BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 11 miesiąc temu #306107 przez Olga
Ja dziewczynki mam porzadny brzuszek,a tylko 2 kg przytyłam,ale widać już mocno.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #306114 przez Majowka
Olga, czytalam dzisiaj, ze przy drugiej ciazy brzusio sie szybciej pojawia...u pierworodek wlasnie dopiero od 13-14 tygodnia
Tak sie pocieszam :laugh: Tez juz bym chciala spory brzuszek...

12 lata 11 miesiąc temu #306120 przez mloda_mamuska
Majowka ..ja się cieszę,ze mam taki w miarę malutki..i nie wyobrazam sobie siebie z takim ogromniastym ;PP...

mi na razie strasznie piersi rosną i juz niestety mam dwa rozstepy na nich ;// a smaruje 2 razy dziennie... najgorzej jest wtedy kiedy strasznie szybko rosnie coś.. brzuch,piersi,uda...
na brzuszku na szczescie zadnego nie mam.. chociaz slyszalam,ze najwiecej wychodzi po 7 miesiacu .czasem z dnia na dzien caly brzuch w rozstępach cos strasznego....... ;/

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #306124 przez Olga
Ja juz trzecią ciąze przechodzę i mam tylko trochę rozstępów na piersiach,a na brzuchu i udach w ogóle,a w każdej ciazy przybierałam po 20 kg.więc to chyba od ciała zależy,moja mama i siostra też nie mają wcale,a w każdej ciązy tyły więcej niż ja.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 11 miesiąc temu #306130 przez Kamyczka
Ja dziewczynki mam porzadny brzuszek,a tylko 2 kg przytyłam,ale widać już mocno.
Olga, to zazdroszczę,ja się nie ważyłam ostatnio, ale czuję że tak 3-4kg mam do przodu(

12 lata 11 miesiąc temu #306132 przez Kamyczka
mi na razie strasznie piersi rosną i juz niestety mam dwa rozstepy na nich ;// a smaruje 2 razy dziennie... najgorzej jest wtedy kiedy strasznie szybko rosnie coś.. brzuch,piersi,uda...
na brzuszku na szczescie zadnego nie mam.. chociaz slyszalam,ze najwiecej wychodzi po 7 miesiacu .czasem z dnia na dzien caly brzuch w rozstępach cos strasznego....... ;/
Mloda mamuska- ja chodzę nadal w swoich stanikach sprzed ciąży, niestety(

12 lata 11 miesiąc temu #306140 przez mloda_mamuska
Kamyczka ja się cieszę,że rosną,bo zawsze chcialam duże :) Ale nie chciałam rozstępów;p
A jeszcze przed ciążo zainwestowałam 500 zł w kilka porządnych pięknych staników... no i moge o nich zapomnieć.. bo mam juz DD a te moje staniczki to tylko B :)

Olga
no moja mama tez nie ma w ogóle rozstępów .. a urodziła dwie córy i sporo przytyła w ciąży . mialam nadzieje,ze jak ona nie miala rozstepow to ja tez nie bede miala;p...
no ale moze na brzuszku mi nie wyskoczą;)

12 lata 11 miesiąc temu #306146 przez Kamyczka
Kamyczka ja się cieszę,że rosną,bo zawsze chcialam duże Ale nie chciałam rozstępów;p
A jeszcze przed ciążo zainwestowałam 500 zł w kilka porządnych pięknych staników... no i moge o nich zapomnieć.. bo mam juz DD a te moje staniczki to tylko B
zazdroszczę biustu, ja mam marne B((( i pewnie już nie urosną, chociaż mojej mamie urosły z A do D w pierwszej ciąży i też nie ma rozstępów.

12 lata 11 miesiąc temu #306156 przez mloda_mamuska
Kamyczka moze wolniej jej rosły :))

mi w 3 miesiące 3 rozmiary urosły :))

Myslę,ze na te cholerne rozstepy nie ma reguły ;/
jak chca to wyjda i tak. Chociaz nie mowie,ze nie trzeba smarowac;) bo to pewnei cos tam daje;)
Moja znajoma kupowała kremy za 200 zl .... i w 8 miesiącu brzuch jej popękał ;/ byla taka wsciekła..bo przez całą ciąże ponad 5 tubek tych kremów zużyła a tu na koniec ''niespodzianka'' .

Taki już Nasz los :(

12 lata 11 miesiąc temu #306159 przez Kamyczka
Kamyczka moze wolniej jej rosły )

mi w 3 miesiące 3 rozmiary urosły )

Myslę,ze na te cholerne rozstepy nie ma reguły ;/
jak chca to wyjda i tak. Chociaz nie mowie,ze nie trzeba smarowac;) bo to pewnei cos tam daje;)
Moja znajoma kupowała kremy za 200 zl .... i w 8 miesiącu brzuch jej popękał ;/ byla taka wsciekła..bo przez całą ciąże ponad 5 tubek tych kremów zużyła a tu na koniec ''niespodzianka'' .

Taki już Nasz los

ja się smaruję 2 razy dziennie, ale bardziej dla świętego spokoju, a co będzie to będzie, mnie dziś kłuje brzuszek w prawym boku(

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #306165 przez Olga
Mój Ignaś dzisiaj fika jak szalony cały dzień,wszyscy by chcieli kłaśc rękę,bo myślą,że już poczują i nie dadzą sobie przetłumaczyć,że to za wcześnie,że na razie to tylko mi jest pisane ha ha.

12 lata 11 miesiąc temu #306177 przez mloda_mamuska
Olga hehe .. no to zazdrościmy Ci ;)))

12 lata 11 miesiąc temu #306212 przez bidol
Hej Majówka - fajnie że do nas wpadasz :lol: :lol: bo u nas fajna atmosfera jest i Chłopek też już u nas na dobre zagościł - aż miło :lol: a o brzuszek się nie martw- widziałaś brzuszek Kamyczki - ona też ma mały - tak jest kiedy jest się szczypiorkiem :lol:

Olga - niech zgadnę ulubione słowo starszej to - zaraz :unsure: :silly: bo moje w tym wieku takie było :blush: :S a co do czekolady to od początku ciąży nie mam ochoty - ale nutelle to bym chyba całą zjadła :S

Kamyczka - co do biustu - to nie martw się na 100% urośnie. Mi urusł to i Tobie urośnie :blink: a ja to raczej lubiłam Swój mały biust i nie za bardzo chce żebi mi jeszcze cyce rosły ;)

co do rozstempów - to w zależności od skówy - ja mam skłonności - więc na 100% i w tej ciąży się pojawią :dry: i faktycznie jest tak że więcej pod koniec ciąży się pojawia jak już skóra nie daje rady więcej się rozciągnąć - i wtedy to nawet sprawia spory ból :huh:
A i jeszcze jedno. Najwięcej rozstempów zobaczycie po porodzie - choć życzę wszystkim z Was -- OBY NIE :lol:

a i jeszcze jedno - Kamyczka Jak możesz to Edytuj posty bo moderatorzy się zezłoszczą i jak chcesz kogoś cytować to tam też jest taka opcja :woohoo: będzie czytelniej :woohoo:

12 lata 11 miesiąc temu #306262 przez mloda_mamuska
bidol wlasnie chcialam napisać Kamyczce,zeby nie kopiowala calych Naszych treści.. bo ciężko póniej sie połapać co i jak.. wystarczy,ze bd pogrubioną pisała Nasz nick i co tam chce sie napisac;))

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #306275 przez Olga
Bidol co do tekstu mojej córci to jakbyś zgadła,to jest na porzadku dziennym,kilka albo kilkanaście razy dziennie słyszę słynne "zaraz".Pewnie ja też taka byłam,tylko nie chcę tego pamiętać,chociaż uważam,że kiedyś się więcej rodzicom pomagało i było to raczej naturalne,a teraz to młodzież uważa,że ich wykorzystujemu,jak każemy im własne łóżko pościelić.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka