- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Olga, juz czujesz malenstwo? Zazdroszcze, koncze 19 tydz a dalej nic, kiedys myslalam ze cos czulam ale nue powtorzylo sie wiec to raczej nie byly ruchy, pytalam mojego gin powiedzial ze po 20. M_m a Ty jak? Bo estesmy na tym samym etapie
Co do pomocy corek Olga, to masz racje, tej co chce ponagac pozwalaj bo to i jej duzo da i Tobie. Mialam 10 lat jak urodzil sie moj brat, rok pozniej nastepny, siostra moja miala odpowiednio 9 i 10 jak mlodszy sie urodzil - jakos tak naturalnie u nad to wyszlo ze oczywiste bylo ze sie nimi opiekowalysmy i to nie dopiero jak podrosli tylko od poczatku, wiedzialysmy od mamy jak nosic, przewijac, jak trzymac po tym jak mama nakarmila, trzymac zeby sie "odbilo", nie kapalysmy ich tylko. Teraz mozna sie posmiac jak cos czasem w zartach "wypominanie" 19 i 18 letnim teraz braciom ze "ja ci gowniarzu tylek podcieralam" Duzo tez wiem cho to bylo tak dawno temu, ale pamietam ze chlopca sie inaczej przewija, itp, bardzo tez jestesmy z siostra do nich przywiazane, uwielbiam moich braci, nigdy sie nie poklocilismy na powaznie, dwietnie sie dogadujemy, maja swietne poczucie humoru przez co w domu u rodzicow zawsze jest wesolo, no mogla bym tak godzinami o nich Pamietam jak prxyjechalismy z mezem z Dublina gdzie mieszkalismy 3 lata, raz po takiej dluzszej przerwie, po ,8 msc, jak zobaczylam chlopakow to sie poplakalam, nie tak jak przy mamie i tacie - bo sie cieszylam ze ich widze ale z chlopakami bylo to takie uczucie tesknoty i zalu za tym okresem ktoru stracilam bo nagle przyjezfzamy a oni obydwaj wyzsi o glowe ode mnie (mam 175) a jeszcze poprzednim razem nyli o ta glowe nizsi..
Warto pozwalac corce od poczatku pomagac przy mlodszym bo pozniej to zaprocentuje
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
Chlopek - jasne, ze wpadaj
Olga - a ja niestety potrafie wciagnac cala czekolade albo 0,5l lodow od Grycana
bidol - zamorduje za ta nutelle, bede musiala isc do sklepu a mam dwa ciasta od tesciowej
An83 - mi sie wydaje ze skora w ciazy tez mi sie bardziej sucha zrobila - rece mi popekaly mimo, ze nie wychodzilam prawie z domu a jak tak to zawsze rekawiczki
nastepnym razem jak Ci sie skasuje to naciśnij Ctrl+z i powinno sie pojawic wszystko o ile nie zrobisz w tym czasie nic innego, czyli nie napiszesz nic nowego
ja dzis nie odpoczywalam - pol dnia w szkole, ale sesja za mną , nastepna w polowie czerwca
Dziewczynki, chyba wybralismy imiona dla naszego chłopaczka
Szymon Aleksander
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a imie śliczne. Moja znajoma pol roku temu urodziła Szymka
An ja przybrałam 5 kg. u mnie to chyba kg poszlo w biodra. a reszta piersi. no i brzuszek mam mały. Ale mój Synuś waży 300gram już ! hehe rośnie jak na drożdżach
a co do suchej skóry.. tez to miałam. przez 3 tygodnie ciagle mi schodzila skóra a smarowałam grubo balsamem. no a teraz troszkę minęło
a co do swędzenie.. mnie swędzą piersi ciągle i sutki są strasznie obolało.
a Wy też tak macie,ze Wam sutki ciemnieją ;PP
ja mialam takie jaśniutkie zawsze...a teraz mam ciemniejsze...... ; |
An Mój synek chyba nie kopie jednak..tez pare razy myslałam,ze kopie..ale teraz nic..więc to nie byly kopnięcia
a tez chcialabym już Go czuć jak szaleje tam sobie moje Kochane Maleństwo )
Dziewczyny a jaki na początek rozmiar ciuszków kupujecie?? ja slyszalam,ze 56 ,ze pare par śpioszków kupić..a teraz usłyszałam,że na 62 się kupuje,bo to uniwersalny rozmiar.. więc nie wiem juz jaki kupować.
I jeszcze jedno pytanie co można już kupować?bo boje się,że się nie wyrobię później ze smoczkami,kremami,wanienką,leżaczkiem........ póki co ciuszki kupuje;) Ale myślę nad innymi rzeczami....
Jak u Was jest ze spaniem ? ja ostatnio leże i się męczę do 2 .. i nie mogę zasnąć...a wstaje dosyć wcześnie ..bo po 8 .
- An83
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tez sesje mam za soba nast semestr bede na IOS zeby nie meczyc sie z dojazdami choc szkoda mi troche laboratoriowoteraz mamy w koncu wiecej zajec z grafiki: ilustracje i proj form reklamowych.
M_m mnie tez sutki okropnie bola, tak jakby mi skora pekala, dobrze nawilzam piersi a do sutkow od czasu do czasu uzywam takiego kremu - choc to dlw karmiacych mam, kupilam nq zas bo w pronocji ok 6zl z babydream z rossmana. Mi nie ciemnieja jeszcze choc maja inny kolor ale wlasnie blady- nie wiem czy to normalne, za to sa wielkie na pol piersi :/
Ubranka mam na 56 ale tylko te tzw bodziaki, spiochy i bidy z dl rekawkiem i kaftaniki po kilka par, reszta na62 nawet wczoraj podjechalismy do galerii wieczorem i w c&a kupilam zestaw bawelnianych, bialych z rozntmi motywami bajkowymi na przodziebodziakow 5 szt za 29,90. Zastanawialam sie czy kupic je na rozm 56 ale moja mama jtora byla tez z nami doradzila zebym wziela te wieksze. Oprocz ubranek to mam tylko poszewki na poduszki choc wiem ze takiego malucha nie kladzie sie do snu na poduszkach ale mialy taki fajny wzor wiec beda do karmienia czy cos.. reczniczek i takie cos na butelke termos taki miekki - bo byly okazje kolejna bedzie komoda juz wubralam, nic wiecej sie nam di sypialni nie zmiesci oprocz komody i lozeczka a komode chce juz kupic bo te ubranka i inne rzeczy migla bym tam trzymac a nie w torbach zakupowych w szafie.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a z tymi sutkami.. ja mam małe .. a właśnie slyszałam,że im większe tym lepiej dziecko wykarmic.bo lepiej do buzi sobie weźmie
)
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 2,5 roku z naszym skarbem ;)
Ja juz mam sporo ciuszków,w szafce juz 3 półki.Mam już dwa ręczniczki z kapturkami,kocyk polarkowy taki milusi-błękitny,bodziaki i pajace,ale na 56 też kupowałam,bo pamiętam,ze na moje córcie były dobre,a nie lubię takich wiszących ciuszków,na pewno te 2 tyg.posłużą,skarpetek mam pełno i trzy pary malutkich rajstopek.Co do spodni i bluz,to też pelno już jest,bo moje dziewczynki sklepu nie chcą ominać jak jesteśmy w miescie i ze 4 sweterki takie fajniutkie i koszule.Mi jak sie coś podoba,to nie patrzę czy to bedzie leżało w szafie i czekało jak mój synuś podrośnie,tylko kupuję.Najfajniejsze co kupiłam,o dwie pary adidasków Nike,jedne to takie całkiem małe od 0-3 mies.,a drugie to takie na 9 mies.ale były takie super,że nie mogłyśmy się powstrzymać.
Co do piersi,to mnie tez swędziały sutki,ale już mi to minęło,sutki faktycznie się powiększają i ciemnieją,chociaż może nie wszystkim,a pierwsze ruchy w tej ciązy poczułam bardzo szybko,bo w 15 tyg,a teraz to juz porzadnie kopie.
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
jeśli chodzi o ciuszki to myslę, że warto zaczac od tych troszke wiekszych (62 i wyżej) bo nie wiesz jaki dzidek Ci sie urodzi a w za duże zawsze można zapakować maleństwo a w male sie nie zmieści i ewentualnie tych mniejszych kupic z 1-2 komplety, potem zawsze można dokupić
sutki mam ciemne od prawie samego poczatku ciąży - bardzo szybko mi urosły - średnica otoczki zwiększyła się ok 2 razy i zrobiły się ciemne
ja ze snem zazwyczaj nie mam problemu, chyba ze sie czyms denerwuje tak jak ostatnio zaliczeniami ale dziś spałam rewelacyjnie 9h
jeśli chodzi o studia to zamierzam jeszcze ten semestr chodzic i wolalabym nastepny też bo mam bardzo fajną pomocną grupę, a z nimi bede jeszcze wlasnie te dwa semestry ogólnej informatyki a potem chyba 2 semestry grafiki i wtedy mogłabym ewentualnie przerwę zrobić, sama nie wiem, zobaczymy bo nie moge teraz planować
no ja czuję ruchy od ok 3 tygodni, ale nadal tylko takie delikatne łaskotanie - Małemu podobało sie zwłaszcza w szkole bo głośno bo ludzie gadali i sporo się ruszał
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Olga a gdzie kupiłaś te malutkie buciki nike? ja tez takie chcę.ale nie moge nigdzie znaleźć(
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Znalazłam zdjęcie tych co kupiłam,tylko ja mam z niebieska łyżwą-wersja dla chłopca ha ha.
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Olga - ja pamiętam jak odpowiedałam ja czy moje starsze rodzeństwo rodzicom - zaraz brakuje mi tego choć z ręką na sercu pomagaliśmy jak mruweczki
An - nie martw się brzuszkiem - każda z nas ma inny chociaż ja mam bardzo duży - ale na to się składa wiele rzeczy - U mnie to drugie dziecko, zawsze oddychałam przeponą i mam skoliozę - więc brzuch jest bardzo wypięty do przodu - Więc taka już jestem skomplikowana.
Skóra też mi się baaaaaardzo przesusza - twłaszcza na buzi zadne kremy nie pomagają
Saiko - sorki za tą nutellę - ale mówie Ci tak za mną chodzi jutro po wizycie u Ginki sobię kupię
Gratuluję sesji A co do imion - to nasz synek też ma być Szymek
m_m - mi ciemnieją sutki i się powiększyły
- a co do ciuszków - to ciężko powiedzieć - bo różne dzieci się rodzą mój Sebek był malutki - 3,150kg i 53 cm i rozmiar 56 ubranek było nawet za duży A jak dziecko się urodzi (tak jak u szwagierki) 4kg i 59cm to ciuszki na 56 są za małe
Powiem tak - pare takich ciuszków warto mieć, ale nie za wiele - z resztą to będzie lato więc mam nadzieję że tydzień po porodzie lub dwa z dzidziusiem pojedziemy na zakupy
co do sutków - to podobno za duże też nie za bardzo - bo dzidkowi do buźki się nie mieszczą - moja znajoma miała - gigant biust, miseczka H i dzidek nie mógł uchwycić
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- bidol
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Olga
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Te też mi się bardzo podobają.
- mloda_mamuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
znalazlam je na all )
a za ile kupiłas?
i najmneijszy rozmiar to 16 ,tak?
a 16 to dla jakiego maluszka jest ? ile wtedy mały ma?