BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 3 miesiąc temu #211403 przez różyczka
Lucy no lepiej niż Aska tego nie wyjasnie :lol: (patrz wyzej)

racja Aska dobrze pamiętasz :laugh: szok!

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 3 miesiąc temu #211408 przez sylka
hoborr napisał:

Byłam też dziś na badaniu USG bioderek. Lekarz powiedział że wszystko ok.
Ale na karcie z wynikiem pisze talk:
JĄDRA KOSTNIENIA GŁÓW KOŚCI UDOWYCH JESZCZE NIE SĄ WYKSZTAŁCONE. Nie wiem co o tym myśleć. Powiedział że powinny się wykształcić do 6 miesiąca życia.
I znowu zaczełam się martwić. A jak u was? Ktoś coś o tym wam mówił?

Mój Kuba miał niewykształcone i musiałam go pieluchować. Zakładałam pieluszke flanelową (zrobiłam mu taką specjalną pieluszkę) na noc a w ciągu dnia jak najwięcej na brzuszku. Kolejna kontrol i wszystko było ok :)
Niektóre dzieci tak mają to nic strasznego, głowa do góry.

Jeśli zaś chodzi o dokarmianie to tez musiałam czaem dokarmiać (był takki okres że pierś nie wystarczała) Dziecko póki śsie głownie pierś nie odrzuci jej na rzecz butelki którą ma w ciągu dnia kilka razy podaną. Po jakimś czasie suytuacja siępoprawiła i nadal cały czas na persi jesteśmy

13 lata 3 miesiąc temu #211409 przez takajedna
To ja się muszę wykapac tez w tym czarcim żebrze, może przez to mam zły humor bo ktoś urok na mnie rzucił! :lol:

Ogólnie ciulowo znowu ostatnio z moim Panem i Władcą, wkurwia mnie....Do tego pogoda, szkoła, rodzina, kompletna klęska wychowawcza, okres (w końcu się rozkręcił, mocny jak nigdy ale też chociaż jak nigdy mnie brzuch nie bolał ), no i jestem sama z Małym bo narzeczony w tym tygodniu jest na wyjeździe.... Gorąca czekolada jak nic poprawiłaby humor, ale z tych składników wymienionych mam tylko mleko i cynamon :blink:

Ja też pionowo noszę odkąd pamiętam... A uszek nie moczę

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #211413 przez aska27
Rozyczko ano pamiętam :blink:

takajednano już nie smutaj się ;) przytulam,spokojnej nocy :)

DOBRANOC!!! :)

13 lata 3 miesiąc temu #211415 przez aniaw
Cześć kochane koleżanki :)
Nie smutkować mi się tu proszę :kiss:

Ja się bardzo cieszę, że jesteście i piszecie na forum i każdego posta czytam uważnie, ale później jak przychodzi do odpisywania to nie zawsze da się wszystko skomentować i czasem się zapomina o czymś zwłaszcza jak mały syrenę włączy :dry:
Więc nie obrażać się proszę, bo każdy pościk jest zauważony i doceniony i zaraz widać jak któraś nieobecna, ale każda ma swoje sprawy, więc cierpliwie czekamy na pojawienie się a jak której dłuuuużej nie ma to dopiero wzywamy do odzewu :lol:

Hoborrku ja byłam dziś u ortopedy z wynikiem usg bioder i tam jest napisane "Jądra kostnienia głów kości udowych nieuwapnione" i mamy stawić się dopiero za 3 mce na kontrolę.
Nie stresuj się tak, przecież do pół roku to jeszcze sporo czasu, żeby wszystko się wykształciło w pełni.
Ja karmię małego piersią i dokarmiam butelka sztucznym bo pokarmu coraz mniej :dry:
Niestety mój ma różne fazy i nieraz nie chce ssać piersi bo się wkurza i muszę użyć laktatora i wtedy wcina. A czasem wyssie jedną i drugą pierś i jeszcze butle sztucznego zje.
Ale niestety od jakiegoś czasu zauważyłam, że się wycwanił i jak już słabiej z piersi leci to się wkurza i woli butlę, bo tam prościej jeść :(
Co do zamaczania uszu podczas kąpieli to mój mały przeszedł już zapalenie uszu i byliśmy jakiś czas temu na kontroli u laryngologa i się o to pytałam. On powiedział, że spokojnie można je moczyć, bo przecież tyle miesięcy dziecko było w wodzie w naszych brzuszkach a teraz nagle tego się czepiamy. Moczę uszka i na szczęście nic się nie dzieje :)

Oposku zdjęcia cudne a to ostatnie genialne :)
I fajniutko wygląda teraz pienisty avatarek :laugh:

Aśka, Lucy puszczę jutro Szymonkowi te pioseneczki, oj on uwielbia różne takie kawałki i tak super przy tym tańczy :lol:

Aska no ja na odwyku jestem słodyczowym a Ty z takimi pysznościami wyjeżdżasz :P

Różyczko a ja obecnie poszukuję jakiegoś płaszcza jesiennego i jakiegoś zimowego, bo w moje się nie wciskam :(
Właśnie szukam na allegro, ale Hoboorek ma rację, że ciężko z rozmiarami i boję się kupić tak bez mierzenia :huh:

13 lata 3 miesiąc temu #211416 przez takajedna
Idę więc się położyc do łóżka w którym czeka na mnie mój Mały Książę który przecież spał do tej pory w swoim łóżeczku (jedna ze wspomnianych klęsk ;) )

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #211423 przez aska27
aniu spójrz ilość naszych postów :lol:

miłego słuchania ..mam nadzieje,ze synkowi też się spodoba :)

no teraz naprawdę uciekam,pa.. słodkich snów,spokojnej nocy!

13 lata 3 miesiąc temu #211430 przez Lucy
Takajedna ulzyj sobie :kiss:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

13 lata 3 miesiąc temu #211443 przez aniaw
Ale cudeńka tu piszecie o jakichś urokach :P

Aśka też zauważyłam, że mamy tyle samo postów :lol:
Dobrze, że przeskoczyłyśmy magiczną liczbę "666" bo by nasze kochane lipcóweczki wykluczyły nas z forum, bądź jakiegoś egzorcystę zapodały :lol:

Basba dużo zdrówka życzę i oby katarek szybko minął.

Natimp u Was też żeby szybko zdrówko zapanowało. Niestety jak jedno choruje to zaraz strach, żeby drugie nie załapało ;)

Takajedna facet się stara i w klapkach do Ciebie, żeby dzień był zapamiętany i ubió oryginalny a Ty nie doceniasz :laugh:
Oj super historie i to 2 razy :)

Ja na wybory nie poszłam, bo nie :P

13 lata 3 miesiąc temu #211446 przez natimp1
hobbor to ja sie naprodukowałam specjalnie dla Ciebie z tym dokarmianiem a Ty olewka?;)
Tez nie wiem o co kaman z tym noszeniem, jak inaczej dziecko ma odbić, chyba ze chodzi o jakieś dłuższe- mi nikt o tym nie mówił wiec jakos I maksine i jasine tak nosiłam:)

Fajne rajty dla Jacha kupiłam dziś w biedronce , nie wiem czy troche duże nie będą..
O a to moje chłopaki

13 lata 3 miesiąc temu #211448 przez natimp1
może teraz

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #211450 przez aniaw
Masuska współczuję z pleśnią ;)

My 2 tyg temu odkryliśmy niewielki nalot w szafie wnękowej i walczyliśmy jakimś preparatem w sprayu którzy zakupili właściciele mieszkanka ale średnio to coś dało. To jest ściana też od łazienki, więc w sobotę przychodzą jacyś spece i nie wiem czy nie będa wyburzać, żeby sprawdzić czy wszystkie rury są ok ;)

A byłam dziś u gina i tam koleeeejka ogromniasta a ja z Małym i jeszcze bez numerka i wyobraźcie sobie, że wszystkie babeczki mnie przepuściły, żeby tylko maluszek nie musiał tyle czekać :)
I zrobił mi doktorek cytologię, bo ciągle mam jakąś nadżerkę nieleczoną przez te 2 ciąże :dry:
I skarżyłam się na te piksy a on do mnie z tekstem, że 3 cykle muszę przetrwać i później może się wszystko wyreguluje ;)
A to, że mam krwawienia w odstępach 6 dni to niby muszę przeczekać :angry: Zobaczymy :angry:

A doszły wreszcie do mnie książki i od dziś studiuję język bobasów i mam nadzieję coś to pomoże :)

Jutro czeka nas wizyta na rehabilitacji tzn na razie u doktorka, który zdecyduje czy musimy chodzić na jakieś ćwiczenia :dry:

13 lata 3 miesiąc temu #211453 przez natimp1
h,mm cos nie mogę wstawic tej foty, trudno. Dobranoc

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #211471 przez aniaw
Natimp może za duże zdjęcie?

A to mój Dominiś w swoim kubraczku przed dzisiejszym wyjśćiem :)

I dokupiłam mu jeszcze czapeczkę pilotkę do kompleciku :)
Załączniki:

13 lata 3 miesiąc temu - 13 lata 3 miesiąc temu #211495 przez Rika
Oposek świetne zdjęcia!! :)
Moja Zuza ostatnio miała problemy z kąpielą tzn w ogóle nie chciała się kąpać a teraz robię jej całą wannę piany i wyjść nie chce z niej :)

A płytki do końca będą zrobione w kolejny weekend :)

Hoborr nie przejmuj się, moja Ola też nie ma dobrze wykształconego jednego stawu biodrowego. Wystarczy ćwiczyć przy każdej zmianie pieluszki.

Takajedna chrzest Ola będzie miała 13 listopada.

Hoborr nie byłam na wyborach. Nie znam tu nikogo, nie wiem na kogo głosować i w ogóle mam to w d..e... Oni i tak nic nowego nie wymyślą a gorzej chyba już być nie może... :dry:

Lucy, Hoborr ja nie uważam na uszki dziewczyn. Jak się zamoczą to trudno. To najlepszy sposób aby uszka się wyczyściły bo jak się naleje wody trochę to z "miodka" robi się "twarożek" i ładnie sam wypływa i wystarczy tylko wytrzeć np pieluszką tetrową.
A po kąpieli przecież nie wystawiamy dziecka na dwór ani nie stawiamy w przeciąg itd :)

Aska a co tu za czary mary z czarcim żebrem??? :D

Aniaw fajowy kubraczek :)

Ja zamówiłam jeszcze kilka rzeczy ale dopiero jak przyjdą to Wam pokażę :)

A to kilka zdjęć z dzisiejszej sesji:

A w ogóle to dzisiaj cały dzień się opierdzielałam... :dry: ani nie sprzątnęłam ani nie ugotowałam, ani prania nie zrobiłam... NIC :blush: i wcale nie czuję się z tym fajnie :dry:
Nawet zapomniałam po wyniki badań Zuzi jechać :dry: :huh: :ohmy:
I wszystko na jutro ehh
Dobranoc
Załączniki:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka