do lekarze bez kolejki, Dominiczek nie musiał czekać A jak dzisiejsza konsultacja? my dziś mamy pierwsze ćwiczenia... Sliczny dominik ma kubraczek i Ty też ślicznie wyglądasz! a że bobas zasłania brzuszek to też zauważyłam i stosuję, tylko ja mam co zasłaniać
Aśka ależ pyszności podrzucasz Kobieto:) Muszę wypróbować! Pochwal się zakupami dla Mikołajka! Oleńka Riki ślicznie rzyma główkę, ale Oa przecież o miesiąc starsza od Mikołaja! jak trzyma głowę, kiedy Go podnosisz to się nie zamartwiaj, pamiętaj też, że chłopcy zazwyczaj trochę później mówią i rozwijają się ruchowo, taki ich urok;)
Rika zdjęcia super, ostatnie fajne, ale mnie się najbardzij podoba pierwsze:) wygląda, jakby Ola stała i chciala iść do przodu, rewelacja! fajosi filmik:) mój pije żelazo w kroplach i odpukać nie narzeka, bo słodkie;) Zuzia już pewnie mądrzejsza i wie, że można wypluć
Masuska fajnie, że się udało z kasą, ja tam jestem zdania, że jak się należą pieniądze to trzeba korzystać, w kńcu na coś te podatki się płaci. A i tak to przecież sumarycznie nieduże pieniądze, ciężko się za nie utrzymać...
Basba zdrówka dla Dzieciaczków!
Taka jedna to cekamy na zdjęcia z chrztu, jestem pewna, że Batuś będzie wyglądał cudnie!A czemu masz mega doła? super historia z tymi klapkami! Fajnie, że ksiądz nie plnął gadki umoralniającej, widocznie jakiś sensowny.
Natimp mój też robi zielone kupy i pediatra kazał się w ogóle nie przejmować. Zlecił na to badanie krwi, żeby zobaczyć, czy nie ma stanu zapalnego, ale wyszło wszystko dobrze i powiedział, że tak może być. A dzieci lepiej śpią po sztucznym mleku, bo ma więcej kalorii. Przykro mi, że Mały chory, pewnie tęsknisz za synkiem?
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale teraz mam nauczkę - zawsze kupuję na wyrost!
Kombinezon który jej kupiłam (zresztą doradzałyście mi większy rozmiar) ma rozmiar 74 i jest duży ale się w nim nie topi i będzie na zimę dobry:)
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Nie powinno się nosić dzieci pionowo, na klatce piersiowej, dopóki nie trzymają głowy. Przodem- bo kręgosłup u malucha ma ksztaŁt litery C i nie powinno się go w taki sposób prostować (wtedy plecki dziecka przylegają do klatki piersiowej mamy) tyłem, bo głowa "wisi", szczególni na początku. Na ramieniu, tak jak do odbicia można, jeśli główka podparta. Ale to tylko teoria i zalecenie, nic się przecież nie stanie, jeśli trochę się tak malucha ponosi, ja swojego też nosiałam i żyje;)
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa