BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 10 miesiąc temu #307203 przez bidol
Saiko - wszystkiego naj naj naj :kiss: :kiss: :kiss:

Kamyczka - no ja właśnie wróciłam i nie jest dobrze :( szyjka rozpulchniona i się skraca :( :( mam jeszcze więcej odpoczywać, ale więcej się chyba nie da ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 10 miesiąc temu #307209 przez anszka
Bidol - ojej, dobrze, że poszłaś, czekałam na wieści, ale niekoniecznie takie.
Jak musisz leżeć to musisz, przede wszystkim zapomnij o sprzątaniu całej chaty w ciągu jednego dnia. Sanepid (czyt. teściowa) się chyba nie zapowiedział :)
Leż kochana i odpoczywaj, możesz poszukać jakiś ciekawych rzeczy dla dzidka i nam podesłać :)
Dbaj o siebie!!! Kiedy kolejna wizyta?

12 lata 10 miesiąc temu #307219 przez Kamyczka
bidol napisał:

Saiko - wszystkiego naj naj naj :kiss: :kiss: :kiss:

Kamyczka - no ja właśnie wróciłam i nie jest dobrze :( szyjka rozpulchniona i się skraca :( :( mam jeszcze więcej odpoczywać, ale więcej się chyba nie da ;)

bidol, o jejku to masz zmartwienie( to postaraj się naprawdę nic nie robić...

12 lata 10 miesiąc temu #307224 przez Majowka
Wylezysz Bidolku, wszystko bedzie dobrze! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Trzymam kciuki! Nic a nic nie rob, tylko do lazienki....latwo powiedziec, wiem jak to jest...az tylek boli od lezenia :(
Trzymaj sie!

12 lata 10 miesiąc temu #307252 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Wylezysz Bidolku, wszystko bedzie dobrze! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
Trzymam kciuki! Nic a nic nie rob, tylko do lazienki....latwo powiedziec, wiem jak to jest...az tylek boli od lezenia :(
Trzymaj sie!

a Ty Majóweczko też na zwolnieniu?Jeśli można spytać.

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307261 przez An83
Saiko spełnienia marzeń! :kiss:

Bidol nie martw sie, bedzie dobrze! Tez od początku musiałam uważać bo zaszłam w ciązę po laparoskopii (wcześniej 2,5 roku starań) i lekarz uznał, że lepiej dmuchać na zimne, do niedawna cały czas moja ciąża była ciążą podwyższonego ryzyka (biore zresztą cały czas nadal duphaston i luteine na podtrzymanie), zabronione wspolzycie z mezem od początku ciąży i ogolnie duzo odpoczynku. W 12 tygodniu na wizycie dowiedziałam się ze mam nisko łożysko i musze jeszcze bardziej uważać - szczegolnie nic nie nosić no i dalej nie wspolzyc, duuuzo odpoczywać.. Co robiłam bo z natury jestem leniwa :) a tak powaznie to naprawde uważałam na siebie, dopiero od niedawna zaczełam cieszyć sie naprawde z ciązy i mniej bać i łożysko się podniosło, i duphaston zazywam ostatnie opakowanie dałam rade :) obchodziłam się z sobą jak z jajkiem, zakupy robił mąż po pracy a często mi mama coś przyniosła do domu, na 4 piętro w bloku wchodziłam bardzo wolno, w ogole zaczełam wolniej chodzic bo normalnie chodzę podobno za szybko - samo przyszło organizm przystopował. Więc oszczędzaj się dużo leniuchuj i jak pisały dziewczyny żadnego sprzatania ;) :kiss:

12 lata 10 miesiąc temu #307266 przez Olga
Hej dziewczynki.

Saiko wszystkiego najlepszego,dużo zdrówka !!!!

Ja dzisiaj zaliczyłam szpital,musiałam Oldze zrobić wyniki,bo w czwartek z samego rana ma zabieg,a przy okazji tez Marice zrobiłam,bo dawno juz nie miała robionych,jutro jeszcze muszę iść z tą starszą na prześwietlenie kręgosłupa i biodra,bo ją cos pobolewa,więc trzeba sprawdzić.Odwiedziłyśmy moich rodziców w drodze powrotnej,objadłyśmy sie pączków i teraz leniuchuję.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #307281 przez anszka
Olga - smaka mi tymi pączkami narobiłaś, na szczęście sklep jest daleko :)
Na początku ciąży nie mogłam patrzeć na słodycze, ale teraz już mi miłość wraca :angry:
A tak lubiłam ten stan...

Córcia będzie miała wycinane migdałki, dobrze pamiętam?

12 lata 10 miesiąc temu #307282 przez Kamyczka
Olga napisał:

Hej dziewczynki.

Saiko wszystkiego najlepszego,dużo zdrówka !!!!

Ja dzisiaj zaliczyłam szpital,musiałam Oldze zrobić wyniki,bo w czwartek z samego rana ma zabieg,a przy okazji tez Marice zrobiłam,bo dawno juz nie miała robionych,jutro jeszcze muszę iść z tą starszą na prześwietlenie kręgosłupa i biodra,bo ją cos pobolewa,więc trzeba sprawdzić.Odwiedziłyśmy moich rodziców w drodze powrotnej,objadłyśmy sie pączków i teraz leniuchuję.

Narobiłaś mi Olga, smaku na pączki, dzięki Bogu za 2 dni tłusty czwartek, więc sobie pofolguję)

12 lata 10 miesiąc temu #307287 przez An83
Olga ale mi smaka zrobiłaś, zaraz miałam zamiar wyjść (przewietrzyć się, mimo mrozów) napewno kupie sobie gdzieś pączka :)

Przeglądam różne strony dla kobiet w ciąży i polecam Wa, tą strone, ciekawe artykuły - inne niż w wiekszośc podobnych portali gdzie zdarza się nawet że tekst jest skopiowany z poprzedniego. A tu coś dla tatusiów, napisane w zabawnym, ironicznym tonie - wieczoram pokażę mężowi :)

www.happymum.pl/wortal/index.php?art=777

12 lata 10 miesiąc temu - 12 lata 10 miesiąc temu #307290 przez An83
heheh :D zrobiłaś zamieszanie Olga teraz wszystkie znikną z forum na chwile bo sie wybierają po pączki :D Anszka - miałam dokladnie tak samo :lol: - przez pierwsze 3 miesiące nic słodkiego nei jadłam dzięki temu zrzuciłam 2-3 kg, nie żebym sie odchudzała :) ale odpowiadł mi ten stan kiedy słodycze mi nie smakowały, no coż teraz szybko nadrobie..

Kamyczka :) - własnie miałam się Was pytac kiedy ten tłusty czwartek - to jzu w tym tyg?

Ok ide po tego pączka :blush:

12 lata 10 miesiąc temu #307299 przez Majowka
Kamyczka, ja niestety nie pracuje juz od jakiegos czasu :( jak sie okazalo, ze w ciazy, to przestalam juz szukac, bo to nie ma sensu...
W miedzyczasie okazalo sie ze sie odkleja owodnia, no i lozysko troszke odklejone, wiec musialam przelezec plackiem cale 2 tyg :(
Na ostatniej wizycie okazalo sie, ze jest jakis postep i moge wrocic do normalnego trybu zycia, ale tak jak An mowi, bez sprzatania, podnoszenia ciezkich rzeczy, bez przytulanek az do 16 tyg, pozniej sie zobaczy :)
Jetem pelna optimizmu, ze wszystko bedzie dobrze! :)

12 lata 10 miesiąc temu #307301 przez Kamyczka
An83 napisał:

heheh :D zrobiłaś zamieszanie Olga teraz wszystkie znikną z forum na chwile bo sie wybierają po pączki :D Anszka - miałam dokladnie tak samo :lol: - przez pierwsze 3 miesiące nic słodkiego nei jadłam dzięki temu zrzuciłam 2-3 kg, nie żebym sie odchudzała :) ale odpowiadł mi ten stan kiedy słodycze mi nie smakowały, no coż teraz szybko nadrobie..

Kamyczka :) - własnie miałam się Was pytac kiedy ten tłusty czwartek - to jzu w tym tyg?

Ok ide po tego pączka :blush:

Tak, w ten czwartek już, ja wysłałam męża po pączka, bo wraca z pracy)

12 lata 10 miesiąc temu #307303 przez Olga
anaszka tak młodsza córcia będzie miała już drugi raz wycinany trzeci migdał,maiał 4,5 roku jak pierwszy raz miała zabieg i jej niestety odrósł.Na szczęście robią to na ogólną narkozę,bo w miejscowym znieczuleniu to nie wiem,czy dała by sobie to zrobić,ale zawsze taka narkoza,to jakaś ingerencja w organizm.Jestem dobrej myśli-będzie wszystko dobrze,ale mam stracha.

To wam narobiłam smaka tymi pączkami,ja też chyba pierwszy raz od początku ciązy jadłam.

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 10 miesiąc temu #307304 przez Kamyczka
Majowka napisał:

Kamyczka, ja niestety nie pracuje juz od jakiegos czasu :( jak sie okazalo, ze w ciazy, to przestalam juz szukac, bo to nie ma sensu...
W miedzyczasie okazalo sie ze sie odkleja owodnia, no i lozysko troszke odklejone, wiec musialam przelezec plackiem cale 2 tyg :(
Na ostatniej wizycie okazalo sie, ze jest jakis postep i moge wrocic do normalnego trybu zycia, ale tak jak An mowi, bez sprzatania, podnoszenia ciezkich rzeczy, bez przytulanek az do 16 tyg, pozniej sie zobaczy :)
Jetem pelna optimizmu, ze wszystko bedzie dobrze! :)

Majówka, bo będzie na pewno!!!!!Ja też na siebie chucham i dmucham, drobne prace w domu robię, ale nic ciężkiego, nudzi mi się to czytam i gram w gry na kompie,trochę też zabieram się za odświeżenie mojego angielskiego i jakoś czas leci)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka