BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu #212459 przez takajedna
Mnie tez wzrusza ta reklama :laugh:

W ciąży rzuciłam na samym początku... Jeszcze walcze ze sobą bo jak sobie pomyślę ze taka śmierdząca mam do dziecka podejść, a to nierealne żebym po każdym papierosie pod prysznic szła i tak dalej.... Ale kurde lubię palić, a jak mam nerwy to już w ogóle o niczym innym nie myślę :angry:

Bartek też miał dłuuugo tak, że prawie nic nie spał w dzień, na razie odkąd pogoda paskudna mu się to pozmieniało, mam nadzieję że na dłużej :woohoo:

Dorota w sumie nie wiem, ale może to możliwe że od tabletek tez... Tyle że ja nie brałam, a miałam tak samo ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #212587 przez Oposek
Dziś byliśmy na pierwszej rehabilitacji. Pani powiedziała, że nie jest źle i po ćwiczeniach nie będzie żadnego śladu po wylewie:):):) Zakazała za to noszenia pionowo i zaleciła ćwiczenia do domu, więc mamy co robić;)
Kombinezon, który kupiłam na allegro w rozmiarze 68/74 okazał się duuuużo za duży :angry: Zostaliśmy więc bez kombinezonu, a już od weekendu mają być przymrozki. Chciałam coś kupić "na szybko", ale ceny mnie poraziły- 211 zł za kombinezon, który nie dość, że nie jest piękny to jeszcze posłuży 3 miesiące? Porąbało ich...
W końcu przeprosiłam się z allegro i zaryzykowałam jeszcze raz. Szukam jeszcze czapki i rękawiczek.
Czuję się chora.. Boli mnie gardło i głowa. Mam nadzieję, że nie zarażę Młodego. Tak w ogóle to można karmić piersią przy temperaturze/przeziębieniu? Łykam tylko to, co wolno było w ciąży, więc i teraz nie powinno zaszkodzić...

Rika dajesz fotki!!! Bo umrzemy z ciekawości;)

Różyczka ile Twoja niunia waży? bo też chcę zapisać Filipka na basen, ale nie znalazłam takich małych swimmersów...

aska27 a ładnie Ci synek śpi w nocy? mój położony do kołyski w ciągu dnia zaraz się budzi, na kolanach pośpi ze 3 godziny. :angry: Muszę nad tym popracować, ale ciągle nie mam siły, brakuje mi cierpliwości.

dorotas ja też mam mega apetyt, a brzuch zamiast maleć rośnie!

hobbor o czym Ty piszesz z tym aparatem, że słaby? zdjęcia Adusi są cudowne! co jedno to piękniejsze, serio!

takajedna to przepraszam za pomyłkę...Nie gniewaj się, czasem już mi się myli, co kto napisał...Ja też się zastanawiam, jak można wyżyć z pomocy państwa...

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #212594 przez różyczka
Ja narazie tak na szybko:
Adusia jak ksiezniczka wyglada! :)

Oposku, Takajedna - uwierzcie mi, ze można pożyć z zasilków i to nawet nieźle, ja w takim środowisku pracuje i nieraz szczęka opada jak pyta sie dziecko co robi mama a ono odpowiada, ze ma pensje z Mopsu. Jesli chodzi o zasiłki i pomoc to nie jest tylko zasil. rodzinny - sa jeszcze inne, można otrzymywać dla dziecka dozywianie, można otrzymywac talony na jedzenie do sklepów, mozna pobierac stypendia dla dziecka (jesli dochód w rodzinie jest niski), wyprawki do szkoły za darmo, a także ubrania, można z caritasu za składkę 2 zł miesiecznie przyjśc 2 razy w tyg. i ustawic się w kolejce po tzw. dary - to jest fuuul żarcia a w tym np. brokuły, banany, karma Pedigree dla pieska itd. czyli nie tylko chleb+smalec itp. itd., mozna dostać za darmo mieszkanie, mozn dostać nawet wyposażenie, albo np. dodatek mieszkaniowy, albo wegiel na zime za darmo....no porpostu SZOK! Nawet sobie nie wyobrażacie jak można żyć z pomocy "państwa" - czyli NAS czyli np. mnie i mojego męża, bo pracujemy legalnie i płacimy podatki.
A "zasiłkowcy' jeżdżą po "wypłacie" taksówką do supermarketu po zakupy :angry: WIDZIAŁM TO NA WŁASNE OCZY I TO NIE RAZ :angry:

Sorry, ze sie tak uniosłam ale taka jest prawda.

Bo te zasiłki powinny być jako wsparcie a nie po to by sie z nich utrzymywały całe rodziny bo niby z jakiej racji? inni musza na wszystko zapieprzać sami bo nikt im nie da :angry:

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 3 miesiąc temu #212601 przez różyczka
a i tak jeszcze do tego tematu zasiłkowego mi sie coś przypomniało:
jak mi podopieczny ostatnio na propozycje pracy odpowiedział: cyt."za 2 tysiace to mi sie nie opłaca isć do roboty" (!!!) to mi oczy z orbit wyszły normalnie :cheer:

Oposku Bianka waży jakies 6 kilo z hakiem ale nie wiem dokładnie bo wazona była na szczepieniu jak miał 6 tyg. i wazyła wtedy 5 kg. A teraz ma 3 m-ce zaraz, wchdizam z nią tylko na taka domową wagę. Rozm. ubrań nosimy 68 a pieluchy już dosyć długo 3 kupujemy.

A Filipek ile waży? A od jakiego rozm. sa te pieluszku do pływania w ogóle?

13 lata 3 miesiąc temu #212614 przez różyczka
Oposku naprawde za duży ten kombinezon?? Bo z tego co patrze na fotki Filip wyglada na sporego chlopca :)
fajnie, ze takie dobre wieści macie po tej rehabilitacji :) naprawde super :)

Aska nie wiem czy pamietasz jak pisałm o tej reklamie w ciązy? no ja przexiez ryczałam na niej jak bóbr a teraz znowu to samo :blush:

Dorotko ja mam straszny apetyt, o wiele większy niż w ciązy, brzuch duzy :( ciastka to mi sie śnią po nocach :laugh: takze...nie jestes sama

13 lata 3 miesiąc temu #212623 przez hoborr
Hej Kobitki! Dzieki za pochwały w strone Adusi:)

Rika wrzucaj foty - umieram z ciekawosci:)

rózyczka popieram w 100 %. Ja sama chciałabym zarabiac 2 tysiace miesiecznie. Tez zaobserwowałam takie rodziny które tylko na zasiłkach jadą - a do lasu na jgody to nie pójdą. Na dodatek mieszkam koło sandomierza a tu jest zagłebie ogrodników i sadowników. i Ci szukają pracowników sezonowych i prosza sie o pomoc przy zbiorach. płaca niekiedy 120zł dniówka - wydaje mi sie bardzo duzodla kogoś kto nie ma na chleb. I chętnych jak na rekalstwo.

Ja pracuję też w centrum kultury i mam tam 520zł za pół etatu za miesiąc. I z dziewczynami brałysmy urlopy i szłyśmy na jabłka czy wiśnie żev\by trochę więcej kasy wpadło.....

Dorota witaj w klubie!

natimp
nie karmie butelka bo nie chce pić...

13 lata 3 miesiąc temu #212633 przez hoborr
oposku zdjęcie ma pionowe kreski:) trzeba się tylko lepiej przypatrzyć:) A to że Ada pięknie wygląda to tylko zasługa jej samej:) hihihihi I ciesze się bardzo że po rehabilitacji masz dobre wieści. I tak ma być:) Nie wiem czy można karmić z przeziębieniem ale wydaje mi się że tak. Ale lepiej się upewnić. Zdrówka życzę!

13 lata 3 miesiąc temu #212637 przez aska27
Oposku Mikołaj przesypia noc, co prawda nie budzi się..ale wierci i wtedy daje mu mleko i on na śpiocha zje... raz się zdarzyło,że zapóźno zareagowałam i obudził się z płaczem.

Różyczko zgadzam się z Tobą w 100%, przyznawanie zasiłków to pomyłka...ktoś nie wykazuje dochodów ,bo pracuje na czarno i jeszcze "dodatkowa" kasa mu się należy, niestety mimo pomocy nadal sobie nie radzą,to chyba zwykła nigospodarnoć. Są ludzie którym taka pomoc się należy,ale głownie korzystają kombinatorzy i nawet nie potrafią wygospodarować tych pieniedzy..żyją z dnia na dzień! Wszystko im się należy, węgiel, chlep.. ciuchy dla dzieci, darmowe obiady w szkole.. czasami nawet mieszakania...ech..mozna ciągnąć ten temat,szkoda nerów!

13 lata 3 miesiąc temu #212639 przez różyczka
Ada to urodzona modelka i żadne kreski nie mają wpływu na jej wyglada na fotkach :blink: :) no taka prawda.

Rika nie każ prosze długo na siebie czekac bo sie przejade tam do Ciebie :laugh:

Hoborrku to temat temat rzeka ale za duzo nerwów żeby sie tu rozpisywac :dry:
przez ileś lat wychowywałam swoją starszą córkę sama, musiałm pracowac bo byśmy z głodu padły, nasz dochód dzielił się w MOPSie na 2 osoby a żeby dostac np. zasiłek rodzinny nie można było przekroczyc np. 504 zł na 1 osobe (nie wiem dokładnie teraz ile to jest) więc jesli zarobiłam 1000 i 10 zł to juz zasiłek mi się nie nalezał :ohmy: bo przekroczyłam limit o 2 zł :ohmy: więc w moim przekonaniu byłam karana za to,ze sie staram, pracuje i za to nie dostane wsparcia choc bardzo mi ono było potrzebne bo taka pensja to wiecie same na ile starcza. Ech...
120 zł dniówka i nie ma chetnych, no poprostu szok :S

13 lata 3 miesiąc temu #212704 przez natimp1
hej Dziewczyny

Faktycznie zasiłki to temat rzeka.. znam z towarzystwa jak to " nie ma sensu wychodzić za mąz" tylko na kocią łapę żyć bo samotna matka to to i to ma, i przedszkole łatwiej itp masakra..
Hoborr- skoro młoda jest spokojna po karmieniach to pewnie jej starcza, a karmisz jedną piersią czy dwoma na karmienie? Jasina miał okres ze na dwie jechał , teraz mam wrażenie ze mu jakoś słabo leci i się irytuje, ale będę obserwować bo nie chce by do łatwiejszego ssania z butli się przyzwyczaił..
Jeśli chodzi o apetyt to nawet nie wspomnę.. jakaś masakra:)ale tłumacze sobie ze zimno sie zrobiło i muszę mieć wiecęj kalorii by młody miał tłuszczyk na zimę:)
Taka jedna- te nasze chłopaki to jak rodzeństwo- mój też (nie zapeszając) jakiś bardziej śpiący się zrobił jak chłód jest. Teraz np śpi przy otwartym oknie bo lubi.

Aśka mój śpi tak - rano do 8 potem kolejno drzemki 9:20 -1,5h
12- ok 1,5-2h jakos 15 -1 a potem zalezy albo 40 min albo 1h, w zaleznosi jak jest ta drzemka o 15, wczoraj no od 16:20 juz nie spał ale o 19 padł.

U nas się za to noce pogorszyły, jakoś marudny sie budzi , czasem po 1,5h sie kręci nie wiem poobserwuje bo przecież tak łądnie spal. Dziś go oszukałam bo jadł o1;30a o 3 sie obudził, wiec przytuliłam go moze z30sek pochodziłam i pomuzgałam pielucha i usnął-obudził się o 5 wiec ok, ale o 6:30 znó marudny.. nie wiem.. moze to że lepiej w dzień śpi zaburza noc

fotę odpuszczam bo coś mi nie idzie jakis komunikat dziwny

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #212710 przez takajedna
Oposku alez ja sie nie gniewam :) karmic jak jestes chora wrecz sie powinno, chyba ze goraczka przekracza nie pamietam dokladnie ale chyba 38,5

Rozyczko wylicytowalas w koncu ten kombinezon? :)

Natimp rzeczywiscie jak narzekalam ze Bartek nic nie spi to Ty tak samo heh, wobec tego zycze Ci zeby Jasiek byl najgrzeczniejszym chlopcem na swiecie :side: :side:
kurcze popróbuj jeszcze z tym zdjeciem

Ja kiedys bylam swiadkiem sytuacji kiedy kierownik marketu podszedl do takiego drobnego menela ktory zagadywal o pare groszy i powiedzial ze ma stad isc, ewentualnie da mu lopate i niech odsnieza parking i da mu dyche za godzine, to tak sie ten zul zdenerwowal ze w ogole smie mu taka propozycje skladac :ohmy: :dry:

13 lata 3 miesiąc temu #212711 przez natimp1
komunikat ze obraz nie został wczytany,ze zdjęcie jpg musi być,albo popraw najpierw post.
miałyście coś takiego

13 lata 3 miesiąc temu #212751 przez natimp1
Dziewczyny jeśli macie do wywołania duzo zdjęć, to na grupowanie jest oferta 100 zdjęć za 29 zł +koszty przesyłki.. wymiar 10X15 więc chyba warto co?
Czy mi się wydaje czy nie ma tej info na dole ze jeśli nie chcesz otrzymywać informacji... tego do odhaczania

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #212760 przez aska27
natimpmusisz zmienić format zdęcia..masz np Paint ,albo PhotoScape o którym wcześniej pisałam?
W sumie mozesz to zrobic w kazdym programie do edycji plików.
Robisz tak: otwierasz zdjecie w jakimś programie i wybierasz zapisz jako i potem format w jakim ma byc zapisane czyli np jpg :blink:

Czekam na fotki :)

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #212804 przez różyczka
Takajedna oczywiscie przegrałam :( w sumie wczoraj przegrałam 2 aukcje na fajne kombinezony (jeden poszedł za 12 zł!) :(

ale skorzystalm juz z Twojej rady i zarejestrowałm się na tym aukcjonerze :) zaznaczyłam juz 3 strzały no i zobaczymy :)
dzięki serdeczne bo ja nie wiedziałm,ze coś takiego istnieje w ogóle, pisałś,z e 10 pierwszych strzalów jest za free a potem co?

kurde musze avatarka zmienić chyba bo Bianka jakas taka smutna na nim sie wydaje :dry:

czym spieracie te pomarańczowe kupy z ubrań?? bo my mamy same plamy na wszystkim :(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka